Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-04@22:43:43 GMT

پژوهش‌های هسته‌ای با شتاب بیشتری تجاری‌سازی می‌شوند

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۳۹۹۳۲

پژوهش‌های هسته‌ای با شتاب بیشتری تجاری‌سازی می‌شوند

معاون پژوهش، فناوری و آموزشی پژوهشکده کاربرد پرتوها، درخصوص تجاری‌سازی پژوهش‌های پژوهشگران صنعت هسته‌ای گفت: تجاری‌سازی پژوهش‌های هسته‌ای امری ضروری است که با سیاست‌های جدید پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای، تحقیقات با شتاب بیشتری در مسیر تجاری‌سازی قرار می‌گیرند.

به گزارش ایسنا، دکتر کاشیان در گفت‌وگویی رادیویی با اشاره به جایگاه ایران در استفاده از فناوری هسته‌ای و کسب موفقیت‌های چشمگیر در حوزه‌های مختلف انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای گفت: بسیار خرسندم که این موضوع را عرض کنم که امروز کشور ما جایگاه بسیار خوبی در بهره‌مندی از حوزه‌های مختلف فناوری هسته‌ای دارد و توانسته‌ایم به موفقیت‌های چشمگیری دست پیدا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حوزه کاربرد پرتوها، سلامت و پزشکی، صنعت، کاربرد شتاب‌دهنده‌ها، فوتونیک و فناوری کوانتومی، پلاسما، گداخت هسته‌ای و همچنین چرخه سوخت هسته‌ای به موفقیت‌های ارزشمندی رسیدیم. در حوزه رادیوداروها امروز همگام با کشورهای توسعه‌یافته تحقیقات لازم را به سرانجام می‌رسانیم و پس از طی مراحل بالینی در اختیار بیماران قرار می‌دهیم. اکنون بیمارانی خارج از کشور متقاضی حضور در مراکز درمانی ایران هستند و از رادیوداروهای ما بهره‌مند می‌شوند.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای در خصوص حرکت پرشتاب دانشمندان ایرانی در دستیابی به تولید رادیوداروها خاطرنشان کرد: تلاش شبانه‌روزی همکاران ما در سازمان انرژی اتمی ایران منتج به خنثی‌سازی تحریم‌های ظالمانه در حوزه سلامت و پزشکی شد. همان‌گونه که در جریان هستید امکان واردات تجهیزات و مواد اولیه دارویی را نداشتیم و این‌گونه اقدامات کاملاً غیرانسانی بود. اما متأسفانه بعضی از این رادیوداروها کاملاً انحصاری هستند و توسط چند شرکت خاص تولید می‌شوند. آنها این رادیوداروها را در اختیار ما قرار نمی‌دادند یا بعضاً با قیمت‌های گزافی به دست ما می‌رسید.

وی ادامه داد: به همین خاطر سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت‌های تابعه آن برای تولید و خودکفایی در حوزه رادیوداروها ورود کردند و امروز از سنتز مواد مؤثر دارویی گرفته تا تولید رادیوایزوتوپ و تبدیل این دو به رادیوداروها، به خودکفایی رسیده‌ایم. ‌اکنون می‌توانیم رادیوداروهای هدفمندی را تولید کنیم که آزمایش‌های لازم را پشت سر گذاشته‌اند و با بومی‌سازی در سطح جامعه بسیار کاربردی و مؤثر هستند .

معاون پژوهشی پژوهشکده کاربرد پرتوها در ادامه با اشاره به ساخت سیستم‌های سنجش‌گر و پرتو دهنده بیان کرد: سال گذشته سازمان انرژی اتمی ایران با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک سیستم پرتودهنده خون را رونمایی کرد که این سیستم پرتودهنده خون فقط توسط دو کشور تولید و مورد استفاده قرار می‌گرفت. با توجه به مسئله تحریم، در حقیقت واردات این سیستم به کشور ما امکان‌پذیر نبود؛ اما اکنون با همت دانشمندان صنعت هسته‌ای، سیستم پرتودهنده خون توسط محققان ایرانی بومی‌سازی شده و آماده بهره‌برداری است.

وی درباره سنجشگرهای هسته‌ای و خودکفایی در این نوع سنجشگرها گفت: پیش ‌از این سیستم‌های لایروبی که مورد استفاده قرار می‌گرفت وارداتی بودند، اما ما توانستیم این نوع از سیستم‌ها را بومی‌سازی و تولید کنیم. تمامی این دستاوردهایی که عرض می‌کنم در واقعیت به تجاری‌سازی رسیده‌اند و ان‌شاءالله تجاری‌سازی محصولات در حوزه هسته‌ای با همکاری مرکز رسا در سازمان انرژی اتمی ایران با سرعت بیشتری شتاب خواهد گرفت.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه درباره رسالت و فعالیت‌های مرکز فناوری و نوآوری رسا تصریح کرد: هم‌اکنون حدوداً 60 هسته‌ی فناور در مرکز رسا مشغول فعالیت و پژوهش می‌باشند که همه‌ی این‌ها ماحصل تحقیقاتی است که سال‌ها در سازمان و پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای انجام‌ شده است؛ تجاری‌سازی پژوهش‌های هسته‌ای امری ضروری است که با سیاست‌های جدید پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای، تحقیقات دانشجویان و پژوهشگران با شتاب بیشتری در مسیر تجاری‌سازی قرار می‌گیرند.

