Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@00:35:40 GMT

طنین صدای پای کوچ عشایر به مناطق ییلاقی استان اصفهان

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۳۴۳۳۰

طنین صدای پای کوچ عشایر به مناطق ییلاقی استان اصفهان

مختار اسفندیاری، مدیرکل امور عشایر استان اصفهان امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به اینکه عشایر از مناطق گرمسیری و یا مناطق قشلاقی حرکت خود را آغاز کرده‌اند، اظهار داشت: ایل قشقایی از استان‌های بوشهر، فارس، کهکیلویه و ایل بختیاری از خوزستان حرکت خود را به سمت مناطق ییلاقی استان اصفهان آغاز کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این عشایر حدود ۱۱ هزار خانوار و ۶۰ هزار نفر هستند، افزود: بر اساس تقویم کوچ عشایر بختیاری باید ۳۰ اردیبهشت وارد مناطق غرب استان شهرستان‌های فریدون‌شهر و چادگان و داران و دامنه شوند و عشایر جنوب باید ۲۵ اردیبهشت وارد استان شوند، اما به دلیل کاهش بارندگی در اسفند و فروردین ماه و افزایش دمای هوا و نامطلوب بودن وضعیت علوفه برای جامعه عشایری، ممکن است چند روزی کوچ زودتر انجام شود.

 

اسفندیاری با اشاره به اینکه بعضی از عشایر به دلیل مشکلاتی کوچ را زودتر آغاز کرده‌اند اما عمده عشایر نیستند، گفت: عشایر با یک میلیون دام مولد و ۷۰۰ هزار بره و بزغاله وارد مناطق عشایری استان اصفهان می‌شوند، آن‌ها مولدترین قشر کشور هستند که نقش به سزایی در خودکفایی کشور در تولیدات دامی و گوشتی دارند.

مدیرکل امور عشایر استان اصفهان با اشاره به اینکه عشایر سالانه ۳۰ درصد گوشت قرمز استان را تولید می‌کنند، بیان کرد: عشایر سالانه ۴۰ هزار مترمربع صنایع دستی، ۷۰۰ تن عسل، ۱۵۰ هزار تن سیب درختی در سمیرم و ۷ هزار تن فراورده‌های لبنی تولید می‌کنند.

وی با بیان اینکه هر چند عشایر جمعیت‌شان کم است اما بسیار مولد و مفید برای کشور و استان هستند، عنوان کرد: عشایر با کمترین هزینه و توقع این تولیدات را دارند، هیچ گروهی این طور نیستند که از صبح تا شامگاه همراه خانواده برای تولید تلاش ‌کنند.

اسفندیاری با اشاره به تأمین زیرساخت‌ها برای عشایر گفت: سه کار مهم را باید برای عشایر انجام داد، آبرسانی و احداث مجتمع‌های آبرسانی، توزیع نهاده‌های دامی و علوفه وقتی خشکسالی باشد و سوخت‌رسانی به عشایر از مهم‌ترین اقداماتی است که باید برای این قشر مولد انجام داد.

مدیرکل امور عشایر استان اصفهان با بیان اینکه اداره کل عشایر پیش‌بینی‌های لازم را برای ورود عشایر انجام داده است، ادامه داد: برنامه‌ریزی کرده‌ایم هر جا عشایر نیاز به آب داشته باشند، آبرسانی انجام دهیم و دستگاه‌های بولدوزر و گریدر گذاشته‌ایم تا ایل راه‌ها را تیغ‌زنی کنند.

 

وی با بیان اینکه بازگشایی ایل‌راه ها بسیار برای عشایر مهم است تا بتوانند تا چادرشان راحت تردد کنند، افزود: با ورود عشایر ادارات منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، آبفا روستایی، شرکت پشتیبانی امور دام برای تأمین نهاده‌ها و نیروی انتظامی برای جلوگیری از سرقت دام عشایر، بسیج و سپاه و دامپزشکی برای واکسیناسیون دام‌ها می‌توانند امور عشایر را یاری دهند.

اسفندیاری با بیان اینکه تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ پنل خورشیدی بین عشایر توزیع کرده‌ایم و بسیار طرح خوبی است، خاطرنشان کرد: روشنایی محل سکونت، تأمین برق، شارژ تلفن همراه و حفظ محیط زیست از مزایای استفاده از این تجهیزات و انرژی پاک است و آرامش و امنیتی در زندگی عشایر به وجود می‌آورد.

