Web Analytics Made Easy - Statcounter

دادستان مرکز استان فارس گفت: دادستان‌های استان فارس و دستگاه‌های متولی به منظور صیانت از اراضی ملی و جلوگیری از تغییر غیر مجاز کاربری اراضی هوشیاری لازم را داشته باشند.

به گزارش ایران اکونومیست از روابط عمومی دادگستری استان فارس، سیدمصطفی بحرینی روز چهارشنبه افزود: دستگاه‌های خدمات رسان در ارائه خدمات به باغات و اراضی دارای کاربری غیر مجاز محدودیت ایجاد کنند تا تصرفات و تغییر کاربری های غیر مجاز اراضی ملی و کشاورزی کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس در نخستین نشست کارگروه پیگیری حفظ حقوق عامه و صیانت از اراضی ملی و منابع طبیعی بر پیشگیری و هوشیاری هر چه بیشتر دستگاه ها و نهادهای متولی امر زمین و دادستان های سراسر استان تأکید کرد.
بحرینی اضافه کرد: به منظور حفظ و نگهداری هر چه بهتر باغات شیراز و جلوگیری  از تخریب منابع طبیعی و کاربری مجاز اراضی، لازم است شهرداری، دو نهاد امور اراضی و جهاد کشاورزی، ادارات منابع طبیعی و راه و شهرسازی در حوزه پیشگیری و نظارت بیش از گذشته نسبت به این موضوع اهتمام داشته باشند.
وی افزود: امروز ساخت و سازهای غیر مجاز به عنوان یکی از مهمترین آسیب های شهری و اجتماعی لطمات جبران ناپذیری را به  اراضی مزروعی و باغات، آب‌های زیر زمینی، منابع طبیعی و پوشش های گیاهی وارد کرده و موجبات هدر رفت سرمایه را فراهم کرده است؛ بنابراین اهتمام بیشتر  دستگاه های متولی امر زمین می تواند منجر به جلوگیری از تخریب ها و تعرضات شود.
دادستان مرکز استان فارس از ارائه چند راهکار در خصوص حفظ  و نگهداشت هر چه بهتر باغات و اراضی شهر شیراز خبر داد و گفت: مقرر شد دستگاه های متولی زمین و مسکن با همکاری شهرداری های شیراز و صدرا ظرف یکماه آتی «قرارگاه پیشگیری و مقابله با تصرفات اراضی و تفکیک و تغییر کاربری های غیر مجاز اراضی زراعی و باغات» در چهار نقطه مناسب در محدوده شیراز و صدرا و حرائم آنها تشکیل دهند.  
وی در ادامه افزود: به منظور آبیاری باغات واقع در شیراز مجوزهای لازم صادر شده است و در مواردی که مالکین به بهانه ها و اهداف غیر موجه نسبت به حفاظت و آبیاری باغات به ویژه باغات قصرالدشت اهمال می کنند و در موارد خاص نسبت به اخذ مجوز موردی برای باغات قصرالدشت شیراز نیز این امکان فراهم شده است تا از خشکانیده شدن درختان جلوگیری شود و مسئولیت قصور و کوتاهی در این زمینه متوجه شهرداری است.  
بحرینی گفت: در چارچوب قانون هر جا که متخلفین و مسببین مرتکب تخریب و یا تفکیک غیر مجاز شوند علاوه بر اینکه گزارش این تخریب و تصرفات به کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری منعکس می شود لازم است جهت تعقیب کیفری و مسئولیت مدنی و رسیدگی به موضوع و جلوگیری سریع اقدامات غیر مجاز، بلافاصله مراتب  به دادستانی مرکز استان  نیز گزارش شود تا از تخریب و تفکیک غیر مجاز اراضی و باغات جلوگیری شود.
بحرینی از تسریع در روند اجرای طرح شناسایی، پیگیری و برخورد قانونی با متخلفین و افراد سودجویی خبر داد که با اقدامات غیر قانونی خود زمینه ساخت و ساز های غیرمجاز را فراهم آورده و یا با تخریب و تصرف اراضی ملی و اراضی زراعی سبب تغییر کاربری های  غیر مجاز اراضی شده اند.

