Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@09:09:00 GMT

۱۰ اثر هرمزگان در فهرست آثار ملی ثبت شد

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۳۶۵۴۵

۱۰ اثر هرمزگان در فهرست آثار ملی ثبت شد

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، سهراب بناوند مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری هرمزگان امروز اظهار داشت: با تلاش‌هایی که در مجموعه میراث فرهنگی استان هرمزگان اتفاق افتاد در سال گذشته موفق شدیم 10 اثر غیرمنقول، ناملموس و طبیعی استان را در فهرست آثار ملی کشور به ثبت برسانیم.

وی افزود: از جمله آثار ناملموس استان که در فهرست آثار ملی ثبت شده است اقدامات پاسدارانه برای دانش سنتی لنج‌سازی استان هرمزگان، روش تهیه سوراغ، لنگر سنگی و عروسک داربید هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته بناوند، در حوزه ابنیه تاریخی هم موفق شدیم ۴ بنا را در بندر کنگ ثبت ملی کنیم که این چهار بنا شامل خانه‌های تاریخی گلبت، رشید، امینى و عمارت کرچی می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان ادامه داد: در حوزه منابع طبیعی ثبت ملی شده نیز موفق شدیم آبگرم‌های تیربوئیه و گرمُش فین را ثبت ملی کنیم.

وی عنوان‌کرد: با توجه به اینکه بادگیرهای بخشی از هویت تاریخی شهرهای استان هرمزگان به شمار می‌آیند حفظ و نگهداری از آن‌ها برای میراث فرهنگی دارای اهمیت است و در همین راستا در سال گذشته 27 بادگیر در بافت‌­های تاریخی بندر کنگ و لافت مرمت و بازسازی‌ شده‌اند.

بناوند تأکید‌ کرد: بنادر کنگ و لافت به سبب دارا بودن سبک معماری خانه‌های بادگیری و بافت قدیمی آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده‌اند و لازم است از این بافت در برابر عوامل آسیب‌زا حراست شود که در همین راستا عملیات مرمت با هدف حفظ نمادهای محلی بااعتباری بالغ‌ بر 10 میلیارد ریال انجام‌ شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان خاطرنشان‌ کرد: در سال گذشته مبلغ ۲۳۰ میلیون تومان برای کف‌سازی به متراژ 230 مترمربع و جداره‌سازی به متراژ 450 مترمربع معابر بافت تاریخی بندر کنگ هزینه شده است.

انتهای پیام/ ۸۸۰۵۵

منبع: فارس

کلیدواژه: کنگ هرمزگان میراث فرهنگی فهرست آثار ملی استان هرمزگان میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۶۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان گفت: ۲۵۰ برنامه در هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه‌ها طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، ولی جهانی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ اظهار کرد: روز جهانی موزه‌ها و هفته میراث فرهنگی بهترین فرصت برای معرفی ظرفیت‌های فرهنگی تاریخی استان گیلان به منظور حفاظت بهتر و گسترده‌تر از آن‌ها است.

وی با بیان اینکه در هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه‌ها ۲۵۰ برنامه طراحی و برنامه‌ریزی شده است، افزود: افتتاح و بهره‌برداری از بناهای تاریخی که طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ مورد مرمت قرار گرفته از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این هفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان خاطرنشان کرد: بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن فرهنگی تاریخی استان، افتتاح پروژه‌های مرمت و احیای بناهای تاریخی در سطح استان، تقدیر از میراث‌بانان و برگزاری رویداد تخصصی افتتاح موزه مردم‌شناسی رودبار بخشی از برنامه‌های پیش‌بینی شده در این هفته میراث فرهنگی است.

جهانی اضافه کرد: افتتاح دفاتر خدمات مسافرتی، نمایشگاه باستان‌شناسی و نمایش اشیای شاخص و کمتر دیده شده، برگزاری جشنواره بهار نارنج ثبت ملی استان و دیدار با چهره‌های شاخص فرهنگی و مذهبی از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این هفته است.‌

وی تصریح کرد: برنامه‌هایی ویژه این هفته از جمله پاکسازی آثار و محوطه‌های تاریخی سطح استان، برگزاری نشست‌های تخصصی، کارگاه‌های آنلاین و حضوری آموزشی، نمایشگاه‌ها، تجلیل از مفاخر و میراث‌بانان حوزه میراث فرهنگی، تورهای آشناسازی برای دانش‌آموزان، دانشجویان، مدیران و سازمان‌های مردم نهاد انجام خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان با قدردانی از مقام عالی دولت در گیلان گفت: استانداری و دستگاه‌های اجرایی استان تعامل خوبی با حوزه میراث فرهنگی دارند و اعتبار خوبی برای سه حوزه تخصصی تخصیص داده شده که بخش عمده این تخصیص مربوط به مرمت و بازسازی بناهای تاریخی است.

کد خبر 748691

دیگر خبرها

  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