Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-30@08:16:50 GMT

هک ربات‌های بیمارستانی چه پیامدهایی دارد؟

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۵۵۳۸۹

هک ربات‌های بیمارستانی چه پیامدهایی دارد؟

ایتنا - پس از آن که محققان پنج آسیب‌پذیری امنیتی خطیر در نرم‌افزارهای ناوگان ربات‌های به‌کار گرفته شده در بیمارستان‌های سراسر ایالات متحده کشف کردند، این ربات‌ها در معرض خطر حمله هکرها قرار گرفتند.
محققان شرکت امنیت سایبری «ساینریو» (Cynerio) این ایرادهای موسوم به «جکیل‌بات:۵» (JekyllBot:5) را در ربات‌های تاگ ساخت شرکت سازنده «آئتون» (Aethon) مستقر در ایالات متحده یافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آسیب‌پذیری‌های معروف به روز-صفر (چون وقتی در ابتدا شناسایی شدند، ترمیمی برای آن‌ها وجود نداشت) به آئتون گزارش شد و این شرکت هم برای حفاظت از ربات‌ها یک «وصله‌‌ اصلاحی» (patch) تولید کرد.

به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، این آسیب‌پذیری‌ها می‌توانست به هکرها امکان دهد که دستورهای کنترلی برای ربات‌ها ارسال کنند، عکس بگیرند، و به پایگاه داده کاربران این سامانه دسترسی یابند.

اشر براس، رئیس بخش تحلیل شبکه سایبری شرکت آئتون، گفت: «برای آنکه بتوان از آسیب‌پذیری‌های روز صفر سوء‌استفاده کرد، مجموعه مهارت‌های بسیار پایینی لازم است و نیازی به امتیازهای ویژه و تعامل با کاربر نیست تا بتوان حمله موفقیت‌آمیزی انجام داد.»

«اگر مهاجمان می‌توانستند «جکیل‌بات:۵» را به‌کار بندند، قادر می‌شدند کنترل کامل سیستم را در اختیار گیرند، به خروجی‌های بی‌درنگ دوربین‌ها و داده‌های دستگاه دسترسی یابند، و با استفاده از ربات‌ها در بیمارستان‌ها خرابی و خسارت به بار آورند.»

ربات‌های تاگ برای حمل و نقل دارو، ملحفه و زباله در بیمارستان طراحی شده‌اند و در صدها بیمارستان در سراسر ایالات متحده نصب شده‌اند.

ساینریو هشدار داد که با توجه به قابلیت این ربات‌ها برای حمل بار تا ۶۰۰ کیلوگرم و سرعت حدود سه کیلومتر در ساعت، هر هکری با  سوء‌استفاده از این ایراد می‌تواند آن‌ها را  «به کارکنان، بازدیدکنندگان، و تجهیزات بکوبد».

ایندیپندنت برای اظهارنظر در مورد این آسیب‌پذیری‌های امنیتی با آئتون تماس گرفته است.

ربات‌های تاگ بخشی از روند نوظهور استفاده از ربات‌ها برای انجام کارهای پیچیده‌تر در بیمارستان‌ها محصوب می‌شوند. این محققان هشدار دادند که هم به دلیل حساس بودن داده‌های پردازش‌شده و هم محیط فیزیکی پیرامون ربات‌ها، صنعت بهداشت باید امنیت را بر همه چیز اولویت دهد.

لئون لرمن، موسس «ساینریو»، می‌گوید: «بیمارستان‌ها به راهکارهایی فراتر از بازبینی خشک و خالی موجودی افزاره‌های بهداشتی تحت پوشش «اینترنت چیزها» (IoT) نیاز دارند تا بتوانند خطرات را پیش‌نگرانه برطرف کنند و برای تمامی حمله‌ها یا فعالیت‌های مخرب، ترمیم‌های فوری انجام دهند.»

«هر اقدامی پایین‌تر از این سطح، کوتاهی در حق بیماران و دستگاه‌هایی است که بیماران برای حصول به نتیجه درمانی بهینه به آن‌ها اتکا دارند.»

منبع: ايتنا

کلیدواژه: هکر ربات بیمارستان حمله سایبری آسیب پذیری ها بیمارستان ها ربات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۵۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، محمدعلی خزایی، رئیس هیئت مدیره شرکت دانش‌بنیان فعال در زمینه ساخت ربات‌های صنعتی، درباره ربات ساخته‌شده با درجه آزادی ۷ توضیح داد:این ربات در خطوط پرکن محصولات پتروشیمی و صنایع سیمان کاربرد دارد و می‌تواند به صورت خودکار، محصولات را در کیسه‌های ۵۰ کیلوگرمی پر کند و روی تریلر بچیند. این ربات قادر به پر کردن ۲۰ کیسه در هر بار عملیات است.

خزایی افزود: علاوه بر این، بالغ بر ۱۵۰ قطعه و تجهیز مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را برای نخستین بار در سطح کشور طراحی و بومی‌سازی کرده‌ایم. به دلیل تحریم‌ها و شرایط اقتصادی، امکان واردات این قطعات وجود نداشت. تمام ۱۵۰ قطعه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی نصب و راه‌اندازی شده و عملکرد موفقی داشته‌اند.

وی در خصوص بزرگ‌ترین دستاورد این مجموعه دانش‌بنیان گفت: مهم‌ترین اتفاق در مجموعه ما، اعتماد به دانشجویان و نیروی متخصص ایرانی بود. ما با حمایت و کمک این افراد توانستیم برای اولین بار این ربات را طراحی و نصب کنیم. این کار بزرگ توسط نخبگان ایرانی انجام شد و نهاد ریاست جمهوری نیز در زمینه دانش‌بنیان شدن به ما کمک شایانی کرد.

خزایی تصریح کرد: قیمت تجهیز ما حدود ۱۵ میلیارد تومان برآورد شده است، در حالی که نمونه خارجی آن ۹۰ میلیارد تومان قیمت دارد. محصول ما خدمات پس از فروش و پشتیبانی دارد که شرکت‌های خارجی ارائه نمی‌دهند.

رئیس هیئت مدیره این شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: محصول ما در قسمت تعمیر و نگهداری به گونه‌ای طراحی شده که در صورت بروز اشکال در عملکرد ربات، به راحتی از خط خارج شده و به صورت دستی به فعالیت خود ادامه می‌دهد تا مشکل حل شود. این در حالی است که درباره محصولات شرکت‌های خارجی، تا زمانی که قطعات از خارج از کشور برسد، مدت زیادی زمان می‌برد. محصول ما تا حدودی از ارزبری نیز جلوگیری کرده است.

خزایی در خصوص رقم اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما به طور مستقیم برای ۲۰ نفر شغل ایجاد شده است و حدود ۶۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم با ما همکاری می‌کنند.

 این فعال حوزه فناوری در خصوص استفاده از حمایت‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: این مجموعه در حال حاضر نیازمند حمایت‌های مالی است که در این راستا، تقاضا داریم که بانک‌ها با ارائه تسهیلات و تسریع در فرآیند دریافت وام، همکاری بیشتری با ما داشته باشند. همچنین، خواهان حمایت در زمینه‌ حضور در نمایشگاه‌ها، بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی و دریافت زمین  برای توسعه فعالیت‌های خود هستیم.

وی در پایان خواستار در نظر گرفتن تدابیری برای جلوگیری از واردات محصولات مشابه تولیدات ایرانی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شتاب یک پروژه بیمارستانی در دولت سیزدهم
  • بنی گانتز مجروح شد/عمل جراحی در بیمارستانی در تل آویو
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • پمپ بنزین ابوظبی رباتیک شد
  • چند طرح درمانی در خراسان شمالی افتتاح شد
  • مزایای بیمارستان سیار در موقعیت های بحرانی و اضطراری
  • نسل جدید ربات انسان‌نما، همه‌منظوره است
  • ساخت ربات چینی با سرعت و دقت انسانی
  • این ربات‌انسان‌نمای فوق سریع شما را حیرت‌زده می‌کند