Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه  اقتصادی ایسکانیوز، هر چند خودروهای گازسوز به عنوان محصولی استراژیک برای مدیریت مصرف سوخت کشور به حساب می آیند، اما طی سال های اخیر دو شرکت خودروسازی بزرگ کشور با نرسیدن به برنامه تیراژ تولید سالانه خود نتوانستند برنامه های شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در این حوزه را عملی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین رو عجیب نبود که در سال ۱۴۰۰ تولید خودروهای گازسوز که هم به حفظ محیط زیست و هم به کاهش مصرف بنزین کمک می کند در عمل متوقف شود.

از این رو در سال جاری علاوه بر برنامه تولید ۵۰ هزار دستگاه خودرو گازسوز که با شرکت های خودروسازی منعقد شده، به نظر می رسد شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران قصد دارد برنامه های دیگری را در حوزه مدیریت مصرف سوخت خارج از خودروسازی ها اجرا کند. در این رابطه حذف بخشی از سهمیه سوخت برخی از خودروها مطرح شده است. در این خصوص نوید خاصه باف، مدیرعامل پارس ام سی اس توضیحات بیشتری را ارائه می کند که در ادامه خواهید خواند.

با توجه قراردادی که ایران خودرو قبل از سال با شرکت ملی پخش برای تولید ۵۰ هزار خودرو گازسوز امضا کرده، به نظر می رسد در سال ۱۴۰۱ برای تولید این تعداد خودرو گازسوز عزم شان بالاخره جز شده باشد

سال گذشته خودروسازان نتوانستند به برنامه تولید خودروهای گازسوز عمل کنند، به نظرتان امسال هم همین رویه را خواهند داشت یا تغییری در تولیدات آن ها ایجاد می شود؟

در مورد برنامه امسال خودروسازان برای تولید خودروهای گازسوز اطلاعات دقیقی ندارم اما با توجه قراردادی که ایران خودرو قبل از سال با شرکت ملی پخش برای تولید ۵۰ هزار خودرو گازسوز امضا کرده، به نظر می رسد در سال ۱۴۰۱ برای تولید این تعداد خودرو گازسوز عزم شان بالاخره جز شده باشد.

پیرو همین موضوع نیز از شرکت های مخزن ساز برای انعقاد قرارداد دعوت کرده اند اما جمع قراردادهایی که بسته اند تقریبا یک چهارم ۵۰ هزار خودرو بوده است. شاید می خواهد فاز به فاز قرار داد ببندند اما تا آنجا که می دانم تعهد تحویل ۵۰ هزار خودرو گازسوز دارند اما تاکنون برای یک چهارم آن قرارداد بسته اند. حالا یا می خواهند فاز به فاز جلو بروند یا برنامه شان واقعا برای تولید یک چهارم است که عدد آن در حدود ۱۲ تا ۱۵ هزا دستگاه خودرو گاز سوز در شرکت ایران خودرو است.

علاوه بر گروه خودروسازی ایران خودرو، شرکت زامیاد امسال برنامه گسترده تری نسبت به سال گذشته برای تولید خودروهای گازسوز دارد.

 ایران خودرو در سال ۹۸ هم قراردادی با شرکت پخش و پالایش داشت و رقم آن هم ۵۰ هزار دستگاه با هزینه میلیون دلاری برای تولید خودروهای گازسوز و تاکسیرانی بود، آن قرار داد به کجا رسید، آیا خودروهایی که قرار بود تولید شود اکنون راهی بازار شده اند؟

نه متاسفانه، اکنون هم همان قرار داد است به جریان افتاده و درباره اش صحبت می کنیم. همان قرار داد ۵۰ هزار دستگاه خودرویی هزینه های آن حدود ۲۰ میلیون دلار در آن زمان برآورد شده بود و بالاخره قرار است بعد از دو سال عملیاتی و اجرایی شود؛ یعنی سال گذشته امضا کردند و امسال اگر شرایط فراهم باشد و عزم شان جزم باشدعملیاتی و اجرایی خواهد شد.

با توجه به اینکه امسال قیمت فولاد بالا رفت، دستمزدها همچون هر سال افزایش قیمت داشتند، نهاده های تولید، حامل انرژی و همه چیز در سال جاری با رشد قیمت مواجه شده است، این مسائل در سال جاری چقدر بر روی قیمت مخزن و ادوات خودروهای گازسوز تاثیر گذار است؟

بحث قیمت جهانی فولاد را هم به تمام مواردی که گفتید اضافه کنید، سال گذشته در همین ابتدای سال لوله ها و فولاد بدون درز را به ازای هر تن هزار و ۳۰۰ دلار خریداری می کردیم که اکنون این مواد اولیه را در هر تن هزار و ۵۰۰ دلار خریداری می کنیم. بنابراین قیمت جهانی فولاد بسیار افزایش یافته است. اما عدد قراردادی که با شرکت ملی پخش داریم ثابت است مجاز به افزایش قیمت نیستیم و پیش بینی می کنیم با یک چالشی با شرکت ملی و پالایش پخش مواجه خواهیم شد. اما درباره ارائه آن به بازار حتما افزایش قیمت خواهیم داشت و پیش بینی مان این است که حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش قیمت خواهیم داشت و روی زیان خواهیم رفت و توجیه پذیری تولید خدشه دار می شود.

