Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: ۲هزار هکتار کانون بحرانی طغیان آفت جوانه خوار و برگ خوار بلوط در استان شناسایی و مبارزه بیولوژیک در این سطح از اسفند پارسال آغاز شده است.

بهروز دریکوند روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایران اکونومیست اظهار کرد: آفات جوانه خوار و برگ خوار بلوط به دلیل تغییر آب و هوا، اقلیم، خشکسالی و کاهش بارندگی طی سالیان گذشته در مناطق زاگرس نمود پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بارندگی می تواند به عنوان یک روش مکانیکی با آفت مبارزه کند ادامه داد: آفات در برخی فصول طغیان می کنند که در مناطق گرمسیری لرستان از اواخر اسفند تا اوایل اردیبهشت ماه به صورت جوانه خوار و برگ خوار فعالیت دارند.

وی افزود: هنگام جوانه زدن درخت بلوط، آفت شروع به تغذیه می کند و درخت بدون برگ باقی می ماند درحالیکه خشک به نظر می رسد اما درخت زنده است و در صورت عدم اقدامات لازم، سطح آلودگی افزایش پیدا می کند.

دریکوند با اشاره به اینکه از اسفند ۹۹ تا اردیبهشت ۱۴۰۰ مبارزه با آفت برگ خوار در سطح چهار هزار هکتار از جنگل های لرستان انجام شد گفت: اسفند پارسال نیز ۲۰ هزار هکتار پایش میدانی و مستمر انجام و منجر به  شناسایی هفت کانون بحرانی طغیان آفت جوانه خوار بلوط یا ( Tortrix Viridana)به مساحت ۲هزار هکتار شد که تهیه محلول بیولوژیک یا حشره کش زیستی و مبارزه از اواخر اسفندماه آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: یک تُن محلول بیولوژیک یا حشره کش زیستی با هدف مبارزه با آفت برگ خوار خریداری شد که این محلول هیچگونه ضرر و زیانی برای سایر حشرات، زنبورها، منابع طبیعی و کشاورزی ندارد.

دریکوند افزود: اکنون مراحل پایانی مرحله نخست مبارزه با آفت جوانه خوار و برگ خوار بلوط است اما به طور یقین مبارزه با این آفت تا تیرماه برای نابودی کامل آن ادامه خواهد داشت.

وی اظهار کرد: سال گذشته یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای مبارزه با آفت جوانه خوار و برگ خوار بلوط در لرستان هزینه شد و امسال باتوجه به ۱۵ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته از سفر رییس جمهور به استان، پنج میلیارد تومان برای مبارزه پیش بینی شده است که در انتظار تخصیص آن هستیم.

وی ادامه داد: مبارزه با آفات جوانه خوار و برگ خوار بلوط باید در سطح زاگرس و به صورت گسترده انجام شود بنابراین اختصاص اعتبارات بیشتری نیاز است.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۱۴ هکتار جنگل و ۸۸۵ هزار هکتار مرتع در لرستان وجود دارد و مبارزه با آفات جوانه خوار و برگ خوار بلوط در هفت کانون بحرانی شهرستان های خرم‌آباد، الیگودرز، چگنی، پلدختر، کوهدشت، سلسله و نورآباد درحال انجام است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: منابع طبیعی و آبخیزداری ، لرستان ، منابع طبیعی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان منابع طبیعی جوانه خوار و برگ خوار بلوط مبارزه با آفت کانون بحرانی خوار بلوط هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۵۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، سعید معین افزود: به سبب جلوگیری از کاهش عملکرد تولید گندم، کشاورزان هرچه سریعتر مبارزه علیه سن گندم را انجام دهند.

مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه در کشور ۶ میلیون هکتار سطح زیر کشت گندم آبی و دیم است، اظهارداشت: مبارزه با سن غلات در سطح کشور از بهمن ماه سال گذشته آغاز و ادامه دارد.

وی گفت: با توجه به اثر آفت سن گندم در عملکرد تولید، تاکنون سطح مبارزه به یک میلیون و ۲۰۰ هزارهکتار رسیده است.

معین اظهار داشت: از آنجایی که در مواقع بارندگی امکان سمپاشی و محلول پاشی وجود ندارد و همواره منجر به تاخیر می‌شود، بنابراین تا قبل از تبدیل آفت سن به پوره باید مبارزه به موقع صورت بگیرد.

بر اساس این گزارش، درسال زراعی گذشته استان‌های کردستان، کرمانشاه و اصفهان بهترین نتیجه را در عدم سن زدگی داشته اند.

در استان کردستان تاکنون ۲۳۰ هزار هکتار گندم علیه سن سمپاشی شده است و قرار است ۱۵۰ هزار هکتار دیگر صورت گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد