Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@08:52:10 GMT

فضای مجازی دموکراسی را تضعیف می‌کند

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۴۹۳۹۹

فضای مجازی دموکراسی را تضعیف می‌کند

رئیس‌جمهور اسبق آمریکا گفته پلتفورم‌های مجازی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که کاربران را در نهایت به سمت و سوی اشتباه سوق می‌دهند.

به گزارش مشرق، «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا با بیان اینکه فضای مجازی برای تضعیف دموکراسی‌ها ساخته شده گفته که لازم است پلتفورم‌های مجازی مسئولیت‌پذیر باشند و روی آنها نظارت صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اوباما که در مراسمی با میزبانی مشترک «مرکز سیاست‌های سایبری استنفورد» و «بنیاد اوباما» سخنرانی می‌کرد گفت دنیا «در یک مقطع خطرناک و پرتلاطم دیگر» قرار گرفته است.

رئیس‌جمهور سابق آمریکا در بخشی از سخنانش مدعی شد که مسکو در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا از پلتفورم‌های رسانه‌های اجتماعی مستقر در آمریکا برای دروغ‌رسانی و انتشار اطلاعات تحریف‌شده استفاده کرده است.

اوباما تصریح کرد: «افرادی مانند [ولادیمیر] پوتین و استیون بانون (استراتژیست اسبق کاخ سفید) می‌فهمند باور داشتن مردم برای تضعیف نهادهای دموکراتیک لازم نیست. فقط کافی است به اندازه کافی سئوال ایجاد کنید، به اندازه کافی لجن‌پراکنی کنید، به اندازه کافی توهم توطئه بکارید تا شهروندان دیگر نفهمند چه چیزی را باید باور کنند.»

او البته تصریح کرد که مسکو عامل اصلی ایجاد چنین فضایی نیست.  اوباما گفت: «چیزی که هنوز از من گلایه می‌شود ناتوانی من در پرداختن به این بود که ما تا چه حد در برابر دروغ و توهمات توطئه آسیب‌پذیر شده‌ایم، با آنکه خود من هم هدف دروغ‌رسانی‌ها بودم. پوتین این کار را انجام نداد. او مجبور نبود این کار را انجام دهد ما خودمان [با خودمان] این کار رو کردیم.»

باراک اوباما همچنین گفته پلتفورم‌های فضای مجازی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که کاربرانشان را در نهایت به سمت «تقویت بعضی از شرورانه‌ترین انگیزه‌های بشری» سوق می‌دهند. او همچنین تصریح کرد طراحی این پلتفورم‌ها به گونه‌ای بوده که کاربران را به «سمت اشتباه» سوق می‌دهد. اوباما گفت: «طراحی این پلتفورم‌ها ما را در رقابت میان دروغ و حقیقت، میان همکاری و درگیری به سمت و سوی اشتباه سوق می‌دهد.»

چهل و چهارمین رئیس‌جمهور آمریکا اضافه کرد: «با گذشت زمان، ما توانایی‌مان را برای تمایز گذاشتن میان حقایق، نظرات شخصی و خیال‌پردازی‌های صرف از دست می‌دهیم.»

او گفت: «شرکت‌های فناوری بایستی درباره نحوه فعالیتشان شفاف باشند. بخش زیادی از مباحثات در خصوص دروغ‌رسانی (disinformation) بر این متمرکز شده که مردم چه چیزی منتشر می‌کنند. مسئله بزرگتر اما این است که این پلتفورم‌ها به چه اطلاعاتی میدان می‌دهند.»

او گفت: «لازم نیست آنها فنونشان را مقابل دنیا جار بزنند. همان‌طور که شرکت‌های فناوری بایستی بتوانند از مالکیت معنوی خودشان محافظت کنند بایستی از استانداردهای ایمنی مشخصی هم پیروی کنند که نه فقط آنها بلکه ما در کسوت یک کشور موافقیم  برای صلاح‌های بزرگتر لازمند.»

به نوشته نیویورک‌تایمز، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا همچنین از طرح‌هایی که خواستار حذف سپرهای حقوقی برای شبکه‌های اجتماعی است حمایت کرد.این روزنامه نوشته بند ۲۳۰ از «قانون راستی ارتباطات» «Communications Decency Act» از پلتفورم‌های فضای مجازی در برابر محتوای منتشرشده توسط کاربران آنها سلب مسئولیت می‌کند.

حامیان حذف چنین سپرهایی برای پلتفورم‌های فضای مجازی معتقدند که این اقدام شرکت‌های مذکور را به انجام اقدامات بیشتر برای جلوگیری از رفتارهای خطربار از فروش مواد مخدر گرفته تا دروغ‌رسانی مجبور خواهد کرد.

اوباما، علی‌رغم تمجید از مزایای تحول‌آفرین اینترنت از شرکت‌ها خواست مسئولیت‌پذیری اجتماعی را بر ساختن سود مقدم‌ بشمارند او گفت: «این شرکت‌ها بایستی اهدافی فراتر از پول‌سازی و افزایش سهام سود خودشان داشته باشند.»

باراک اوباما در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد که شرکت‌های اینترنتی به تنها مسئول ایجاد قطبیت در جامعه آمریکا نیستند. او گفت: «با این وجود، کاری که پلتفورم‌های اجتماعی به دلیل سلطه روزافزونشان بر بازار و تأکیدشان بر سرعت انجام داده‌اند سرعت بخشیدن به روند افول روزنامه‌ها و سایر منابع سنتی اخبار است.»

اوباما از شرکت‌های فناوری و کارکنان آنها هم خواست به مسئولیت خودشان عمل کنند. او گفت: «شرکت‌ها این شانس را دارند که کار صحیح را انجام دهند. شما می‌توانید همزمان که پول به دست می‌آورید احساس بهتری داشته باشید. کارکنان این شرکت‌ها فرصت دارند آنها را به سمت انجام رفتار صحیح سوق دهند. چون شما می‌بینید که آن بیرون چه خبر است و باید احساس بهتری داشته باشید.»

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین ماه رمضان قیمت اوباما فضای مجازی تخریب آمریکا دموکراسی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت دروغ رسانی رئیس جمهور فضای مجازی پلتفورم ها شرکت ها او گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۹۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرطرفدارترین تیم فوتبال ایران با روایت صفحات مجازی

به گزارش "ورزش سه"، همیشه محبوبیت پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور یکی از موضوعات مورد بحث میان هواداران فوتبال ایران بوده و این در حالی است که با گذشت 23 دوره از لیگ برتر ایران، نگاه کردن به جو مخوف ورزشگاه‌ها و تماشاگران تیم‌ها، باعث می‌شود تا حدودی نسبت به این موضوع آگاهی داشته باشیم، اما در عصر ارتباطات، تمرکز بر بخش فضای مجازی به ویژه اینستاگرام به تیم‌ها کمک می‌کند تا محبوبیت خودشان را نشان دهند. البته این موضوع هم چندان قابل اتکا نیست چرا که امکان دارد برخی از کاربران فضای مجازی، صفحه دو یا چند باشگاه را دنبال کرده باشد و از آن مهمتر برخی از هواداران نیز علاقه خودشان را در قلبشان نگه داشتند. با این حال نگاهی خواهیم داشت به وضعیت فعالیت باشگاه‌های لیگ برتر فوتبال ایران در فضای مجازی تا ببینیم کدام تیم بیشترین دنبال کننده و هوادار را دارد.

پرسپولیس - 9 میلیون نفر
باشگاه پرسپولیس با 9 میلیون نفر دنبال کننده، از این حیث در فوتبال ایران یکه تاز است و با توجه به چهره خاصی که در آسیا دارد، توجه مردمان دیگر کشورهای آسیایی را نیز به خود جلب کند.

استقلال - 4 میلیون نفر
اختلاف فاحش آبی‌ها نسبت به رقیب سنتی خود قابل توجه است و این تفاوت 5 میلیونی برای هواداران استقلال قطعا حائز اهمیت خواهد بود.

تراکتور - 1.1 میلیون نفر
نام تیم بعدی مشخص است. تیمی که هنوز تصاویر حضور هواداران پرشورش در بازی‌های لیگ بیست و سوم، توسط رسانه‌ها با عنوان یکی از باشکوه‌ترین تیم‌های هواداری در فوتبال ایران منتشر می‌شود.

سپاهان - 505 هزار نفر
طلایی پوشان اصفهان فاصله بسیار زیادی با سه تیم پرسپولیس، استقلال و تراکتور دارد. آنها در میزان دنبال کننده هنوز به یک میلیون هم نرسیده‌اند و این یک اتفاق مهم در رابطه با صفحه مجازی باشگاه سپاهان خواهد بود.

فولاد خوزستان - 210 هزار نفر
تیم بعدی فولادی‌ها خواهند بود. خوزستان به عنوان اولین استان در مسیر توسعه فوتبال در کشورمان ایران، همیشه استانی فوتبالی بوده و در تاریخ تیم ملی فوتبال ایران، شاهد استعدادهای زیادی بوده‌ایم و فولاد خوزستان به عنوان پرافتخارترین تیم این استان شرایط قابل توجهی دارد.

ملوان - 85 هزار نفر
باشگاه ملوان جدای از محبوبیتی که در خطه شمالی کشورمان دارد، در مدت اخیر با توجه به فعالیت گسترده‌ای که در فضای مجازی داشته، در رده بعدی ایستاده اما شایان ذکر است ملوان نخستین تیمی است که کمتر از 100 هزار نفر دنبال کننده دارد!

صنعت نفت آبادان - 82 هزار نفر
باور کردنی نخواهد بود که با توجه به شرایط کنونی جدول، باید با صنعت نفت آبادان، نماینده برزیلی فوتبال خوزستان در پایان فصل خداحافظی کنیم اما قطعا هواداران پرشور این تیم به مانند همیشه امید دارند و از بازیکنان تیمشان انتظار دارند هر طور که شده از منطقه سقوط فرار کنند.

استقلال خوزستان - 76 هزار نفر
دیگر تیم خوزستانی فوتبال ایران با 76 هزار دنبال کننده، در رده هشتم قرار دارد و افسوس که آنها هم این روزها در تلاش برای بقا هستند.

شمس آذر قزوین - 65 هزار نفر
اینکه استان قزوین در لیگ برتر نماینده داشته باشد یکی از اتفاقاتی بود که بسیاری از فوتبالدوستان ایرانی به آن فکر می‎‌کردند و اکنون می‌بینیم که شمس آذر در فصل نخست خود در لیگ برتر توانسته تیم محبوبی باشد و جذب 65 هزار دنبال کننده اتفاق ویژه‌ای است که آنها در این فصل تجربه کرده‌اند.

نساجی - 51 هزار نفر
امید شهر خسته، اگر چه فصل سختی داشته اما این روزها حداقل با حاشیه امنیتی یک امتیاز از این منطقه خارج شده؛ واضح و مبرهن است که در هر شرایطی، مردم مازندران پشت تیمشان را خالی نخواهند کرد و حتی اگر این تیم قرار باشد در اتفاقی تلخ مانند گذشته 23 سال از سطح اول فوتبال ایران دور باشد، باز هم نساجی‌چی‌ها تیمشان را تنها نخواهند گذاشت.

گل گهر سیرجان - 50 هزار نفر
سیرجانی‌ها در رده یازدهم این آمار قرار دارند و به نظر وضعیت آنها به عنوان یک تیم صنعتی چندان خوب نیست.

آلومینیوم اراک - 49 هزار نفر
ایرالکو با توجه به تمرکزی که بر مدیریت فضای مجازی خود گذاشته، یکی از دیگر تیم‌هایی است که توانسته در اینستاگرام فعالیت بسیار قابل توجهی داشته باشد و از تیم‌های خلاق فوتبال ایران در این زمینه محسوب می‌شود.

هوادار - 44 هزار نفر
تیم بدون هوادار فوتبال ایران که از آغاز نیم فصل با حضور مسعود شجاعی به عنوان سرمربی توجهات را به خود جلب کرده، به وضوح شرایط بهتری نسبت به برخی از تیم‌های لیگ دارد!

ذوب آهن - 38 هزار نفر
انتظار از ذوبی‌ها با توجه به قدمتشان بیشتر بود، اما در این رده‌بندی، رتبه مطلوبی کسب نکرده‌اند.

مس رفسنجان - 29 هزار نفر
نارنجی پوشان رفسنجانی هم با 29 هزار نفر پانزدهمین تیم فوتبال ایران در رابطه با جذب دنبال کننده محسوب می‌شود.

پیکان - 24 هزار نفر
بر خلاف هوادار، آنها در فضای مجازی با توجه به تسلط بر رشته‌های ورزشی مختلف دنبال کننده زیادی ندارند اما آنها هم در این زمینه از تیم‎‌های خاص لیگ محسوب می‌شوند.

دیگر خبرها

  • زبان طنز نیشدار است
  • پرطرفدارترین تیم فوتبال ایران با روایت صفحات مجازی
  • دو دهه «جنگ با ترور» بوش ارتش آمریکا را تضعیف کرده است
  • تصاویر سوءاستفاده از دختربچه برای تبلیغ آرایشگاه
  • وقایع دانشگاه‌های آمریکا وجهه دموکراسی غرب را نابود کرد
  • آیت‌الله علم‌الهدی: وقایع دانشگاه‌های آمریکا وجهه دموکراسی غرب را نابود کرد
  • تشکری هاشمی: قرارداد ۲ میلیارد یورویی با چین را فقط در سایت‌ها و فضای مجازی دیده‌ام
  • وقتی نقاب دموکراسی غرب فرو افتاد + فیلم
  • ببینید/شادی جالب یک جفت لک‌لک‌ بعد از اولین تخم‌گذاری
  • (ویدیو) احضار برخی چهره‌های فضای مجازی