انتهای پیام/۶۳۱۰۱/آ

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرکل امور عشایر استان اصفهان آغاز کوچ عشایر ایل قشقایی ییلاق استان اصفهان احداث مجتمع های آبرسانی استان اصفهان امور عشایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۴۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه بارشی همراه با رعدوبرق در راه آسمان اصفهان/ هوا گرم می‌شود

معاون پیش‌بینی و تحقیقات اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به صدور هشدار زرد با فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری همرفتی از شدت ناپایداری‌ها در اواخر هفته همراه با وزش باد شدید و بارش‌های رگباری، رعدوبرق و بارش تگرگ در مناطق مستعد استان خبر داد.

نوید حاجی‌بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره پیش‌بینی وضعیت جوی هوای استان اصفهان، اظهار کرد: بررسی نقشه‌های هواشناسی بیانگر وقوع ناپایداری‌های همرفتی در نیمه شرقی و جنوب طی امروز استان است.

وی افزود: بر این اساس ناپایداری‌های جوی به صورت افزایش ابر، گاهی وزش باد شدید و بارش‌های رگباری همراه است، به طوری که روزهای یکشنبه و سه‌شنبه از شدت ناپایداری‌های جو کاسته خواهد شد، از این‌رو سامانه بارش‌زا جدید طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه پیش‌بینی می‌شود.

معاون پیش‌بینی و تحقیقات اداره کل هواشناسی استان اصفهان درباره صدور هشدار زرد با فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری همرفتی از ظهر روز چهارشنبه تا اواخر وقت جمعه هفته جاری در استان، تصریح کرد: این سامانه با رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت در نقاط مستعد بارش تگرگ همراه است.

وی اضافه کرد: فعالیت سامانه مذکور طی روز چهارشنبه در مناطق غرب و جنوب استان به ویژه شهرستان‌های بویین میاندشت، سمیرم، چادگان، خوانسار، فریدن (داران)، دهاقان، شهرضا، فریدونشهر و گلپایگان مورد انتظار است.

حاجی‌بابایی با بیان اینکه شدت ناپایداری‌ها طی روز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت، پیش‌بینی شده است، گفت: در این مدت تمام مناطق استان به ویژه آران و بیدگل، اردستان، اسلام‌آباد موگویی، انارک، بادرود، بویین میاندشت، سمیرم، چادگان، چوپانان، خوانسار، خوروبیابانک، فریدن (داران)، دهاقان، دهق، زواره، شهرضا، فریدونشهر، کاشان، کبوترآباد، کوهپایه، گلپایگان، لنجان (زرین‌شهر)، مبارکه، مهاباد، مورچه خورت، شاهین‌شهر و میمه، نائین، نجف‌آباد، نطنز، ورزنه تحت تأثیر این سامانه است.

وی اظهار کرد: احتمال جاری شدن رواناب و اختلال در تردد، وزش باد به نسبت شدید، لغزندگی و کاهش دید به ویژه در جاده‌ها و گردنه‌های کوهستانی و جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی از مخاطرات این سامانه است.

معاون پیش‌بینی و تحقیقات اداره کل هواشناسی استان اصفهان افزود: احتیاط در سفرهای برون شهری، نداشتن توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، خودداری از عبور یا توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌های فصلی، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابه‌جایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و تمهیدات لازم جهت حفظ صنعت کشاورزی، توصیه می‌شود.

وی با بیان اینکه کمینه دمای هوا طی ۲۴ ساعت آینده در بیشتر مناطق استان یک تا دو درجه افزایش خواهد داشت، گفت: بیشینه دمای هوای کلان‌شهر اصفهان در گرم‌ترین ساعات امروز به درجه ۲۶ سانتی‌گراد و کمینه آن بامداد فردا به ۱۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

حاجی‌بابایی خاطرنشان کرد: کاشان با دمای ۳۰ درجه سانتی‌گراد و بویین میاندشت با دمای یک درجه سانتی‌گراد به ترتیب گرم‌ترین و خنک‌ترین مناطق استان هستند.

کد خبر 748446

دیگر خبرها

  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان
  • اطلاعیه قطعی گاز در برخی از مناطق برخوار و کاشان
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • آغاز کوچ عشایر به مناطق ییلاقی کهگیلویه و بویراحمد
  • تداوم بارش‌های مطلوب در اصفهان تا هفته اول خرداد
  • ارائه آموزش‌های مهارتی به روستاییان و عشایر خوزستان
  • ۱۰۰ نفر در استان داوطلب تسهیل گری در محرومیت زدایی
  • سامانه بارشی همراه با رعدوبرق در راه آسمان اصفهان/ هوا گرم می‌شود
  • هشدار سطح زرد هواشناسی اصفهان درباره موج جدید بارش‌های همرفتی
  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی