Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان با شناسایی مناطق آسیب‌پذیر، به دنبال کاهش انتقال ویروس تب دِنگی(Dengue fever) با توزیع پشه‌های آلوده به باکتری "Wolbachia" هستند.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از ساینس‌دیلی، محققان مدلی برای توزیع پشه‌های آلوده به باکتری "Wolbachia" ایجاد کرده‌اند که انتقال ویروس دنگی را کاهش می‌دهد. آن‌ها از داده‌های واقعی فعالیت‌های انسان و ناقل ویروس در چارچوبی استفاده می‌کنند که می‌توان از نقطه نظر ریاضی آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کار به محققان اجازه می‌دهد تا وضعیت اپیدمیولوژیک را دوباره ایجاد و درک کرده، مناطق جغرافیایی با بیشترین آسیب‌پذیری را شناسایی و آنها را رتبه‌بندی کنند تا مناطقی را که پشه‌های حامل "Wolbachia" بیشترین و بهترین تأثیر را بر کاهش تکثیر ویروس بر آنها می‌گذارند، در اولویت قرار دهند.

تب دِنگی شایع‌ترین بیماری است که از طریق پشه‌ها در جهان گسترش می‌یابد و تا به امروز هیچ درمان دارویی برای افراد مبتلا به این بیماری یافت نشده است. این ویروس علائمی از تب بالا گرفته تا خونریزی شدید و شوک ایجاد می‌کند و می‌تواند تهدیدی برای زندگی انسان‌ها باشد.  

در سال ۲۰۰۹، محققان دریافتند که پشه‌های حامل باکتری "Wolbachia" احتمال اثرگذاری ویروس دِنگی بر انسان را کاهش می‌دهند.

با این وجود، پشه‌ها باکتری "Wolbachia" را در محیط طبیعی به دست نمی‌آورند. این باکتری باید در شرایط آزمایشگاهی وارد تخم‌ پشه‌ها شود تا این پشه‌ها در مناطقی که تحت تأثیر گسترش ویروس دِنگی قرار گرفته‌اند، آزادسازی شوند. پشه های آلوده به "Wolbachia" به طور طبیعی جمعیت پشه‌های محلی را تحت کنترل خود در می‌آورند.

عیسی گومز-گاردنز(Jesus Gomez-Gardenes) از دانشگاه دل وال(del Valle) در کلمبیا و از نویسندگان این مقاله، می‌گوید: ممکن است تصور کنیم که پرجمعیت‌ترین مناطق بیشترین سود را از انتشار باکتری "Wolbachia" می‌برند. با این حال، این تصور همیشه درست نیست.

نویسندگان این مقاله دریافتند هنگامی که آسیب‌پذیرترین منطقه جغرافیایی را ایمن‌سازی می‌کنند، رتبه‌بندی مناطق باقی‌مانده نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

یافته‌های این تحقیق برای بسیاری از گروه‌ها از جمله "برنامه جهانی پشه"(World Mosquito Program)، که در حال حاضر پشه‌های آلوده به "Wolbachia" را برای حفاظت از جامعه جهانی در برابر بیماری‌هایی مانند دِنگی، چیکونگونیا(chikungunya)، تب زرد و زیکا آزاد می‌کند، مفید خواهد بود.

اطلاعات مربوط به آسیب‌پذیرترین مناطق در شهرها یا مناطق ثابت کرد که مدل محققان می‌تواند مکمل مطالعات میدانی برای یافتن اهدافی باشد که منفعت و سود کل جامعه را به حداکثر می‌رسانند.

گومز-گاردنز می‌گوید: مدل‌های مبتنی بر داده برای مقابله با تکامل و کاهش بیماری‌های دیگر مانند کووید-۱۹ نیز مفید بوده‌اند. ما امیدواریم که چارچوب توسعه یافته برای تب دِنگی را بتوان برای کنترل سایر بیماری‌هایی که از طریق ناقلین گسترش می‌یابند، تعمیم داد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: پشه ناقل ، تب دنگی ، باکتری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پشه ناقل تب دنگی باکتری پشه های آلوده ویروس د پشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۹۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، به طور کلی در جهان کمبود ذخایر خون برای انتقال این ماده حیاتی وجود دارد که یکی از دلایل این امر افزایش جمعیت مسن با تقاضای بیشتر برای خون و فقدان اهداکنندگان است. با این وجود اگر انبوهی از ذخایر خونی هم وجود داشته باشد، به راحتی نمی توان از آن استفاده کرد.

هر گروه خونی (آ، ب یا آ ب) یا هر گروه دیگری با وجود آنتی ژن های آ و ب متصل به زنجیره های قندی (oligosaccharide) روی سطح گلبول های قرمز شناسایی می شود. سلول های خونی در گروه اُ هیچ آنتی ژنی ندارند. هنگام انتقال خون باید گروه خونی اهداکننده و دریافت کننده یکسان باشد. در غیر اینصورت سیستم ایمنی به سلول های خونی اهداشده حمله و آنها را نابود می کند. این امر واکنشی مرگبار در پی خواهد داشت.

در همین راستا محققان دانشگاه فنی دانمارک(DTU) و دانشگاه لوند سوییس از آنزیم های تولید شده توسط یک باکتری معمول در روده برای حذف کردن آنتی ژن های آ و ب از گلبول های قرمز استفاده کردند. ماهر ابوهاشم یکی از مولفان ارشد تحقیق در این باره می گوید: برای نخستین بار کوکتل های آنزیمی جدید نه تنها آنتی ژن های معرف آ و ب را حذف کردند بلکه انواع دیگری از آنتی ژن که تصور نمی شد برای ایمنی انتقال خون چالش برانگیز باشند، را نیز حذف کردند.

باکتری روده کارگشای تولید گروه خون جهانی

همانطور که گفته شد، اصطلاح گروه خونی براساس ترکیبی از آنتی ژن های موجود روی سطح گلبول های قرمز خون هر فرد تعیین می شود. منظور ابوهاشم از انواع دیگر آنتی ژن در حقیت آنتی ژن های گروه خونی کشف شده از زمان کشف چهار گروه خونی در 120 سال گذشته تاکنون است.

محققان روی باکتریومی به نام Akkermansia muciniphila تحقیق کردند که در غشای روده انسان های سالم وجود دارد. همانطور که از نام آن، muciniphila، پیداست، این باکتری عاشق موسین، جزء اصلی مخاطی است که غشای داخل روده تولید می کند. باکتری مذکور از آنزیم ها برای تجزیه موسین ها برای ایجاد منبع کربن، نیتروژن و انرژی استفاده می کند و به طور اتفاقی، علاوه بر ظاهر شدن روی گلبول های قرمز در آنتی ژن های گروه خونی در غشای پوشش مخاطی وجود دارد.

نکته مهم درباره مخاط روده این باکتری است که می تواند روی ماده مذکور زندگی کند و بیشتر اوقات آنزیم هایی دارد که ساختار قند مخاطی را می شکند.

محققان 24 آنزیم باکتریایی را روی نمونه های خون آزمایش کردند و متوجه شدند آنها در تبدیل گروه خونی آ و ب به یک خون جهانی کارآمد هستند. عملکرد آنها در مقابل آنتی ژن ب نسبت به آ بسیار تاثیرگذارتر بود. ابوهاشم در این باره می گوید: ما به تولید خون جهانی از اهداکنندگان با گروه خونی ب نزدیک هستیم. البته باید تحقیقات بیشتری برای تبدیل گروه های خونی پیچیده تر آ انجام داد. تمرکز اصلی ما اکنون این موضوع است که آیا موانع دیگری در این زمینه وجود دارد یا خیر و اینکه چگونه می توان آنزیم های بدنمان را طوری ارتقا داد تا به هدف نهایی تولید خون جهانی دست یافت.

این تحقیق در ژورنال نیچر میکروبیولوژی منتشر شده است.

کد خبر 6092973 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود
  • عملیات سم‌پاشی علیه حشره ناقل مالاریا در سیب و سوران آغاز شد
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • از فیلمسازی بدون دیالوگ تا خندیدن به قضاوت
  • اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال