Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@00:52:24 GMT

مشکلات دنیای مدرن گذرگاهی برای رسیدن به معنویت است

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۴۲۸۹۶

مشکلات دنیای مدرن گذرگاهی برای رسیدن به معنویت است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حمیدرضا مظاهری سیف مدیر پژوهشکده معنویت، همزمان با ایام ماه مبارک رمضان در سلسله جلسات برنامه رادیویی «راه و بیراه» که به همت فرهنگسرای اندیشه و با مشارکت رادیو گفتگو تولید و پخش شد، درباره مؤلفه‌های حال خوب در معنویت، اظهار داشت: آن حال خوبی که ناشی از معنویت است از حضور انسان در ملکوت نشأت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انسان در آن واحد به صورت موازی در دو جهان دنیوی و ملکوتی حضور دارد. آنچه برای حواس ظاهری انسان غیب محسوب می‌شود برای قلب آدمی عالم غیب به شمار نمی‌رود چرا که خداوند متعال از انسان خواسته به عالم غیب ایمان داشته باشد و ایمان بر اساس جهل نیست بلکه بر پایه آگاهی به غیب غیر حسی است. همه حال خوب انسان از عالم غیب می‌آید.

وی ادامه داد: شادی که در عالم غیب وجود دارد و انسان با قلب خود آن را درک می‌کند ناشی از مواجهه با سرور و قدرت بی پایان است از این رو انسان در مواجهه با آن شاد می‌شود. این شادی بی نهایت و نامحدود بوده و هیچ چیزی نمی‌تواند آن را محدود کند. شادی‌های عالم دنیا محدود بوده و اگر انسان به این شادی‌های محدود باشد اعتماد خود را از دست می‌دهد. این معنویت و باور قلبی ما به عالم غیب است که شادی‌های محدود دنیا را قابل قبول کرده است. اگر انسان بتواند توجه خود را اصلاح کند و از آن آگاهی ماورایی که دارد غفلت نکند قطعاً به شادی نامحدود متصل می‌شود و لازم نیست صبر کند تا زندگی این عالم تمام شود و بعد از مرگ شادی آن عالم را تجربه کند.

مدیر پژوهشکده معنویت افزود: انسان زمانی که با خداوند صحبت می‌کند و در پیشگاه پروردگار ابراز ندامت دارد به او شادی دست می‌دهد؛ این شادی و ادراک سرور زودگذر نیست بلکه در این هنگام آگاهی آن سویی آدمی تقویت شده است. موهبت‌های معنوی پایدار است اما زمانی که انسان از آنها رویگردان شود دیگر از آن موهبت‌ها دست برداشته و در افق محدودیت‌ها سیر می‌کند. انسان زمانی که با خداوند متعال مناجات می‌کند حسی که دارد بر مبنای یک خودآگاهی است چرا که همه هیجانات انسانی یک آگاهی مناسب با خود دارد.

مظاهری سیف بیان داشت: راه رسیدن به شادی بی نهایت توجه است و این امر با رویگردانی از تجارب حسی و نشانه گذاری آن حس تجربی امکان پذیر است. بنابراین شادی که انسان می‌تواند از معنویت کسب کند از جنس همان آگاهی است که از عالم غیب کشف می‌کند. آدمی به آنچه که انتظار دارد می‌رسد شاد می‌شود. انسان تا زمانی که آگاهی اش محدود به ادراکات و حس‌های دنیوی است آن شادی بی نهایت را نمی‌تواند درک کند و همین امر موجب رنج او می‌شود.

وی ادامه داد: رویگردان شدن از این عالم به آن عالم بسیار لازم و ضروری است و انسان می‌تواند این دوپاره آگاهی خود را یکپارچه کند. انسان می‌تواند آن ذهن و عقل مفهومی خود را با تأمل بر تجربیات معنوی تقویت کرده و به آن تجربیات بنگرد، این آگاهی‌ها بسیار ارزشمند است و می‌تواند هیجانات درونی خود را درک کند.

مدیر پژوهشکده معنویت بیان کرد: انسان بی نهایت طلب است و وقتی با تجربه‌های معنوی انس می‌گیرد و می‌یابد بعد از آن می‌خواهد این تجربیات بیشتر، پایدار و مکرر رخ دهد؛ اینجا است که به دنبال راه و روش می‌رود. انسان می‌تواند در اینجا توجه خود را با مقوله‌های متعددی چون ذکر گفتن تقویت کند. نماز یومیه معنویات انسان را تقویت می‌کند.

مظاهری سیف گفت: اهل عرفان می‌گویند زندگی مدرن بشر را دچار غفلت کرده اما از زاویه دید معنوی اینگونه نیست اتفاقاً انسان در همین بحران‌ها یاد پروردگار می‌افتد. قبلاً خانواده‌ها گسترده‌تر بودند و در روستا زندگی می‌کردند و همه اعضا در کنار هم در تلاش و کوشش بودند اما امروز که افراد تنها ماندند به نظر می‌رسد بهترین فرصت برای پناه بردن به خداوند است و معنویت همین است.

مدیر پژوهشکده معنویت ادامه داد: انسان به مثابه موجودی که در اجتماع زندگی می‌کند آن امور معنوی را در همان کمک کردن به دیگری و دیدن نشانه‌های خداوند و زیستن با اجتماع و رفع خودخواهی‌های منفی را به عنوان معنویت به شمار آورد. همین رنج و مشکلات و بحران‌ها در دنیای مدرن گذرگاهی برای سوق دادن انسان به سوی خداوند است.

وی با بیان اینکه خداوند به انسان مشتاق تر از اوست اظهار داشت: راه رسیدن به خدا از میان خلق می‌گذرد انسان اگر در عرصه‌های مختلف زندگی بتواند طعم معنویت را بچشد هنر است. هنر معنوی زیستن آن است که فرصت‌ها را دریابیم.

مظاهری سیف با اشاره به اینکه مساله قدرت یکی از کارکردها و مؤلفه‌های معنویت است گفت: معنویت به انسان قدرت می‌دهد زیرا انسان ممکن است به لحاظ زیست دنیوی حس ضعف داشته باشد اما به لحاظ ملکوتی احساس قدرت می‌کند زیرا خودش را متصل به قدرت بی نهایت می بیند. معنویت به انسان قدرت نامحدود می‌دهد و انسان در این هنگام دیگر خودش را نمی بیند و بلکه خدا را که همه سراسر نور و اسمائ الهی است را به عنوان منبع قدرت بی نهایت مشاهده می‌کند. انسان‌های معنوی ریسک معقولشان بالا است زیرا دلبستگی های آن کم و به خداوند متعال اعتماد دارد و پیامد این قدرت و ریسک پذیری بر اساس روایات باعث ثروت زیاد می‌شود.

مدیر پژوهشکده معنویت با اشاره به اینکه معنویت موجب افزایش رزق می‌شود، گفت: در روایت آمده تقوا موجب وسعت رزق است. انسان از همین معنویت و حضورش در ملکوت غفلت داشته باشد احساس ضعف می‌کند زیرا حضور خودش را در ملک می بیند. دلیل این امر آن است که قلبش آن قدرت نامحدود را مشاهده می‌کند و خودش را هیچ می بیند. افراد باید حال بد خود را نشانه یابی معنوی کنند.

کد خبر 5472408 سمانه نوری زاده قصری

منبع: مهر

کلیدواژه: ماه مبارك رمضان معنویت رادیو گفتگو ماه رمضان 1401 ماه رمضان 1401 ماه امید ماه مبارك رمضان قرآن قرآن کریم شب قدر انقلاب اسلامی ایران فعالیت های قرآنی امام خمینی آیت الله خامنه ای شیعه امام حسن مجتبی ع سازمان تبلیغات اسلامی انسان می تواند مظاهری سیف عالم غیب بی نهایت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۲۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ماست

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، گفت: دشمن در جنگ نرم تصمیم دارد هویت و معنویت را از ما سلب کند، باید آماده و مسلح به جنگ افزار معنوی شویم. - اخبار استانها -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم ازمشهد، به نقل از آستان‌نیوز،انسیه خزعلی در آیین اختتامیه این دوره که شب گذشته در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار داشت: وقتی دشمن در جنگ نرم تصمیم دارد هویت و معنویت را از ما سلب کند، باید آماده و مسلح به جنگ افزار معنوی شویم، زیرا جنگ نرم، جنگ دشواری است و تلفات آن قابل مقایسه با جنگ سخت نیست.

وی تصریح کرد: این دوره های آموزشی با همکاری آستان قدس رضوی و آموزش و پرورش در راستای مهارت آموزی مشاوران و معلمان استان ها، با دلسوزی تمام برگزار شد و امیدواریم به نتایج مطلوب و با سرافرازی به سرانجام برسد.

خزعلی ادامه داد: چند رویداد به همت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در حال اجراست که یکی از آنها خانواده و فرهنگ خانواده است که با  محورهای خانواده، رسانه مد و لباس و غیره طراحی شده است و تلاش داریم الگوی ایرانی، اسلامی را به مردم ارائه دهیم.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: طرح  پیشگیری از طلاق، از دیگر طرح‌های اجرایی این معاونت است که ویژه زوجین جوان طراحی شده است که ضمن حل مشکلات زوجین، آموزش های لازم برای تحکیم خانواده به آنان ارائه می‌شود.

به گفته وی والدین نقش اساسی و اصلی در حفظ امنیت کودکان در برابر آسیب‌ها و تهدیدات فضای مجازی برعهده دارند، براین اساس آنها باید سطح دانش و آگاهی خود را بالا ببرند و با آگاهی‌بخشی به کودکان و همراهی آنها در این محیط، از آسیب‌های این حوزه پیشگیری کنند.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور ادامه داد: یکی از مسائل مهم ما تعهد به خانواده است و از همین رو جنبش تعهد به خانواده را مطرح کردیم با امید به اینکه  سبک زندگی خانواده ایرانی اسلامی هر چه بیشتر در جامعه رواج یابد.

گفتنی است، سومین دوره ملی مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز با همکاری بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش در مشهد به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • زرشناس: عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • (تصاویر) رخ‌نمایی سونگ هه کیو در دنیای مدلینگ
  • ۲۰۰ عنوان برنامه عقیدتی سیاسی در استان تهران برگزار می‌شود
  • نیاز امروز جامعه ما معنویت است
  • انسان مدرن اولیه تک‌شاخ سیبری را دیده بود
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • فال حافظ امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • داوطلبان هلال احمر ایثارگران واقعی هستند
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ماست