Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@03:38:51 GMT

کسی حال این روزهای عشایر را نمی‌فهمد!

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۵۷۰۷۹

کسی حال این روزهای عشایر را نمی‌فهمد!

درد داشتن یا به تعبیری منعطف‌تر، مشکل داشتن برای همه زجرآور است؛ اما زمانی این ناراحتی مضاعف می‌شود که شما حنجره‌ای برای فریاد این درد نداشته باشید. دقیقا مانند آنچه که برای جامعه عشایری درحال اتفاق افتادن است.

وحالا من می‌خواهم به عنوان عضوی از جامعه عشایری چند سطری را درقالب حنجره وصدای آن‌ها عمل کنم و آنچه را که طی  یکی دوسال اخیر اتقاق افتاده بازگو کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر طبق قانون اساسی آموزش باید به صورت رایگان و یکسان در اختیار همه باشد؛ چرا کودکان عشایر از این قاعده مستثنی شده‌اند؟
از زمان همه گیری ویروس کرونا که شاهد کاهش کمیت و کیفیت آموزش در سرار کشور بوده‌ایم چند کودک عشایر ترک تحصیل کرده‌اند؟
آیا آموزش وپرورش به این فکر کرد آیا کودکانی که در کوهستان‌ها زندگی می‌کنند، به اینترنت دسترسی دارند یا نه؟
اگر ندارند؛ که قطعا ندارند! چه برنامه‌هایی برای جلوگیری از ترک تحصیل آن‌ها اجرا شد؟
هر چقدر که درفلان شهر مردمان بی‌خبر از وضعیت سفره‌های آب‌های زیر زمینی تا توانستند با شلنگ آب را روی ماشین‌های‌شان ریختند تا تمیز به محل کارشان بروند؛ از این طرف عشایر درکوهستان‌ها ودشت‌ها به بدترین شیوه ممکن تاوانش رادادند!

هلاک شدن احشام بر اثر بی‌آبی وحتی نبود آب آشامیدنی خانوار‌ها جزء لاینفک زندگی عشایری شده!
تغذیه دام بزرگ‌ترین معضل حال حاظر جامعه عشایری‌ست! سیاست‌های نادرست در مدیریت خوراک دام از یک طرف وخشکسالی‌های پی درپی از سوی دیگر کار را به جایی رسانیده که عشایر را مجبور به فروش دام‌هایشان کرده؛ به طوری که شمار خانوار‌های عشایری در هرمنطقه به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسد!

فارغ از تحمیل شدن قحطی گوشت برکل ایران، ما شاهد از دست دادن یک سبک زندگی هستیم؛ که اگر مدیریت درستی در این خصوص انجام می‌شد، چه بسا گردشگری عشایری راه میفتاد وقطب جدیدی از تولید ثروت به این استان تورم زده اضافه می‌شد.
شاهد این افول یا بهتر است بگویم این انقراض را می‌توانید با یک جستجوی ساده در نرم افزار دیوار ببینید. جایی که سیاه چادر های‌شان را در آن به فروش گذاشتند.
من به عنوان عضوی از جامعه عشایری خوب می‌دانم که وقتی عشایری از سیاه چادرش، ازقوچ‌های زرد نژاد سنجابیش، ازمشک و چیتش می‌گذرد، باید فاتحه آن سبک زندگی و آن تمدن اصیل کوچک را خواند.
قیمت پایین گوشت و هزینه‌های سرسام آور خوراک دام معضل حال حاضر عشایر است.
قیمت‌های عجیب دارو‌های دامپزشکی که لابد این‌ها هم جزء اقلام تحریمی شده‌اند؛ به حدی رسیده که عشایر ترجیح می‌دهد گوسفند ارزان قیمتش بمیرد تا اینکه بخواهد داروی گران بخرد!

کاش مسئولان مربوطه بودند، میدیدند واز خود میپرسیدند: تا به حال چند درگیری خونین بین عشایر و مردم بومی در ایل راه‌ها بر سر قرق اتفاق افتاده؟ چند خانواده عزادار شده‌اند؟ کاش سری به بنیاد شهید وامور ایثارگران می‌زدند تاببینند چند عشایر قربانی مین‌های به جامانده از جنگ تحمیلی شده‌اند؟ در منطقه‌ی برتش و موسیان وفکه چند پا به جای مانده؟ چند چشم نابینا شده؟ و چند فرزند یتیم شده اند؟
کاش از آن‌ها بپرسید چند گله گوسفند در مرزها مفقود شده‌اند؟ بپرسید چند دام بر اثر قانقاریا و پی پی آر تلف شده‌اند؟
بپرسید سهمیه آرد عشایر به موقع میرسد؟ تانکر‌های آب عشایری کفاف چند روزشان را می‌دهد؟ بپرسید فنای یک جامعه‌ی اصیل با چه چیزی جبران می‌شود؟
تنها چیزی که با قاطعیت می‌توانم بگویم این است که بار این قضیه فقط به نابودی جامعه عشایری نمی‌انجامد!
به زودی شاهد واردات گوشت منجمد برزیلی خواهیم بود؛ آن هم نه در حجم کم و برای اقشار کم درآمد بلکه به عنوان قوت لایموت سفره غذایی کل جامعه، آن هم در شرایطی که روزگاری گوشت ایران به دلیل کیفیت نابش بر سر سفره‌های شیوخ عالی رتبه کویت و امارات بود.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عشایر کرمانشاه مشکلات عشایر کرمانشاه جامعه عشایری شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۷۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق

رئیس اداره امور عشایر شهرستان سمیرم گفت: حدود ۴۷۵۰ خانوار از پنج طایفه بزرگ عشایر قشقایی و ۶۰۰ هزار راس دام وارد ییلاقات سمیرم شدند.

علی رحیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان اظهار کرد: استان فارس یکی از مسیرهای اصلی کوچ عشایر به شهرستان سمیرم است.

وی افزود: حدود چهار هزار و ۷۵۰ خانوار از پنج طائفه بزرگ عشایر قشقایی و ۶۰۰ هزار راس دام از استان‌های فارس، کهکیلویه و بویر احمد، بوشهر و خوزستان وارد ییلاقات سمیرم شدند.

رئیس اداره امور عشایر شهرستان سمیرم تصریح کرد: حدود ۲۵ درصد تولیدات گوشت قرمز را عشایر تولید می‌کنند که صنایع دستی، لبنیات و محصولات دیگر را در فصل حضور در شهرستان سمیرم تأمین می‌کنند.

وی عنوان کرد: عشایر شهرستان بدلیل شرایط سخت خشکسالی در مناطق قشلاقی محبور به کوچ زودهنگام به ییلاق شدند و کوچ در شرایط فعلی هزینه زیادی به عشایر تحمیل می کند.

رحیمی خاطرنشان کرد: از جمله مشکلات کوچ عشایر، میان بندها توسط شرکت‌های دولتی و خصوصی، کشاورزان روستایی و واگذاری های بی‌رویه مراتع و اراضی ملی، احداث جاده های زیاد و … است که اشغال شده و امکان اتراق راحت و چند روزه را غیر ممکن نموده است.

وی با اشاره به هزینه حمل خودرویی بسیار بالا تصریح کرد: گاهی کوچ زودهنگام و با سرعت بیشتر اجتناب‌ناپذیر است و در سال جاری نیز نظر به ورود عشایر به شهرستان اداره امور عشایر سمیرم با حمایت اداره کل امور عشایر اصفهان و با راه اندازی ناوگان آبرسانی سیار و شروع عملیات تیغ زنی راه‌های عشایری در حد امکان سعی در تأمین امکانات حداقلی برای خانوارها و دام عشایر نموده است.

رئیس اداره امور عشایر شهرستان سمیرم گفت: برنامه‌ریزی برای شروع پروژه‌های عمرانی در مناطق عشایری، هماهنگی با دستگاه‌های امدادی، بهداشت و درمان، حمایتی و همینطور دامپزشکی برای کمک به جامعه عشایری از اقدامات دیگر اداره امور عشایر سمیرم بوده است.

به گزارش ایمنا، عشایر قشقایی شهرستان سمیرم از ۴۵۵ هزار هکتار اراضی این شهرستان جهت تعلیف دام‌هایشان استفاده می‌کنند و با هم اکنون با ۴۷۵۰ خانوار عشایری و ۶۰۰ هزار رأس دام سبک وارد شهرستان سمیرم شدند.

کد خبر 749315

دیگر خبرها

  • مناطق ییلاقی و قشلاقی مستعد لرستان شناسایی شده است
  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • درخواست بهسازی و مرمت راه عشایری قره داغ اهر ارسباران
  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق
  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر
  • اصلاح و بهسازی محور‌های عشایری آبدانان