Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@03:03:34 GMT

گزارشی از موفقیت برنامه «دعوت» در گریز از ماه عسلی بودن

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۴۸۰۷۷

گزارشی از موفقیت برنامه «دعوت» در گریز از ماه عسلی بودن

تهیه‌کننده برنامه «دعوت» می‌گوید: یکی از ایده‌هایی که می‌توانست جنسِ این برنامه را از برنامه‌هایی که مخاطب را به یادِ "ماه عسل" می‌اندازد، متفاوت کند استفاده از کتاب بود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سازنده «ماه عسل» 5 سالی می‌شود که دیگر دورِ آن را خط کشیده اما هنوز هستند برنامه‌های رمضانی که نسخه‌های مشابهی از آن را کپی‌پیست می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عادت کرده‌ایم به تماشای تاکشوهایی که میهمانانشان را پیش از این در فضای مجازی دیده‌ایم و با آنها آشناییم و حال باید به شنیدن روایت طویل زندگی یا کار خاصی که انجام داده‌اند بنشینیم.

برنامه‌هایی که هدف و دلیل ساخت‌شان فضاسازی زرد و تهیه خوراک برای فضای مجازی است و می‌کوشند اشکِ مخاطب را در بیاورند. «دعوت» اما در نسخه 1401 خود توانسته نه تنها میهمانانی قابل توجه را مقابل دوربین بیاورد بلکه به واسطه هرکدام از آنها یک کتاب خواندنی را نیز به مخاطبان معرفی کند.

همین ورودِ به سوژه و فضایی جدید بود که مرا بر آن داشت واردِ نمایشگاه بین‌المللی و سوله 41B  بشوم و از همان‌جا نظاره‌گر یک «دعوت» رمضانی دیگر باشم. البته این نگاه را برخی از برنامه‌های سحری و افطارِ امسال تلویزیون دنبال می‌کنند که از پوسته قبلی خودشان و یا آن فضایِ «ماه عسلی» که هر ساله توسط رسانه‌ها به آن شکل و شمایل متهم می‌شدند، خارج شوند.

در سال‌های قبل «دعوت» به واسطه شباهت با «ماه عسل» مورد نقد قرار می‌گرفت البته نقدی که همان‌طور که گفته شد به ده‌ها برنامه مشابه نیز وارد است اما امسال شبکه یک تلاش کرده خود را از آن فضا جدا کند و برنامه‌ای با ساختاری تازه گرچه با نام سال‌های قبل، تولید کند.

اینجا اگر قرار به گریه باشد اشکی است که بر گوشه چشم شهروند کهنوجی می‌نشیند به خاطر بزرگ‌منشی و لطفِ بی‌منت یک خیّر. اینجا اگر مخاطب شگفت‌زده یا کنجکاو می‌شود، از داستان زردی که خلاصه‌ی آن را به اندازه نیاز در پیج‌های اینستاگرامی خوانده و دیده، خبری نیست بلکه از داستان‌های شگفت‌انگیز مردمان بزرگی که کارهای بزرگ کرده‌اند و هنوز به اندازه کافی شناخته نشده‌اند.

نکته مهم درباره میهمانان این برنامه اینکه نویسنده‌ای پیش از پرداخت سریع و بعضاٌ سطحی برنامه‌های تلویزیونی، ماه‌ها و چه‌بسا سال‌ها وقت گذاشته و این داستان‌ها را در قالب کتاب روایت کرده است. نمونه‌اش داستان اسارت رزمنده نوجوان و جذب او به کمپ منافقین و پادگان اشرف و داستان پرفراز و نشیب زندگی‌اش که چند سال پس از آزادی با اصرار نویسنده حاضر به بازگویی این خاطرات شده و «دعوت» بهترین استفاده را از این ظرفیت کرده است.

«دعوت» با حضور نویسنده و شخصیت کلیدی این کتاب‌ها هم قصه‌هایی جذاب، تازه و کمتر شنیده شده از دفاع مقدس، فعالیت‌های خیریه و جهادی، جانفشانی‌های کادر درمان و ده‌ها مورد دیگر را روایت می‌کند که باعث نشستن مخاطب مقابل تلویزیون می‌شود و هم در او عطشی ایجاد می‌کند تا با مراجعه به منبع اصلی هر قسمت که یک کتاب است، بیشتر در این باره بداند و بخواند.

با احسان نیلی تهیه‌کننده «دعوت» هم‌کلام می‌شویم که او با اشاره به سابقه پخش چهارساله این برنامه از تلویزیون به خبرنگار تسنیم می‌گوید: «سال‌ها است برنامه‌های گفت‌وگو محور که داستان و قصه زندگی افراد را بازگو می‌کنند در بسته رمضانی تلویزیون جا باز کرده‌اند. منشاء شروع این برنامه‌ها هم "ماه عسل" بود و پس از آن در شبکه‌های مختلف گسترش یافت».

وی با بیان اینکه امسال به دنبال ایجاد یک تفاوت اساسی در برنامه بودیم، ادامه می‌دهد: «گزینه‌های مختلفی به ذهن‌مان رسید؛ یکی از ایده‌هایی که می‌توانست جنس این برنامه را از برنامه‌های مشابه که با دیدن آنها اول از همه "ماه‌ عسل" در ذهن مردم تداعی می‌شود، متفاوت کند، استفاده از کتاب بود‌. به دو دلیل کتاب را مبنا قرار دادیم. اول اینکه معجزه پیامبر ما کتاب و زمان نزول آن هم ماه مبارک رمضان است؛ دلیل دوم این بود که کتاب مستند و شامل داستان‌هایی است که بتوانیم شخصیت‌هایش را به برنامه دعوت کنیم. ما برای این کار 200 کتاب جمع‌آوری و از بین آنها جذاب‌ترین داستان‌ها که امکان حضور شخصیت‌هایش در برنامه وجود داشت را غربال کردیم.»

نیلی کتاب را عنصر فاخری می‌شمارد که این فخر موجب تفاوت در برنامه امسال شده و تأکید می‌کند: «انتخاب میهمان از روی کتاب بسیار سخت است. ما تمام کتاب‌ها را خواندیم، سپس داستان‌ها و شخصیت‌ها را پیدا، انتخاب و قصه‌شان را این بار در قالب برنامه تلویزیونی روایت کردیم.»

تاکنون در «دعوت» با داستان مادرانی که پشت جبهه لباس رزمنده‌ها را وصله می‌کردند، رزمندگان غواصی که جانفشانی‌های بسیارشان نشنیده مانده، شوخی‌های رزمندگان و فضایی که شاید کمتر از جنگ ترسیم شده، موتورسواران شهید چمران که از جوک گفتن و همبرگر خوردن به جبهه‌ها رسیدند یا نگهبان اسرای عراقی و خاطرات جالب و شنیده نشده‌اش از طرز رفتار ایرانی‌ها با اسرا به فرموده امام(ره) آشنا شده‌ایم. 

البته این برنامه برای اینکه صرفاً دفاع‌مقدسی نباشد سراغ داستان شکارچی توبه کرده و محیط بان فداکاری که حالا رفیق شده‌اند، خیّر مدرسه‌سازی که مردم بیشتر از مسئولان، از او جانانه‌تر استقبال می‌کنند یا معلم فداکاری که در 77 سالگی هنوز به تدریس می‌اندیشد هم رفته است.

این‌طور که از دست‌اندرکارانِ برنامه می‌شنویم در روزهای باقی‌مانده از ماه رمضان نیز شخصیت‌های ارزشمند دیگری را از کتاب‌های دیگر معرفی خواهند کرد.

«زندگی پس از زندگی»، پربیننده‌ترین برنامه افطار رمضان شد/رقابت «نجلا 2» و «خوشنام»

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتاب ماه مبارک رمضان رسانه ملی شبکه یک کتاب ماه مبارک رمضان رسانه ملی شبکه یک داستان ها برنامه ها شخصیت ها ماه عسل سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۸۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«سرزمین شعر» ۱۵ میلیون نفر بازدید کننده داشت

علیرضا قزوه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما درباره استقبال از برنامه «سرزمین شعر» گفت: سرزمین شعر برنامه موفقی بود که رئیس سازمان صداوسیما با ابراز رضایت از آن قدردانی کرد و در مراسم تجلیل از تولیدات ایام عید نوروز و ماه رمضان هم این برنامه جایزه دریافت کرد.

وی افزود: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چندین بار اعلام کرده است؛ که از برنامه سرزمین شعر حمایت می‌کند تا ادامه پیدا کند، ضمن آنکه شاعران زیادی هم استقبال کرده اند، به طوریکه حدود هزار و ۵۰۰ نفر از در نامه‌ای تقاضای حضور در برنامه را کرده اند.

رئیس دفتر شعر، موسیقی و سرود صدا و سیما درباره تاثیر برنامه سرزمین شعر روی آثار جشنواره شعر فجر گفت: اشعار جشنواره شعر فجر در برنامه سرزمین شعر پخش شد و مدیران و مسئولان جشنواره نیز از پخش این برنامه ابراز رضایت کرده اند، چرا که مخاطبان آثار جشنواره از ده‌ها هزار نفر به آمار ۱۵ میلیون نفر رسیده است. امیدواریم نوزدهمین دوره جشنواره شعر فجر هم با برنامه سرزمین شعر ادامه پیدا کند.

«سرزمین شعر» مخاطبان جهانی داشت

قزوه با اشاره به اینکه برنامه سرزمین شعر در کشور‌های فارسی زبان هم به خوبی دیده شده است، گفت: این برنامه در کشور‌های افغانستان، تاجیکستان، هند و پاکستان به خوبی دیده شده است و حتی بینندگانی از اروپا هم داشته است.

وی به ساخت فصل‌های دیگر برنامه سرزمین شعر اشاره کرد و افزود: این برنامه امسال ادامه پیدا می‌کند و در قالب چند فصل دیگر ساخته خواهد شد.

غرفه فارسی زبانان در نمایشگاه کتاب

رئیس دفتر شعر، موسیقی و سرود صدا و سیما درباره حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران افزود: با غرفه شاعران فارسی زبان در نمایشگاه کتاب حاضر می‌شویم و کتاب اشعار فارسی با حضور شاعرانی از کشور‌های ایران، افغانستان، تاجیکستان، هند، ازبکستان و پاکستان در این غرفه رونمایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان
  • رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • «با چرا شروع کنید» تا موفق شوید
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • «سرزمین شعر» ۱۵ میلیون نفر بازدید کننده داشت
  • داستان فلسطین آنقدر جذاب است که نیازی به تخیل ندارد
  • «مصلای تهران» یا «شهرآفتاب» داستان یک تلخی بی‌پایان
  • شمه‌ای از بی‌کفایتی پهلوی
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»