Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-01@22:57:47 GMT

پیش به سوی قهرمانی، با میوه شیرین چرخه انتخابی

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۵۰۰۹۵

پیش به سوی قهرمانی، با میوه شیرین چرخه انتخابی

امیر رضا احمدی: مسابقات کشتی قهرمانی آسیا، از روز ۳۰ فروردین در اولان‌باتور مغولستان آغاز شد که در روزهای ۳۰ و ۳۱ فروردین، فرنگی کاران ایران روی تشک رفتند. شاگردان محمد بنا موفق شدند با کسب ۴ طلا، یک نقره و دو برنز و کسب ۱۷۶ امتیاز تیمی‌ بر سکوی دوم بایستند.

مسابقات کشتی آزاد هم از امروز آغاز می‌شود که شاگردان پژمان درستکار در تیم ملی بزرگسالان، در پنج‌وزن نخست روی تشک می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میوه‌ی شیرین‌ انتخابی

با نگاهی به عملکرد شاگردان محمد بنا، مهم‌ترین نکته‌ای که به چشم می‌خورد نحوه گزینش فرنگی‌کاران اعزامی به مغولستان است. با تدوین چرخه انتخابی تیم‌های ملی، مقرر شد نفرات برتر قهرمانی کشور به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام شوند که در کشتی فرنگی ۹نفر قهرمان کشور، و یک نفر سوم کشور به این رقابت‌ها اعزام شدند.‌اگر چه خیلی‌ها از شاگردان بنا انتظار قهرمانی داشتند اما مطمئنا چرخه نوپای انتخابی، مسیری طولانی در پیش دارد تا جا بیفتد و همین که فرنگی‌کاران از مرحله اول چرخه گزینش شده‌اند، باعث می‌شود تا قانون و قانون‌مداری، بیش از پیش در کشتی جا بیفتد و نفرات بعدی هم شانس پوشیدن دوبنده تیم ملی را داشته باشند. نکته مهم حضور نفرات کم‌ تجربه‌ای مانند شاهین بداغی و عارف حبیب‌الهی بود که علی‌رغم تجربه کم، در میدان آسیایی حاضر شدند و نشان دادند کشتی ایران می‌تواند روزهای بهتری در پیش داشته باشد.

آزادکاران به دنبال درخشش در قاره‌کهن

با فرود هواپیمای شاگردان بنا در تهران و پایان کار تیم ملی کشتی فرنگی، در ادامه مسابقات آزادکاران به روی تشک خواهند رفت که مطمئنا رقابت‌های مهیجی را رقم خواهند زد.
نکته‌ مهم در ترکیب تیم ملی کشتی آزاد، همان گلچین شدن کشنی گیران است که همگی از مسابقات قهرمانی کشور و بر اساس چرخه انتخابی تیم ملی راهی اولان‌باتور شده‌اند. در این بین نفراتی مانند رضا مومنی و امیرحسین فیروزپور، در اوج جوانی راهی مسابقات شده‌اند و در کنار نفراتی مانند محمدحسین محمدیان، یونس امامی و یدالله محبی، ترکیبی از جوان‌ها و با تجربه‌ها را تشکیل داده‌اند. با این وصف به نظر می‌رسد سطح مسابقات آزاد بالاتر از فرنگی باشد و البته کار آزادکاران به مراتب دشوارتر.

هندی‌ها با تمام قوا آمده‌اند؛ بازگشت ستاره ژاپنی به تشک

با نگاهی به لیست کشتی‌گیران حاضر در مسابقات قهرمانی آسیا می‌توان سختی این مسابقات را پیش‌بینی کرد، چرا که تیم‌هایی مانند هند با تمام قوا آمده‌اند و کشورهایی مانند ژاپن هم تک‌ستاره‌های خود را راهی مسابقات کرده‌اند.
هندی‌ها با ترکیبی شامل راوی‌ کومار دارنده مدال نقره المپیک توکیو، باجرانگ پونیا دارنده ۷مدال جهان و برنز المپیک توکیو و دیپاک پونیا نایب قهرمان جهان راهی مسابقات شده‌اند.
از سوی دیگر ژاپنی‌ها هم ترکیبی شامل ستاره‌ها و با تجربه‌ها را به اولان‌باتور آورده‌اند که مهم‌ترین نکته آن، بازگشت ری هیگوچی به تشک است.
هیگوچی، دارنده مدال نقره المپیک ریو که در نیمه‌نهایی آن مسابقات حسن‌ رحیمی را شکست داد، سال گذشته سهمیه المپیک را کسب کرد اما در انتخابی کشورش به تاکاهاشی باخت و حالا پس از یک‌سال دوری، دوباره در وزن ۶۱کیلوگرم به تشک برگشته است.

باید پای چرخه انتخابی ایستاد

با توجه به حضور نفراتی مانند یونس امامی، علی سوادکوهی، محمدحسین محمدیان و یدالله محبی در ترکیب ایران، که همگی سابقه حضور در مسابقات آسیا و جهان را دارند، می‌توان به قهرمانی ایران امیدوار بود اما مهم‌تر از هر عنوان و نتیجه‌ای، باید نگاهی به چرخه انتخابی داشت. چرخه انتخابی تیم‌های ملی می‌تواند مهم‌ترین مسیر برای اجرای عدالت در کشتی باشد که شاید در گام‌های نخست، نتایج دلخواهی را به دنبال نداشته باشد اما کادر فنی کشتی آزاد صرف‌نظر از هر نتیجه‌ای، بایستی پای چرخه بایستد تا یک روش قانون‌محور برای کشتی‌ ایران نهادینه شود. روشی که می‌تواند سالیان سال مسیر پوشیدن دوبنده تیم ملی را عدالت‌محور کند و باعث انگیزه دوچندان در جوان‌ها شود.

احسان امینی مربی تیم ملی کشتی آزاد! هر اتفاقی بیفتد پای چرخه انتخابی می‌ایستیم

احسان امینی، مربی تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان، در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفت: مسابقات امسال سطح بالایی دارد که در اوزان ۵۷، ۶۱، ۶۵، ۷۰، ۷۴و ۸۶عنوان‌داران جهان و المپیک در مسابقات شرکت‌ کرده‌اند که خود گویای سطح کیفی مسابقات است.

وی افزود: در کل سطح مسابقات خوب است؛ به نوعی می‌توان گفت سطح آن، نه خیلی بالا است و نه خیلی پایین.

قهرمان اسبق آسیا درباره سطح تیم ایران و حضور نفرات برتر کشور در تیم ایران بیان کرد: تیم امسال ‌و نفرات حاضر، محصول چرخه انتخابی تیم‌های ملی هستند که حتما باعث پشتوانه‌سازی بسیار خوبی خواهد شد که به معنای واقعی تیم ایران را در سال‌های آینده بیمه می‌کند.


ترکیب تیم هم متشکل از جوان‌ها و با تجربه‌هاست که حتی بهضی نفرات اولین تجربه رسمی خود را پشت سر می‌گذراند.

وی ادامه داد: مهم این است که این چرخه و قانون‌مداری در کشتی، جا بیفتد. تا بتوان یک روش خوب را برای سال‌های آینده و کادرهای بعدی بنا گذاشت. خیلی خوب است که این عدالت در کشتی جا بیفتد و امیدواریم بتوانیم یک چرخه خوب را از این فدراسیون و کادر به یادگار بگذاریم.

مربی تیم ملی کشتی آزاد ایران گفت: ان‌شالله که قهرمان شویم اما هر اتفاقی بیفتد پای چرخه می‌ایستیم و امیدواریم روزهای خوبی برای کشتی رقم بخورد.

بیشتر بخوانید: استیلی: مسائل مالی در فوتبال هیچ‌وقت اولویتم نبوده است هفتصد و ده میلیارد در حساب سرخابی‌ها میراث شومِ «محمدحسن انصاری‌فرد»

۲۵۷۲۵۱

کد خبر 1624385

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: محمد بنا کشتی فرنگی کشتی آزاد تیم ملی کشتی آزاد چرخه انتخابی تیم جا بیفتد پای چرخه شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۰۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط مشابه گرایی با رقیب برادرش؛ در ۸۲ کیلو کشتی نمی‌گیرد

رئیس هیئت کشتی استان فارس گفت که محمدعلی گرایی از ابتدا برنامه‌ای برای حضور در وزن ۸۲ کیلو نداشته و به فکر حضور در المپیک بوده است. - اخبار ورزشی -

ساسان خوبیاری در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم درباره اینکه گفته شده محمدعلی گرایی باوجود شانسی که کادرفنی تیم ملی به او برای عضویت در وزن 82 کیلوگرم تیم ملی داده، قصد حضور در این وزن را ندارد؛ اظهار داشت: علی کشتی‌گیر 77 کیلوست، طبق صحبتی که با حسن رنگرز و فدراسیون داشتیم قرار شد به اردو برود. اصلا هم بحث 82 کیلوگرم مطرح نیست چون المپیک در پیش بوده و 77 کیلو وزن المپیکی است.

وی درباره اینکه فدراسیون پیش از این اعلام کرده بود هر کسی در گزینشی آسیایی سهمیه المپیک بگیرد، خودش ملی‌پوش المپیک خواهد شد و حالا امین کاویانی‌نژاد در 77 کیلو ملی‌پوش شده است، گفت: اگر قرار است حضور در المپیک براساس سهمیه باشد که رضا گرایی هم خودش سهمیه المپیک را گرفته و چرا برای او مسابقه انتخابی گذاشته شده؟ پس او هم انتخاب است، خصوصا اینکه هم طلای المپیک قبلی را دارد و هم در این سه سال از مسابقات جهانی با مدال برگشته، ما روی بحث انتخابی محمدرضا گرایی بحثی نداریم، همیشه از قانون هم تمکین می‌کنیم. برای او انتخابی گذاشته‌اند، او هم کشتی می‌گیرد، بحث این است که در 77 کیلو هم باید انتخابی گذاشته می‌شد.

رئیس هیئت کشتی استان فارس ادامه داد: کشتی؛ والیبال و بسکتبال و فوتبال نیست که مربی تشخیص دهد این بازیکن از او بهتر است، بهتر بودن در کشتی و ورزش‌های انفرادی، در مبارزه مشخص می‌شود. از طرفی هم علی گرایی بهترین 77 کیلوگرم ایران است و المپیک هم جای باتجربه‌هاست. در استان فارس دو تا از بهترین‌های 77 کیلو را داریم، گرایی و مختاری که در تورنمنت وهبی‌امره کاویانی‌نژاد را برده و کاویانی‌نژاد هم عبدی را حذف کرده بود ولی در چرخه‌ای که اعلام شد، هیچ‌کدام از آنها شانسی ندارند.

خوبیاری یادآور شد: مختاری صرفا به اردو دعوت شده و راهی برای او درخصوص المپیک باز نیست. تعلیقش را برداشتند چون اتحادیه جهانی او را محروم نکرد. وقتی فرنگی‌کار 44 ساله آمریکایی می‌تواند در مسابقات انتخابی کشورش شرکت کند، یا رستم آساکولوف با 39 سال سن سهمیه المپیک می‌گیرد و لوپز 42 ساله برای تصاحب پنجمین طلای المپیکش به پاریس می‌آید، چرا باید در 77 کیلو جلوی محمدعلی گرایی را بگیریم و انتخابی در این وزن گذاشته نشود؟ المپیک میدانی نیست که حق حضور در آن را از کسی بگیریم.

وی درباره اینکه آیا محمدرضا گرایی هم از اینکه برایش با سعید اسماعیلی مبارزه انتخابی در نظر گرفته شده، ناراحت است؟، گفت: مخالفتی که هست در رابطه با چگونگی اجرای قانون است، وقتی به علی گرایی می‌گویید برو به امید خدا و شانسی برای المپیک به او نمی‌دهید، از آن سو به رضا گرایی می‌گویید انتخابی بده، این خوب نیست، چون شرایط این دو وزن با هم مساوی است. هم محمدعلی گرایی محروم بوده و هم سعید اسماعیلی، اما به اسماعیلی فرصت حضور در مسابقات داده شد و حالا هم به انتخابی با رضا گرایی رسیده، اما محرومیت محمدعلی گرایی که تمام شد به او دیگر فرصتی داده نشد و تصمیم گرفتند که فقط در 82 کیلو می‌تواند شانس خود را امتحان کند. ما گفتیم محرومیتش که تمام شد او را به یک تورنمنت بفرستید و وضعیتش را ببینید، گفتند دو سال نتیجه نگرفته، اما آیا او در این سال‌ها بدون انتخابی ملی‌پوش شده؟ بهترین نفر 77 کیلوگرم ایران بوده که به عضویت تیم ملی درآمده است.

پیشکسوت کشتی فارس تاکید کرد: حتما موضوع را از طریق فدراسیون پیگیری می‌کنیم. هر روز دو سه ساعت باید در شیراز جواب تلفن مسئول و غیرمسئول را بدهم که چه اتفاقی افتاده، ما استانی هستیم که سبقه کشتی فرنگی داریم. ناراحتی دیگر ما هم از این است که استان فارس با وجود داشتن 9 کشتی‌گیر در همین اردو، یک مربی در کادرفنی ندارد. در تیم ملی جوانان هم همینطور است. ما عضو ثابت کادرفنی تیم ملی نداریم. بعد همه این موارد را که پازل‌‌وار کنار هم می‌چینیم به این می‌رسیم که چرا کادرفنی تیم ملی فقط از دو استان تشکیل شده؟ مربی‌ای از استان فارس کاندیدای حضور در المپیک نیست و چرا اصلا نباید ما یک مربی در کادرفنی داشته باشیم؟

خوبیاری گفت: خلاصه کلام ما اینکه وقتی برای رضا گرایی با طلای المپیک و 3 نشان طلا، نقره و برنز جهانی مسابقه انتخابی برگزار می‌شود، باید برای بقیه هم انتخابی بگذاریم که حق حضور در المپیک را به راحتی از دست ندهند. المپیک جای باتجربه‌هاست. امیدوارم تصمیمی گرفته شود که حقی از کسی ضایع نشود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جنگ کامران برای رویای بزرگ‌ با یک نمای ویژه(عکس)
  • ۴ مدال خوش‌رنگ سهم کشتی‌گیران نونهال کهگیلویه و بویراحمدی در مسابقات قهرمانی کشور
  • حسرت ۵۲ ساله اپه و فلوره ایران برای بازگشت به المپیک
  • همدان میزبان رقابت‌های انتخابی تیم ملی وزنه‌برداری
  • قهرمانی کشتی گیر سیرجانی در مسابقات کشوری
  • درخشش دختر سمنانی در مسابقات انتخابی تیم ملی کاراته
  • دست دادن بروکس با دیوید تیلور پس از برتری مقابل او در انتخابی کشتی المپیک 2024 / فیلم
  • شرایط مشابه گرایی با رقیب برادرش؛ در ۸۲ کیلو کشتی نمی‌گیرد
  • خداحافظی 4 قهرمان توکیو با المپیک پاریس!
  • کامران قاسم‌پور کجای ماجراست؟