Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، سرایداران و خدمتگزاران مدارس (بابای مدرسه)، مدت‌هاست که نسبت به حقوق پایین و دشواری گذران زندگی در شرایط اقتصادی فعلی گلایه دارند، آنها سال گذشته در تجمعات مختلف مقابل مجلس تلاش کردند تا صدای مشکلات را به گوش مسئولان برسانند تا شاید چاره‌ای اندیشیده شود.

به رغم وعده‌های مختلف برای افزایش حقوق باباهای مدرسه، آنها در رتبه بندی معلمان جای نداشتند و طرح‌های پیشنهادی برای ترمیم حقوق در شورای حقوق و دستمزد راه به جایی نبرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در سال ۱۴۰۰ با تصمیم مسئولان سازمان برنامه و بودجه و نمایندگان مجلس مقرر شد یک میلیون تومان به حقوق باباهای مدارس اضافه شود که با واریز حقوق فروردین سال ۱۴۰۱ این رقم قطع شده بود.

بازگشت اضافه کار از اردیبهشت 

هم‌اکنون و در پی اعتراضات بسیار خدمتگزاران و سرایداران، وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد:پرداخت اضافه کار به کارکنان مشاغل خدماتی کما فی سابق همزمان با صدور ابلاغیه تخصیص اعتبارات هزینه‌ای از اردیبهشت ماه انجام می‌شود.

آموزش و پرورش در اطلاعیه خود متذکر شده است:مشاغل خدماتی از نیروهای زحمتکش آموزش و پرورش هستند و همزمان با افزایش های حقوقی که به سایر کارکنان دولت از جمله معلمان تعلق گرفته بود و این همکاران از آن بی بهره بودند، از سال گذشته نگرانی های زیادی درباره امور معیشتی این همکاران وجود داشت، لذا به دلیل محدودیت هایی که در قانون های بالادستی از جمله قانون مدیریت خدمات کشوری وجود داشت، تصمیم گرفته شد تا از طریق پرداخت اضافه کار به مشاغل خدماتی شاغل در آموزش و پرورش بتوانیم از خدمات آنان قدردانی کرده و بخشی از شکاف های حقوقی که بین آنان و سایر کارکنان به وجود آمده بود را جبران کنیم.

در ادامه گفت‌وگویی را با دو نفر از باباهای مدرسه داشتیم که از شرایط دشوار زندگی با حقوق اندک سخن می‌گویند.

کمک از خانواده برای نظافت مدرسه

یکی از باباهای مدارس در استان تهران با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱، ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان حقوق دریافت کردم البته یک میلیون کمک معیشت پرداختی سال گذشته قطع شده است.

به گفته او، از ۲۴ آذر سال ۱۴۰۰ از آقایان یوسف نوری، منادی (رئیس کمیسیون آموزش) و حاجی بابایی درخواست ملاقات داشتیم اما هنوز پاسخی نداده‌اند و شرایط کرونا را بهانه می‌گیرند.

وضعیت کار باباهای مدارس بسیار دشوار است و از خانواده‌ام برای نظافت مدرسه کمک می‌گیرم، به تنهایی نمیتوانم دو طبقه مدرسه با ۱۲ کلاس درس، سه دفتر، سه سالن، حیاط، سرویس بهداشتی دانش آموزان و معلمان را نظافت کنم؛ باید به ازای هر ۱۵۰ دانش آموز یک نیروی خدماتی باشد اما آموزش و پرورش گفته‌ به ازای هر ۲۵۰ نفر حتی ما می‌گوییم به ازای هر ۵۰۰ دانش آموز یک سرایدار اما چرا باید برای یک مدرسه ۴ طبقه با دو هزار دانش آموز، یک خدمتگزار وجود داشته باشد؟

او می‌گوید: سرایدار باید نظافت کند، نامه رسانی و کار تاسیساتی انجام دهد و در حقیقت همه کاره مدرسه شده است اما از سال ۸۷ دستور حذف حق لباس، حق سرایداری و اضافه کار خدمتگزاران مدارس را داده‌اند.

ماهانه یکبار هم نمی‌توانم میوه بخرم

سه فرزند دارم،  یک فرزندم دانشجو، دیگری ۶ ساله است و دخترم به دلیل وضعیت نامناسب مالی ترک تحصیل کرده است؛ ماهانه یکبار هم نمی‌توانم برای خانواده‌ام میوه بخرم؛ چند وقت قبل اداره گوشت یخی آورده بود که مدیر مدرسه با هزینه خود برای بنده دو کیلو گوشت خرید.

یکی دیگر از باباهای مدرسه می‌گوید: ۵۳ هزار نفر از سرایداران طرح مهر آفرین هنوز کد مستخدم ندارند.

باباهای مدرسه فراموش‌شدگان!

او می‌گوید: فروردین ماه، ۵ میلیون و ۱۹ هزار تومان حقوق دریافت کردم، سه فرزندم دارم و فرزند آخرم ۶ ماهه است که در تأمین هزینه‌های پوشک مانده‌ام؛ مشکل ما سرایداران تبعیض و بی عدالتی است در حالیکه همگی با معلمان سر یک سفره هستیم اما چرا باید  در رتبه‌بندی معلمان، سرایداران را نادیده بگیرند؟!

روح الله نجابت؛ نماینده مجلس اعلام کرده است: در پی مطالبات صنفی خدمتگزاران مدارس و بررسی کارشناسی موضوع توسط مرکز پژوهش‌های مجلس،۱۲ نفر از نمایندگان مجلس طی نامه‌ای به اعضای شورای حقوق و دستمزد خواستار ترمیم حقوق و مزایای این قشر طبق نظر کارشناسی مرکز پژوهش‌های مجلس شدند.

کد خبر 671758 برچسب‌ها مدرسه و مدارس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مدرسه و مدارس باباهای مدرسه آموزش و پرورش اضافه کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۲۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرسودگی فضای آموزشی در کوهدشت/ ۱۴ مدرسه تخریبی است

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت از وجود ۱۴مدرسۀ تخریبی در شهرها و مدارس این شهرستان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کوهدشت، امین امینی‌پویا، صبح امروز، در نشست خبری با خبرنگاران گفت: فضای آموزشی در این شهرستان سال‌ها است که فرسوده و ناایمن است.

او با اشاره به وجود 34هزار نفر فرهنگی و دانش‌آموز در کوهدشت، اضافه کرد: خبرنگاران باید خیرّان را برای سرمایه‌گذاری در ایجاد و نوسازی مدارس ترغیب کنند.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت با اعلام اینکه برخی از مدارس این شهرستان زیبندۀ دانش‌آموزان و معلمان نیست، تأکید کرد: امکانات و سرانۀ آموزش‌وپرورش جوابگوی نوسازی مدارس نیست.

احداث 216 مدرسه در مناطق محروم لرستان

امینی‌پویا با بیان ضرورت استفاده از مشارکت خیّران در ساخت و گسترش فضاهای آموزشی کوهدشت، یادآور شد: انتظار داریم که خیرّان در ساخت و تعمیر مدارس این شهرستان مشارکت بیشتری داشته باشند.

او در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم دربارۀ تعداد مدارس تخریبی در کوهدشت، اعلام کرد: 14مدرسه در شهرها و مدارس این شهرستان تخریبی است و باید نوسازی شود.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت خاطرنشان کرد: مدرسۀ پسرانۀ راهنمایی شاهد و مدرسۀ دخترانۀ معرفت ر تازه‌آباد در داخل این شهر ناایمن شناخته شده‌است و این مدارس باید هرچه سریع‌تر نوسازی شود.

امینی‌پویا با بیان اینکه بین 600 تا 800میلیون تومان اعتبار برای ساخت مدارس یک‌کلاسه نیاز است، گفت: حداقل یک‌میلیارد و 200میلیون تومان برای ساخت مدارس دوکلاسه نیاز است.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت با ذکر اینکه این شهرستان فاقد خانۀ رفاهی فرهنگیان است، مطرح کرد: مسئولان باید برای نوسازی مدارس کوهدشت پای‌کار بیایند.

او اعلام کرد: ما در حال تلاش برای رفع مشکل اداری درمانگاه فرهنگیان کوهدشت هستیم و این درمگاه طی روزهای آینده افتتاح می‌شود.

امینی‌پویا در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم در ارتباط با وضعیت سیستم‌های گرمایشی مدارس در کوهدشت، بیان کرد: 2میلیارد و 500میلیون تومان اعتبار برای گرمایش مدارس این شهرستان هزینه کرده‌ایم.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم دربارۀ تعداد دانش‌آموزان شرکت‌کننده در دور نخست کنکور، اذعان کرد: حدود 3هزار و 600نفر در تمام مقاطع تحصیلی در کنکور اردیبهشت‌ماه 1403شرکت کردند.

انتهای پیام/ 644/.

دیگر خبرها

  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است
  • بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس
  • اینجا دست‎‌ها، دانش و ایثار را روایت می‌کند
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت شروع می شود
  • از کلاس‌هایی که معلم نداشت تا رتبه بندی‌هایی که شاکی داشت
  • دخترم عکس‌های شرم‌آوری از خود در فضای مجازی گذاشت و آبرویم را بُرد / دیگر نمی‌‌توانم او را تحمل کنم!
  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان
  • قدردانی از معلمان مدرسه شهید حجه فروش همدان
  • هشتاد درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • فرسودگی فضای آموزشی در کوهدشت/ ۱۴ مدرسه تخریبی است