Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - برداشت بی‌رویه از منابع طبیعی سبب ایجاد خسارت‌های جبران ناپذیر به طبیعت می‌شود که در این راستا برداشت ماسه‌های بادی از تپه‌های مناطق شهرستان دیر توسط یکی از شرکت‌ها سبب نابودی و به‌غارت رفتن سرمایه‌‌های این منطقه می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرستان دیر، منابع طبیعی و انسانی از مولفه‌های ظرفیتی هر منطقه به‌شمار می‌آیند به‌طوری که نگه داشتن آنها سبب حفظ آینده و نسل‌های دیگر می‌شود بنابر این نگهداری از این مولفه‌ها از اصول ارتقا منطقه‌ای می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش بردخون که واقع در جنوب استان بوشهر و در شهرستان دیر است یکی از مناطق مهم گردشگری استان بوشهر محسوب ‌می‌شود؛ با توجه به اینکه در این منطقه شرایط برای ایجاد فرایند فرسایش بادی فراهم است، تپه‌های ماسه‌ای منطقه عظیمی از بردخون را فرا گرفته است.

مناطق بیابانی و کویری که متشکل از انباشته‌های رسوبات بادی هستند نمایانگر منطق بیابانی هستند اما در بردخون وجود تپه‌های ماسه‌ای در کنار مزارع سرسبز گوجه فرنگی سبب شده‌ است تا این تپه‌ها به‌عنوان ظرفیت گردشگری استان بوشهر به حساب بیایند.

تپه‌های «بردخون» سرمایه زیست محیطی است

اسماعیل احمدی؛ کارشناس جغرافیای شهری که از شهروندان بردخون است، با بیان اینکه مکان‌یابی بخش بردخون علمی و حساب شده بوده است گفت: نزدیکی این شهر به تپه های ماسه‌ای، به‌طور طبیعی سبب تصفیه‌خانه و مخزن آب می‌شود که وزن این شاخص در حیات بردخون 35 درصد است.

وی باتأکید بر اینکه تثبیت نکردن تپه‌های ماسه‌ای و جلوگیری نکردن از دست اندازی به آن سبب از بین رفتن این ظرفیت‌های الهی می‌شود، اظهار کرد: در نظر نگرفتن زمان تمرکز آب و زمان تخلیه خیزآب و تعبیه نکردن چند خروجی، رعایت نکردن کد‌های ارتفاعی و شیب‌بندی مناسب و افزایش سطح آسفالت از جمله مواردی است که سبب خسارت به منابع طبیعی این شهر می‌شود.

غارتگران به‌دنبال منابع طبیعی می‌روند

به گزارش تسنیم، در روزهای اخیر، یک شرکت صنعتی با اخذ مجوز از سوی صنعت و معدن اقدام به برداشت ماسه‌های بادی از تپه‌های ماسه‌ای جنوب شهر بردخون کرده که قصد برداشت 10 هزار تن از آن و انتقال به شرکت‌های پالایشگاهی دارد.

آتش‌سوزی در اراضی منابع طبیعی استان بوشهر بیش از 400 درصد کاهش یافتامام جمعه ساری: مراقبت شود تا با آغاز سفر منابع طبیعی استان مازندران تخریب نشودتصویب آیین‌نامه حمایت از تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین در بخش کشاورزی و منابع طبیعی

برداشت بی‌رویه از منابع طبیعی سبب ایجاد خسارت‌های جبران‌ناپذیر به طبیعت می‌شود و ظرفیت‌های منطقه‌ای در حوزه طبیعی را ازبین خواهد برد به همین علت برداشت 10 هزار تن ماسه بادی منطقه بردخون مخالفت افکار عمومی و اعتراض فعالان اجتماعی و زیست محیطی و مسئولان محلی را به دنبال داشته است.

حجت‌الاسلام سید علی حسینی نیز گفت: برداشت ماسه‌های بادی از تپه‌های جنوب شهر بردخون توسط یکی از شرکت‌ها سبب نابودی و به غارت رفتن سرمایه‌‌های این منطقه می‌شود بنابر این ما خواستار لغو این امر هستیم.

امام جمعه دیر با اشاره به اینکه تپه‌های ماسه‌ای بردخون از مناطق مهم گردشگری شهرستان دیر است، تصریح کرد: منابع طبیعی، جز، سرمایه‌ها و ثروت خدادادی است پس حفاظت از این گنجینه‌ها وظیفه همه ما در جهت توسعه و آبادانی است.

مردم برای حفظ سرمایه طبیعی خود پای‌کارند

سید محمد حسینی در این زمینه بیان کرد: مردم منطقه بردخون خواستار ورود مسئولان استانی به این امر هستند تا از تاراج منابع و سرمایه‌های طبیعی منطقه جلوگیری شود.

عضو شورای اسلامی بردخون تأکید کرد: برداشت بی‌رویه خاک این منطقه به سبب شرایط محیط زیستی موجب آلودگی طولانی مدت هوا و بروز بیماری برای مردم می‌شود.

نماینده شهرستان دیر در شورای اسلامی بوشهر ادامه داد: نابودی طبیعت و ظرفیت‌های طبیعی یک منطقه به بهانه ارتقا صنعت در آن حوزه، نه تنها پیشرفت نیست بلکه سبب آسیب به آیندگان نیز می‌شود.

وی ابراز کرد: ما عهده‌دار طبیعتی هستیم که هم اکنون در دست ماست و وظیفه ما حفظ آن برای نسل‌های بعدی است اما هم‌اکنون به‌جای اینکه از این ظرفیت‌ها برای تقویت منطقه استفاده‌ شود، برخی‌ها دست به نابودی آن دارند.

به گزارش تسنیم، منابع طبیعی بردخون، سرمایه‌‌هایی است که مردم منطقه برای حفظ آن همواره پای‌کار بوده‌اند و هم‌اکنون نیز برای پاسداری از این میراث، خواستار لغو مجوز برداشت خاک تپه‌های منطقه خود هستند.

انتهای پیام/190/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ماسه های بادی از تپه تپه های ماسه ای برداشت بی رویه شهرستان دیر منابع طبیعی استان بوشهر ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۵۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه شمالی خلع ید شد

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس پوریانی از خلع ید بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی شهرستان سوادکوه شمالی و بازگشت به بیت المال خبر داد و افزود: در راستای حفظ حقوق بیت المال و انفال عمومی خصوصاً منابع طبیعی، با پیگیری‌های مستمر دادگستری حوزه قضائی و همکاری یگان حفاظت اداره منابع طبیعی شهرستان سوادکوه شمالی، در راستای تبصره ذیل ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل‌ها و مراتع کشور، ۳۳ هزار و ۶۷۵ متر مربع از اراضی ملی تصرف شده توسط متجاوزین خلع ید و به بیت المال بازگشت.

وی با بیان اینکه طبیعت ارزشمند شمال کشور و مواهب خدادادی استان مازندران نیازمند توجه ویژه است، تصریح کرد: حفاظت از منابع طبیعی، انفال، اراضی دولتی و ملی، وظیفه‌ای شرعی و قانونی است و باید این ثروت خدادادی ارزشمند برای نسل‌های بعدی حفظ شود.

پوریانی خاطرنشان کرد: برخورد دستگاه قضائی با متعرضین به منابع طبیعی و اراضی ملی، قاطع و بازدارنده خواهد بود.

کد خبر 6094856

دیگر خبرها

  • خودداری از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع
  • بازداشت عامل تیراندازی به ماموران منابع طبیعی مازندران
  • خلع ید ۳۳ هزار متر مربع اراضی سوادکوه شمالی
  • غفلت در بهره‌برداری از میادین مشترک نفت و گاز، چه بر سر آینده اقتصاد می آورد؟
  • ۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه خلع ید شد
  • ۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه شمالی خلع ید شد
  • بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی سوادکوه شمالی خلع ید شد
  • آزاد سازی اراضی ملی در منطقه بندپی شرقی شهرستان بابل
  • کشف ۳ تن چوب قاچاق در سوادکوه
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود