Web Analytics Made Easy - Statcounter

آقای اثنی عشری در نشستی با آقای فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با تشریح تجارب استقرار کشاورزی پایدار و اقدامات لازم برای پایدارسازی آن‌ها در عرصه اجرایی گفت: فعالیت‌های طرح حفاظت از تالاب‌های ایران و تلاش برای استقرار رویکرد زیست‌بومی در سال ۱۳۸۴ آغاز شد و پروژه الگوسازی مشارکت مردم برای احیای دریاچه ارومیه (تمرکز بر استقرار کشاورزی پایدار) نیز از سال ۱۳۹۳ آغاز و تا سال ۱۴۰۰ ادامه یافت و طی پارسال نیز پروژه بسط و توسعه مدیریت محیط‌زیست و معیشت‌های پایدار در دریاچه ارومیه ،تالاب‌های بختگان و شادگان و پایدارسازی فعالیت‌ها و انتقال تجارب به استان‌های فارس و خوزستان آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط‌زیست چند سالی است در روند احیا و حفاظت از تالاب‌ها رویکرد زیست بومی را پیش گرفته است و تلاش می‌کند تا از تجربیات موفق کشور‌های دیگر در این زمینه استفاده کند.

در این رویکرد تلاش می‌شود تا جوامع محلی در بهره‌برداری خردمندانه و پایدار نقش موثری داشته باشند که طرح حفاظت از تالاب‌ها تلاش کرده در برنامه‌ریزی‌های جوامع محلی حضور داشته باشند و در این راستا تلاش کردیم ذینفعان را شناسایی کنیم و دامنه فعالیت هر کدام از آن‌ها را بشناسیم تا با همکاری آن‌ها به یک برنامه جامع برای حفاظت از تالاب‌ها برسیم.

وی با اشاره به استقرار کشاورزی پایدار در سطح مزرعه (حوضه آبریز ارومیه) از سال۱۴۰۰-۱۳۹۳ اشاره کرد و گفت: تعداد کل روستا‌های تحت پوشش۱۸۳ مورد (۳.۴ درصد از کل روستا‌های استان‌های آذربایجان غربی و شرقی) و تعداد کل بهره‌برداران تحت پوشش ۴۵۰۰ بهره‌بردار (حدود ۱ درصد از کل بهره‌برداران استان‌های آذربایجان غربی و شرقی) و مساحت اراضی کشاورزی تحت پوشش ۵۴۰۰ هکتار (حدود ۱ درصد از کل اراضی کشاورزی استان‌های آذربایجان غربی و شرقی) بود که طی امسال (۱۴۰۱-۱۴۰۰) ۱۹ روستای جدید به تعداد آن‌ها افزوده شده است.

با اجرای این برنامه شاهد کاهش ۲۷.۱ درصدی مصرف آب آبیاری در سطح مزارع، بین ۵۵ تا ۹۸ درصدی بهبود بهره‌وری آب در مزارع پایلوت، بین ۲۰ تا ۵۰ درصدی کاهش عمق آبیاری، بین ۱۰تا ۵۵ درصدی کارآیی مصرف آب و همچنین کاهش ۲۵ درصد میزان تولید گاز دی اکسید کربن در مزارع پایلوت بودیم.

وی میزان کاهش مصرف آب آبیاری طی پیاده سازی پروژه در اراضی تحت پوشش پروژه در حوضه آبریز دریاچه ارومیه (۵۴۰۰ هکتار) در هفت فاز (۱۴۰۰-۱۳۹۳) اشاره کرد و گفت: مجموع کل صرفه‌جویی در آب آبیاری مزارع ۱۰.۴ میلیون مترمکعب بوده که ۴ میلیون مترمکعب آن مربوط به میزان کاهش آب آبیاری در محصولات پاییزه، ۴.۳ میلیون مترمکعب مربوط به میزان کاهش آب آبیاری در محصولات بهاره و ۲.۳ میلیون مترمکعب نیز مربوط به میزان کاهش آب آبیاری در محصولات باغی بوده است.

 الگوی استقرار کشاورزی پایدار در سطح روستا  شامل مولفه‌های مدیریتی و راهبری، توانمندسازی نیروی فنی و تخصصی در دستگاه‌های دولتی و همکاری بین‌بخشی، پتانسیل نیروی انسانی توانمند، توانمندسازی منابع انسانی در بخش خصوصی و قابلیت پیاده‌سازی پروژه‌های کشاورزی پایدار، ساز و کار مشخص جهت پیاده‌سازی و پایش جامع آن و رویه اجرایی در قالب شرح خدمات کشاورزی پایدار و رویه پایش آب و ابعاد اقتصادی  است و بر تجارب کسب شده و اقدامات مشترک برای پایدارسازی آن‌ها تاکید شده است.

منظور از پایدارسازی پروژه، حمایت‌های نهادی، مالی و معنوی از استمرار فعالیت‌های استقرار کشاورزی پایدار بوده و شایسته است در قالب پشتیبانی حقوقی، تجارب کسب شده پروژه در سیاست گذاری‌ها و اسناد بالادستی در سطح ملی، استانی و سازمانی (در قالب قوانین، برنامه‌های توسعه، مصوبات و غیره) گنجانده شده و در قالب پشتیبانی مالی، برای فعالیت‌های پروژه در برنامه بودجه‌بندی در سطوح ملی، استانی و سازمانی اعتباراتی در نظر گرفته شده و ابلاغ شود.

وی به فعالیت‌های پیشنهادی برای اقدامات مشترک پایدارسازی استقرار کشاورزی پایدار اشاره کرد و گفت: برنامه‌ریزی مشترک سازمان جهادکشاورزی و طرح حفاظت از تالاب‌های ایران با همکاری همکاران پایش و اداره کل حفاظت محیط‌زیست برای استقرار کشاورزی پایدار، جلب حمایت معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری در خصوص پایدارسازی پروژه، آگاهی‌رسانی و جلب مشارکت رئیس سازمان برنامه و بودجه استان، تدوین برنامه پیشنهادی برپایه الگو برای شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، ارتباط با دبیرخانه شورا برای هماهنگی برای برگزاری جلسه و ارائه برنامه پیشنهادی به شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان و اهتمام به تصویب و ابلاغ آن در این راستا می‌باشند.

 در سال ١٣٩٣ که وضعیت دریاچه ارومیه بحرانی بود و دولت ژاپن در تفاهم نامه‌ای که با ایران امضا کرد اعلام آمادگی کرد تا در روند احیای دریاچه ارومیه همکاری کند اکنون ٧ تا ۸ سال متوالی است که این همکاری ادامه دارد و در این مدت تلاش شد معیشت پایدار جوامع محلی شکل گیرد تا فشار به تالاب در مزارع‌ها کاهش یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دریاچه ارومیه طرح حفاظت از تالاب های ایران استقرار کشاورزی پایدار حفاظت از تالاب ها میلیون مترمکعب دریاچه ارومیه آب آبیاری برنامه ریزی میزان کاهش فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۱۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه برنامه های هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است

 افشین کسالائی معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور در نشستی با حضور کارشناسان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، در تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور با تاکید بر تحلیل اهم شاخص‌های توسعه‌ای برنامه ششم، برنامه‌ریزی برای توسعه را ایجاد بستری دانست که در پهنه آن توسعه اجتماعی، اقتصادی، سیاسی کشور در چارچوب‌های مبتنی بر نظریه‌های علمی و تخصصی طراحی، تدوین و اجرا شود.

وی در تبیین نقشه راه برنامه هفتم توسعه کشور به تشریح پارادایم، اصول حاکم، ویژگی‌ها، اهداف و الزامات و پیش نیاز‌های تحقق آن سخن گفت و اظهار داشت: برنامه هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است و در تدوین آن تلاش شده سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب به عنوان محور‌های اصلی برنامه در نظر گرفته شود.

کسالائی با اشاره به اهم احکام قانونی با رویکرد استانی لایحه برنامه هفتم توسعه، گفت: تمرکززدایی و تقویت نقش استان‌ها در این برنامه مورد تاکید ویژه قرار گرفته است.

وی رویکرد اصلی برنامه هفتم توسعه را بر اساس موضوعات کلیدی و پیشران‌های کشور با رعایت ملاحظات اسناد آمایش سرزمین، سیاست‌ها، تمرکز بر پیشران‌های توسعه، مسایل بحران‌زا و بسترساز‌ها (ابر پروژه‌ها) عنوان کرد.

تبیین چارچوب تدوین سند توسعه و برنامه‌های عملیاتی استان و تبیین و تحلیل اصلی‌ترین موضوعات و تبصره‌های قانون بدجه مرتبط با استان از دیگر مباحث مطرح شده توسط معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور در این نشست بود که به آن پرداخته شد.

شایان ذکر است؛ این نشست با توجه به تصویب و ابلاغ قریب الوقوع برنامه هفتم توسعه و مبنای عمل قرار گرفتن در سال جاری و ضرورت تبیین مبانی و احکام آن به همت معاونت توسعه و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • همه برنامه های هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است
  • زنجیره افتتاح پروژه‌ها در شهر اصفهان آغاز می‌شود/ تشکیل شوراها موجب جهش در مدیریت شهری شد
  • استقرار جوی پایدار و صاف تا اواسط هفته در گیلان
  • استقرار جو پایدار و افزایش نسبی دما در البرز
  • استقرار جوی پایدار در هوای خوزستان
  • طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین
  • احتمال تبدیل دریاچه نمک قم به کانون جدید گرد و غبار کشور​
  • تداوم بارش‌های رگباری در این استان‌ها/ کوهنوردی ممنوع!