Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالفضل خدائی: تکلیف مذاکرات احیای برجام با گذشت بیش از یک ماه از توقف آن هنوز مشخص نیست. در همین حال سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اخیرا گفته است که اگر ایرانیان می‌خواهند تحریم‌های ورای برجام برداشته شوند، باید به نگرانی‌های ما ورای برجام رسیدگی کنند. اگر ایرانی‌ها می‌خواهند که تحریم‌های ورای برجام برداشته شوند، باید به نگرانی‌های ما ورای برجام رسیدگی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر آن‌ها نمی‌خواهند از این مذاکرات برای حل دیگر مشکلات دوجانبه استفاده کنند، مطمئنیم که می‌توانیم به سرعت بر سر برجام به تفاهم برسیم و توافق را اجرا کنیم و این ایران است که باید تصمیم بگیرد. خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نیز می گوید واشنگتن سیاست تأخیر را در پیش گرفته است و هر زمان که آمریکا به چند موضوع باقی مانده پاسخ بدهد به وین برمی‌گردیم و جو وین همچنان برای امضا و حصول توافق آماده است. خطیب زاده تاکید کرد که باید تمامی عناصر و اجزای فشار حداکثری از بین برود. صادق زیباکلام فعال سیاسی نیز در گفتگویی در کلاب هاوس خبرآنلاین معتقد است که به جز مساله ای هسته ای آمریکایی ها سه دغدغه اصلی درباره ایران دارند که گفتگوی تهران و واشنگتن بر سر این سه موارد امکان پذیر نیست.

صادق زیباکلام چهارشنبه شب در کلاب هاوس خبرآنلاین با موضوع «ضعف ها و قوت های مذاکرات احیای برجام در دولت رئیسی و روحانی» در ارزیابی وضعیت مذاکرات احیای برجام با اشاره به اینکه یک جریان تندرو و رادیکال انقلابی در دولت قبلی تلاش کرد تا احیای برجام حاصل نشود گفت: دلیل آن هم این بود که چرا مواهب چنین اقدامی باید به پای دولت آقای روحانی و تیم مذاکره کننده او نوشته شود. اما در حال حاضر که حاکمیت یکدست را شاهد هستیم اگر هر گشایشی صورت بگیرد قطعا به پای جریان اصولگرا نوشته خواهد شد.

وی در این اتاق که باحضور کارشناسان دیگری از جمله حسن بهشتی پور، فریدون مجلسی، دیاکو حسینی، مسعود بهنود، مجید تفرشی، کوروش احمدی، حسام واعظ زاده و نامور حقیقی برگزار شد و نزدیک به شش هزار مخاطب داشت افزود: مساله بعدی به واشنگتن برمی گردد که در این بین به نظر می رسد با روی کار آمدن جو بایدن، دموکرات ها نگاه واقع بینانه ای را به سیاست خارجی دارند. تلاش برای تحقق آرمان های آمریکا از جمله دموکراسی از جمله این موارد است که دیدیم رویکرد دموکرات ها در این زمینه به خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان منجر شد تا مردم افغانستان درباره سرنوشت خود تصمیم بگیرند. البته این خروج با آبروریزی برای آمریکا همراه بود اما با نگاه عملگرایانه ای که دموکرات ها با خود به کاخ سفید آوردند انطباق داشت. در خصوص ایران نیز آمریکا سه هدف راهبردی داشت که در هیچ یک از آنها به موفقیت دست نیافتند. هدف اول مهار برنامه هسته ای و جلوگیری از پیشرفت آن بود. همه می دانیم ایران طی یک دهه گذشته با وجود تحریم ها پیشرفت چشمگیری در زمینه برنامه هسته ای داشته است.

هدف دوم نیز مهار برنامه موشکی و نظامی ایران توسط آمریکا بود که آن هم محقق نشد و امروزه برد، قدرت و کیفیت هدفگیری موشک هایی که ایران تولید می کند نسبت به گذشته افزایش داشته است و اعمال تحریم های آمریکا علیه ایران در این زمینه منجر به تحقق اهداف واشنگتن نشد.

سومین هدف آمریکا جلوگیری از گسترش نفوذ سپاه در منطقه بود که در نهایت اهداف واشنگتن در این زمینه نیز محقق نشد. آمریکا چه بخواهد یا نخواهد امروزه سپاه پاسداران به مراتب قدرتمندتر و پرنفوذتر از گذشته در منطقه است.

>>> بیشتر بخوانید: تیم ظریف، مطالبه ملی ایرانیان را به زبان حقوقی در عرصه بین المللی مطرح کرد فرصت از دست‌رفته احیای برجام در سال ۹۹/ تحریم‌ها اداره کشور را دشوارتر می‌کند آیا مذاکرات وین به بن‌بست رسیده است؟ مذاکرات وین چند قدم با توافق فاصله دارد؟ اقتصاد ایران و سفره مردم نباید تا ابد به برجام و برجام‌ها وابسته باشد

زیباکلام افزود: جدا از چگونگی عدم تحقق این سه هدف معتقدم که برای تحقق آنها از نان، آب، بهداشت، آموزش و پرورش و به طور کلی کیفیت زندگی مردم زده شده تا سه هدف ذکر شده تحقق یابد. در پی سیاست های خصمانه آمریکا و اعمال تحریم ها طبقه متوسط در ایران به فلاکت افتاد و در حال حاضر بیش از یک سوم جمعیت کشور در زیر خط فقر می برند که دستاوردهای سیاسی آمریکا در قبال ایران بوده است. سوال اینجاست که آیا واشنگتن می خواهد که این سیاست را ادامه بدهد؟ دولت بایدن می گوید نه چرا که هیچ یک از اهداف را تحقق نبخشیده است. جمهوری اسلامی ایران و یا حداقل بخشی از آن خواستار برون رفت از این باتلاق اقتصادی هستند و به خاطر همین مساله بود که برجام در سال ۲۰۱۵ با امضا رسید چرا که واشنگتن نیز موافق بود. در حال حاضر پرسش مهمی که مطرح می شود این است که با وجود زمینه توافق در گذشته روند احیای برجام متوقف شده و به بن بست رسیده است؟ دلیلش این است از نظر تندروها توافق، آمریکا ستیزی نظام را دچار تزلزل می‌کند.

این فعال سیاسی اضافه کرد: در این روند ایران توافقی را می خواهد که مقداری از دارایی های آن آزاد شود و به سیاست های گذشته خود ادامه دهد. بدین معنا که سپاه پاسداران به گسترش نفوذ خود در منطقه ادامه دهد و صنعت موشکی نیز تقویت شود و سطح غنی سازی نیز افزایش یابد. به این دلیل که ایران به خوبی متوجه شده است که می تواند از طریق تقویت صنعت هسته ای امتیازهای بیشتری از طرف مقابل بگیرد. این در حالی است که واشنگتن این مساله را نمی پذیرد. دولت بایدن می گوید که دیگر به دنبال احیای توافق سال ۲۰۱۵ نیست. در واقع کاخ سفید به دنبال توافقی است که دغدغه های اصلی دولت آمریکا را در بر بگیرد. یعنی بررسی مسائل موشکی و منطقه ای تا آزادی زندانیان سیاسی و دوتابعیتی که به عنوان جاسوس دستگیر شده اند.

وی اضافه کرد: ایران نیز می گوید که برای توافق آمریکا باید گام اول را بردارد و سپاه پاسداران را از لیست تروریستی خارج کند. البته آمریکا با این مساله مشکلی نداشت و دلیل مانع به وجود آمده وجود مخالفین بایدن در داخل و خارج آمریکا است. همانطور که در داخل ایران برخی نمی خواهند سر به تن برجام باشد در واشنگتن نیز به همین منوال است. در واقع آمریکا می گوید با خواسته ایران درباره سپاه مشکلی ندارد اما در مقابل ما هم خواسته هایی داریم. خواسته های آمریکایی ها چیست؟ اینکه تکلیف پروژه موشکی و نفوذ منطقه ای ایران چه می شود؟ وقتی بخواهیم سر این مسائل با آمریکا گفتگو کنیم تکلیف آمریکاستیزی که عمود خیمه جمهوری اسلامی است چه می شود؟

وی تصریح کرد: به عنوان کلام آخر عنوان کنم که مساله بر سر برجام نیست و بن بستی نیز بر سر آن به وجود نیامده است چرا که هم ایران و هم آمریکا خواهان توافق هستند. مشکل اینجاست از نظر تندروها توافق بین تهران و واشنگتن، آمریکا ستیزی نظام را دچار تزلزل می‌کند.

وی در پایان گفت: در حین مذاکرات احیای برجام شاهد برخی از تحولات منطقه ای شامل هدف قرار گرفتن آرامکو، حمله به تأسیسات امارات و غیره بودیم که به ایران و یا متحدان منطقه ای آن نسبت داده می شود. من احساس می کنم که به دلیل انجام گفتگوها و جلوگیری از تیره و تار شدن فضای وین آمریکایی ها این حملات را نادیده گرفتند. به همین دلیل ممکن است برخی از مسئولین ایران این مساله را به پای ضعف واشنگتن و همچنین ترس آمریکا از عظمت نظامی ایران بگذارند و بگویند که آمریکا در حال فرار از منطقه است که البته امیدوارم که به همین صورت باشد. چون اگر غیر این باشد و توافقی صورت نگیرد به نظر نمی آید که آمریکایی ها به این راحتی اجازه دهند که تأسیسات عربستان و امارات و دیگر نقاط مورد هدف قرار گیرد و به اسرائیل برای عدم اقدام علیه ایران فشاور بیاورند.

۴۹۳۱۱

کد خبر 1624144

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: صادق زیباکلام برجام توافق هسته ای ایران ایران و آمریکا مذاکرات وین مذاکرات احیای برجام آمریکایی ها ورای برجام تحریم ها منطقه ای هسته ای سه هدف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۸۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!

به گزارش همشهری‌آنلاین، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد؛ توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد؛ چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد؛ اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

کد خبر 847432 برچسب‌ها ناصر کنعانی انگلیس ایران و آمریکا خبر ویژه کانادا

دیگر خبرها

  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • یک اقتصاددان پاسخ داد: عاقبت نرخ تورم در 1403 و اتفاق نگران کننده برای طبقه متوسط جامعه
  • روایت یک اقتصاددان از اتفاقی نگران‌کننده برای طبقه متوسط جامعه
  • دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند
  • آمریکا تحریم های جدید علیه ایران و روسیه اعمال کرد
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»