 وی بر ضرورت همکاری سایر نهادها و دستگاه های مرتبط در این زمینه تأکیدکرد و گفت: لازم است دستگاه های اطلاعاتی، نظارتی، امنیتی و انتظامی استان فارس  با ادارات و دستگاه های متولی در اجرای دقیق طرح شناسایی، پیگیری و برخورد با متخلفین ساخت و سازهای غیر مجاز و تخریب و تصرف اراضی ملی بویژه  تغییر کاربری های غیر مجاز اراضی زارعی در حاشیه شهر در چارچوب قانون اهتمام لازم را داشته باشند.  
دادستان مرکز استان فارس در خصوص آبیاری باغ شهرها با استفاده از چاه های غیر مجاز نیز هشدار داد و تأکید کرد آب منطقه ای استان، باغ شهرهای غیر مجاز و اراضی کشاورزی که از چاه های غیر مجاز بهره برداری یا از چاه های دارای مجوز استفاده غیر مجاز می کنند را شناسایی و در چارچوب مقررات به دادستانی مرکز استان معرفی کند تا سیر قانونی و پیگیری های لازم جهت رسیدگی به جرائم و تخلفات مرتبط با آنها و مسلوب المنفعه کردن چاه های غیر مجاز و پیگیری عدم تمدید یا ابطال مجوز آنها در شعب ویژه دادسرا و محاکم اقدام و در دستور کار ویژه قرار گیرد.
 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: دادگستری ، طرح صیانت ، شیراز

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دادگستری طرح صیانت شیراز تغییر کاربری دستگاه های متولی مرکز استان فارس غیر مجاز اراضی اراضی ملی غیر مجاز منابع طبیعی اراضی ملی دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۷۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری ۳ حفار غیر مجاز در شهرستان آمل

محمد رضا کردان فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران گفت: بنا بر گزارش پایگاه یگان حفاظت میراث فرهنگی شهرستان آمل و در پی اخبار واصله از سوی میراث بانان افتخاری مبنی بر حفاری تعدادی افراد با هویت معلوم در ملک شخصی در منطقه امام زاده عبدالله، بلافاصله ماموران یگان حفاظت به‌همراه عوامل انتظامی با مجوز ورورد از مقام قضایی به محل مورد نظر عازم شدند.

او افزود: در بررسی محل اعلام شده یک مورد حفاری غیر مجاز مشاهده شد و مامورین در این عملیات توانستند از متهمان آلات و ادوات حفاری کشف و ضبط کنند.

فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: در این عملیات ۳نفر دستگیر شدند و پرونده به‌منظور سیر مراحل قانونی تحویل مراجع ذی‌صلاح قضایی شد.

کردان افزود: طبق قانون، ساخت، خرید و فروش، نگهداری، تبلیغ و استفاده از هرگونه دستگاه فلزیاب و همچنین ورود آن به کشور منوط به اخذ مجوز از وزارت میراث‌فرهنگی کشور است.

او گفت: با هرگونه تبلیغ، خرید و فروش و استفاده از این دستگاه که به‌منظور کشف آثار و اموال تاریخی است برخورد قانونی می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • حفاظت و حراست از اراضی ملی اولویت دستگاه‌های متولی باشد
  • صدوراخطار توقف عملیات برای ۱۰ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در تنگستان
  • ۲۷ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در مزارع آمل تخریب شد
  • دستگیری ۳ حفار غیر مجاز در شهرستان آمل
  • حداکثر سرعت مجاز در معابر شیراز بازبینی شد
  • برگزاری یادواره شهدای تخریب چی در فسا
  • تخریب ۵۳ بنای غیرمجاز در استان قزوین
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی