Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته کارشناسان، گزینه‌های جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا برای مهار موج مهاجران نه تنها به اعمال همان اقدامات نامطلوب دوران ترامپ محدود شده است بلکه لغو «عنوان ۴۲» مربوط به بستن مرزها به دلیل همه‌گیری، بحران مهاجرت به آمریکا را وخیم‌تر خواهد کرد.

به گزارش روز پنجشنبه ایران اکونومیست، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا اگر چه به عنوان فرستاده جو بایدن در سفری دو روزه (۱۹ و ۲۰ آوریل) راهی پاناما شد تا بحران مهاجرت را سر و سامان دهد اما اینطور به نظر می‌رسد که وعده‌ها و برنامه‌های بایدن در حد شعارهای تبلیغاتی باقی مانده و گزینه‌های او برای مهار موج پناهجویان به اعمال همان اقدامات نامطلوب دوران ترامپ محدود شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری پرنسا لاتینا، تحلیلگران آمریکایی تاکید کردند که سیاست‌های جو بایدن در قبال مسئله مهاجرت به اقدامات نامطلوب دوران دونالد ترامپ همتای سلف بایدن محدود می‌شود، اما اقدام دولت در پایان دادن به سیاست کنترل مرزی «عنوان ۴۲» که اتفاقا توسط ترامپ اعمال شده بود و حق پناهندگی مهاجران را از آن‌ها سلب می‌کرد، با اعتراض بسیاری از دموکرات‌ها مواجه شده است. ‌    

عنوان ۴۲ یک قانون بهداشت عمومی و رفاه است که در سال ۱۹۴۴ تصویب شد و به آمریکا این اختیار را می‌دهد تعیین کند که آیا یک بیماری مسری در یک کشور خارجی خطر جدی شیوع در یک کشور خارجی را به همراه دارد یا خیر. این دقیقاً همان کاری است که ترامپ در آغاز همه‌گیری کووید-۱۹ انجام داد. در مارس ۲۰۲۰، در بحبوحه افزایش مرگ‌ومیر ناشی از کرونا، دولت ترامپ تفسیر جدیدی از عنوان ۴۲ ارائه کرد: ماموران گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده می‌توانند فوراً هر کسی را که بدون مجوز وارد کشور می‌شود برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اخراج کنند.  

اداره گمرک و محافظت مرزی آمریکا در دو سال گذشته بسیاری از مهاجران غیرقانونی را به بهانه عنوان ۴۲ بلافاصله بعد از مواجهه اخراج کرده است. با لغو این عنوان بسیاری از این مهاجران اجازه خواهند داشت در مرزها باقی بمانند و تقاضای رسیدگی به پناهندگی خود را داشته باشند که به گفته تحلیلگران اوضاع را وخیم تر خواهد کرد و افراد بیشتری مبادرت به مهاجرت خواهند کرد.

این سیاست قرار است در ۲۳ ماه مه (دوم خرداد) پایان یابد و در حالی که دولت بایدن می‌گوید از نظر لجستیکی برای افزایش مهاجرت و پذیرش پناهجویان آماده است، این مسئله به چالشی بحث‌برانگیز در میان دموکرات‌ها در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای تبدیل شده است.

در مقاله‌ای که در نشریه هیل منتشر شد، شماری نمایندگان جمهوری‌خواه و حتی دموکرات‌هایی که پیشتر و از زمان لازم‌الاجرا شدن «عنوان ۴۲» در سال ۲۰۲۰، منتقدان جدی اعمال این سیاست بودند، تغییر نظر داده و معتقدند که این رویه باید به طور دائمی اعمال شود.

شماری از سناتورها از لغو این قانون کنترل مرزی انتقاد کرده و هشدار دادند لغو عنوان ۴۲ می‌تواند پیامی اشتباه به قاچاقچیان مواد مخدر ارسال کند.

گری پیترز سناتور دموکرات میشیگان که ریاست کمیته امنیت داخلی و امور دولتی سنا را بر عهده دارد نیز گفت دولت برنامه تعریف شده‌ای ندارد که جریان مهاجرت منظم، ایمن و انسانی را تضمین کند.

پیترز افزود: اگر برنامه مشخصی نداشته باشیم، عنوان ۴۲ باید بازنگری شود و شاید به تعویق بیفتد. من قضاوت در این مورد را تا زمانی که دولت فدرال، استراتژی روشنی ارائه کند به تعویق می‌اندازم.

کریس مگنس کمیسر اداره گمرک و محافظت مرزی آمریکا نیز اعلام کرد، وقتی دولت بایدن تصمیم بگیرد «عنوان ۴۲» مربوط به بستن مرزها به دلیل همه‌گیری را در اواخر ماه جاری لغو کند این بحران وخیم‌تر خواهد شد.

بر اساس گزارش رویترز مقامات آمریکایی و کوبایی قرار است امروز پنجشنبه در واشنگتن درباره نگرانی‌های مهاجرتی گفت‌وگو کنند. مقامات آگاه از این نشست گفته‌اند این بالاترین سطح مذاکرات رسمی آمریکا با مقامات هاوانا از زمان روی کار آمدن بایدن خواهد بود.

این نشست در حالی برگزار می‌شود که دولت بایدن با افزایش تعداد مهاجرانی که سعی می‌کنند از مرز مکزیک وارد این کشور شوند مواجه است و مهاجران کوبایی سهم بسزایی از آن‌ها را تشکیل می‌دهند.

براساس آخرین آمار منتشر شده، مقام‌های آمریکایی تنها در ماه مارس (اسفند و فروردین) بیش از ۲۲۱ هزار نفر را در  مرز مکزیک دستگیر کردند که این رقم بالاترین میزان در بیش از دو دهه اخیر در یک ماه گذشته است.

کارشناسان دلیل افزایش افسارگسیخته مهاجران به سوی مرزهای آمریکا را فقر شدید، خشونت افسارگسیخته و بلایای طبیعی ناشی از تغییرات آب‌وهوایی در آمریکای لاتین به ویژه در کشورهای السالوادور، گواتمالا، هائیتی و هندوراس ذکر کرده‌اند.

 

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: مهاجرت ، ایالات متحده آمریکا ، جو بایدن

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مهاجرت ایالات متحده آمریکا جو بایدن جو بایدن عنوان ۴۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۲۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح آمریکا و مکزیک برای سخت‌گیری بیشتر نسبت به مهاجران

آمریکا و مکزیک در نظر دارند تا درباره مهاجران غیرقانونی در مرز‌های مشترک خود سخت گیری بیشتری اعمال کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، روسای جمهور کشور‌های آمریکا و مکزیک اعلام کردند در نظر دارند تا درباره مهاجران غیرقانونی در مرز‌های مشترک خود سخت گیری بیشتری اعمال کنند.

بر این اساس، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی با آندرس مانوئل لوپز رئیس جمهور مکزیک متعهد به مقابله با عبور مهاجران غیرقانونی از این مرز‌ها شدند که در سال‌های اخیر به رکورد بی سابقه‌ای رسیده است.

آن‌ها تصریح کردند دولت‌های دو کشور به زودی گام‌هایی را برای کاهش عبور مهاجران غیرقانونی از مرز‌های مشترک بر می‌دارند در حالی که به مشکلات اقتصادی و امنیتی پرداختند که باعث مهاجرت افراد می‌شود.

رهبران دو کشور در بیانیه‌ای مشترک افزودند: رهبران دو کشور در مدت زمان کوتاهی، به مسئولان امنیت ملی خود دستور دادند تا بلافاصله برای اجرای اقدامات ملموس، به منظور کاهش چشمگیر عبور مهاجران غیرقانونی از مرز‌ها در عین رعایت حقوق بشر، با یکدیگر همکاری کنند.

در همین حال، جو بایدن که برای بار دوم نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری شده، در ماه‌های اخیر دیدگاه خود نسبت به امنیت مرز‌ها را سختگیرانه‌تر کرده در حالی که موضوع مهاجران غیرقانونی تبدیل به یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌های رای دهندگان آمریکایی شده است.

همچنین جمهوری خواهان از جمله دونالد ترامپ نامزد منتخب حزب برای انتخابات ۵ نوامبر، منتقد اصلی بایدن، از وی به دلیل برگرداندن بسیاری از محدودیت‌ها و سیاست‌های مرزی دوران ترامپ و شکست در مقابله با عبور فزاینده مهاجران غیرقانونی انتقاد کرده اند.

این در حالی است که حدود یک ماه پیش یک دادگاه تجدیدنظر در آمریکا قانون مرزی ایالت تگزاس مبنی بر دستگیری و بازجویی افراد مظنون به عبور غیرقانونی از مرز مکزیک با آمریکا را به حالت تعلیق درآورد.

این قانون که به طور رسمی قانون S.B.۴ نامیده می‌شود، نقطه عطفی در درگیری مرزی بین مقامات تگزاس و دولت بایدن در مورد موضوع مهاجرت و امنیت مرزی است و پیروزی بزرگی برای دولت بایدن محسوب می‌شود. همچنین براساس این قانون ورود یا ورود دوباره غیرقانونی به تگزاس از یک کشور خارجی، جرم تلقی می‌شود، و قضات ایالتی این قدرت را پیدا می‌کنند تا مهاجران غیرقانونی را ملزم به خروج از خاک آمریکا کرده و کسانی را که از خروج از کشور خودداری کنند، به تحمل تا ۲۰ سال زندان محکوم می‌شوند.

این در حالی است که موضوع مهاجرت و امنیت مرز‌ها در مرز مکزیک با آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۵ نوامبر تبدیل به موضوعی چالش برانگیز در بین جمهوری خواهان شده است. دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان وعده اخراج مهاجران غیرقانونی و بستن مرز‌های کشور به روی این دسته از مهاجران در صورت رسیدن به سمت ریاست جمهوری را داده است.

در همین حال چندی پیش مشخص شد، تنش‌ها بین «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا و «گرگ آبوت»، فرماندار ایالت تگزاس همچنان ادامه دارد و آبوت گفت حضور نیرو‌های گارد مرزی را در مرز‌های جنوبی آمریکا تقویت خواهد کرد تا از این ایالت در برابر «هجوم مهاجران» محافظت کند.

چندی قبل قضات دادگاه عالی آمریکا به ماموران گشت مرزی کشور به طور موقت اجازه دادند تا سیم‌های خاردار در مرز با مکزیک را که برای جلوگیری از عبور مهاجران غیرقانونی کشیده شده، بردارند.

این در حالی است که شکایتی از سوی «کن پکستون» دادستان‌کل جمهوری‌خواه تگزاس به این دادگاه ارسال شده که در آن دادستان دولت را متهم به تخریب غیرقانونی اموال ایالتی کرده است.

اما دولت بایدن طی دادخواستی در دوم ژانویه سال جاری، اعلام کرد هیچ مدرکی دال بر اینکه این سیم‌ها مانع عبور مهاجران غیرقانونی به خاک آمریکا شده باشد، وجود ندارد و مهاجران غیرقانونی همچنان می‌توانند از این مسیر وارد کشور شوند.

علاوه بر این دولت در ۱۲ ژانویه نیز در دادخواستی اعلام کرد مقامات ایالت تگزاس موانع جدیدی را در سراسر مرز با مکزیک نصب کرده اند که مانع از انجام وظیفه ماموران گشت مرزی برای ارزیابی و پاسخ دادن به موارد اضطراری می‌شود.

سیم‌های خاردار مرز مکزیک با آمریکا با هزینه گارد ملی تگزاس و در راستای بخشی از عملیات ستاره تنها (لقب ایالت تگزاس) کشیده شده است که ابتکاری از سوی گرگ ابوت فرماندار جمهوری‌خواه این ایالت بود که در سال ۲۰۲۱ با هدف جلوگیری از عبور غیرقانونی مهاجران از این مرز کشیده شد.

جمهوری خواهان آمریکایی بار‌ها سیاست‌های دولت بایدن در مورد موضوع مهاجران و عبور مهاجران غیرقانونی از مرز مکزیک را مورد انتقاد قرار داده اند. موضوعی که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در نوامبر سال جاری شدت گرفته و مخالفان بایدن به دنبال استفاده از این موضوع برای تخریب بایدن هستند.

موضوع مهاجران غیرقانونی در آمریکا و تلاش آن‌ها برای ورود به خاک این کشور از طریق مرز‌های مکزیک تبدیل به یکی از موضوعات چالش‌برانگیز و بحرانی جدی برای دولت جو بایدن شده است.

گفتنی است از زمان روی کار آمدن جو بایدن در ژانویه ۲۰۲۱، تا کنون دو بار به‌صورت متوالی رکورد عبور غیرقانونی مهاجران از مرز‌های جنوبی آمریکا شکسته شده است. بر اساس آمار گمرک و حفاظت مرزی آمریکا، بیش از ۲,۰۰۰,۰۰۰ عبور غیرقانونی ورود به ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ ثبت شده است.

با وجود این، برخی از ناظران تحلیل‌ها در این راستا را مبالغه‌آمیز توصیف کرده و درگیری‌های میان دولت بایدن و ایالت‌های جمهوری‌خواه را در چارچوب نبرد میان دو حزب بر سر انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ و بودجه تحلیل می‌کنند.

دیگر خبرها

  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • فیلم لو رفته از بایدن درباره احتمال توافق با ایران؛ پای ترامپ وسط است؟
  • کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)
  • اعمال سقف قیمتی برای نفت روسیه ناکارآمد است
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت‌گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید