Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@22:03:13 GMT

گامی برای توسعه لرستان

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۴۰۷۷۲

گامی برای توسعه لرستان

خبرگزاری فارس لرستان_سعید سرشار؛ حاصل مدیریت غلط و غیر اصولی سالیان و دهه‌های قبل در لرستان چیزی نبوده است جز قرار گرفتن این استان پر ظرفیت در صدر جدول فلاکت، بیکاری، تورم، مهاجرت و ...

استانی که به گواه کارشناسان استعدادهای عجیبی در حوزه گردشگری، کشاورزی، صنعت و از همه مهمتر در حوزه نیروی انسانی دارد امروز در شرایطی سخت قرار داشته و مردم این دیار برای برون رفت از آن کور سوی امیدی به آینده و تصمیمات دولت سیزدهم دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط بد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در لرستان همواره در دولت‌های گذشته مورد توجه بوده است، اما این توجهات هرگز در رفع مشکلات مردم این استان موثر نبوده و معمولا اگر تصمیمی برای خروج لرستان از بحران گرفته می‌شد بر روی کاغذ می‌ماند و حاصل مصوبات کاغذی ادوار قبل چیزی است که امروز می‌بینیم.

دولت سیزدهم که هنوز در آغاز راه خود قرار دارد نیز در بدو شروع بکار خود نشان داد نگاه ویژه ای بر مناطق محروم و توسعه نیافته از جمله لرستان دارد؛ چنانکه سفر آذر ماه ۱۴۰۰ رئیس جمهور به لرستان نیز با محوریت بررسی و تصمیم گیری برای رفع مشکلات دیرینه این استان انجام شد.

آیت الله رئیسی در خلال سفر یک روزه خود به لرستان که قسمتی از آن با حضور در بین مردم و بازدیدهای میدانی همراه بود به حلقه اول نزدیکان خود گفته بود: «وقتی لرستان در چنین شرایط از نظر بیکاری و اشتغال قرار دارد به خودم اجازه نمی دهم حتی یک دقیقه هم در سفر به این استان استراحت کنم.»

نهایتا مصوبات سفر آذر ماه رئیس جمهور به لرستان در مجموع حدود ۱۶ هزار میلیارد و ۲۸۹ میلیارد تومان ارزش ریالی داشته که البته گفته می‌شود این‌ها غیر از اعتبار چند هزار میلیارد تومانی است که برای سد گاوشمار و راه آهن لرستان در نظر گرفته شده است.

نگاه گذرا به مصوبات سفر ریاست جمهوری به لرستان حاکی از آن است که دولت سیزدهم بجای هزینه تراشی بیهوده و کلنگ زنی‌های جدید بیشتر بدنبال تکمیل هر چه سریع‌تر پروژه‌های اساسی نیمه تمام و تعطیل در لرستان است؛ پروژه‌هایی که در حوزه های صنعتی، عمرانی، زیر ساختی و .. می‌توانند در صورت تکمیل گامی بلند برای توسعه این استان محسوب شوند.

از راه آهن و سدها که بگذریم می بینیم که در مصوبات سفر ریاست جمهوری اعتبارات خوبی برای راه اندازی مجدد واحدهای تولیدی تعطیل نیز در نظر گرفته شده است و در مجموع هماهنگونه که رئیس جمهور در نشست خبری پایان سفر یک روزه خود به لرستان اظهار کرد؛ از نظر دولت مهمترین مشکل لرستان اشتغال بوده و بیشتر تصمیمات و برنامه ریزی‌ها نیز در همین راستا است.

اینجانب که به نمایندگی از اهالی رسانه لرستان در سفر ریاست جمهوری وظیفه پرسش از رئیس جمهور را بر عهده داشتم، همانگونه که در نشست خبری و در خلال سوال از رئیس جمهور اشاره نمودم، معتقدم مصوبات کاغذی به تنهایی نمی‌تواند برای رفع مشکلات لرستان راهگشا باشد، چراکه اگر چنین بود امروز شاهد لرستانی فلاکت بار نبودیم.

در حقیقت مصوبات سفر ریاست جمهوری گام نخست و البته مهم دولت برای برون رفت لرستان از شرایط موجود است اما زمانی این مصوبات نتیجه بخش می‌شود که برای تحقق آنها نیز به همین اندازه توجه و پیگیری شده و دولت اهتمام ویژه داشته باشد که خوشبختانه تا این لحظه این رویه وجود داشته است.

نقش مدیران استانی در این راستا بسیار مهم و اساسی است چراکه در واقع این مدیران استانی هستند که باید به صورت مستمر و با بهره گیری از کمک نمایندگان مجلس و با لابی گری در سطوح مختلف دولت و وزارتخانه‌ها بدنبال تحقق مصوبات سفر و جذب اعتبارات حداکثری باشند.

حال که قطار مدیریتی لرستان برای رسیدن به توسعه در حال تکمیل بوده و اکثر مدیران تازه نفس در ادارت مستقر شده‌اند، اولین و مهمترین اولویت کاری آنها برای یکی دو سال آینده چیزی نیست جز اینکه پشت سر مدیریت ارشد استان برای تحقق مصوبات حرکت کرده و کار و تلاش شبانه روزی را سرلوحه کار خود قرار دهند. به نظر می‌رسد شاید از همین حالا باید رسیدن تحقق به موقع مصوبات سفر را مهمترین مبنای بررسی عملکرد و کارنامه مدیران دولت سیزدهم در لرستان دانست.