علاوه بر این چالش ها، همانطور که اشاره کردید متاسفانه دستمزدها هم خیلی فشار آورده است؛ یعنی اثر دستمزد شاید گفته باشند ۵۰-۵۶ درصد باشد اما با توجه به سایر مزایایی همچون حق اولاد، سنوات و غیره که پرداخت می شود حدود ۶۰ درصد دستمزدها افزایش یافته است.

این ۶۰ درصد با توجه به شرایط تولید در همه محصولات تولیدی، نه تنها مخزن، چه سی ان جی و چه خارج از سی ان جی و حتی محصولات خارجی آسیب زیادی می زند و به نظر می رسد شاهد یک افزایش قیمت جدی خواهیم شد. کار سازمان حمایت و تعزیرات هم سخت می شود که باید بررسی کنند قیمت تمام شده هر کالایی چقد اثر می گذارد، برای مثال در مخزن سازی دستمزد حدود ۷ تا ۱۰ درصد قیمت تمام شده است. بنابراین اثر این ۶۰ درصد افزایش دستمزد روی ۱۰ درصد از قیمت تمام شده می آید اما در برخی از محصولات می بینیم که ۴۰ تا ۵۰ درصد قیمت تمام شده باشد و ۶۰ درصد حداقل ۳۰ درصد محصول را گرانتر خواهد کرد. در محصول ما و در حوزه افزایش ۶۰ درصدی دستمزد، ۴ درصد محصول گران تر می شود.

با توجه به اینکه طی سال های اخیر برنامه تولید خودروهای گازسوز به تعویق افتاده است، بفرمایید وضعیت مخزن سازان را چگونه ارزیابی می کنید؟

خوشبختانه دو مخزن سازها از پارسال تا امسال احیا شده اند و دوباره شروع به فعالیت کرده اند. دلیل این موضوع هم این است که بازار سی ان جی که در چند سال گذشته راکد بود و از سال گذشته با انعقاد قرار دادهایی با ستاد ملی پخش دوباره این شرکت ها توانستند خودشان را برای تولید احیا کنند.

مقرر شده از خرداد ماه سهمیه سوخت بنزین وانت ها و تاکسی ها نصف شود. دلیل آن هم این است که طرح تبدیلی که دو سال است شرکت پخش برقرار کرده تا خودروهای وانت و تاکسی را رایگان گازسوز می کند با استقبال چندانی مواجه نشده است

به نظرتان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی امسال گاز را گران می کند یا قیمت ها قرار است ثابت بمانند؟

طبق مصوبه ای که داشتند مقرر شده گاز قیمت مناسبی با سایر سوخت ها داشته باشد و قیمت جهانی آن رعایت شود؛ یعنی در اگر دنیا بخواهند گاز طبیعی را به عنوان سوخت دوم جایگزین کنند معمولا بین ۲۰ تا ۳۰ درصد بهای بنزین محاسبه می کنند. لذا اکنون این موضوع رعایت شده و قیمت گاز در حدود ۲۶ درصد بهای بنزین است. البته در گذشته این فاصله نبود و زمانی که بنزین گران شد و گاز گران نشد این بالانس ایجاد شد. قبل از این حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد بود و خیلی طرح هایی همچون گازسوز کردن خودروها توجیه پذیری نداشت.

حالا هم اگر بخواهند قیمت گاز را گران کنند نشدنی است. اگر دولت برنامه ای برای افزایش قیمت حامل های انرژی با فرض گران شدن بنزین و سایر سوخت ها داشته باشد تناسب آن باید در حدود ۲۰-۳۰ درصدی باشد. با این حال تا جایی که اطلاع دارم بحث افزایش نرخ بنزین مطرح نیست. بلکه بحث تغییر شیوه سهمیه بندی در دستور کار است.

در این راستا کار گروهی تشکیل شده و بر اساس نتیجه آن مقرر شده از خرداد ماه سهمیه سوخت بنزین وانت ها و تاکسی ها نصف شود. دلیل آن هم این است که طرح تبدیلی که دو سال است شرکت پخش برقرار کرده تا خودروهای وانت و تاکسی را رایگان گازسوز می کند با استقبال چندانی مواجه نشده است.

چرا که هر کسی نسبت به گازسوز کردن خودرو به صورت رایگان اقدام کند سهمیه اش نصف می شود. لذا استقبال کمتر شده اما قرار است از خرداد ماه فارغ از گازسوز کردن یا نکردن سهمیه کارت سوخت این خودروها نصف می شود. با این تفاسیر به نظر می رسد به زودی دوباره روند تقاضا برای گاز سوز کردن خودروها افزایش یابد. از این رو پیش بینی می شود در خرداد و تیرماه حجم انبوهی از مراجعه کنندگان را برای تبدیل خودرو شان داشته باشیم.

منبع: خبرگزاری بازار

کد خبر: 1137514 برچسب‌ها بنزین

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بنزین تولید خودروهای گازسوز ۵۰ هزار خودرو قیمت تمام شده نظر می رسد خودرو گازسوز خرداد ماه افزایش قیمت ایران خودرو شرکت ملی برای تولید خودرو گاز سال گذشته ۳۰ درصد ۶۰ درصد ملی پخش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۷۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکسی های برقی وارد شد

تین نیوز

زیر صمت با اشاره به افزایش تولید ۵ هزار دستگاه خودرو، گفت: باید آمار تولید خودرو را به حدود ۲۰ درصدی افزایش دهیم؛ تاکسی های برقی نیز وارده شده و متقاضیان برای خرید امکان ثبت نام دارند.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، عباس علی آبادی وزیر صمت در گفت وگویی رادیویی گفت: اجلاس آفریقا را داشتیم، آفریقا، اقیانوس فرصت ها برای بازرگانان و تجار ماست، از جمله مهمترین این فرصت توسعه نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی ها به صورت جامع برنامه هایی را برای توسعه پیگیری می کنند و در این برنامه فرصت های برای تجار ما وجود دارد.

وزیر صمت در ادامه تاکید کرد: بزرگترین نمایشگاه دستاوردهای کشور برای معرفی به بیش از ۲ هزار بازرگان و تاجر بین المللی برگزار خواهد شد و می تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به خوبی برگزار شد که می تواند تأثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالاهایی که تولید می کنیم به جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم، به عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمّیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالاهای قاچاق هستیم.

وی عنوان کرد: از جمله چالش هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه های انرژی و حمل ونقل داریم یک فرصت محسوب می شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشورهای آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه های دائمی برای کالاهای ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملاً مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن های بازرگانی ما در آفریقا به ۱۲ مورد می رسد و تعداد مراکز بازرگانی به ۱۵ مرکز خواهد رسید.

این مقام مسؤول در خصوص چالش های توسعه تجارت با آفریقا، گفت: مهم ترین چالش ها رقبا هستند که تلاش می کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزارهای مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: باید ظرفیت های مالی و اقتصادی خود را به نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی را که در مسیر صادرات است، برداریم. ما به شرکت هایی اولویت می دهیم که صادرات محور و دانش بنیان هستند، شرکت هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می دهد که بتوانیم از سرمایه های خرد مردم استفاده کنیم.

وی گفت: در حال تعریف پروژه هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق های پروژه را تأسیس کنیم که مردم با سرمایه های خرد خود در پروژه های ملی مشارکت کنند، به زودی اطلاعیه ها دراین باره منتشر خواهد شد، اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به معنای واقعی و الگوی تازه محقق می کنیم.

علی آبادی موضوع مزاحمت رقیبان ایران را در تجارت عنوان کرد و گفت: رقبای ایران حتماً برای ایران مزاحمت ایجاد خواهند کرد. یکی از کارهای مهمی که باید انجام دهیم ابزار تجارت را فراهم کنیم که مهمترین آن حمل ونقل است. برای شرق و شمال آفریقا نسبت خوبی داریم و طبق دستور رئیس جمهور برای غرب و جنوب آفریقا هم از لحاظ حمل ونقل پوشش دهیم که کارهای سختی است و حتماً انجام خواهیم داد.

وزیر صمت افزود: آفریقا فرصت خوبی برای صنایع دانش بنیان ایران است و کشورهای آفریقایی هم در حوزه آموزش هدف گذاری کرده اند و ایران باید از این فرصت استفاده کند، همچنین شرکت های مهندسی و زیرساخت ایران هم می توانند پروژه های بزرگی در آفریقا اجرا کنند. کشورهای آفریقایی علاقه مند هستند از خودروهای روز استفاده کنند و این فرصتی برای ایران است؛ تلاش خواهیم کرد به کسانی در اولویت ارز، ارز بدهیم که به سمت تجارت و صادرات بروند به ویژه به مقاصد صادراتی ایران از جمله آفریقا.

علی آبادی همچنین درباره برنامه های وزارت صمت در خصوص صنعت خودرو گفت: ما برنامه ای گسترده داریم و امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. ما به ظرفیت تولید ۵ هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی افزود: در بحث واردات خودرو باید گفت این موضوع را در دستور کار داریم تا به این وسیله تعادل بهتری در تأمین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی های برقی را وارد کرده ایم و مردم می توانند ثبت نام کنند و بخرند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تاکسی های برقی وارد شد
  • قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • ایمنی بالای خودروهای دوگانه‌سوز با سوخت CNG با وجود تخریب‌های مافیای بنزین
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • خودروهای مشهور با فروش غافلگیرکننده، از بیتل تا ماتیز و پژو 206 (+عکس)
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • «پراید»؛ بیشترین سهم تولید آلایندگی مشهد را داشته است
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد