Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، ۶۷ تن از اعضای این حزب در استان بابل در یکصد کیلومتری جنوب بغداد در اعتراض به انحراف حزب از اصول و ارزش های آن، استعفای جمعی خود را اعلام کردند.

پیش از این نیز ۸۳ تن از اعضای این حزب در استان بصره (جنوبی ترین استان عراق) در اعتراض به انحراف حزب از اصول خود در ۱۵ فروردین ماه گذشته، استعفای جمعی خود را اعلام کرده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود گذشت تنها دو سال از شکل گیری این تشکل های جدید از دل اعتراضات خیابانی اکتبر ۲۰۱۹ که منجر به استعفای دولت منتخب «عادل عبدالمهدی» و روی کار آمدن دولت «مصطفی الکاظمی» شد، این تشکل ها اخیرا شاهد استعفاهای جمعی متعددی بوده اند.

استعفا دهندگان، رهبران این تشکل ها را به خط مشی دیگر احزاب حاکم درعراق و استفاده از تشکل های تشرینی برای تحقق اغراض شخصی و کسب منافع مادی و فاصله گرفتن از مطالبات مردمی متهم کرده اند.

جنبش «امتداد» یکی از مهمترین تشکل های تشرینی است که در نخستین حضور خود در انتخابات اکتبر ۲۰۲۱ توانست، ۹ کرسی از مجموع ۳۲۹ کرسی پارلمان عراق را به دست آورد.

این تشکل پارلمانی بعد از پیروزی در انتخابات، در ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۰ با استعفای جمعی۱۷ تن از اعضایش در اعتراض به انحراف این تشکل از اصول ادعایی، مواجه شد.

حزب بیت الوطنی، جنبش امتداد و «شورای مرکزی تشرین» سه گروه مهم تشکل سیاسی برخاسته از اعتراضات اکتبر ۲۰۱۹ به شمار می روند.

علاوه بر استعفای جمعی که هر از گاهی تشکل های تشرینی بر سر امتیازات و بهره های مادی با آن مواجه می شوند، اختلافات شدید بین سران جنبش تشرین یکی دیگر از مسائلی است که به اعتقاد ناظران، قدرت و اثرگذاری این تشکل ها را روز به روز دچار فرسایش می کند.

اختلافات سیاسی در میان تشکل های وابسته به جنبش تشرین، در مقطع اخیر، شدیدتر و توام با خشونت، اتهام زنی های آشکار به رشوه گیری، فساد و دستور گرفتن از همان جریان هایی است که در اعتراضات خیابانی، علیه آنها شعار می دادند و مردم را به خاطر آن، به خیابان کشاندند و حالا این تناقض، بخشی از علل اختلافات را تشکیل می دهد.

به دلیل اینکه اغلب رهبران و اعضای تشکل های تشرینی از نسل جوان و کم تجربه از حیث سیاسی و عموما دارای خوی اعتراضی هستند، رسانه ها و ناظران با حساسیت اخبار و تحولات آنها را در عراق دنبال می کنند؛ به ویژه اینکه یکی از این تشکل ها (امتداد) در نخستین ظهور خود توانست ۹ کرسی در پارلمان به دست آورد و بالاتر از احزاب بزرگ و ریشه داری مثل جریان حکمت (سید عمار حکیم) و ائتلاف النصر «حیدر العبادی» نخست وزیر سابق، قرار گیرد.

اکنون این سوال مطرح است که آیا جنبش تشرین در حال پوست اندازی است یا اینکه انقراض این جنبش با رخنه فسادهای ادعایی به پیکره آن، خیلی زودتر از حد انتظار آغاز شده است؟ آیا بازماندگان اعتراضات اکتبر می توانند بازخوانی جدیدی از مانیفست و فلسفه وجودی خود در عرصه سیاسی بدون وابستگی به طرف های خارجی و نهادهای غربی داشته باشند؟ زمان به این سوالات پاسخ خواهد داد.

برچسب‌ها اعتراضات عراق مصطفی الکاظمی عادل عبدالمهدی پروندهٔ خبری عراق و تحولات بعداز انتخابات پارلمانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اعتراضات عراق مصطفی الکاظمی اعتراضات عراق مصطفی الکاظمی عادل عبدالمهدی استعفای جمعی تشکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۰۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه

سیاست های ابهام برانگیز و دوپهلوی آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از پایگاه خبری الجزیره، «صالحه علام»، نویسنده و پژوهشگر مسائل ترکیه در یادداشتی از سنگ اندازی آمریکا در توافق راهبردی عراق و ترکیه پرده برداشت.

روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق پس از بازگشت از آمریکا، میزبان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بود. در این سفر، 26 توافقنامه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و توریستی به امضا رسید. پنج توافقنامه از 26 توافقنامه امضا شده، روابط راهبردی، همکاری بر سر مسائل نظامی، امنیتی، مبارزه با تروریسم و ساخت ابزارآلات جنگی را در بر می‌گیرد.

مذاکرات ترکیه و آمریکا

آمریکا در مذاکرات اخیر با مقامات امنیتی و دیپلماتیک ترکیه پیشنهاد مقابله مستقیم و غیرمستقیم با گروه‌های تروریستی مشترک (داعش و پ ک ک) را مطرح کرد. این پیشنهاد با مخالفت قاطع ترکیه روبرو شد.

آنکارا اعلام کرده همکاری با یک سازمان تروریستی برای مبارزه با یک سازمان تروریستی دیگر و یا همکاری موردی کشورهای هم‌پیمان با سازمان‌های تروریستی را نمی‌پذیرد. تضاد شدید میان آنکارا و پ.ک.ک که سال‌هاست جنگ شدیدی علیه ترکیه را از درون اردوگاه‌هایش در سوریه و عراق اداره می‌کند، باعث شده آنکارا استدلال‌های آمریکا را نپذیرد.

توافقات امنیتی و نظامی عراق و ترکیه نگرانی گروه‌های مختلف کردی از جمله گروه تروریستی پ.ک.ک و یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) را برانگیخته و باعث شده آمریکا نیز برای جلوگیری از مقابله جدی با این گروه ها به میدان بیاید. با این وجود آمریکا نگران پیامدهای احتمالی همکاری نظامی و امنیتی میان بغداد و آنکارا است که می‌تواند به حضور ی.پ.گ و پ.ک.ک در مرزهای عراق، سوریه و ترکیه پایان دهد.

در بهمن ماه سال گذشته «یاشار گولر»، وزیر دفاع و «متین گوراک»، رئیس ستاد کل ارتش ترکیه در سفر به بغداد، موفق به کسب رضایت مسئولان عراقی در رابطه با اعلام منع فعالیت پ.ک.ک در مرزهای عراق شدند. به همین دلیل روابط عراق و ترکیه از منظر امنیتی و نظامی بهبود یافت.

بنا بر ادعای رسانه های ترکیه، مطابق توافق دو کشور، به زودی عملیات نظامی به رهبری نیروهای نظامی ترکیه در عمق 30 الی 40 کیلومتری خاک عراق علیه نیروهای تروریستی مخالف دولت ترکیه آغاز خواهد شد؛ این موضوع مخالفت شدید آمریکایی ها را به همراه داشته است.

نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق

دلایلی که بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند

 

در همین راستا آنکارا اخیراً ابتکار جدیدی را آغاز کرده که عبارت از حل و فصل کردن پرونده تروریسم بدون مداخله واشنگتن است. سیاست دو پهلو و ابهام برانگیز آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. به نظر می‌رسد این تحولات سرآغاز تغییراتی مهم در سیاست های کشورهای عراق، سوریه و ترکیه در قبال گروه‌های کُردی فعال در این سه کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • بزرگترین واحد تولید اسپری در تویسرکان آماده راه‌اندازی است
  • نخست‌وزیر اسپانیا: استعفا نداده و با قدرت ادامه می‌دهم
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • تشکل‌های دانشجویی غزه دوشادوش جنبش دانشگاهی تاریخ ساز در آمریکاست
  • صهیونیست‌ها خواهان استعفای فرماندهان رده بالا شدند
  • احتمال استعفای زودهنگام رئیس ستاد ارتش اسرائیل
  • با اکبرپور به عنوان یک استقلالی دست برادری داده‌ایم/ با استعفا موافقت نمی‌شود
  • دومینوی استعفاها در اسرائیل
  • دومینوی استعفاها در رژیم صهیونیستی/ نوبت به روسای شاباک و ستاد مشترک ارتش رسید
  • موج استعفای مقامات نظامی صهیونیست این‌بار هالیوی را گرفتار می‌کند