Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد کوشافر روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: آب و خاک در طبیعت همراهند و جداکردن آنها که  در دوره های مختلف  کنارهم بوده اند فرایندهای مخرب و غیر معمول زیست محیطی بدنبال خواهد داشت.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان تصریح کرد: خشکی زاینده رود از مهمترین علل فعال شدن کانون های داخلی گرد و غبار و ریزگردهاست؛  ذرات معلق حاصل از بستر خشک این رودخانه  بطور معمول در مناطقی درشت تر از بستر گاوخونی هستند و مسافت کمتری را طی می کنند اما شدت خطر آنها به این دلیل بیشتر است که از میان شهر با تراکم جمعیت بالا عبور می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوشافر افزود: تالاب بین المللی گاوخونی از کانون های دارای پتانسیل ریزگردها و تشدید کننده آلودگی هواست که با استمرار خشکی رودخانه احتمال فعال شدن آن وجود دارد.

وی تصریح کرد: در این ناحیه ذرات بسیار ریز، ظرفیت این را دارند که مسافت های طولانی را در جهت افقی و عمودی طی کنند، همانطور که استدلال می شود گرد و غبار کشور منشاء بیرونی دارد و از طرف کشورهای همسایه است ذرات ریز تالاب گاوخونی نیز توان این را دارند که محدوده بسیار وسیعی در داخل و حتی خارج کشور را آلوده کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان افزود: آزمایش ها و پژوهش های متعدد نشان می دهد که بستر تالاب گاوخونی آلوده به فلزات سنگین است، به این معنا که ظرفیت خطرناکی برای انتشار آنها در صورت تداوم خشکی تالاب فراهم است.

وی هشدار داد: از طرفی پوشش گیاهی و جنگل های اطراف تالاب گاوخونی نیز بدنبال خشکی رودخانه ممکن است وارد تنش آبی بیشتر شوند و  تحت تاثیر قرار بگیرند، بنابراین  نمی توانند نقش طبیعی خود را درحفاظت خاک، کاهش گرد و غبار و جلوگیری ازانتشار ریزگردها انجام دهند.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان افزود: یک کانون خطرناک دیگر که براثر خشکی زاینده رود ایجاد می شود اراضی کشاورزی رها شده شرق است که می تواند تبدیل به کانون های ریزگرد و گرد و غبار شود.

وی اضافه کرد: همچنین عرصه های طبیعی مستعد فرسایش بادی در استان اصفهان را نباید از نظر دور داشت.

پژوهشگر و استاد دانشگاه نسبت به خطر ریزگردها و گرد و غبار برای سلامت انسان هشدار داد و افزود: در اصفهان این پدیده به دلیل ایجاد فرایندهای ترکیبی بین برخی ذرات ریزگردها با آلودگی های شیمیایی ناشی از خودرو و صنعت می تواند خطرناکتر شود.

کوشافر افزود: از دیگر تهدید های گسترش گرد و غبار و ریزگردها در اصفهان، اثر فیزیکی و شیمیایی آنها بر روی بناهای تاریخی است که البته باید بطور دقیق ارزیابی شود.

وی به نمود پدیده هایی مانند فرونشست زمین، فعال شدن کانون های فرسایش بادی  و آلودگی هوا در اصفهان اشاره و بیان کرد: ظهور محسوس گرد و غبار و انتشار ریزگردها در اصفهان که شاهد آن هستیم ودر آینده نیز بیشتر مشاهده خواهد شد به اقلیم و مدیریت (عامل انسانی) مرتبط است.

کوشافر با بیان اینکه کنترل این پدیده در داخل و خارج از کشور باید بطور همزمان مورد توجه  قرار بگیرد، افزود: انتظارها برای مهار وکنترل این پدیده در داخل کشور بخاطر اشراف مدیریتی که وجود دارد بیشتر است و از طرف دیگر نمی توان گفت به دلیل اینکه منشاء گرد و غبار از آنسوی مرزهای کشورمان است کاری نمی توانیم بکنیم و نسبت به آن بی توجه باشیم.

به گزارش ایرنا، تجزیه و تحلیل اطلاعات یک دوره ۱۰ ساله نشان می‌دهد که کلانشهر اصفهان بطور میانگین هر ۹ روز یک پدیده گرد و غبار داشته است.

سوم خرداد سال ۹۸ نیز گرد و غبار باعث ثبت شدن عدد ۵۰۰ (بحرانی) برای شاخص کیفی هوای اصفهان شد.

استان اصفهان پنج میلیون نفر جمعیت دارد و در سال های اخیر با معضلات زیست محیطی مانند آلودگی هوا، گرد و غبار، خشک شدن زاینده رود و تالاب گاوخونی و کمبود منابع آبی مواجه شده است.

رودخانه زاینده‌رود در ۲ دهه اخیر از سد چم آسمان در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب گاوخونی به دفعات خشکانده و از مهر سال ۹۹ تاکنون نیز، این موضوع تکرار شده است.

زاینده‌رود به طول افزون بر ۴۵۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران به شمار می‌رود.

برچسب‌ها زاینده رود ریزگرد گرد و غبار اصفهان تالاب گاو خونی پروندهٔ خبری کلاف سردرگم آلودگی هوای کلانشهر اصفهان خشکی زاینده رود و تالاب گاوخونی اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زاینده رود ریزگرد گرد و غبار زاینده رود ریزگرد گرد و غبار اصفهان تالاب گاو خونی تالاب گاوخونی گرد و غبار زاینده رود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۵۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد

روابط عمومی بانک مرکزی با تشریح اقدامات این بانک برای کنترل نقدینگی، از کاهش قدرت خلق پول بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، روابط عمومی بانک مرکزی در واکنش به برخی ادعاها درباره مدیریت نقدینگی اعلام کرد: روند صعودی رشد نقدینگی و ثبت ارقام بی‌سابقه این متغیر در پایان سال ۱۳۹۹ و نیمه اول سال ۱۴۰۰ مسئله‌ای بس نگران کننده بود که تداوم آن می‌توانست اقتصاد کشور را با معضلات و مخاطرات گوناگونی مواجه سازد و ضمن افزایش نااطمینانی‌ها در تصمیمات خرد فعالان اقتصادی کشور، آثار مخربی بر متغیرهای کلان اقتصای به وجود آورد.

حال که حدود دو سال از آن مقطع نگران کننده گذشته است، ‎متغیرهای پولی کشور در وضعیت نسبتاً پایداری قرار گرفته‌اند و آمارها حاکی از تحقق اهداف بانک مرکزی در کنترل رشد نقدینگی و قرار گرفتن در محدوده‌های تعیین شده دارد.

مرور مسیر طی شده نشان دهنده آن است که نرخ رشد دوازده‌ماهه نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی به ۳۱.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ و متعاقباً به ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است.

ارقام فوق به خوبی بیانگر توفیق بانک مرکزی در اجرای سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها و دستیابی به اهداف کنترل رشد کل‌های پولی و مدیریت رشد نقدینگی در محدوده هدف تعیین شده برای سال ۱۴۰۱ (۳۰ درصد) و سال ۱۴۰۲ (۲۵ درصد) می‌باشد.

البته در سال ۱۴۰۳ نیز همچنان هدف کنترل رشد نقدینگی از طریق استفاده از مجموعه ابزارهای سیاست پولی از جمله کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها با قدرت بیشتری پیگیری خواهد شد و بر این اساس هدف رشد نقدینگی ۲۳ درصد با دامنه نوسان مثبت و منفی ۲ درصد در راستای دستیابی به هدف مهار تورم تا نقطه مطلوب و نیز کمک به رشد اقتصادی تعیین شده است.

لازم به ذکر است که در دوره اخیر، بانک مرکزی توجه ویژه‌ای به کنترل ‎خلق پول بانک‌ها داشته و دستاورد مهم بدست آمده در زمینه کاهش رشد نقدینگی به طور مشخص از طریق تنظیم و اعمال جدی سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها حاصل شده است.

در این چارچوب، ‎بانک مرکزی در راستای کنترل رشد خلق پول بانک‌ها و موسسات اعتباری، در سال ۱۴۰۱ ضوابط ناظر بر کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها را تکمیل و اصلاح نمود و علاوه بر کنترل دارایی‌ها، کنترل بدهی‌های ترازنامه بانک‌ها (به ویژه بانک‌های ناتراز و ناسالم) را در دستور کار قرار داد.

همچنین در سال ۱۴۰۱ بانک مرکزی در جهت دستیابی به هدف رشد نقدینگی تعیین شده با پیگیری جدی سیاست کنترل مقداری رشد ترازنامه بانک‌ها و موسسات اعتباری و جریمه بانک‌های متخلف از طریق افزایش نسبت سپرده قانونی و همچنین افزایش ۰.۵ واحد درصدی نسبت سپرده قانونی بانک‌های تجاری اقدامات موثری را در جهت کنترل و کاهش قدرت خلق پول بانکها و در نهایت کاهش رشد نقدینگی انجام داد.

در دی ماه سال ۱۴۰۲ نیز بانک مرکزی با هدف مدیریت رشد نقدینگی و اطمینان از تحقق اهداف تعیین شده در رابطه با کنترل کل‌های پولی اقدام به افزایش ۰.۵ واحد درصدی سپرده قانونی بانک‌ها و موسسات اعتباری نمود.

با توجه به مطالب ذکر شده و بررسی آمارهای مربوطه ملاحظه می‌شود که مدیریت رشد نقدینگی در اقتصادی کشور در دوره اخیر، در وضعیتی کاملاً با ثبات و برخلاف ادعاهای مطرح شده توسط برخی رسانه‌ها و افراد بوده است.

کد خبر 748144

دیگر خبرها

  • انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی | خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی
  • خطر ریزگردهای قم بیخ گوش تهران
  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان
  • ادامه بارش‌ها در شرق و شمال اصفهان
  • خروش رودخانه چشمه لنگان فریدونشهر
  • احتمال تبدیل دریاچه نمک قم به کانون جدید گرد و غبار کشور​
  • تداوم جریان سیل در استان یزد