Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان تولیدات بخش های مختلف شرکت را در سال ۱۴۰۰ تشریح کرد. - اخبار بازار -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهرداد تولاییان معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان در همایش راهبردی مدیران و کارشناسان ذوب آهن اصفهان که سه شنبه 30 فروردین ماه در تالار آهن برگزار شد، تولیدات بخش های مختلف شرکت را در سال 1400 چنین برشمرد :  نسبت تولید آگلومره در مقایسه با سال قبل 103 درصد،کک خشک 101 و چهار دهم درصد،چدن مذاب 109 درصد،فولادخام 104 درصد و در بخش محصولات نوردی نیز 107  درصد بود و در مجموع نسبت تولید محصولات اصلی نیز 108 درصد در مقایسه با سال قبل بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 رکوردهای طلایی،ثمره تلاش و هم افزایی
وی با اشاره به اینکه برخی از اعداد عنوان شده، بهترین رکوردهای تاریخ ذوب آهن اصفهان قلمداد می شوند،افزود : در سال گذشته بهترین رکورد چدن مذاب با عدد 2 میلیون و 768 هزار تن رقم خورد و همچنین در تولید روزانه چدن مذاب عدد 9793 تن ثبت گردید،بیشترین تولید شمش چدن را در سال 1400  و در تاریخ ذوب آهن با عدد 221 هزار تن داشتیم،بیشترین مقدار تولید کک خشک با عدد یک میلیون و 223 هزار تن به ثمر نشست،رکورد  تعداد ذوب با دو کنورتور در بخش  فولادسازی در یک شبانه روز با 61 ذوب و تولید 2100 تن میلگرد 16 در یک شبانه روز از جمله رکوردهایی هستند که در سال 1400 با همت کارکنان محقق گردیدند.  
صادرات یک میلیون و 116 هزار تن محصول با وجود چالش ها،مهر تایید دیگری بر کیفیت محصولات
معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان تصریح کرد : بازار داخلی در سال گذشته تقریبا در رکود بود و بنابراین ذوب آهن بر مقوله صادرات متمرکز شد و در این بخش یک میلیون و 116 هزار تن محصول با توجه به موقعیت های جغرافیایی،محدودیت ها و تحریم ها صادر شد که موفقیت بزرگی به شمار می رود. از این عدد صادراتی تقریباً 633 هزار تن بلوم و بیلت ، 319 هزار تن محصولات نوردی و 163 هزار تن  نیز چدن جامد بوده است. این اعداد صادراتی مهر تایید دیگری بر کیفیت محصولات ذوب آهن اصفهان در سطح جهانی است.  

تولید 569 هزار تن  محصولات صنعتی و 12 محصول جدید افتخاری دیگر
این مقام مسئول خاطر نشان کرد : در سال گذشته در مجموع 569 هزار تن محصولات صنعتی و ویژه تولید شد. قابل توجه اینکه عدد عنوان شده مربوط به مجموعه ای از شمش ها با گریدهای صنعتی ویژه،کلاف صنعتی،ریل،میلگردهای صنعتی مورد استفاده در صنایع مس،آرک معدن،ورق سازه های فولادی و ... است که همه در دسته محصولات دارای ازش افزوده بالا قرار می گیرند.
تولاییان با اشاره به اینکه  تولید هفت محصول جدید از جمله اهداف سال گذشته بود،اظهار کرد : در بخش نورد هفت محصول جدید شامل تیرآهن های نیمه سنگین در سایزهای 14،16،18 و20 ،میلگردهای صنعتی نمره 30 و 50 و آرک معدنی TH36 تولید شد و علاوه بر آن 5 محصول جدید نیز در بخش فولادسازی  تولید گردید و در کل موفق شدیم 12 محصول جدید را به بازار ارائه کنیم.

پروژه های تکمیل ظرفیت کمی و کیفی ذوب آهن اصفهان
وی در ادامه به پروژه های انجام شده در سال گذشته پرداخت و گفت : طرح جدید تیرآهن های IPEC ،تولید ناودانی بال شیب دار،طرح ترمکس در نورد 300 و 500،توسعه میلگردهای صنعتی 70CR2،راه اندازی و تحویل گرفتن کارگاه دولومیت و آغاز به کار آن با سه کوره دوار و اجرای وان سرباره کوره بلند شماره سه از جمله پروژه های تکمیل ظرفیت و کیفی محسوب می شوند. همچنین در بخش پروژه های زیست محیطی فیلتراسیون کوره بلند شماره یک که برای اولین بار ساخته شده بود و از این طریق کوره یک هم به سیستم جمع آوری غبار مجهز گردید،پروژه ESP110 آگلومراسیون نیز در راستای مباحث زیست محیطی در سال گذشته انجام شد.

پروژه های صرفه جویی، سرفصل دیگری از موفقیت ها    
معاون بهره برداری شرکت در خصوص پروژه های صرفه جویی در دو بخش های مواد و انرژی نیز افزود :  تعویض لوله های اکران دیگ های اوتیلیزاتور کنوتور شماره دو و سه که صرفه جویی آّب را در پی داشت و در جذب چدن به فولادسازی کمک کرد، با موفقیت انجام شد. با اجرای این پروژه نسبت جذب چدن در مقایسه با سال گذشته 103 درصد رقم خورد و همچنین تعمیرات کنورتور سه انجام گرفت که در آستانه راه اندازی است. این اعداد نوید می دهد در کنار صرفه جویی آب در سال 1401 از نظر جذب چدن نیز بتوانیم وضعیت بهتری داشته باشیم و در سال جاری بتوانیم رکورد جدیدی در جذب چدن در فولادسازی ثبت کنیم و نکته دیگر اینکه سایر پروژه های تعمیراتی که در برنامه تعمیرات اساسی کارخانه قرار داشت  نیز همه به نحو احسن به سرانجام رسیدند.

میزان مصرف آب صنعتی به فولاد خام ،سه و هفت دهم متر مکعب و کمترین میزان مصرف آب در تاریخ ذوب آهن
تولاییان در خصوص میزان مصرف آب در ذوب آهن اصفهان نیز گفت : این شرکت موفق شد در سال گذشته،کمترین میزان مصرف آب را به نسبت تولید در تاریخ خود داشته باشد به نحوی که میزان مصرف آب صنعتی به فولاد خام سه و هفت دهم متر مکعب شد و میزان مصرف آب صنعتی به چدن تولیدی نیز  سه و سه دهم بوده است که این اعداد بهترین رکورد تاریخ ذوب آهن در زمینه مصرف آب به ازای تولید به شمار می روند و البته با اجرای پروژه های توسعه قطعاً در سال های آتی این عدد مجدداً کاهش می یابد.
این مقام مسئول گفت : همه این رویدادهای خوب در سال 1400 با وجود چالش های بسیار به ثمر نشست. کرونا در سال گذشته همچنان ادامه یافت،از روزهای اول سال محدودیت شدید آب را در تابستان داشتیم که محدودیت برق نیز به عنوان چالش دیگر به آن اضافه شد و توقفات بسیاری را به کارخانه تحمیل کرد،کمبود مواد آهن دار که همواره مطرح است و علاوه بر آن مشکلات تامین زغال داخلی در ماه های پایانی سال مطرح شد . با همه این مشکلات ، موفقیت های خوبی حاصل شد که نتیجه عملکرد و مدیریت نیروی انسانی حرفه ای ذوب آهن است.

دورنمای سال 1401   
معاون بهره برداری شرکت در خصو ص دو هدف اصلی سال 1401 نیز گفت : مرز تولید سه میلیون تن چدن را در ذوب آهن به عنوان یک هدف مهم در دستور کار قرار دادیم و همزمان با افزایش کمی، میزان تولید محصولات دارای ارزش افزوده بالا نیز طبق برنامه حداقل باید به 800 هزار تن برسد تا افزایش کمی و کیفی تولید را در کنار همدیگر داشته باشیم.
 وی گفت : با توجه به افزایش شدید قیمت های آب،گاز و برق و به ویژه در ماه های پایانی سال قیمت کک و زغال در بازار جهانی افزایش بسیاری یافت و مواد اولیه داخلی هم از افزایش قیمت بی نصیب نماند. پاداش های شرکت درصدی از سود شرکت است و برای اینکه برای بتوانیم در سال 1401 اهداف کمی و کیفی را محقق نماییم با توجه به قیمت هایی که عنوان شد باید صرفه جویی را در بخش های مختلف در دستور کار قرار دهیم. قیمت گاز و برق در مقایسه با اول سال 1400 تقریباً هشت برابر شده است،قیمت کک و زغال تقریباً دو برابر شده است که همه تاثیر گذار است. برای اینکه بتوانیم کمترین نورم مصرف راداشته باشیم باید بیشترین تولید را رقم بزنیم که همت همه بخش های مختلف شرکت را می طلبد.  

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان بخش های مختلف تاریخ ذوب آهن میزان مصرف آب هزار تن محصول سال گذشته محصول جدید کمی و کیفی صرفه جویی سال 1400 سال 1401

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۶۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید

براساس تصمیمات کلان دولت در زمینه زنجیره فولاد در سال 1368، هفت طرح ملی فولاد در 7 منطقه کشور راه‌اندازی شد که شرکت فولاد بافت، یکی از پروژه‌های این طرح بزرگ ملی است.

فاز اول شرکت احیا استیل بافت

طرح فولاد بافت شامل دو فاز 1 و 2 می‌شود. تاکنون در فاز یک، موفق به احداث واحد تولید آهن اسفنجی با ظرفیتی معادل 800 هزار تن در سال و با کمک فناوری احیای مستقیم PERED به روش ایرانی (افتتاح‌شده در آبان 1398) شده است.

ارزش فاز یک شرکت احیا استیل بافت، بالغ بر 120 میلیون یورو است. با تولید ویژه خود نه‌تنها موفق شده اقتصاد و تولید کشور را متحول کند، بلکه صدها نیروی جوان را به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم به سرکار آورده است.

همان‌طور که اشاره شد، محصول شرکت احیا استیل بافت، آهن اسفنجی است. گندله سنگ آهن ماده اولیه کارخانه فولاد بافت است و توسط مجموعه‌های داخلی تامین می‌شود. این محصول واسطه‌ای بوده که پس از تولید، به‌عنوان ماده اولیه توسط کارخانجات تولیدکننده شمش آهن به مصرف می‌رسند.

شرکت احیا استیل بافت، تنها در 4 سال فعالیت خود نه‌تنها به ظرفیت اسمی خود دست پیدا کرده، بلکه موفق به تولیدی تا 4% بیش از ظرفیت پیشین شده است. فولاد بافت هم‌اکنون نیز، در پی راه‌اندازی فاز دوم تولیدات خود است.

فاز دوم شرکت استیل بافت

فاز دوم این شرکت، مطابق با روند فاز یک متمرکز بر تولید آهن اسفنج با 800 هزار تن ظرفیت خواهد بود. سرمایه‌گذاری این فاز، چیزی در حدود 4 هزار میلیارد تومان برآورده شده و همان‌طور که در گذشته وعده داده شده بود، فاز دوم تولید آهن اسفنجی این شرکت در اردیبهشت ماه سال 1403 آغاز به کار خواهد کرد.

همان‌طور که در فاز یک، تولید خیره‌کننده و درخشانی از این شرکت فولادی در اقتصاد و تولید کشور دیدیم، پیش‌بینی می‌شود در فاز 2 نیز نتایج مثبت و شایان‌توجهی را شاهد بوده و جوانان مستعد و تحصیل‌کرده بیشتری را در سراسر کشور، مشغول به کار ببینیم.

سخن پایانی

شرکت احیا استیل فولاد بافت، یکی از 7 شرکت فولادی برتر کشور است که تنها در فاز اول تولیدات خود توانسته به ظرفیت 800 هزار تن در سال دست پیدا کرده و چیزی در حدود 4% بیشتر از ظرفیت ازپیش‌تعیین‌شده نیز تولید کند.

فاز دوم تولید آهن فولاد نیز، به‌زودی در زمینه تولید آهن اسفنجی با ظرفیت اسمی 800 هزار تن در سال، با پشتوانه 4 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری، راه‌اندازی خواهد شد. تولیدات این شرکت فولادی را می‌توان نقطه عطفی در رشد اقتصاد، تولید و اشتغال‌زایی در کشور دانست. با افتتاح فاز دوم فولاد بافت اشتغال‌زایی این پروژه به 5500 فرصت مستقیم و غیرمستقیم افزایش خواهد یافت.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

دیگر خبرها

  • تکمیل زنجیره‌های تولید، محور توسعه استان اردبیل است
  • پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه آبرسانی تجهیز و تکمیل چاه و خط انتقال آب تم‌تم در شهرستان جوانرود
  • پایداری تولید در نفت و گاز مارون با تکمیل ۲۲ پروژه در ۱۴۰۲
  • استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک
  • پایداری تولید در نفت و گاز مارون با تکمیل ۲۲ پروژه در سال ۱۴۰۲
  • تسریع در آزادسازی میدان جلوخان در ۱۴۰۳/ گره ۱۳ ساله میدان امام علی (ع) را باز می‌کنیم
  • افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید
  • تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن چشم‌انتظار مشارکت‌های مردمی است
  • آخرین وضعیت مرکز نمایش‌های آئینی «صبا»/ بهره‌برداری مرکز تا پایان امسال
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی/جلوگیری از اعمال سلیقه‌های شخصی