Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده»، مصطفی نخعی نماینده مردم نهبندان و سربیشه و سخنگوی کمیسیون انرژی در مجلس با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در مورد اختصاص منابع حاصل از گشایش‌های ارزی به مباحث زیرساختی کشور گفت: عمده منابع ارزی که مطالبی درباره آن‌ها مطرح است، دولتمردان با رایزنی‌ها و دیپلماسی فعالیت‌هایی خوبی را در راستای آزادسازی منابع ارزی انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: منابع ارزی‌ای در حال آزادسازی است که عمدتا ناشی از فروش نفت خام، فرآوردهای نفتی و یا محصولات پتروشیمی هستند. یعنی در واقع یک کالای استراتژیک و محصولی که متعلق به همه نسل‌های مختلف این کشور به ویژه نسل‌های آینده کشور است و نسبت به نحوه هزینه‌کرد این منابع وظیفه داریم.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس با اشاره به سخنان رهبر انقلاب درباره وجود مشکلات زیرساختی بسیار در کشور، گفت: این مشکلات باعث شده تا نتوانیم فعالیت‌های مولد و تولیدی را به خوبی انجام بدهیم. از طرفی هم نتوانستیم استعدادهای خودمان را شکوفا کرده و در این زمینه کار کنیم. در واقع، این موضوع به نوعی مانع توسعه تولید و اشتغال و همچنین مسائل اقتصادی در کشور است.

وی افزود: طبیعتا این منابع ارزی و به طور کلی فروش نفت و فعالیت‌های این حوزه را باید هر چه که می‌توانیم به سوی ایجاد زیرساخت‌های لازم سوق بدهیم. 

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: چندین سال است که با یک ناترازی بسیار زیاد در بحث انرژی از جمله برق و گاز مواجه شده‌ایم. یعنی در فصل زمستان با ناترازی و عدم موازنه در مصرف برق و گاز مواجه هستیم و مجبور می‌شویم صنایع خودمان را از مدار تولید خارج کنیم تا صرفا بتوانیم گاز خانگی را تامین کنیم. در حوزه برق نیز چنین شرایطی حاکم است، در فصل زمستان مجبور هستیم تا برق بسیاری از صنایع را قطع کرده تا بتوانیم برق خانگی را تامین کنیم. این موضوعات آسیب‌های جدی به کشور وارد می‌کند. 

وی ادامه داد: از طرفی هم رهبر انقلاب دستور حمایت از تولید، توسعه تولید و جهش اقتصادی در کشور و از طرفی دیگر، این زیرساخت‌های ضعیف باعث شده با این مشکلات مواجه باشیم. باید گفت که این موارد آنچنان با یکدیگر همخوانی ندارد.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه با اشاره به بیانات رهبر انقلاب درباره اختصاص منابع حاصل از آزادسازی منابع ارزی به توسعه زیرساخت‌ها تاکید کرد: باید این منابع را صرف سرمایه گذاری و ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز کنیم. این کار باید به طور ویژه در صنایعی انجام شود که ما در آن‌ها در سطح جهان مزیت رقابتی داریم.

وی افزود: این کار باید در صنایع برق و در حوزه راه و تقویت زیرساخت‌های ارتباطی کشور، مسائلی که مشکلات جدی برای کشور ایجاد کرده هزینه شود، ما در حوزه حمل و نقل و ارتباطات مشکلات جدی داریم که در سر راه تولید و جهش اقتصادی قرار گرفته و اجازه رشد و توسعه در این حوزه‌ها را نمی‌دهد. همین موضوع باعث شده تا تولیدکنندگان ما با مشکلات عدیده‌ای در این حوزه مواجه شوند. 

نخعی گفت: بسیاری از این مشکلات مانند آب و ارتباطات مربوط به مناطق محروم کشور است. یعنی همان مناطقی که پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های بسیاری در اختیار دارد. به طور مثال، حوزه معدن یکی از ظرفیت‌های مهم کشور است که بسیاری از آن‌ها در مناطق محروم کشور هستند که کمترین امکانات زیربنایی مانند یک جاده مناسب برای دسترسی به این مناطق را ندارند. 

وی ادامه داد: اگر می‌خواهیم تولید در این کشور رونق بگیرد، باید روی پای خودمان بایستیم و استقلال کشور در حوزه اقتصادی به معنای واقعی ایجاد شود باید زیرساخت‌های کشورمان را تقویت کنیم. از این طریق، تولیدکنندگان ترغیب شوند تا در مناطق مختلف کشورمان توسعه متوازن انجام شود. البته رهبر انقلاب چندین سال است که این مهم را از ما مطالبه می‌کنند و همه ما در مجلس و دولت باید این مسائل را با جدیت دنبال کنیم تا آنچه مد نظر رهبر انقلاب است و در شعارهای سال عنوان کرده‌اند، محقق شود.

منبع: نماینده

کلیدواژه: ارز عضو کمیسیون انرژی مجلس نماینده رهبر انقلاب منابع ارزی زیرساخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۳۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حجم تجارت خارجی ایران نسبت به سال گذشته

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ سخنگوی دولت در نشست با فعالان اقتصادی شهرستان گلپایگان گفت: تجارت خارجی ایران در فروردین سال جاری ١٠.۴ میلیارد دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰ درصد افزایش یافته است.


علی بهادری جهرمی با بیان اینکه حال منابع ارزی ما خوب است تصریح کرد: ما مشکلات ارزی و دیگر معضلات جاری را می‌دانیم، اما مجبوریم در شرایط تحریم، تعادل ارزی را برقرار کنیم.


سخنگوی دولت با اشاره به اینکه نظارت بر نوسانات نرخ ارز به صورت جدی دنبال می‌شود، خاطرنشان کرد: نگاه دولت هدایت منابع ارزی به سوی موارد مهم و اولویت هاست.


وی درباره نظارت بر نظام بانکی گفت: سال گذشته سه موسسه مالی اعتباری بزرگ را منحل کردیم بدون اینکه هیچ مشکل اقتصادی و اجتماعی رخ دهد.


بهادری جهرمی تصریح کرد: درصدد هستیم که منابع بانکی را به سمت اقدامات مولد مانند تولید و مسکن سوق دهیم و از سوی دیگر در بخش‌های تکلیفی مانند فرزندآوری نیز از آن بهره‌مند شویم.


وی گفت: نرخ سود بانکی نرخ سابق است از طرف دیگر نرخ تورم تولید کننده که در ابتدای دولت ١٠٣ درصد بود الان به ٢٣ درصد رسیده است.


سخنگوی دولت با بیان اینکه در دهه ٩٠ بسیاری فرصت‌ها از دست رفت، گفت: این موضوع تنها به مباحث اقتصادی محدود نبوده است و در دیگر موارد مانند فرهنگی و اجتماعی نیز کاستی داشتیم.


بهادری جهرمی همچنین در مورد توزیع شیر در مدارس اظهار داشت: این موضوع پارسال در قانون بودجه نبود، اما امسال سعی کردیم برای آن ردیف بودجه تعریف کنیم.

دیگر خبرها

  • نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها مشهود است
  • درخواست رسیدگی به ایفای تعهدات ارزی تا پایان اردیبهشت ماه تمدید شد
  • در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی سال ۱۴۰۱ اعلام شد
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های ایفای تعهدات ارزی سال ۱۴۰۱ اعلام شد
  • ایجاد تحول در آموزش و پرورش، پایه ایجاد تحول در کشور است/ نظرات مختلف کارشناسی باید منجر به گشایش شود
  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • سخنگوی دولت: مشکلی در تامین منابع ارزی نداریم
  • حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود
  • افزایش حجم تجارت خارجی ایران نسبت به سال گذشته