Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-30@02:54:22 GMT

هنرمند تعزیه خوان: کسی ما را دعوت به کار نمی‌کند

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۴۶۱۴۳

ابوالفضل احمدی، هنرمند تعزیه‌خوان که در شب‌های قدر با اجرای تعزیه میهمان تماشاخانه سنگلج است، می‌گوید که می‌تواند در سراسر سال اجرای تعزیه متناسب با ایام سوگواری و شادی داشته باشد، اما کسی از او دعوتی نمی‌کند.

این تعزیه‌خوان که روزهای یکم، سوم و پنجم اردیبهشت ماه تعزیه‌هایی متناسب با شب‌های قدر و شهادت حضرت علی (ع) اجرا می‌کند، در گفتگو با ایسنا خواستار توجه بیشتر به هنر شبیه‌خوانی می‌شود و تاکید دارد که شبیه‌خوانی فقط در ایام سوگواری اجرا نمی‌شود بلکه برای شادی‌ها و عیدها هم تعزیه‌هایی ویژه داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او که به عنوان معین البکا در این تعزیه‌خوانی‌ها حضور دارد، درباره اجرای برنامه خود در تماشاخانه سنگلج توضیح می‌دهد: در اولین شب اجرا،، یکم اردیبهشت ماه، تعزیه خوارج را خواندیم و در دو شب بعدی هم مجالس ضربت زدن و جوانمرد قصاب را داریم که هر سه در ارتباط با حضرت علی (ع) است.

احمدی با اشاره به مشکلاتی که هنرمندان تعزیه‌خوان در دوران کرونا از سر گذرانده‌اند، ادامه می‌دهد: توقع ما از دولت این است که بیش از این ما را حمایت کند و فرصت‌های بیشتری برای اشتغال و اجراهای ما فراهم آورد.

او اضافه می‌کند: تعزیه که فقط گریاندن مردم نیست بلکه تعزیه شاد هم داریم که درباره رشادت‌ها، شجاعت‌ها، تولدها و مراسم‌های ازدواج امامان است که می‌تواند در طول سال بویژه در عیدها اجرا شوند.

این تعزیه‌خوان با ابراز تاسف از اینکه مکان ثابتی برای اجرای تعزیه نداریم، می‌گوید: اگر فضای کار داشته باشیم، خود من می‌توانم بیش از 30 تعزیه فقط درباره حضرت علی اجرا کنم. به هر حال تعزیه نیازمند تکیه یا حسینیه است و اجرا در تکیه با صحنه بسیار متفاوت است.

او با اشاره به اینکه تعزیه نزد مردم همچنان اجر و قرب دارد، ادامه می‌دهد: تعزیه به گونه‌ای است که حتی کودکان هم می‌توانند با آن ارتباط برقرار کنند و به عنوان نمونه می‌دانند در تعزیه یاران امام سبزپوش هستند و دشمنان ایشان سرخ پوش.

احمدی همچنین تاکید می‌کند که اعزا م گروه‌های تعزیه‌خوان به خارج از کشور و اجرای تعزیه در دیگر کشورها، زمینه مناسبی برای آشنایی مردمان دیگر کشورها با این هنر ایرانی پدید می‌آورد ضمن اینکه به این وسیله آنان با امامان شیعه نیز آشنا خواهند شد.

او با ابراز تاسف از جای خالی تدریس تعزیه و دیگر نمایش‌های ایرانی در دانشگاه‌ها یادآوری می‌کند: سال‌های گذشته در تالار محراب برای دانشجویان چندین ماه دوره آموزشی برگزار کردم. اگر تعزیه در دانشگاه‌ها تدریس شود، جوانان هم نسبت به آن گرایش پیدا می‌کنند.

احمدی ابراز امیدواری می‌کند که با برطرف شدن کرونا، تعزیه‌خوانی رونق بیشتری پیدا کند ،می‌گوید: مجالس تعزیه بسیار متنوع و در هر مناسبتی قابل اجراست ولی متاسفانه کسی امثال مرا دعوت به کار نمی‌کند در حالیکه ما می‌توانیم در تمام سال برنامه اجرا کنیم.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: اجرای تعزیه تعزیه خوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۶۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار فروش و تماشاگران نمایش های در حال اجرا


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نمایش «گالیله» به کارگردانی شهاب‌الدین حسین‌پور که از ۲۹ فروردین در تالار اصلی با ظرفیت ۵۷۹ مخاطب و قیمت بلیت۳۰۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است، با مجموع ۸ اجرا و میزبانی از ۳ هزار و ۴۱۵ مخاطب (با احتساب بلیت تمام‌بها، نیم‌بها، تخفیف‌دار و مهمان) توانست به فروشی معادل ۷۸۸ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «روال عادی» به کارگردانی کیارش رُست که اجرای خود را از ۳۰ فروردین در تالار چهارسو، با ظرفیت۱۳۲ نفر و قیمت بلیت۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۸ اجرا و میزبانی از ۶۰۴ مخاطب توانست به فروشی معادل ۸۴ میلیون و ۲۷۶ هزار تومان برسد.

نمایش «توقف اتانازی» به کارگردانی محمدرضا عطایی فر که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار چهارسو با ظرفیت۱۳۲ نفر و قیمت بلیت۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۱۴ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۱۱۰ مخاطب، توانست به فروشی معادل ۱۵۵ میلیون و ۴۳۰ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «آن بُرد» به کارگردانی مهدی زندیه و آیدین تمبرچی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی ساعت ۱۸ با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت۱۷۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۱۶ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۳۹۶ مخاطب، فروشی معادل ۲۱۲ میلیون۲۹۶ هزار تومان داشته است.

نمایش «پس از» به کارگردانی مرتضی کوهی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی، با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت۱۴۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۱۴ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۲۰۵ مخاطب به فروشی معادل ۱۳۸ میلیون و ۸۸۰ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «آبی گونه» به کارگردانی کاوه مهدوی که از ۲۳ فروردین در تالار سایه با ظرفیت ۷۲ نفر و قیمت بلیت۱۵۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است،‌ با مجموع ۱۴ اجرا و میزبانی از ۵۱۶ مخاطب به فروشی معادل ۵۳ میلیون و ۹۲۵ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «کان لم یکن» به کارگردانی سید علی موسویان که از ۲۶ فروردین در تالار سایه با ظرفیت صندلی۷۲ نفر و قیمت بلیت۱۵۰ هزارتومان روی صحنه رفته است، با ۱۲ اجرا، ۳۰۲ مخاطب جذب کرده و به فروشی معادل ۲۷ میلیون و ۵۱۹ هزار تومان دست یافته است.

نمایش «نظام ابن عربی» به کارگردانی یاسمین عباسی که از ۲ اردیبهشت‌ماه در کارگاه نمایش با ظرفیت صندلی ۲۶ نفر و قیمت بلیت ۱۰۰ هزارتومان به صحنه رفته است، با ۶ اجرا میزبان ۱۲۳ مخاطب بوده و به فروش ۹ میلیون و ۹۰ هزار تومان دست پیدا کرده است.

در تماشاخانه سنگلج، نمایش «سلطان عمرا بمیرد» به کارگردانی محمدجواد کبودرآهنگی که از ۴ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳به صحنه رفته است؛ چهارمین اجرای خود را پشت سر گذاشت و در مجموع، میزبان ۱۵۷ تماشاگر بوده است. این نمایش با احتساب بلیت‌های تمام بها، نیم بها، میهمان و تخفیف دار با بلیت ۱۰۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن۲۳۶ نفری، مبلغ ۱ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان فروخته است.

همچنین نمایش «شاماران» به کارگردانی ساسان شکوریان نیز که اجرای خود را از ۲۲ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ آغاز کرده است؛ با ۱۵ اجرا توانسته است ۴۹۸ تماشاگر را به تماشاخانه سنگلج جلب کند. این نمایش با احتساب بلیت‌های تمام بها، نیم بها، میهمان و تخفیف دار با بلیت ۸۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن۲۳۶ نفری، توانسته مبلغ ۲۲ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان بفروشد.

در تالار هنر، نمایش«انگشتر اسرارآمیز» به کارگردانی میثم یوسفی که از ۳ اسفندماه ۱۴۰۲ با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است؛ با ۶ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانست ۶۰۱ تماشاگر را جلب کند و به فروش ۴۴ میلیون و ۱۲۱ هزار تومان دست پیدا کند.

همچنین نمایش «آکادمی پرندگان» به کارگردانی حسین مزینانی که از ۲۲ فروردین‌ماه ۱۴۰۳در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است؛ با ۱۵ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانسته ۷۶۱ تماشاگر را جلب کند و به فروش ۵۰ میلیون و ۶۴۴ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایشنامه‌خوانی «پینوکیو» به کارگردانی داود زارع که ۷ اردیبهشت‌ماه در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری انجام شد، با ۱ اجرا و قیمت بلیت ۸۰ هزارتومان، توانست ۲۴۴ تماشاگر را به سالن جلب کند و به فروش ۱۹ میلیون و ۸۸۸ هزار تومانی برسد.

دیگر خبرها

  • وزیر کار : طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا خواهد شد
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا می‌شود
  • وزیر کار: طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا خواهد شد
  • افزایش آسیب‌های اجتماعی در دانش‌آموزان / چرا طرح نماد ناقص اجرا شد؟
  • پس از انتقادات فراوان: وی‌اِی‌آر در سوئد اجرا نمی‌شود!
  • اجرای آیین دو هزار ساله بیل‌گردانی
  • پلیس مکتبی پیشگام برای اجرای احکام الهی
  • بازداشت اعضای ۲۰ باند غیربومی سرقت در مازندران
  • آمار فروش و تماشاگران نمایش های در حال اجرا
  • طرح ملی مسکن در ۱۰۸ شهر استان در حال اجرا