Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-08@21:04:00 GMT

حساب شرکت های دولتی روی میز

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۳۲۶۵۰

حساب شرکت های دولتی روی میز

برای نخستین بار در تاریخ اقتصاد ایران، صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی اعلام عمومی شد.

روزنامه ایران:  در این رویداد مهم که وعده آن اوایل هفته جاری از سوی وزیر اقتصاد داده شده بود، در راستای تحقق شفافیت، برای اولین‌بار صورت‌های مالی ۳۱۳ شرکت دولتی برای دسترسی عموم، روی سامانه کدال قرار گرفت. بدین‌ترتیب پس از آنکه طی روزهای گذشته برای اولین بار لیست ابربدهکاران بانکی منتشر شد، گام بلند دیگری برای ایجاد شفافیت کامل با انتشارعمومی اطلاعات دقیق مالی شرکت‌های دولتی برداشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع با این دست اقدامات، نور شفافیت به تمام تاریکخانه‌های اقتصاد ایران می‌تابد و همه جزئیات برای مردم روشن می‌شود. براساس این گزارش، از روزگذشته، گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی به انضمام صورت‌های مالی سال مالی ۱۳۹۸، برای ۳۱۲ شرکت دولتی اعم از مادرتخصصی، اصلی و فرعی و گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی به انضمام صورت‌های مالی سال ۱۳۹۹، برای ۳۱۳ شرکت دولتی در سامانه کدال منتشر و در دسترس عموم قرارگرفت. همچنین صورت‌های مالی حسابرسی شده هفت بانک، ۲ بیمه دولتی و چهار شرکت تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی درسال گذشته در سامانه کدال منتشر شد. این درحالی است که در سال‌های گذشته، پس از آماده شدن صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی و تصویب درمجامع عمومی این شرکت‌ها، مردم هیچگونه دسترسی به این اطلاعات نداشتند. درصورت‌های مالی شرکت‌ها اطلاعات مفصل و دقیقی از عملکرد مالی شرکت‌ها شامل درآمد، هزینه، سود و زیان و نیز تعداد کارکنان منتشر می‌شود. علاوه‌بر این، در صورت‌های مالی حسابرسی شده، نحوه هزینه کرد منابع مالی که دراختیارشرکت‌ها قرار می‌گیرد یا درآمدهای عملیاتی آنها مشخص است و کارشناسان و عموم مردم می‌توانند ضمن اطلاع، نقاط ضعف و قوت شرکت‌ها را بررسی کنند. با توجه به تأثیرگذاری شرکت‌های دولتی دراقتصاد و زندگی و معیشت مردم، انتشار این اطلاعات علاوه‌بر شفافیت به بهبود عملکرد این شرکت‌ها کمک زیادی خواهد کرد. چرا که درگذشته تمام اطلاعات پشت درهای مدیران آنها باقی می‌ماند و به جز عده محدودی کسی از عملکرد آنها مطلع نمی‌شد. اما اکنون هزینه‌های مدیریت برای مدیران شرکت‌های دولتی با افزایش قابل توجهی همراه شده است، چرا که کوچک‌ترین حرکت و تصمیم و نتایج آنها جلوی چشم مردم و صاحبنظران قرار دارد. برهمین اساس مدیران این شرکت‌ها باید با دقت و وسواس بیشتری تصمیم‌گیری کنند. با این اقدام طی روزهای آینده تحلیل‌ها و گزارش‌های متعددی از عملکرد شرکت‌های دولتی در رسانه‌ها و محافل کارشناسی منتشر خواهد شد که آغاز یک حرکت مثبت و رو به جلو خواهد بود.

یادداشت
اقدامی قابل تقدیر

عباس هشی
اقتصاددان

بازار سرمایه جایی است که همه دولت‌ها مردم را تشویق به سرمایه‌گذاری می‌کنند و به تعبیری می‌توان گفت اقتدار اقتصادی هر کشوری به بازارهای مالی و پولی آن وابسته است. از این‌رو شفافیت مالی جزو لاینفک بازارهای مالی است. از گذشته نیز بازار سرمایه را از جنس اقتصاد شیشه‌ای می‌دانستند برخلاف بانک‌ها و حوزه اقتصاد دولتی که ظرفیت‌ بازار سرمایه در شفاف‌سازی را ندارد. به تعبیر دیگر می‌توان گفت پادزهر اقتصاد، شفافیت است که با توجه به اهمیت آن به‌عنوان یک اصل در جمهوری اسلامی مطرح شده است و به‌صورت مشخص در اصل 49 مورد تأکید قرار گرفته است. در همین راستا باید به اهمیت افشای صورت‌های مالی حدود 300 شرکت در سامانه کدال پرداخت. این اقدام قابل تقدیر است و ادامه روند قانون‌مدارانه‌ای است که توسط آقای میرمطهری در سال‌های 77 تا 80 پایه‌گذاری شد و پس از آن توسط آقای عبدو و صالح‌آبادی ادامه یافت. البته که با مقاومت‌هایی هم روبه‌رو می‌شدند. حال پس از انتشار صورت‌های مالی در سامانه کدال نیازمند افراد متخصص و متعهد هستیم که در نقش بازرس، گزارش‌های مالی را بررسی کنند. با این حال نباید به درج در کدال اکتفا کنیم بلکه این اطلاعات باید توسط حسابرسان مستقل و بازرسان صحت‌سنجی شود. نکته قابل توجه دیگر آن است که اگر به اهمیت شفافیت و افشای اطلاعات پی می‌بردیم آنچه در مهر سال 99 رخ داد، اتفاق نمی‌افتاد. متأسفانه سیاست‌های دولت قبل در قبال بازار سرمایه اعتماد عمومی را از بورس برگرداند و این بی‌اعتمادی به بازار سرمایه ارثیه‌ای است که از دولت قبل به دولت جدید رسید. اما با توجه به اینکه رئیس‌جمهور از سال 79 که رئیس سازمان بازرسی بودند مبارزه با فساد را از منظر پیشگیری دنبال می‌کردند اکنون هم در قامت ریاست جمهوری همان ایده را در بازار سرمایه و به‌صورت افشای اطلاعات در سامانه کدال دنبال می‌کنند. تلاش ایشان برای ایجاد شفافیت همان سیاستی است که در قوه قضائیه هم به آن جامه عمل پوشاندند. در جمع‌بندی نهایی باید گفت برای بازگرداندن اعتماد مردم به بازار سرمایه لازم است خود رئیس‌جمهور شخصاً به مسائل بازار سرمایه ورود پیدا کنند.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: شرکت های دولتی سامانه کدال صورت های مالی بازار سرمایه مالی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۲۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان لیگ فوتبال با درآمد میلیاردی جرایم انضباطی چه می‌کند؟

به گزارش خبرنگار مهر، بیست و سومین دوره رقابت‌های لیگ برتر فوتبال در حالی به ایستگاه‌های پایانی خود نزدیک می‌شود که همچنان حجم انبوه جریمه‌های مالی برای ارکان مختلف باشگاه‌های لیگ برتری ادامه دارد. نگاهی به بازی‌های فصل جاری نشان می‌دهد جریمه‌های میلیارد تومانی از سوی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در کنار احکام گاه و بیگاه محرومیت تمامی ندارد.

پولی که گمان برده می‌شد به حساب فدراسیون فوتبال واریز می‌شود اما مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال در آخرین مصاحبه خود با اهالی رسانه عنوان کرد: «درآمدهای فدراسیون فوتبال با این ارقام و اعدادش بسته نمی‌شود. اگر تخلف کنند یا نکنند یک ریال هم به ما نمی‌رسد. به سازمان لیگ می‌رسد و سازمان لیگ هم خرج خودش می‌کند».

با این حال حیدر بهاروند رئیس سازمان لیگ فوتبال هیچ واکنشی به این صحبت‌ها نداشت و تنها به سیاست سکوت خود در قبال دریافتی‌های میلیاردی از بازیکنان، مربیان و مدیران باشگاه‌ها ادامه داد تا فضای پر از ابهام مالی در ساختمان پر رمز و راز سازمان لیگ ادامه داشته باشد.

جایی که مشخص نیست چرا هرگز حاضر به پاسخگویی مالی به رسانه‌ها و انتشار اسناد مالی خود ندارد اما تمام دریافتی‌ها همچنان قرار است به حساب این سازمان ریخته شود اما خبری از شفافیت مالی در مخارج آنها نباشد.

سازمان لیگ نه تنها هیچ ابهامی را پاسخ نمی‌دهد بلکه برای احقاق حقوق باشگاه‌ها در زمینه تبلیغات محیطی نیز شفاف سازی نمی‌کند تا نشان دهد می‌تواند به رفتار بدون پاسخ خود در قبال میلیاردها تومان درآمد انباشته ادامه دهد.

کد خبر 6098025

دیگر خبرها

  • خبر خوب برای اورتون؛ فرهاد مشیری از توافق برای فروش باشگاه خارج می‌شود
  • پس انداز به روش ژاپنی‌ها را یاد بگیرید
  • سازمان لیگ فوتبال با درآمد میلیاردی جرایم انضباطی چه می‌کند؟
  • سپرده بلندمدت دارایی‌های پرسپولیس در بانک شهر
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد (پنجره) در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • ◄ امسال سازمان بنادر و بخش غیر دولتی ۱۵۴ همت سرمایه‌ گذاری می‌ کنند
  • چگونه می‌توان زنجیره ارزش پتروشیمی را توسعه داد؟
  • خرید و فروش خودرو به زودی آنلاین می‌شود؛ شفافیت و امنیت بیشتر با حذف واسطه‌ها
  • بازداشت شهردار مرند با اتهامات مالی
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد