Web Analytics Made Easy - Statcounter

جنگل‌ها و فضای سبز جزء سرمایه‌های هر کشوری شمرده می‌شود که مراقبت از آن‌ها در توسعه و آبادانی شهر‌ها اهمیت مهمی دارد ضمن اینکه نقش این نعمت‌های خدادادی و منابع طبیعی در سلامت جسم و روح انسان‌ها غیرقابل انکار است.

به دلیل این اهمیت قطع درختان از دغدغه‌های اصلی مردم است و همواره نسبت به این اقدام ناپسند حساس بوده و هستند، اینبار انتشار ویدئویی با عنوان روش قاچاقچیان چوب در جنگل‌های هیرکانی در امام زاده اسحاق شهرستان شفت نگرانی‌هایی در اذهان عمومی موجب شد که ماجرا را از مسئولان منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان پیگیر شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این ویدیو که در فضای مجازی با عنوان پرده‌برداری از روش جدید قاچاقچیان چوب در جنگل‌های هیرکانی با توضیحات شخصی منتشر شده که شخضی در فیلم ادعا می‌کند که «اینجا امام زاده اسحاق در ارتفاع یکهزار و ۵۰۰ متری درختان را می‌برند و اینگونه جاگذاری می‌کنند، قیمت یک تکه از این چوب‌ها ۵۰۰ هزار تومان است.»

در ادامه این کلیپ بیان  می شود که مگر می‌شود از اره موتوری برای قطع درختان استفاده شود و کسی با خبر نشود، مسئولان از ظلمی که به محیط زیست و منابع طبیعی وارد می‌شود، بی خیال می‌گذرند.

در این ویدیو فرد مذکور همچنین می‌گوید: افراد سودجو با بریدن بخشی از درختان در انتظار خشک شدن و افتادن درختان کهنسال این منطقه می‌نشینند.

شیوه جدید قطع درختان و صبر و انتظار جنگل خواران (البته بنابر ادعای ویدئو منتشر شده) نشان از تغییر سبک بهره برداری افراد سودجو از پهنه‌های هیرکانی گیلان دارد که پیش از هر چیزی نیازمند تایید چنین ادعایی است.

از یک درخت تا کل جنگل؛ بزرگنمایی مجازی

به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان بیش از ۵۶۴ هزار هکتار جنگل در ۲۹ حوزه آبخیزداری این استان وجود دارد که پایش و حفاظت از جنگل‌ها توسط نیرو‌ها "تقریبا هر ۲ هزار هکتار یک نیرو" به طور جدی انجام می‌شود.

میرحامد اختری می گوید با اطلاع از ویدیوی منتشر شده در فضای مجازی بلافاصله نیرو‌های حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان برای بررسی دقیق از موضوع و بازدید میدانی به محل مربوطه در امام زاده اسحاق شفت اعزام شدند.

به گفته وی در بررسی‌ها و بازدید‌های میدانی تنها همان یک درختی که در ویدیو منتشر شده با بریدن بخشی از آن آسیب دیده بود و بقیه درختان منطقه سالم بودند. این ویدیو را با هدف تشویش اذهان عمومی و ضربه زدن به منابع طبیعی منتشر کرده‌اند.

همانطور که از اظهارات متولیان منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان مشخص شد مورد مذکور تنها یک درخت بوده و مربوط به کل جنگل منطقه نیست، که البته بدور از هرگونه جوسازی نیازمند بررسی است، زیرا هر اصله از درختات جنگل‌های چند میلیون ساله گیلان حائز اهمیت است.

سرنخ‌هایی از متخلفان به دست آورده‌ایم

به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان سرنخ‌هایی از متخلفان به دست آورده‌ایم ضمن اینکه در حال شناسایی هستیم. البته در گذشته نیز یک سری از افراد متخلف پرونده‌هایی با منابع طبیعی دارند که با آن‌ها برخورد جدی انجام گرفته و رای نیز صادر شده‌است.

اختری می گوید در این موضوع نیز ضمن شناسایی افراد با توجه به سرنخ‌های به دست آمده، برخورد‌های لازم با کمک دستگاه قضا انجام خواهد گرفت.

به گفته وی فردی که در این ویدیو توضیحاتی ارایه می‌دهد، در حال شناسایی این شخص هستیم به احتمال زیاد، این فرد نیز جز قاچاقچیان چوب بوده که به این طریق قصد تشویش اذهان عمومی را داشتند.

استان گیلان به عنوان خطه سرسبز کشور دارای حدود ۵۶۵ هزار هکتار جنگل و ۲۲۴ هزار هکتار مرتع است.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست جنگل های گیلان منابع طبیعی حفاظت از جنگل ها منابع طبیعی و آبخیزداری قاچاقچیان چوب هزار هکتار منتشر شده جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۲۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت

سید مازیار رضوی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان در مراسم نوزدهمین سالگرد شهادت مهندس ناصر پیروی و یادواره شهدای انفال با بیان اینکه حراست از جنگل خط قرمز این شهید والامقام بود، گفت: شیوه مبارزاتی و برخورد شهید پیروی با قاچاقچیان و سوداگران چوب یک الگوی تمام عیار است.

او شهید پیروی را بسیار مقرراتی، مسئولیت پذیر، جدی و پرتلاش در کار دانست و افزود: شهید ناصر پیروی با فریاد عدالت خواهی، تن قاچاقچیان چوب در گیلان را به لرزه در آورده بود.

شهید راه انفال، صیانت و حافظ منابع طبیعی، شهید ناصر پیروی، متولد سال ۱۳۳۸ در روستای چشناسر منطقه دیلمان شهرستان سیاهکل بود، سال ۱۳۵۹ وارد وزارت جهاد سازندگی شد و پس از طی مدارج تحصیلی دانشگاهی در مقطع کاردانی و پس از آن اخذ مدرک کارشناسی تا سال ۱۳۷۱ در سازمان جهاد سازندگی استان گیلان خدمت کرد و در ابتدای سال ۱۳۷۲ به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان منتقل شد.

او در سال ۱۳۷۹ به عنوان رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ماسال منصوب و با مدیریت جهادی، ضمن ایجاد وفاق و همدلی بین همکاران و همچنین استفاده مناسب از مشارکت خوب مردم این شهرستان، فعالیت‌های شایان توجهی در خصوص پاسداشت از انفال الهی به انجام رساند و عملکرد درخور تقدیری ارائه داد.

مهندس پیروی در سال ۱۳۸۴ پس از سال‌ها مبارزه قاطع با قاچاقچیان چوب و غارتگران جنگل و جلوگیری از تجاوز آنان به انفال الهی، نهایتا به دلیل امتناع از برآوردن خواسته‌های گروهی سودجو، به طرز مظلومانه‌ای به شهادت رسید و به عنوان شهید مبارزه با مفاسد اقتصادی مشهور شد.

بیشتر بخوانید: هجدهمین سالروز شهادت مهندس ناصر پیروی + تصاویر

این شهید گیلانی مدافع انفال در تاریخ ۷ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۴ در مسیر عزیمت به محل کار ربوده شد. پس از چند روز  جست‌وجو، پیکر بی جان او در منطقه جنگلی هفت دغنان شهرستان صومعه سرا پیدا شد و در نهایت در زادگاهش به خاک سپرده شد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی