Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@14:47:07 GMT

هورامان نقطه آغازین توسعه صنعت پایدار گردشگری

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۴۲۸۷۲

هورامان نقطه آغازین توسعه صنعت پایدار گردشگری

ثبت جهانی هورامان در سازمان بین‌المللی یونسکو نشان از اهمیت این منطقه در توسعه صنعت گردشگری دارد که با کمی درایت و مدیریت صحیح می‌توان آن را به نگین انگشتری تبدیل کرد تا در نهایت سبب رشد و شکوفایی اقتصادی و اشتغال در حوزه گردشگری شود.

به گزارش ایران اکونومیست، پرونده ثبت جهانی هورامان از سال ۱۳۹۵ با تاسیس پایگاه "منظر فرهنگی هورامان" در استان کردستان و در سال ۱۳۹۶ در استان کرمانشاه فعالیت خود را آغاز کرد و در ادامه در سال ۱۳۹۸ با تشخیص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مدیریت واحدی برای هر دو استان در قالب پایگاه فرهنگی ثبت جهانی هورامان در استان کردستان راه اندازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس در طول مدت پنج سال فعالیت در حوزه های مختلف که نیازمند تهیه پرونده ای در قالب منظر فرهنگی بود و بر اساس معیارهای ده‌گانه سازمان جهانی یونسکو، تهیه پرونده و گردآوری اطلاعات مختلف در زمینه های تاریخ، باستان شناسی، معماری، مردم شناسی و علوم طبیعی و غیره به انجام رسید و در این میان طرح‌های ویژه ای از جمله نقشه برداری سه بعدی بافت‌های تاریخی، تهیه اطلس، بانک اطلاعات، ابنیه و بانک اطلاعات آثار باستانی جهت مدیریت بهینه این سایت فرهنگی راه اندازی و مورد بهره برداری قرار گرفت.

ثبت جهانی هورامان نقش بسزایی در شکوفایی اقتصادی دارد

فریبا ملکی مدرس مراکز آموزشی گردشگری با تاکید بر نقش جهانی شدن هورامان در شکوفایی اقتصادی کشور گفت: ثبت جهانی هورامان توسط یونسکو نقش بسزایی در شکوفایی و توسعه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی بین ایران با دیگر کشورها دارد. این اتفاق بزرگ فرهنگی همچنین تاثیر بسیار زیادی در مسایل زیست محیطی و کالبدی در منطقه داشته است که با گذشت زمان آثار مثبت آن ملموس تر خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه ثبت جهانی منطقه هورامان در نهایت سبب مورد توجه قرار گرفتن آثار باستانی و معرفی این منطقه به تمام جهان می شود، افزود: همچنین این مساله سبب اهمیت دادن بیشتر به بافت باارزش روستایی و توجه بیشتر مسوولان به معماری و مراسم جشن های باشکوه این مناطق و جذب گردشگر خارجی یا به عبارتی جذب سرمایه و کسب درآمدی ارزی خواهد شد و رونق و توسعه واردات و صادرات و توجه هر چه بیشتر به امر صنایع دستی کشور را به دنبال خواهد داشت.

پژوهشگر و محقق عرصه گردشگری اظهار داشت: این مهم همچنین سبب ایجاد اشتغال و کسب درآمد پایدار در زمینه صنایع دستی و گردشگری و شکوفایی خلاقیت در عرصه جذب توریسم در بازارهای جهانی و رونق اقتصادی کشور می شود.

آموزش و مشارکت جامعه محلی مورد توجه قرار گیرد

وی ادامه داد: در این میان می توان در بحث آموزش و مشارکت جامعه محلی فعالیت های مختلفی به انجام رسانده و علاوه بر حفاظت و مرمت بافت و بناهای تاریخی و فرهنگی اقدامات بسیار مهم، به روز و پایداری در راستای جذب هرچه بیشتر گردشگران داخلی و به خصوص خارجی به انجام رسانید.

بانوی فعال حوزه گردشگری با بیان اینکه ارزیابان سازمان جهانی یونسکو پس از بازدید و انجام بررسی های لازم در چهل و چهارمین اجلاس جهانی یونسکو با رای و تایید اکثر اعضا در تاریخ ۵ مرداد ۱۴۰۰، هورامان را به عنوان بیست و ششمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی قرار داد، افزود: در ثبت جهانی هورامانات، ظرفیت و پتانسیل های منطقه بخوبی شناسایی و گزارش شده و مطالعات لازم در حوزه های مختلف باستان شناسی و مردم شناسی معماری، تاریخ تمدن علوم طبیعی و جغرافیای طبیعی هورامان انجام شده است.

ملکی با تاکید بر اینکه مهمترین مسئله ای که به دنبال ثبت جهانی یک اثر صورت می گیرد، انتخاب محل سفر گردشگران خارجی است، تصریح کرد: با این اتفاق فرهنگی و ارزشمند، منطقه هورامان به عنوان یک منطقه گردشگری وسیع می تواند در صورت ایجاد یک مدیریت صحیح و برنامه ریزی، پذیرای گردشگران بسیاری از کشورهای مختلف دنیا باشد که در نهایت سبب ارزآوری و شکوفایی کشور در عرصه های مختلف شود.

پژوهشگر و محقق عرصه گردشگری که تاکنون چندین جلد کتاب در این عرصه به قلم تحریر درآورده است، اظهار داشت: مهمترین منبع گردشگران خارجی برای انتخاب مقصد سفر، سایت یونسکو است که همین امر سبب می شود سالانه گردشگران زیادی در این منطقه حضور پیدا کنند و شاهد توسعه گردشگری در منطقه هورامان باشند.

مدرس مراکز آموزشی گردشگری گفت: در صورت ارائه برنامه منسجم و مدیریت صحیح برای این منطقه می توان ایران اسلامی با فرهنگ دیرینه آن را به جهانیان معرفی کرد. در این ارتباط از مهمترین مسایلی که سبب جذب هر چه بیشتر گردشگران خارجی خواهد شد، توجه ویژه به زیرساخت ها و پس از آن طراحی و ساخت هتل ها، اقامتگاه‌ها، رستوران های مناسب و ایجاد امکانات رفاهی و درمانی است که باید برای آن برنامه های کوتاه و بلندمدت طراحی کرد.

ملکی ادامه داد: در کنار این مسایل، ارزش صنایع دستی کشور به خصوص منطقه هورامان نیز افزایش می یابد و زمانی که گردشگران داخلی و خارجی وارد این منطقه شوند، بدون شک از صنایع دستی که همه آنها ارگانیک است خریداری می کنند و در نهایت این امر سبب توسعه پایدار گردشگری و رونق اقتصادی و تمامی زیرشاخه های گردشگری خواهد شد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: کردستان ، کرمانشاه ، یونسکو

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کردستان کرمانشاه یونسکو ثبت جهانی هورامان منطقه هورامان صنایع دستی خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۲۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است

فرماندار شهرستان نایین گفت: گردشگری اولین رکن و اولویت اول سند توسعه و پیشرفت و یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان نایین است.

محمد کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در نائین با بیان اینکه با وجود ۱۲۰۰ اثر تاریخی باید پیشرفت نائین را در گردشگری دنبال کنیم، اظهار کرد: با جدیت پیگیر توسعه گردشگری و تکمیل زیرساخت‌های آن در شهرستان نائین هستیم زیرا موضوع گردشگری با توجه به ظرفیت‌ها و ویژگی‌های تاریخی و فرهنگی شهرستان، به‌عنوان اولین رکن و اولویت اول سند توسعه و پیشرفت در نظر گرفته شده است.

وی افزود: تمام تلاش ما در مجموعه اداری شهرستان نائین حمایت از سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری و صنایع دستی و تسهیل امور در جهت رفع مشکلات حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است.

فرماندار شهرستان نائین عنوان کرد: بر همین مبنا جلسات کمیته تخصصی میراث فرهنگی با فواصل زمانی معین برگزار و در این جلسات به صورت مصداقی با حضور مدیران مربوطه و بعضاً شخص سرمایه‌گذار موضوعات و درخواست‌های این حوزه مورد بررسی و تصمیماتی در این راستا اتخاذ می‌شود که امیدواریم بتوانیم به‌عنوان خدمتگزار مردم، زمینه ایجاد سرمایه‌گذاری و به تبع آن ایجاد اشتغال و توسعه شهرستان را در مبحث مهم گردشگری پیگیری کنیم.

کریمی با اشاره به برگزاری منظم جلسات این کمیته تخصصی گفت: بسیاری از مشکلات و مسائل این حوزه که بعضاً چندین سال متوقف بود با ارائه راهکار و تعامل بین دستگاهی و همکاری مدیران شهرستان مرتفع شد و شاهد اقدامات خوبی در حوزه مرمت آثار تاریخی، تسریع در صدور مجوزها و ایجاد واحدهای بوم‌گردی و گردشگری و پیگیری ثبت آثار ملموس و میراث ناملموس فرهنگی بودیم که با مجموع این اقدامات، حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را به‌عنوان یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان تقویت کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ساماندهی بافت تاریخی نائین خصوصاً محوطه پیرامونی نارین قلعه، بررسی مسائل و مشکلات مجموعه‌های بوم‌گردی و گردشگری در شهرستان، بررسی نحوه معرفی جاذبه‌های گردشگری در ورودی‌های شهر نائین و جذب مسافران عبوری، احیای مغازه‌های بازار تاریخی نائین از مسائل و مشکلات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در نائین است که نیاز به بررسی دارد.

فرماندار شهرستان نائین با اشاره به بیش از هزار اثر تاریخی که حدود ۱۰۰ اثر از آن ثبت ملی شده است، گفت: وجود بیش از ۱۰۲ هکتار بافت تاریخی در شهر نائین موجب شده است تا این شهرستان جز ۹ شهرستانی در کشور باشد که برای بافت تاریخی آن مشاور ویژه تعیین شده است؛ مطالعات بافت تاریخی در حال انجام است و حوزه احیای بافت تاریخی نائین باید با رعایت ضوابط و هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط عمل کند.

کد خبر 749098

دیگر خبرها

  • مراسم کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • پیاده‌راه خیابان ملت شهرکرد، موجب جذب گردشگر خواهد شد
  • نصب بیش از ٥٠ تابلوی دو زبانه راهنمای گردشگری در روستای پالنگان
  • مراسم آیینی سنتی کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • افتتاح ۱۶ پروژه شاخص در مجموعه صفه، اقدامی موثر در ارتقای صنعت گردشگری
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • اجرای ۱۶ پروژه شاخص در مجتمع گردشگری صفه/ برای توسعه صنعت نشاط و تفریح تلاش می‌کنیم
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه