Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاست سایت فردا - روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است: 

 

آفتاب یزد/ جنگ جهانی سوم؟

«آفتاب یزد» در عکس یک امروز خود به برخی مجری‌های حذف شده از قاب رسانه ملی اختصاص داده و به نقد صداوسیما پرداخته است. این روزنامه اصلاح‌طلب در گزارش دیگری که تیتر یک شده اما به «جنگ» پرداخته است و با اشاره به اینکه «مردم در شبکه‌های اجتماعی، به جنگ نه می‌گویند اما به نظر می‌رسد از جنگ نمی‌ترسند» نوشته: «چنین که به نظر می‌رسد جهان برای ورود به جنگ جهانی سوم، یا به اندازه کافی انگیزه و آمادگی ندارد و یا اینکه اساسا جهان معاصر با جنگی به وسعت دو جنگ جهانی اول و دوم به طور کلی بیگانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کسانی که عملا وقوع جنگی به نام جنگ جهانی سوم را مردود می‌شمارند بنا به دلائلی همچون تفاوت ‌های فاحش جهان امروز و جهان آن روزگار، پایان عصر استعمار، رجحان عصر اقتصاد بر عصر نظامی‌گری، پوست اندازی جدی جهان و عدم کارآیی اتحادها و پیمان‌‌ها سخت معتقدند که «جهان امروز با جهان دهه 1910 و 1940 میلادی از زمین تا آسمان فرق می‌کند».

دنیای اقتصاد/ التهاب هسته سخت تورم؟

«دنیای اقتصاد» در تیتر یک امروز خود از معکوس شدن روند نزولی تورم نوشته است. در این گزارش که با تیتر «التهاب هسته سخت تورم؟» منتشر شده، آمده است: « بررسی‌ها نشان می‌دهد در ۶ ماه اخیر، نرخ تورم نقطه‌ای در حوالی ۳۵درصد نوسان می‌کرد؛ ولی این نرخ در فروردین‌ماه افزایشی شده است. طی نیم‌قرن اخیر، پس از دو رقمی شدن نرخ تورم در اوایل دهه پنجاه همواره کاهش آن از حول و حوش ۱۵درصد به نرخ پایین‌تر تقریبا سخت و ناپایدار بوده است که این سطح اصطلاحا به هسته سخت موسوم شده است. اما آمارهای ۶ ماه اخیر از التهاب این هسته جدید و افزایش حجم آن به حدود ۳۵درصد خبر می‌دهد که در شرایط کنونی، عبور تورم از این هسته دشوار شده است. از نگاه کارشناسان، یکی از دلایل التهاب هسته سخت تا سطح ۳۵درصد وجود ریسک‌های غیراقتصادی است که حل آن می‌تواند مسیر عبور از هسته جدید را هموار سازد.»

سازندگی/ تراژدی در افغانستان

«سازندگی» جلد امروز خود را به وضعیت افغانستان اختصاص داده و درحالی که وضعیت این کشور همسایه را «تراژدی» توصیف می‌کند، نوشته: «نزدیک به یک سال پس از استقرار طالبان در افغانستان آنها هنوز نتوانسته‌اند امنیت را در سراسر این کشور برقرار کنند. حمام خون در قندهار و مزار شریف نشان داد طالبان برای برقراری امنیت راه سختی در پیش دارد».

در این گزارش آمده است: «بر اساس گزارش‌های گروه‌های اطلاعاتی موصوم به «سایت» که کنش‌ها و واکنش‌های گروه‌های افراطی را ردیابی می‌کند، تروریست‌های وابسته به داعش شاخص خراسان فعال در افغانستان، تروریست‌هایی که شیعیان را خارج از دین می‌دانند، مسئول دو انفجار تروریستی اخیر بوده‌اند.»

صبح نو/ سرزمین ماتم

«صبح نو» عکس تلخ و ناراحت‌کننده انتخاب کرده تا حال و روز افغانستان را به تصویر بکشد، تیتر زده «سرزمین ماتم» و گزارشی دارد از ناتوانی طالبان در حمایت از جان و امنیت مردم. این روزنامه اصولگرا در گزارش دیگری به حواشی سفر ترکیه برخی اعضای خانواده قالیباف پرداخته تیتر زده «پروژه بگیران مشغول کارند». صبح نو در سرمقاله امروز نیز با عنوان «یک اشتباه و این جماعت اشتباه» به همین موضوع پرداخته است.

این روزنامه اصولگرا در نوار پایینی صفحه نیز مثل هر روز به موضوعات مختلف سیاسی و ... پرداخته است. مثلا امروز با اشاره به اخباری که از برگزاری دور پنجم گفت‌وگوها با عربستان، گزارشی دارد با عنوان «مذاکره محتاطانه».

وطن امروز/ پاسدار شهادت می‌دهد

«وطن امروز» عکس یک خود را به تشییع پیکر محمود آبسالان یعنی همان پاسداری که در جریان حمله تروریستی در سیستان و بلوچستان به شهادت رسید، اختصاص داده است. این روزنامه اصولگرا در تیتر یک امروز خود نیز به افغانستان و وضعیتی که طالبان در آنجا رقم زده، پرداخته است. وطن امروز در گزارشی با عنوان «هشدار رئیسی به طالبان» واکنش ایران به حوادث تلخ اخیر در این کشور همسایه را منعکس کرده است. 

این روزنامه اصولگرا در یکی از تیترهای کنار خود هم گزارشی دارد حول محور ابتکار حاج محمود کریمی و با عنوان «هنر ممدوح مداحی» نوشته: «ابتکار تازه حاج محمود کریمی، مداح اهل بیت برای برگزاری مراسم شب بیست‌ویکم ماه مبارک رمضان برای ناشنوایان، بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشته است؛ اقدامی تحسین‌برانگیز که هم در مجموعه جامعه مداحی کم‌نظیر بود و هم در راستای فعالیت‌های مبتکرانه دیگری که محمود کریمی در همه این سال‌ها داشته، قابل تحلیل است. »

کیهان/ جنجال سفر به ترکیه

«کیهان» تیتر دو امروز خود را با فرمتی متفاوت از همیشه به حواشی اخیر سفر برخی اعضای خانواده قالیباف به ترکیه اختصاص داده و واکنش‌ها به این قضیه را تقسیم‌بندی کرده است. در این گزارش آمده است: «یک دسته از واکنش‌ها مربوط به مردم عادی بود که از آن انتقاد کردند. ... دسته بعدی واکنش‌ها مربوط به جریانات و بازیگران سیاسی بود. طبق معمول، رسانه‌ها و جریانات ضدانقلاب که از هیچ فرصتی برای حمله به اصل نظام و انقلاب نمی‌گذرند و در این مسیر حتی از دروغ‌پراکنی هم ابایی ندارند، بلافاصله دست به کار شدند ... دسته بعدی واکنش‌ها مربوط به برخی جریانات سیاسی داخلی بود. این دسته از واکنش‌ها را می‌توان به دو گروه نشان‌دار و بدون نشان تقسیم کرد. جریان مدعی اصلاحات در رسانه‌های رسمی و نیمه‌رسمی خود، این سفر را بهانه‌ای برای تخریب رئیس ‌مجلس و زیر سؤال بردن مجلس یازدهم قرار داد ... اما واکنش‌ها در رسانه‌های بی‌نام و نشان و مسئولیت‌گریز از نوع دیگری بود. این رسانه‌ها کوشیدند ماهی خود را از این آب گل‌آلود صید کنند.»

شرق/ ورشکسته‌های خوش‌نشین

«شرق» از نجومی بگیران در شرکت‌های دولتی که طبق صورت‌های مالی منتشر شده زیان‌ده هستند، نوشته. در این گزارش آمده است: «بر اساس گزارش دیوان محاسبات کشور، پارسال میانگین دریافتی کارمندان آنها گاهی به بالای ۵۲ میلیون تومان در ماه رسیده است. بنا به گفته حسن خوشپور، مدیر کل سابق دفتر امور بنگاه‌ها و خصوصی‌سازی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، استخدام کارمندان این شرکت‌ها هم سفارشی است و جز فهرست افراد صاحب‌نفوذ و قدرتمند کمتر کسی می‌تواند به این شرکت‌ها راه پیدا کند. البته از حیاط خلوت و تاریکخانه این شرکت‌ها گاهی فسادهای بزرگ هم خبرساز شده است و حالا احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد کابینه رئیسی می‌گوید که برای شفافیت بیشتر صورت مالی ۳۱۳ شرکت دولتی در سامانه کدال سازمان بورس منتشر شده است. هرچند تازه‌ترین اقدام دولت برای شفاف‌سازی مثل فهرست بدهکاران بانکی گزینشی بوده است اما بررسی صورت مالی ۱۵ شرکت دولتی که کارمندان آن بیشترین میانگین حقوق را دریافت می‌کنند، نشان می‌دهد که بیشتر این شرکت‌ها زیان‌ده هستند اما مدیران و کارمندان آنها در ازای اداره زیان‌ده شرکت، حقوق‌های نجومی گرفته‌اند!»

جوان/ اروپا علیه اینترنت

«جوان» در گزارشی که امروز تیتر یک کرده با عنوان: «اروپا علیه اینترنت»  نوشته: «اتحادیه اروپا قانون جدیدی را نهایی کرد که به موجب آن فناوری بزرگ باید محتوای مضر را حذف کند تا شاید «غرب وحشی» آرام بگیرد. قانون خدمات دیجیتال (DSA) قوانین سختگیرانه‌تر برای پلتفرم‌ها و وب‌سایت‌هایی است که محتوای ممنوعه از سخنان مشوق نفرت‌انگیز گرفته تا تصاویر نادرست و سوء‌استفاده جنسی از کودکان را ارائه می‌دهند. کمیسر بازار داخلی اروپا که قبلاً اینترنت را به عنوان «غرب وحشی» توصیف کرده، تصویب قانون خدمات دیجیتال را نقطه عطف مهمی برای شهروندان اتحادیه اروپا دانست. این مقررات پلتفرم‌ها را ملزم می‌کند که به محض اطلاع از وجود محتوای غیرقانونی، به سرعت محتوای غیرقانونی را حذف کنند. شبکه‌های اجتماعی هم باید کاربرانی را که مکرراً قانون را نقض می‌کنند، تعلیق کنند. DSA همچنین سایت‌های تجارت الکترونیک را مجبور می‌کند هویت تأمین‌کنندگان را قبل از پیشنهاد محصولات خود تأیید کنند.»

اعتماد/ نردبان معیوب « رفاهیات» کارمندی

«اعتماد» در گزارشی که امروز عکس یک کرده به قلم بنفشه‌ سام‌گیس نوشته: جمعی از کارمندان ادارات استانی سازمان بهزیستی کشور، با ارسال نامه سرگشاده از تبعیض‌های چند ده میلیون تومانی پرداخت مزایای ویژه موسوم به «رفاهیات» در صف و ستاد این سازمان حمایتی پرده برداشتند. در این گزارش آمده است: «در حالی که پرداخت مزایای ویژه برای کارمندان دستگاه‌های دولتی و از جمله سازمان بهزیستی کشور -  از زیرمجموعه‌های وزارت تعاون- باید مبتنی بر آیین‌نامه‌های اجرایی مصوب سالانه و در سراسر کشور، یکسان باشد، جزییات برخی فیش‌های حقوقی کارمندان مستقر در ستاد این نهاد دولتی (ساختمان مرکزی سازمان که محل کار رییس سازمان، معاونان و مدیران ارشد سازمان است) که به دست خبرنگاراعتماد رسیده، نشان می‌دهد که رقم «رفاهیات» دریافتی یک کارمند شاغل در ستاد سازمان بهزیستی کشور در اسفند ماه 1400، حدود 19 میلیون تومان بوده درحالی که کارمند دیگری در اداره بهزیستی شهر تهران با پست سازمانی و سابقه کار یکسان، در همین ماه، یک میلیون و 500 هزار تومان و کارمند دیگری در اداره استانی جنوب کشور، 500 هزار تومان بابت «رفاهیات» دریافت کرده‌اند.»

ایران/ دولت مستضعفین

«ایران» تمام نیم‌تای بالا از صفحه یک امروز خود را به عکس اختصاص داده تا حضور رئیسی در مناطق حاشیه غرب استان تهران را پوشش دهد. این روزنامه دولتی تیتر زده «دولت مستضعفین» و نوشته: «ئیس جمهور روز گذشته به مناطقی سفر کرد که گرچه همجوار مرکز کشور هستند، اما عموماً وضعیت آنان با مناطق محروم کشور برابری می‌‌کند.» ایران در گزارش دیگری هم » از روند گفت‌وگوهای منطقه‌ای ایران و عربستان گزارش داده و با تیتر «بازگشت به مذاکرات بغداد» نوشته: «به باور تحلیلگران، دو قدرت اصلی حوزه خلیج‌فارس که درحال آماده شدن برای احیای روابط پس از گفت‌وگوی دوجانبه چند ماهه به میزبانی عراق بودند، امیدها برای از سرگیری روابط رسمی با ورود چند شخصیت ایرانی به عربستان در ژانویه 2022 تقویت شده بود. این افراد که نمایندگان ایران در مقر سازمان همکاری اسلامی در شهر جده هستند، اولین نمایندگان تهران هستند که مقامات سعودی از زمان بحران 2016 پذیرای حضور آنها شده‌اند.»

 


 

منبع: فردا

کلیدواژه: افغانستان تورم روزنامه جنگ جهانی سوم خبر به روایت فردا روزنامه اصولگرا گزارش آمده جنگ جهانی سوم یک امروز خود اختصاص داده شرکت ها رسانه ها واکنش ها هسته سخت تیتر یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۵۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن

به گزارش قدس آنلاین، پل استر یکی از نویسندگان محبوب جهان بود و آثار او به بیش از ۴۰ زبان ترجمه شد. نویسنده‌ای که بسیاری او را با شاهکارش «سه‌گانه نیویورک» (شهر شیشه‌ای، ارواح و اتاق دربسته) می‌شناسند و من با رمان‌های دلچسب «تیمبوکتو»، «سانست پارک» و «موسیقی شانس». 
پل استر مثل بسیاری از نویسندگان آمریکایی علاقه‌مندان زیادی در ایران دارد، به طوری‌که ناشرانی مانند نشر افق و چشمه، کتاب‌های او را با رعایت قانون کپی‌رایت و فاصله کمی از انتشار جهانی، در ایران ترجمه می‌کردند و به چاپ می‌رساندند. 
او نخستین کتابش را در سن ۳۵سالگی و در سال ۱۹۸۲ نوشت؛ یک زندگی‌نامه اما با روایت داستانی به نام «اختراع انزوا». دو سال بعد، سه‌گانه نیویورک را نوشت که سبب شد نام پل استر در محافل ادبی انگلیسی‌زبان مطرح شود. پس از انتشار این سه‌گانه، منتقدان و کتابخوان‌ها آثارش را با جدیت بیشتری دنبال کردند. 
سه‌گانه نیویورک، مشهورترین اثر پل استر، از سه رمان به هم پیوسته تشکیل شده است: شهر شیشه‌ای، ارواح و اتاق دربسته؛ داستان‌هایی به‌یاد ماندنی و اسرارآمیز که به شکلی نفسگیر، خواننده را درگیر اتفاقات خود می‌کنند. سه رمان کوتاه معمایی، فلسفی و کارآگاهی که شخصیت هر داستان در شهر نیویورک دچار ماجراهای عجیب و غریبی می‌شوند؛ اتفاق‌هایی که سرانجام آن جنون، سرگشتگی و بحران هویت است. این کتاب‌ها جسورانه نوشته شده و سرشار از پیچیدگی‌های انسانی و عاطفی هستند. 

جهان خاص «پل استر»
در ابتدا برچسب ژانر کارآگاهی را بر آثار استر گذاشتند اما با انتشار آثار دیگرش مشخص شد او نویسنده‌ای است که جهانی مخصوص به خود دارد؛ جهانی که مهم‌ترین مؤلفه‌های آن پرداختن به بحران هویت، فقر، مفهوم انزوا، شکستن فضا و زمان و تأکید او بر پدیده شانس است. 
قهرمان‌های کتاب‌های استر اغلب خود را گرفتار داستان سرنوشت یا نقشه‌های دیگری می‌یابند؛ چیزی فراتر از توان و تصورشان، چیزی که آن‌ها را به این پرسش می‌رساند که 
«من کیستم؟» (این ویژگی در اثر «موسیقی شانس» بسیار مشهود است) او در همه این سال‌ها در آثارش قهرمانی خلق کرده که هر کدامشان می‌تواند آینه‌ای مقابل مخاطب بگذارد و مخاطب با خواندن داستان شخصیت‌ها به کشف خود دست پیدا کند. 
اما یکی ازآثار دلچسب پل استر، رمان «تیمبوکتو»ی او است. یک داستان تمثیلی مدرن که می‌خواهد با بیان ساده، از معانی ژرف صحبت کند. 
قهرمان داستان «تیمبوکتو» سگی به نام آقای بونز است که همراه و همدم همیشگی مردی بی‌خانمان از بروکلین به نام ویلی جی.کریسمس می‌شود. ویلی از نظر جسمانی وضعیت خوبی ندارد و همزمان با وخیم‌تر شدن حالش، به همراه آقای بونز به سوی بالتیمور راه می‌افتد. داستان سفر آن‌ها توسط آقای بونز روایت می‌شود. پل استر با قرار دادن سگ به عنوان یک شخصیت داستانی، موفق شده یکی از غنی‌ترین و هیجان‌انگیزترین داستان‌ها در ادبیات آمریکا را خلق کند. این کتاب از نگاه حیوانات، دنیای انسان‌ها را مورد تحلیل و بررسی قرار می‌دهد. 

نوشتن از جزئی‌ترین خاطرات
پل استر که در سال ۲۰۱۷ نامزد جایزه معتبر بوکر شد جزو نویسندگانی بود که ید طولانی در نوشتن آثار زندگی‌نامه‌ای داشت. او در آثاری مانند «اختراع انزوا»، «بخور و نمیر» و «خاطرات زمستان» با دقت و ریزبینی به بررسی جزئی‌ترین خاطرات خودش دست زده است؛ از سرمای کف اتاق در ۶سالگی گرفته تا تجربه گرسنگی و فقر تا علاقه دیوانه‌وارش به بیسبال و موسیقی. 
آقای نویسنده علاوه بر ورزش و موسیقی با دنیای سینما هم بیگانه نبود. 
او خالق بیش از ۳۰اثر بود که از این میان چندین عنوان به فیلم تبدیل شده‌اند که «موسیقی شانس» از آن جمله است.
استر خودش فیلم‌نامه‌هایی نوشت که با فیلم‌نامه «دود» (۱۹۹۵) با بازی هاروی کایتل، ویلیام هرت و جیانکارلو اسپوزیتو آغاز شد. سپس همراه وانگ به‌طور مشترک دنباله‌ای به نام «آبی در چهره» را کارگردانی کرد. 
سال ۱۹۹۸، آستر همراه کایتل، سوروینو و ریچارد ادسون فیلم‌نامه «لولو روی پل» را نوشت و کارگردانی کرد. او سال ۲۰۰۷ در فیلم «زندگی درونی مارتین فراست» با بازی دیوید تیولیس، ایرنه جاکوب و مایکل ایمپریولی بار دیگر همین وظیفه را انجام داد. 
استر در مورد ورودش به دنیای فیلم‌سازی گفته بود: «من بیشتر یک نویسنده‌ام. نویسندگی کار من است. فیلم‌سازی برای من یک راه دیگر برای قصه‌گویی است». 
پس از کتاب «مردم حمام خون» آخرین کتاب پل آستر که با عنوان «باوم‌گارتنر» منتشر ‌شده، به پروفسوری می‌پردازد که با خاطره تلخ مرگ همسرش مبارزه می‌کند. استر در زمان نوشتن این رمان با بیماری‌اش دست و پنجه نرم می‌کرد و هنگام نوشتن رمان در مصاحبه‌هایش تأکید کرده بود این رمان شاید آخرین اثرش باشد. او گفته بود: «احساس می‌کنم وضعیت سلامتی‌ام آن‌قدر مخاطره‌آمیز است که بگویم شاید این آخرین چیزی باشد که می‌نویسم و اگر این پایان باشد پس با این مهربانی انسانی که به عنوان نویسنده در محافل صمیمی دوستانم احاطه‌ام کرده، باید بگویم ارزشش را داشت».

خدیجه زمانیان یزدی

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تورم جهانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶
  • راستی آزمایی کمک ۱۷ میلیارد دلاری آمریکا به افغانستان
  • تمجید آنروا از شجاعت خبرنگاران فلسطینی در پوشش تراژدی غزه
  • بیکاری ۸۰ درصدی خبرنگاران زن در افغانستان
  • تورم ترکیه به ۷۰ درصد افزایش یافت
  • تحریم عاملی برای خودکفایی و پیش برندگی در کشور شده است
  • بخش خصوصی می تواند از فروپاشی اقتصادی افغانستان جلوگیری کند
  • اهداف سیاسی و ابعاد رسانه‌ای گزارش اخیر بی بی سی جهانی
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن
  • صفحه نخست روزنامه‌های خراسان جنوبی - پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت