Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیرعلی ابوالفتح‌ در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر این که "نمی دانم آمریکایی‌ها رسما درخواست داده‌اند که در ازای خارج کردن نام سپاه از لیست گروه‌های تروریستی، ایران از انتقام خون سردار سلیمانی دست بردارد یا نه! گفت: این موضوع بیشتر در فضای رسانه‌ای شنیده و دیده می‌شود.

وی ادامه داد: از نظر ما سردار شهید سلیمانی فردی با ارزش و قهرمان ملی است و انتقام خون وی حق ماست، اما از نظر آمریکایی‌ها "سپاه" یعنی برد موشکی و فعالیت منطقه‌ای‌اش.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصور من این است که برای خارج کردن سپاه از لیست گروه‌های تروریستی ما به ازایی را طلب می‌کنند که محدود کننده برد موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای و حمایتش از نیروهای مقاومت در سطح منطقه باشد، نه اینکه صرفا دنبال این باشد که ایران انتقام جویی می‌کند یا نه!

این کارشناس مسایل آمریکا با اشاره به اظهارات خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه در روز دوشنبه در پاسخ به این مساله گفت: آقای خطیب زاده موضوع اصولی سیاست خارجی ایران را گفتند که ایران در پی انتقام جویی است، مقامات ایران بارها این مساله را گفتند اما پیوند زدن آن به بحث خروج نام سپاه از فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا موضوعی است که درباره آن تردید دارم. بهتر است افرادی مثل آقای باقری که در مذاکرات هستند درباره این موضوع توضیح دهند.

وی گفت: به طور کلی معتقدم اینکه این مساله در فضای رسانه ای در جریان است و مطرح می شود، یک تکنیک مذاکراتی برای رسیدن به هدف از سوی آمریکایی‌هاست. آنها سعی دارند فضای موجود را به نفع خود گل‌آلود کنند و عمدا آن را به فضای رسانه‌هایشان درز می‌دهند. الان هم ایران و هم آمریکا سعی دارند دیگری را مسئول توقف و یا شکست احتمالی مذاکرات معرفی کنند، چون توافق در دسترس نیست، برای همین هر کدام بهانه‌های خاص خودشان را می آورند. آمریکا یک بار می گوید، روس ها مانع مذاکرات هستند، بعد می گوید موضوع سپاه مانع است، بعد سردار سلیمانی و بعد همین طور این داستان ادامه دارد. در هر حال جنگ افکار عمومی و روایت‌ها در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی است.

ابوالفتح خاطرنشان کرد: برای آمریکا در بحث سپاه، موضوع آینده خاورمیانه مطرح است، نه خارج کردن نام برایان هوک و پمپئو و ترامپ از لیست انتقامش. این‌ها به طور عمد سعی دارند با این بحث مردم را مقابل دولت قرار دهند.

وی در ادامه در پاسخ به این که فکر می کنید مذاکرات وین تا چه زمانی در تعلیق یا توقف باقی بماند؟ با بیان اینکه امیدوارم پیش‌بینی‌ام غلط باشد، اما معتقدم بیشتر از چند هفته شرایط فعلی و توقف در کار ادامه خواهد داشت افزود: اختلاف‌های عمده‌ای میان ایران و آمریکاست که اگر آنها حل شوند هم‌چنان مشکلات بزرگ‌تری پیش روست. به طور مثال اینکه توافق به کنگره ارجاع شود یا نه! دموکرات‌های با نفوذی در کنگره هستند که می‌گویند باید هر گونه توافقی با ایران ارجاع شود و این یعنی از بین رفتن توافق به طور کامل. از این رو بعید می‌دانم مشکلات پیش روی مذاکرات وین به این زودی‌ها حل شود تا شاهد بازگشت هیات‌ها به وین باشیم.

این کارشناس مسایل بین‌الملل تصریح کرد: ایران نمی‌خواهد توافق به کنگره برود. این موضوع اساسی ایران از ابتدا تا کنون بوده است. به هر حال باراک اوباما با درایت، سیاه‌بازی یا با هر اهرمی اجازه نداد توافق به سد کنگره برخورد کند اما الان حامیان ارجاع موضوع به کنگره خیلی زیاد هستند. جمهوری‌خواهان که حتما این نظر را دارند که توافق به کنگره برود و از سویی دموکرات‌ها هم می‌دانند اگر توافق به تایید کنگره نرسد،‌ جمهوری خواهان بازی در می‌آورند.

وی در پاسخ به اینکه از نظر شما الان مشکل مذاکرات که با وقفه مواجه شده چیست؟ گفت: آمریکا از ایران می‌خواهد برجام ۲۰۱۵ را اجرا کند اما خودش می خواهد برجام را با شرایط ۲۰۲۲ اجرا کند، یعنی ایران برگردد به ۷ می ۲۰۱۸ و آژانس بیاید و همه اقدامات ایران را بررسی کند و گزارش دهد اما خودش نمی‌خواهد به پیش از ۸ می ۲۰۱۸ برگردد. در حالی که اگر قرار باشد به توافق ۲۰۱۵ همه برگردند، سپاه پاسداران ایران نباید تحریم شود.

ابوالفتح در پاسخ به این‌که آمریکا می تواند بخش هایی از سپاه که فعالیت اقتصادی دارد و تعاملات بانکی و مالی شان را استثنا کند تا این مشکل به گونه ای رفع شود؟ اظهار کرد: این مساله به تصمیم آمریکایی‌ها بستگی دارد. اما فکر می کنم آنها نمی‌خواهند برای عبور از این مشکل اقدامی انجام دهند. دوشنبه شب ند پرایس اعلام کرد که اگر ایران می خواهد تحریم غیربرجامی برداشته شود، نگرانی غیربرجامی ما را پاسخ دهد.

به گزارش ایسنا، در یکی دو هفته اخیر خط رسانه‌ای از سوی رسانه‌های غربی و آمریکایی دنبال می شود مبنی بر اینکه آمریکا در ازای خارج کردن نام سپاه پاسدارن از لیست گروه‌های تروریستی خواستار آن شده است که ایران در بیانیه‌ای اعلام کند از انتقام خون سردار سلیمانی و مصونیت افراد دخیل در تصمیم برای ترور سردار سلیمانی دست برمی دارد. این موضوع که به نظر می آید بیش‌تر جوسازی رسانه ای و دست پخت هم‌پیمانان آمریکا در منطقه باشد تا کنون از سوی مقامات رسمی آمریکا و ایران و نیز مقامات اروپایی حاضر در مذاکرات وین تایید نشده است. با این حال در فضای رسانه های دست به دست می چرخد.

در همین رابطه، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان روز دوشنبه به نوعی به ابهامات و تردیدها پاسخ داد و گفت که اقدام صورت گرفته (ترور سردار سلیمانی) توسط مسببان، عاملان و مشاوران این عمل بزدلانه از سوی ایران بی کیفر نخواهد ماند.

خطیب زاده در پاسخ به سوال خبرنگار CNN مبنی بر اینکه آیا درخواست تضمین از ایران برای چشم پوشی از انتقام خون سردار سلیمانی و در مصونیت قرار گرفتن افرادی چون پمپئو و ترامپ در مذاکرات وین مطرح شده است و آیا ایران از این موضوع چشم می‌پوشد، گفت:‌ اصلی اساسی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بعد از ترور بزدلانه سردار شهید قاسم سلیمانی، سردار رشید ایران و اسلام شکل گرفت که اقدام صورت گرفته توسط مسببان، عاملان و مشاوران این عمل بزدلانه بی کیفر نخواهد ماند. این یک اصل قطعی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است که این افراد باید به پیشگاه عدالت آورده شوند.

منبع: الف

کلیدواژه: انتقام خون سردار سلیمانی گروه های تروریستی مذاکرات وین آمریکایی ها فضای رسانه خطیب زاده خارج کردن رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۴۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهاد اسلامی: پیشنهاد جدید صهیونیست‌ها منجر به توافق نمی‌شود

یکی از مسئولان جنبش جهاد اسلامی با اشاره به هماهنگی و وحدت موضع همه گروه‌های فلسطینی در مذاکرات آتش‌بس غزه اعلام کرد که پیشنهاد جدید رژیم اشغالگر در مذاکرات تفاوت اساسی با پیشنهادات قبلی نداشته و همین امر رسیدن به توافق را بعید می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سایه تحرکاتی که اخیرا برای فعال‌سازی مجدد مذاکرات قاهره درباره آتش‌بس غزه انجام شده، «احسان عطایا» عضو ارشد دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین طی سخنانی درباره تحولات اخیر مربوط به مذاکرات آتش بس غزه اعلام کرد که سند پیشنهادی جدیدی که رژیم اشغالگر در مذاکرات ارائه داده هیچگونه تفاوت اساسی با پیشنهادات قبلی ندارد و بنابراین رسیدن به توافق بسیار بعید و دشوار به نظر می‌رسد.

احسان عطایا در گفتگو با المیادین اظهار داشت که برخلاف گفته‌های آمریکا که می‌خواهد جهان را فریب دهد پیشنهاد ارائه شده در این مذاکرات اصلاً سخاوتمندانه نبوده و خواسته‌های مقاومت را برآورده نمی‌کند.

وی تصریح کرد که پیشنهاد جدیدی که صهیونیست‌ها ارائه داده‌اند حاوی خلأ‌های بزرگ و تلاش‌های مخرب و خبیثانه است.

این مسئول جهاد اسلامی گفت که بیش از 90 درصد این پیشنهاد همانند پیشنهادات قبلی بوده و تغییر واقعی و اساسی در آن دیده نمی‌شود.

احسان عطایا در ادامه به هماهنگی و اتحاد کامل همه گروه‌های فلسطینی و موضع واحد آنها در مذاکرات اشاره و تاکید کرد که هماهنگی و وحدت بین جنبش جهاد اسلامی و حماس در بالاترین سطوح خود قرار دارد و ما هر پیشنهادی که می‌توانست منجر به شکاف در صفوف وحدت فلسطینی‌ها شود را رد کردیم.

این عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی درباره تهدیدات رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح اظهار داشت که تاخیر در حمله رژیم اشغالگر به شهر رفح مرتبط به موضوع ایجاد اسکله‌ای در ساحل غزه است که آمریکا در تلاش برای ساختن آن می‌باشد.

بازگشت هیئت حماس از قاهره برای تکمیل رایزنی‌هاحماس: تسلیم هیچ فشار آمریکایی در مذاکرات نمی‌شویم

 احسان عطایا هدف از ایجاد این اسکله را تبدیل گذرگاه‌های غزه به گذرگاه‌های محاصره شده توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی دانسته و تاکید کرد که واشنگتن در تلاش برای تغییر واقعیت میدانی است.

وی تصریح کرد که آمریکا همچنان به دنبال تغییر واقعیت جغرافیایی غزه بوده و می‌خواهد به هر چیزی که مربوط به مقاومت است پایان دهد اما رهبری مقاومت به خوبی از نقشه‌های خبیث دشمنان آگاهی دارد.

در حالی که هیئت حماس دیروز برای گفت‌وگو با مسئولان مصری درباره مذاکرات آتش‌بس غزه به قاهره رفته بود، رهبری این جنبش طی پیامی به گروه‌های مقاومت فلسطین به تشریح مواضع این جنبش درباره مذاکرات قاهره برای رسیدن به آتش بس در غزه پرداخت.

در این پیام آمده است: هیئت حماس به قاهره رفت و در آخرین پیشنهادی که به جنبش ارائه شد، درباره چندین موضوع مشورت و رایزنی کرد. این هیئت به توضیحات و نقطه نظرات میانجیگران مصری و قطری در خصوص جزئیات پیشنهاد اخیر گوش فرا داد.

پیش از این «سامی ابوزهری» یکی از رهبران حماس اعلام کرده بود: ما همچنان در حال بررسی پاسخ رژیم صهیونیستی به موضع حماس که از طریق میانجی‌ها دریافت شد هستیم و هنوز برای تصمیم‌گیری جهت پاسخ به آن زود است.

ابوزهری تأکید کرد: جنبش حماس هرگز هیچ توافقی را که شامل توقف کامل تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه نباشد، نخواهد پذیرفت.حماس به برادران مصری و قطری اطمینان داده است که برای دستیابی به توافق جدی است اما تسلیم هیچ فشار آمریکایی نخواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کلاهبرداری دریافت وام در کانال تلگرامی
  • برنامه‌های دهه کرامت در اصفهان تشریح شد
  • جهاد اسلامی: پیشنهاد جدید صهیونیست‌ها منجر به توافق نمی‌شود
  • ماجرای علاقه زیاد سردار سلیمانی به نوه اش، عسل /زینب گفت ببین یه ذره بچه داره من رو تهدید می‌کنه!
  • ماجرای اظهار نظر سردار سلیمانی در سریال پایتخت ۵
  • سردار حاجی‌زاده: اجرای عملیات «وعده صادق» خواست مردم بود
  • سخنگوی سپاه : در عملیات «وعده صادق» ۱۰ کشور به اسرائیل کمک پدافندی کردند / هیچ کشوری نمی‌خواست ما در این اتفاق موفق شویم
  • چرا سردار سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی در سریال پایتخت ۵ مخالفت کرد؟
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • نگاه متفاوت کارشناس اقتصادی بعد از حمله موشکی سپاه: معادلات تغییر کرد | فیلم