علی‌ای‌الحال می بینیم که استاندار لرستان در روزهای اخیر گام های مثبتی برای تحقق مصوبات سفر برداشته است و پای معاون اجرایی رئیس جمهور را که از ارکان اساسی دولت محسوب می شود برای به نتیجه رسیده این مصوبات به مباحث استان لرستان باز کرده است چنانکه اخیرا جلسه‌ای به منظور پیگیری این مصوبات با ریاست سیدصولت مرتضوی معاون رئیس جمهور و نمایندگان وزارتخانه‌های مختلف برگزار شد.

در شرایطی که زمینه برای برون رفت لرستان از فلاکت و مشکلات بیشمار مهیا شده و گان اول برای توسعه استان برداشته شده است وظیفه همه ارکان تاثیرگذار در استان است که فرصت را مغتنم شمرده و برای رسیدن به هدف مورد نظر پیگیری شبانه‌روزی انجام دهند.

معتقدم برون رفت لرستان از شرایط کنوکی با توجه به پیگیری‌های در حال انجام و عزم موجود برای پایان فلاکت در لرستان، دست یافتنی است؛ و اگر همدلی و وحدت در تمام ارکان استان از جمله مدیران و مسوولان ارشد دولتی، نمایندگان، ائمه جمعه، احزاب، رسانه‌ها و سایر افراد تاثیر گذار وود اشته باشد و تفرقه و چند دستگی کنار گذاشته شود می توان به آینده لرستان امیدوار بود وگرنه که اگر شرایط همانند سالیان گذشته باشد و خواص بدنبال همدلی و وحدت نباشند باز هم همان مسیر قبلی ادامه خواهد یافت و این وسط مردم باید آسیب ببینند.

شاید فرصت آن رسیده که در این برهه حساس و تاریخی که لرستان در فلاکت بارترین نقطه خود قرار دارد همه همدل و یکصدا شده و اختلافات را کنار بگذرند و یک بار برای همیشه با عبور از اختلافات سیاسی و حزبی و ... همه و همه برای توسعه لرستان به مسوولان کمک کنند و اگر نقدی هم وجود دارد( که همواره نقد از بدیهیات پیشرفت است) از سر دلسوزی و بدور از حب و بغض و تفرقه انجام شود و رویکرد اصلی چیزی نباشد جز کمک به مصوبات سفر و توسعه استان لرستان.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سفر رئیسی به لرستان لرستان مصوبات سفر رئیس جمهور سعید سرشار فلاکت بیکاری اشتغال سفر ریاست جمهوری دولت سیزدهم رئیس جمهور مصوبات سفر برای توسعه برون رفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۰۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌فروشی معادن

استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌فروشی سنگ‌های معدنی در این استان تأکید کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، ابوطالب شفقت، صبح امروز، در مراسم روز کارگر در لرستان، گفت: ذخایر باارزش سنگ و مواد معدنی در این استان وجود دارد.

او اضافه کرد: سنگ گوهره یکی از سنگ‌های باارزش کشور است که از معادن لرستان تولید و استخراج می‌شود و در بازار سنگ کشور به فروش می‌رسد.

گزارش| سنگ و معدن ظرفیتی مغفول برای اشتغال پایدار در لرستان/ ذخایر زیرزمینی گنجی پنهان برای آبادانی استان

استاندار لرستان با بیان اینکه دولت سیزدهم دولت خدمتگزار و دولت کار است، بیان کرد: ما باید در راستای جهش تولید و افزایش کیفیت محصول تلاش کنیم.

شفقت با لزوم توجه به مشکلات کارگران در لرستان، یادآور شد: سنگ‌های معدنی باید توسط صنعتگران بومی در داخل این استان فرآوری شود و از خام‌فروشی سنگ‌های معدنی باید جلوگیری کنیم.

3میلیون تن سنگ ساختمانی و تزئینی سالانه از معادن لرستان استخراج می‌شود و  میزان ذخایر سنگ این استان 12 درصد کل سنگ کشور است.

میزان ذخایر سنگ لرستان 68.5 میلیون تن و میزان استخراج سالیانه هم یک میلیون 269 هزار تن است.

انتهای پیام/ 644

دیگر خبرها

  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • کمک ۴ میلیاردی مردم لرستان برای بازسازی عتبات‌عالیات
  • تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌فروشی معادن
  • کارگروه مصوبات سفر دولت در استان سمنان ایجاد می‌شود
  • کارنامه دولت در مازندران/ بازگشت کارخانه های ورشکسته به تولید
  • ۱۰۰ هزار خانواده فاقد مسکن در لرستان شناسایی شده است
  • گامی دیگر برای ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک خرم آباد
  • شتاب یک پروژه بیمارستانی در دولت سیزدهم
  • افشاگری درباره دستکاری تازه دولت رئیسی در مصوبات بودجه ۱۴۰۳
  • استفاده از ظرفیت‌های خدادادی برای توسعه لرستان