Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر محمدرضا یافتیان روز پنجشنبه در نشست خبری به مناسبت روز زمین پاک، افزود: این کمبود در بخش محیط‌بانی خود را بیشتر نشان می دهد و این در حالی است که استاندارد جهانی به ازای هر یک هزار هکتار، یک محیط بان است.
 وی از تلاش برای جذب ۱۰ نفر محیط بان خبر داد و اظهار داشت: مراحل اولیه جذب ۹ نفر از آنها نهایی شده و از این تعداد پنج نفر قطعی است و چهار نفر دیگر در حال گذران مراحل اداری هستند و امیدواریم تا پایان سال جذب مجموعه شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان، با بیان اینکه چون محیط زیست یک حوزه بسیار تخصصی است و کمبود نیرو باعث شده است تا متخصص یک حوزه ناچار در سایر حوزه‌ها نیز ورود کند، تصریح کرد: این مسئله ما را با چالش‌های بسیاری مواجه کرده است.
 یافتیان با اشاره به اینکه به خاطر کمبود نیرو، نیروهای موجود با توان بیش از حد مشغول هستند که خود آسیب زا است افزود: حدود ۵۴ درصد از پست‌های اداری بلاتصدی  است و نیروهای موجود با  ۲ برابر ظرفیت خود فعالیت می کنند.
 وی در ادامه با بیان اینکه واقعیت امر این است که همه باید محیط زیست را کمک کنند گفت: اگر بتوانیم با کمک رسانه ها و به ویژه صدا و سیما، فرهنگ سازی حفاظت از محیط زیست را به همه منتقل کنیم می توانیم به آینده محیط زیست امیدوار باشیم.
 مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان، نقش مهم فرهنگ سازی رسانه ها در حفاظت از محیط زیست را غیرقابل انکار عنوان کرد.
 یافتیان به  انتظارات مجموعه حفاظت از محیط زیست از رسانه ها و سایر دستگاههای تاثیرگذار در فرهنگ سازی حفاظت از محیط زیست هم اشاره کرد و افزود: انتظار ما از همه رسانه ها این است که به طور مکرر مسائل زیست محیطی را مطرح و مطالبه کنند.
 وی گفت: از نیروی انتظامی هم انتظار داریم تخلفات محیط زیستی را نیز به بخش تخلفات و جرائم رانندگی تعمیم داده و به عنوان نمونه افرادی را که زباله های خود را از ماشین بیرون می ریزند جریمه کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان، بزرگترین جنبه منفی در بحث های اخلاقی را خیانت در امانت عنوان کرد و افزود: محیط زیست یک امانت خداوندی است و مثل خیلی از نعمت های دیگر اگر نسبت به آنها بی تفاوت باشیم قطعاً تاوان سنگین آن را می دهیم.
یافتیان با بیان اینکه باید از ظرفیت های مختلف برای حفاظت از محیط زیست در محیط های شهری و روستایی بهره گرفت اظهارداشت: متاسفانه  علاوه بر شهرها در روستاها نیز تخریب های محیط زیستی دیده می شود و گذشته ازعوامل زیست محیطی منفی معدنی، در کنار روستاها انبوهی از زباله ها و فاضلاب ها نیز مشاهده می شود که در این بین وظیفه حاکمیتی هم نباید فراموش شود.
 وی تاکید کرد: باید از ظرفیت ائمه جماعت در روستاها در راستای حفاظت از محیط زیست استفاده شود.
 مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان در ادامه با  ابراز تاسف از رخدادهای اخیر در خصوص حمله پلنگ به انسان در استان هم گفت: با وجود هشدارهای داده شده در خصوص خودداری از ورود به قلمرو پلنگ، اما متاسفانه شاهد بی اعتنایی برخی از افراد، طبیعت گردان و حتی کوهنوردان به این موضوع بودیم که نتیجه آن هم سه مورد حمله پلنگ به انسان بوده است. 
 یافتیان با بیان اینکه آمار دقیقی از آمار پلنگ ها در استان وجود ندارد اظهارداشت: آمارگیری نیاز به ابزارهای دقیق دارد و در مواقعی مانند آمارگیری از حیواناتی مثل پلنگ، حتی ابزارها نیز پاسخگو نیستند  چون این حیوانات مانند آهوان دشت سهرین نیست که با کمک دوربین ها رصد و شمارش شوند.
 مدیرکل محیط زیست استان زنجان گفت: حتی می توان گفت که دوربین های تله ای هم  نمی توانند به طور دقیق رصد کرده و نشان دهند چون پلنگ حیوانی است که خود را در محیط استتار می‌کند و در طبیعت به وضوح دیده نمیشود و علاوه بر آن اغلب، شبها برای شکار از مخفیگاه خود بیرون می آید.
یافتیان تاکید کرد: با این اوصاف رصد ۱۲۳ هزار هکتار از قلمرو احتمالی پلنگ امکان پذیر نیست از این رو آمار دقیقی از پلنگهای موجود در قلمرو این حیوان در  ارتفاعات طارم وجود ندارد.
 وی با تاکید بر اینکه ما هرگز نمی توانیم به پلنگ بگوییم که در قلمرو خود تررد نکند اظهارداشت: اما می توانیم به انسان ها بگوییم که به قلمرو پلنگ ها ورود نکنند تا مورد حمله این حیوان قرار نگیرند.

مدیرکل محیط زیست استان زنجان از تلاش‌های انجام گرفته برای تامین تجهیزات مورد نیاز  و نیز حل و یا  به حداقل  رساندن برخی  مسائل و مشکلات زیست محیطی خبر داد و گفت: قول نمی‌دهم که همه موارد و مسائل محیط زیست را حل کنم اما قول می دهم که  همه تلاشم را برای رفع و یا کاهش آن انجام دهم.
 یافتیان از اقدامات انجام گرفته در راستای مقابله با مسائل تهدید کننده زیست محیطی هم گفت و افزود: حکم بازداشت و حبس مسئول مجموعه‌ای که پساب آن به صورت لوله گذاری غیر قانونی وارد محیط زیست می شد از افتخارات محیط‌زیست است.
 وی با تأکید بر اینکه عمده صنایع ما به سمت مدیریت پساب حرکت کرده‌اند  اظهارداشت: بر اساس برنامه مقرر شده است که هر دانشگاه استان حداقل یک مشکل زیست محیطی را حل کند و این اقدام  فقط  محور یکی از حرکت های ما در راستای حفاظت از محیط زیست است.
مدیرکل محیط زیست استان زنجان با بیان اینکه بسیاری از مسائل زیست محیطی در چند دسته تقسیم می شوند گفت: هریک از آنها راه حل خودشان را دارند ودر  بسیاری از موارد مدیران با وجود اینکه مشکل را مشخص کرده‌اند اما متاسفانه کاری نمی توانند انجام دهند.
یافتیان  افزود: البته  گاهی هم با وجود مشخص شدن مشکل و توانایی مدیر برای انجام رفع آن متاسفانه خودشان از انجام آن خودداری می‌کنند که این دو مقوله با هم متفاوت است.
 وی با بیان اینکه نهادها و جاهایی که می‌تواند ما را در رفع مسائل زیست محیطی یاری کنند دانشگاه ها و  پارک های علم و فناوری هستند گفت: ۶ محور به عنوان مسائل زیست محیطی احصاء شده که آنها می‌توانند برای آن ایده و راه حل بدهند
 مدیرکل محیط زیست استان زنجان افزود: مراکز علم و فناوری به عنوان یکی از مجریان اصلی دانش بنیان ها می توانند یاریگر ما باشند که البته با آنها نیز مکاتبه شده است.
 یافتیان شرکت های با بیان اینکه ارزیاب محیط زیست در کشور وجود دارد گفت: در استان زنجان حداقل چهار تا پنج شرکت ارزیاب نیاز دارد.
 وی اظهار امیدواری کرد :حرکت هایی که در راستای حفاظت از محیط زیست و حل مسائل زیست محیطی شده است به نتایج قابل قبولی برسد
 مدیرکل محیط زیست استان زنجان  در پایان از رسانه‌ها درخواست کرد ضمن انتقال واقعیت ها و مطالبه گری های به حق  در خصوص محیط زیست تاکید کرد ضمن انتقال واقعیت ها و مطالبه گری های به حق در خصوص محیط زیست تاکید کرد: از ایجاد چالش و حاشیه‌های محیط زیستی خودداری کنند چرا که این امر انرژی مدیران و مسئولان این حوزه  می گیرد.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست محیط بان زنجان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست محیط بان زنجان سازمان حفاظت محیط زیست محیط بان زنجان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان مدیرکل محیط زیست استان زنجان حفاظت از محیط زیست مسائل زیست محیطی محیط زیست رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۴۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟

به گزارش صدای ایران از ایلنا،«داوود میرشکار» مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خوزستان درباره آخرین وضعیت آبگیری تالاب‌های این استان توضیح داد: خوشبختانه در طول سال آبی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ از جمله در فروردین‌ماه شاهد بارندگی‌های نسبتا مناسبی در استان خوزستان بوده‌ایم، به نحوی که تا پایان اسفندماه تالاب هورالعظیم حدود ۶۰ درصد آبگیری شده بود که بعد از بارندگی‌های فروردین، سه درصد به حجم آب موجود در تالاب اضافه شد و اکنون حجم آبگیری هورالعظیم حدود ۶۳ درصد است. 

وی افزود: در حال حاضر تالاب شادگان حدود ۹۳ درصد، تالاب بام‌دژ حدود ۸۴ درصد، تالاب میانگران حدود ۸۵ درصد، تالاب شیمبار حدود ۹۳ درصد و تالاب بندون نیز حدود ۶۴ درصد آبگیری شده است و خوشبختانه اغلب تالاب‌های استان خوزستان در وضعیت مناسبی قرار دارند.

برنامه‌ریزی برای تامین حقابه هورالعظیم در تابستان با کمک وزارت نیرو 

میرشکار در پاسخ به این سوال که با توجه به فرا رسیدن ماه‌های گرم سال و افزایش شدت تبخیر سطحی در منطقه، آیا عمق آب موجود در هورالعظیم به حدی است که این تالاب بتواند تا پایان تابستان وضعیت نسبتا مناسب خود را حفظ کند یا خیر، توضیح داد: با توجه به روان‌آب‌ها و زهاب‌هایی که به سمت هورالعظیم در جریان است و همچنین منابع آب سطحی که از رودخانه کرخه به این تالاب می‌ریزد، در حال حاضر پهنه گسترده‌ای از هورالعظیم بخصوص در بخش جنوبی آن که در ماه‌های گذشته خشک بود، آبگیری شده است، اما اگر در تابستان منابع آبی مناسبی برای این تالاب تامین نشود، قطعا شاهد خشک شدن بخش‌هایی از آن خواهیم بود. 

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خوزستان ادامه داد: با کمک همکاران محترم در سازمان آب و برق خوزستان و همچنین همکاران عزیز حوضه آبریز کرخه در وزارت نیرو، در تلاش هستیم که با برنامه‌ریزی مناسب، حقابه قابل قبولی را در فصل تابستان به تالاب هورالعظیم اختصاص دهیم تا این تالاب در ماه‌های گرم سال نیز بتوانند وضعیت نسبتا خوب خود را حفظ کند. همچنین از همین حالا، چالش‌های پیش رو در زمینه وقوع آتش‌سوزی‌های احتمالی در اراضی تالابی هورالعظیم و اطراف آن را طی مکاتباتی به استاندار محترم اعلام کرده‌ایم و امیدواریم با رایزنی مقامات ارشد دولت، بتوانیم با هماهنگی کشور عراق، به شکل موثر و به‌هنگام برای مقابله با این حریق‌ها وارد عمل شویم.

تعیین حقابه سالانه هورالعظیم براساس سه سناریوی متفاوت 

میرشکار همچنین با اشاره به میزان حقابه قانونی تعیین‌شده برای تالاب هورالعظیم گفت: براساس مطالعات انجام‌شده توسط اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست خوزستان و در راستای اجرای قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالاب‌ها، سه سناریوی مختلف درباره حقابه محیط‌زیستی سالانه هورالعظیم در نظر گرفته شده است. در سناریوی اول یعنی دوره ترسالی، پیش‌بینی شده است که ۱۸۳۲ میلیون متر مکعب حقابه سالانه به تالاب اختصاص پیدا کند، در سناریوی دوم یعنی دوره بارندگی‌های نُرمال، حقابه محیط‌زیستی سالانه تالاب ۱۶۱۰ میلیون متر مکعب در نظر گرفته شده و در سناریوی سوم یعنی دوره خشکسالی نیز ۱۳۸۳ میلیون متر مکعب در سال به عنوان حقابه هورالعظیم پیش‌بینی شده است. 

ارشدترین مقام محیط‌زیستی استان خوزستان با بیان این که در سال آبی گذشته (۱۴۰۱ – ۱۴۰۲)، بیش از ۹۳۱ میلیون متر مکعب حقابه برای تالاب هورالعظیم تامین شد، اظهار داشت: مطالعات انجام‌شده درباره تعیین حقابه سالانه تالاب هورالعظیم براساس سناریو‌های مختلف را در اختیار سازمان آب و برق خوزستان قرار داده‌ایم و امیدواریم با این سازمان به یک نقطه نظر مشترک برسیم تا بتوانیم میزان حقابه‌ای را که امکان تامین آن وجود دارد، تا پایان سال آبی جاری به تالاب اختصاص دهیم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر حقابه تالاب هورالعظیم از دو منبع تامین می‌شود، به نحوی که در درجه اول منابع آب‌های سطحی رودخانه کرخه و در درجه دوم زهاب‌های کشاورزی اراضی جنوب حوضه آبریز کرخه شامل شبکه آبیاری و زه‌کشی کوثر و مجموعه کشت و صنعت نیشکر دهخدا در تامین حقابه هورالعظیم نقش دارند.

ملاحظات زیست‌محیطی طرح توسعه میدان نفتی سهراب؛ همچنان در دست بررسی 

میرشکار در پاسخ به سوال دیگر ما درباره آخرین وضعیت ارزیابی زیست‌محیطی طرح توسعه میدان نفتی سهراب که براساس اعلام مسئولان سازمان حفاظت محیط‌زیست، با اجرای آن بخش‌هایی از تالاب هورالعظیم خشک خواهد شد، توضیح داد: مطالعات کارشناسی و مکاتبات لازم بین دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت نفت و سازمان حفاظت محیط‌زیست برای تعیین ملاحظات زیست‌محیطی طرح توسعه میدان نفتی سهراب همچنان ادامه دارد و این پروژه همچنان در دست بررسی قرار دارد. 

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خوزستان ادامه داد: سهراب، یک میدان نفتی مشترک با کشور عراق است که از نظر استراتژیک باید از آن بهره‌برداری شود و از سوی دیگر، ممکن است در صورت اجرای این پروژه، نیاز به استحصال خشکی در مخزن شماره یک تالاب وجود داشته باشد که از حساسیت محیط‌زیستی بالایی برخوردار است؛ بنابراین تعادل‌بخشی بین این دو موضوع بسیار دشوار است، اما هم مجموعه سازمان محیط‌زیست که نگران وضعیت زیست‌محیطی تالاب است و هم وزارت نفت در این زمینه پای کار آمده تا بتوانیم به راهکاری برسیم که هم بتوان از میدان نفتی مشترک بهره‌برداری کرد و هم بتوان محیط‌زیست منطقه را به بهترین شکل حفظ کرد.

وی در پایان تصریح کرد: هنوز هیچ مجوزی به طرح توسعه میدان نفتی سهراب داده نشده است، ولی برای این که بتوانیم بهترین شکل ملاحظات محیط‌زیستی را با توجه به اکوسیستم حساس منطقه برای این پروژه در نظر بگیریم، در حال کمک گرفتن از جامعه ارزیابان زیست‌محیطی کشور و جامعه دانشگاهی هستیم و به طور خاص دانشگاه شهید بهشتی به این موضوع ورود پیدا کرده است و متخصصان امر در حال انجام پژوهش‌های لازم هستند که اگر قرار بر اجرای طرح توسعه میدان نفتی سهراب شد، بهره‌برداری از این میدان به صورت پایدار انجام شود.


دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • ساماندهی ۹۰ تن نخاله ساختمانی با اجرای یک پویش در استان مرکزی
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • ارتش اوکراین با کمبود شدید نیروی نظامی روبروست