Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@05:55:38 GMT

ضرورت گسترش عدالت در جامعه

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۵۵۴۰۹

ضرورت گسترش عدالت در جامعه

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید احمد رضا شاهرخی شامگاه جمعه در جلسه تفسیر قرآن در سخنانی با بیان اینکه شب قدر، شب رحمت و مغفرت است اظهار داشت: این شب، غرق در الطاف الهی است.

شب قدر، هم منزلت دارد و هم قدر و اندازه گیری

وی با بیان اینکه شب قدر، شبی است که ملائکه و فرشتگان الهی بر زمین نازل می‌شوند عنوان کرد: وقتی نام خدا بر زبان جاری می‌شود یعنی می‌خواهم هم به خدا معرفت پیدا کنم و هم او را دوست می‌دارم و به او ایمان دارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده ولی‌فقیه در لرستان بیان داشت: فرشتگان الهی در شب قدر، بر حجت خدا نازل می‌شوند، در حدیث رسول گرامی اسلام داریم که کتاب و عترت همراه با یکدیگر هستند و اینها از هم جدا نمی‌شوند تا بر سر حوض کوثر، اگر اینها با هم هستند، الان هم با هم هستند، الان کتاب خدا در اختیار ما هست، پس عترت آن هم هست، اینکه رسول گرامی اسلام فرمود: هم قرآن و هم عترت و اهل بیت، این اهل بیت و ذخیره الهی الان هست، همان طور که کتاب قرآن الان هست.

حجت الاسلام شاهرخی با تاکید بر اینکه شب قدر، هم منزلت دارد و هم قدر و اندازه گیری دارد افزود: روزی که بودجه یک سال مملکت را دولت به مجلس می‌دهد، روز مهم و سرنوشت سازی است، در شب قدر سرنوشت انسان‌ها تعیین می‌شود که هم شرافت و منزلت دارد و هم تعیین و اندازه گیری بر اساس شایستگی و قابلیت‌های افراد، دارد.

ضرورت نهایت بهره برداری از شب قدر

وی با بیان اینکه سرنوشت انسان‌ها بر اساس سرمایه‌های معنوی که دارند تعیین می‌شود بیان داشت: در شب قدر با خودمان خلوت کنیم که در راه و گسترش دین خدا چه کرده ایم؟ نماز را چگونه اقامه کردیم، در امر نماز، روزه، زکات، حج، جهاد، امر به معروف و نهی از منکر و… در طول یک سال چه وظیفه‌ای را انجام داده ایم؟ وظیفه فردی و اجتماعی ما چه بوده است؟

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با اشاره به اینکه در آیات متعددی از ملائکه در قرآن شریف نام برده می‌شود و آن هم نوعاً همراه با استغفار و سلام است تصریح کرد: در آیه هفت سوره «غافر» ملائکه برای آنها که ایمان آورده اند طلب آمرزش می‌کنند، پس قرآن و آیات قرآن مملو از نام ملائکه و وظایفی که ملائکه دارند، است.

حجت الاسلام شاهرخی با تاکید بر اینکه رسول گرامی اسلام می‌فرماید: هنگامی که من را به معراج بردند، دیدم که در زیر عرش خدا ۷۰ هزار شهر وجود دارد که هر شهری از آن به اندازه دنیای شماست و در آنجا ملائکه مشغول تسبیح خداوند هستند و در آن ۷۰ هزار شهر می‌گفتند که خدایا کسانی که در نماز جمعه حاضر می‌شوند، آنها را بیامرز و کسانی که در روز جمعه غسل جمعه به عمل می‌آورند رحمت بفرست.

وی با بیان اینکه تعداد فرشتگان با تعداد انسان‌ها قابل مقایسه نیست و امام صادق (ع) می‌فرماید: سوگند به خدایی که جانم در دست اوست، فرشتگان خدا در آسمان بیشتر از عدد ذرات خاک‌های روی زمین هستند و در آسمان جای پایی نیست مگر اینکه در آنجا فرشته‌ای در حال تسبیح و تقدیس خداوند است، افزود: پس ما غیر عالم دنیا، یک عالم دیگری داریم که قابل مقایسه با این عالم مادی نیست و فرشتگان در شب قدر نازل می‌شوند برای اینکه اعمال انسان‌ها را ثبت کنند، البته از خداوند برای بندگان هم طلب بخشش می‌کنند، شب قدر، شبی است که باید نهایت بهره برداری را از آن به عمل آوریم، شبی است که باید دعاهای کلی کنیم.

ضرورت استفاده از افراد شایسته در مسئولیت‌ها

نماینده ولی‌فقیه در لرستان بیان داشت: شب قدر، شب بهره برداری است، شبی است که با ضربت خوردن امام علی (ع) همراه شده است، امامی که ابعاد شخصیتی ایشان مانند عبادت، زهد، شجاعت و… برای همه ما باید معیار باشد و در مسیر ایمان و تقوا قدم برداریم.

حجت الاسلام شاهرخی با اشاره به اینکه امام علی (ع) بر قله فضیلت‌ها، آرمان‌ها و ارزش‌های اسلامی ایستاده است ادامه داد: سمت و سو و جهت ما به سمت قله‌ای باشد که امام علی (ع) بر آن قله ایستاده است.

وی با اشاره به حکومت امام علی (ع) و اقامه عدل و داد در حکومت ایشان بیان داشت: گسترش عدالت را به همه ما یاد داد، آموزه‌هایی که برای همه حاکمان در کل جهان باید عبرت باشد و جنبه آموزشی داشته باشد، به خصوص در نظام جمهوری اسلامی، باید حکومت و نظام ما هر چه بیشتر به حکومت امام علی (ع) نزدیک باشد، حکومتی که در آن نفی تبعیض و نفی ظلم و شایسته سالاری بود.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با تاکید بر ضرورت استفاده از افراد شایسته در نظام جمهوری اسلامی بیان داشت: این یک وظیفه همگانی است، هر کس در هر مسئولیتی از درون خانه گرفته تا درون اجتماع و مسئولیت‌های بزرگ.

کد خبر 5473403

منبع: مهر

کلیدواژه: نماینده ولی فقیه در لرستان تفسیر قرآن ماه رمضان 1401 شب قدر بوشهر ویروس کرونا کرمانشاه خطبه های نماز جمعه آمار کرونا شب های قدر شب احیا ماه مبارك رمضان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خراسان رضوی مشهد شهادت حضرت علی نماینده ولی فقیه در لرستان حجت الاسلام شب قدر انسان ها امام علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۵۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی از کاهش سطح دینداری و افزایش بی اعتمادی در جامعه در یادداشت عباس عبدی

به گزارش خبرآنلاین عباس عبدی در اعتماد نوشت:پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان که در آبان ماه گذشته انجام و اتفاقا زیرنظر و با مدیریت کلان نیروهای طرفدار وضع موجود اجرا شد، نشان می‌دهد که گرایش به دینداری به عنوان مهم‌ترین هدف رسمی حکومت در همه زمینه‌ها، با افول و تغییری کیفی و کمی نسبت به گذشته روبه‌رو شده است. حجاب فقط یکی از نمودهای آشکار آن است.

تقلیل جایگاه نهاد دین نزد مردم و نیز تمسک به مناسک سطحی و بی‌ارتباط با دین و تقویت و رشد خرافه‌های دینی به جای حقیقت دین، آشکارتر از آن است که قابل انکار باشد.

در واقع این فرآیند از متولدین دهه ۱۳۷۰ و ۱۳۸۰ در حال سرایت به نسل‌های قبل نیز هست. نه اخلاقیات، نه معنویات، نه عبادات و نه نهاد مرجعیت دین، هیچ کدام در جایگاه گذشته قرار ندارند، سهل است که به‌ شدت افول کرده‌اند و با وضعیت موجود قابل احیا نیز نیستند.

درباره عدالت و رفع تبعیض و فقدان فساد چه چیز جدیدی می‌توان گفت که تاکنون گفته نشده باشد؟ استقلال قضایی و بی‌طرفی کیفری رکن رکین عدالت است که در فقه و سیاست‌های اسلامی تاکید شده است و بازتاب وجود این ویژگی را در هر جامعه‌ای می‌توان در نبود فساد و رواج شفافیت و پاسخگویی و حاکمیت قانون دید که متاسفانه هیچ کدام آنها در جامعه ما در سطحی نیستند که رضایت خاطر مردم را فراهم کند.

نمونه‌های فسادی که در ماه‌های گذشته دیده شده است، مو را بر تن شنونده سیخ می‌کند. مساله 3.7 میلیارد دلار چای دبش که به نظر می‌رسد از دستور کار اطلاع‌رسانی رسمی خارج شده، نشان‌دهنده عمق فاجعه است. مساله‌ای که پیرامون آقای صدیقی پیش آمده و هیچ اطلاع‌رسانی رسمی و نیز بدون ابهامی، درباره موارد گوناگون آن نمی‌شود و مشمول برخورد مومنانه شده؛ هر دو مورد ابعاد جدیدی را در این‌گونه مسائل آشکار کرده است که در گذشته به تصور افراد هم در نمی‌آمد.

شنیده‌های فراوانی از این نوع فسادها وجود دارد که به علت عدم شفافیت و فقدان پاسخگویی داده‌های جزیی آن به آگاهی عمومی نمی‌رسد.

کجاست آن آرمان‌های عمومی سال ۱۳۵۷ که عدالت علی را آرزو می‌کرد و نهج‌البلاغه معیار عملکردهای رسمی بود؟ وضع کنونی جامعه با آن آرمان‌ها فرسنگ‌ها فاصله دارد. شاید همه امیدها به مهم‌ترین نقطه قوت جامعه و انقلاب ایران، یعنی مشارکت عمومی ختم شود که آن نیز در جریان سه انتخابات اخیر زایل شد و تصور نمی‌رود که بدون تحولی جدی در سیاست‌های داخلی، این ویژگی نیز قابل بازسازی و احیا باشد.

در نتیجه با وضعیتی هستیم که همه به آن اعتراض دارند و ضمنا چشم‌اندازی نیز پیش روی جامعه گشوده نمی‌شود. نهادهای اصلی جامعه شامل دولت، خانواده، اقتصاد، رسانه، آموزش و دین به ‌شدت ناکارکرد و حتی کژکارکرد هستند. از میان نهادهای فوق به ترتیب دین، آموزش و رسانه در وضعیت بسیار ضعیفی قرار دارند. نهاد اقتصاد همچنان فعال و دارای پایه‌های قوی، ولی فاقد چشم‌انداز امیدبخش است. نمونه آن سرمایه‌گذاری و بهره‌وری اقتصادی است.

این دو پایه رشد اقتصادی و رفاه هستند. هر دو عامل در جا زده و تکان جدی نمی‌خورند. نهاد خانواده بار کاستی‌های نهادهای دیگر را به دوش نحیف خود می‌کشد. لطفا توجه کنید! اتفاقا یکی از علل پرهیز از شکل‌گیری این نهاد (ازدواج و فرزندآوری) همین سنگینی بار آن است. نهاد دولت نیز وضعیت دوگانه‌ای دارد. از حیث سخت‌افزاری و امنیت اعم از داخلی و خارجی کارکرد خود را کمابیش انجام می‌دهد، هر چند شواهدی از ضعف در این زمینه هم دیده می‌شود، ولی از حیث نرم‌افزاری، از جمله برنامه‌ریزی توسعه، سیاستگذاری برای پیشرفت و رفاه و اجرای سیاست‌های لازم برای آنها و فعال کردن نهادهای زیرمجموعه خود یا تحقق اهداف تعیین شده مثل سند چشم‌انداز در شرایط غیرکارکردی قرار دارد.

ادامه روند کنونی موجب ناپایداری بیشتر خواهد شد. این سیاست‌ها عموما مبنی بر تخیلات و فشار و تقابل با جامعه است. شاید بتوان با تسلط سخت‌افزاری و توسل به زور مردم و زنان را مجبور به انجام یا تن دادن به برخی رفتارها کرد ولی از این طریق نه عقیده آنان مطابق ارزش‌های رسمی می‌شود، سهل است که مخالف‌تر هم می‌شوند و نه حتی جامعه بهتری ساخته خواهد شد. به‌طور قطع نتیجه حاصل از توسل به چنین سیاست‌هایی خلاف اهداف اولیه خواهد بود.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901574

دیگر خبرها

  • ۲۵ شوال؛ شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • گفتمان انقلاب اسلامی روز به روز در حال گسترش است
  • ضرورت برخورد جدی با شرب خمر در جامعه
  • فضای قرآنی در جامعه رو به گسترش است
  • ضرورت برخورد جدی با شرب خبر در جامعه
  • بیداری انسانی در جهان در حال گسترش است
  • ضرورت توجه جدی به مسائل تربیتی و پرورشی در آموزش‌وپرورش
  • گسترش فرهنگ علمی و دینی به همت شهید مطهری
  • جنتی: «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند/ ضرورت الگوگیری از نظام آموزشی امام صادق(ع)
  • نگرانی از کاهش سطح دینداری و افزایش بی اعتمادی در جامعه در یادداشت عباس عبدی