کاشیان ادامه داد: یکی دیگر از افتخارات ما در زمینه کشاورزی هسته‌ای است؛ تعداد زیادی از بذرها را با روش های نوین اصلاح کردیم و در مسئله‌ی دفع آفات توانستیم گام‌های مؤثری برداریم. موضوع دفع آفات با تکنیک‌های هسته‌ای، در بخش وسیعی از باغ‌های شمال کشور با رفع مشکل مگس مدیترانه‌ای همراه شد و اکنون با کنترلی که با روش هسته‌ای صورت گرفته است دیگر این مشکل برطرف شده است و با حمایت‌های رییس سازمان انرژی اتمی اکثر باغ‌های مرکبات در ایران به این روش کنترل آفت می‌شوند.

وی در پایان در خصوص تحریم‌های علمی کشورهای مختلف علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران گفت: با عزمی که در وجود تک تک دانشمندان ایرانی وجود دارد، در حوزه‌های مختلف فناوی صلح‌آمیز هسته‌ای دستیابی به قله‌های رفیع را هدف قرار دادیم و به این مهم سرعت بخشیدیم. از طرف دیگر با افزایش تعداد و تعریف پروژه‌های فنی و مشترک با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌توانیم در دستیابی به فناوری‌های نو پیشرو باشد.

منبع: الف

کلیدواژه: پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای سازمان انرژی اتمی ایران هسته ای تجاری سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۹۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با ساخت و توسعه دوربین‌های ضد انفجار، پایه‌های پایدارساز و شبیه‌ساز نوسانات دریایی، اقدام به بومی‌سازی تجهیزات صنعت دریایی کرد.   فرهاد فتوره‌چی، مدیر عامل این شرکت‌ دانش‌بنیان در گفت‌وگو با ایسنا، شبیه‌ساز نوسانات دریا، دوربین‌های ضد انفجار، مونیتورهای ویژه شناورهای دید در روز و ضد آب را از محصولات تولیدی این شرکت ذکر کرد و گفت: آخرین دستاورد ما پایه‌های پایدارساز است. این محصول بر روی شناورها قرار می‌گیرد و جریان‌هایی را که موجب نوساناتی بر روی شناور می‌شود، کنترل می‌کند.   وی اضافه کرد: از طریق این محصول می‌توان کلیه تجهیزات بر روی شناورها را به صورت افقی نگهداری کرد؛ علی‌رغم نوساناتی که شناور بر روی این تجهیزات اعمال می‌کند.   فتوره‌چی با اشاره به کاربردهای این پایدارسازها، توضیح داد: آنتن‌های شناور برای ارتباط با ماهواره‌ها باید در وضعیت ثابت باشند، در غیر این صورت با نوسانات کشتی، امکان یافتن ماهواره برای آنتن از بین می‌رود و این پایدارسازها می‌توانند عملکرد این ماهواره‌ها را تضمین کنند.   وی با اشاره به ساخت شبیه‌ساز نوسانات دریایی، گفت: شبیه‌سازی نوسانات حرکتی مانند خودرو و شناور و هواپیما با تاکید بر نوسانات دریایی از اهداف ساخت این محصول است. راستی‌آزمایی سنسورهای دینامیکی و استاتیکی و ادوات بازی‌های رایانه‌ای از دیگر موارد استفاده این شبیه‌سازها به شمار می‌رود.   مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، پیاده‌سازی نرم‌افزارهای شبیه‌سازها را از دیگر دستاوردهای این شرکت ذکر کرد و ادامه داد: این سیستم به منظور آموزش و تمرین در هدایت شناورها طراحی و ساخته شده است. از آنجا که آموزش هدایت این شناورها در محیط واقعی بسیار پرهزینه است، این سیستم به کاربران کمک می‌کند تا در محیط شبیه‌سازی شده بسیار واقعی شناور را هدایت کنند.   فتوره‌چی با بیان اینکه از آنجا که در این نرم‌افزار پارامترهای فیزیکی مؤثر تا حد بالایی مد نظر بوده است، کاربران به حس درستی از آنچه در عمل با آن مواجه هستند، دست می‌یابند، گفت: این موضوع توسط چندین قایقران حرفه‌ای تایید شده است. این سیستم طراحی همچنین دارای سه مود دید از ساحل، دید از روی شناور و دید از بالاست که هر سه همزمان قابل نمایش است. تدوین نرم‌افزار این سیستم از روی معادلات حرکت شناور که قبلاً در این شرکت طی سال‌ها مطالعه و آزمون به دست آمده، انجام شده است.   مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان با اشاره به کاربردهای دوربین‌های ضدانفجار این شرکت، اظهار کرد: این شرکت دوربین‌های ضدانفجاری متنوعی برای موارد صنعتی و دفاعی ساخته است که مشخصات فنی محصولات مطابق با نیاز مشتری طراحی و یا تغییر پیدا کرده است.   وی بدنه این دوربین را از جنس استیل و آلومینیوم و کاملا ضدآب دانست که این امر موجب افزایش مقاومت این دوربین‌ها در برابر ضربه و شکستگی شده است. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ربات صنعتی ایرانی با هفت درجه آزادی تولید شد دومين پل هوایی (ايربريج) در فرودگاه کرمان راه اندازی می شود متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود

دیگر خبرها

  • آغاز ایمن سازی بزرگراه شهید خرازی حد فاصل بلوار اردستانی و پژوهش
  • حمایت‌ های بانک رفاه کارگران از ساخت مسکن کارگری شتاب می‌ گیرد
  • ایران امنیت بالای انرژی دارد اگر مصرف کننده بگذارد
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • افتتاح چهارمین دفتر استاندارد و استاندارد سازی در چهارمحال و بختیاری
  • زارع‌ پور: آماده‌ اجرایی کردن پروژه‌هایی در حوزه های ارتباطات و اطلاعات در این کشور آفریقایی هستیم
  • توسعه همکاری های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران با اوگاندا