Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روز‌ها خبر ممنوعیت واردات محصولات آیفون به کشور در حالی در فضای مجازی منتشر شده است که در طول سال‌های ۹۸ تا ۱۴۰۰ محصولات این برند آمریکایی با سهمی بالغ بر ۶ الی ۹ درصد از کل حجم بازار موبایل، ارزبری ۲۹ تا ۳۶ درصدی را به خود اختصاص داده است.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ چند روزیست که در فضای رسانه‌ای کشور خبری مبنی بر ممنوعیت واردات گوشی‌هایی به ارزش بیش از ۶۰۰ دلار به بازار موبایل ایران در حال انتشار و خوانده شدن است و در این مدت ممنوعیت واردات مدل‌های مختلف گوشی آیفون از سری محصولات برند معروف آمریکایی «اپل» تنها وجه مهمی بوده است که در فضای مجازی بٌلد و تا حد قابل توجهی پر رنگ جلوه داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


البته که همزمان با پخش شدن این موضوع انتشار عکسی با مضمون ارسال توییت یکی از نمایندگان موافق ممنوعیت واردات این گونه تلفن‌های همراه با استفاده از گوشی آیفون از جمله حواشی و اتفاقات مهمی بوده است که در این مدت حول محور این سوژه خبری به وقوع پیوسته است.


در ابتدا نکته حائزی که باید در خصوص گوشی‌های وارداتی لوکس به ارزش بیش از ۶۰۰ دلار اشاره کرد این است در حال حاضر نمی‌توان مدل‌های مختلف آیفون را تنها محصولاتی دانست که مشمول این طرح (ممنوعیت واردات گوشی‌های لوکس) شده‌اند چرا در کنار مدل‌های آمریکایی، گوشی‌های سری گلکسی Z، گلکسی S و گلکسی N سامسونگ کره‌ای نیز مشمول این طرح می‌شوند.


ممنوعیت واردات گوشی‌های لوکس مسئله تازه‌ای نبوده و چند سالی است که در فضای اقتصادی کشور به ویژه بازار موبایل مطرح شده است؛ دیدار ویدئو کنفرانسی مقام معظم رهبری با اعضا کابینه دولت دوازدهم به مناسبت هفته دولت در شهریور سال ۹۹ و انتقاد ایشان از از واردات نیم میلیارد یورویی گوشی‌های آیفون در سال ۹۸ و تاکید بر جلوگیری از واردات این مدل از تلفن همراه را شاید بتوان به عنوان نقطه عطف و تاثیرگذار در روند ممنوعیت واردات گوشی‌های آیفون محسوب می‌شود.


از زمان صحبت‌های مقام معظم رهبری درباره واردات بی رویه گوشی‌های لوکس اقدامات بسیار متعددی انجام شده است به عنوان مثال افزایش حقوق گمرکی و وضع عوارض ۱۲ درصدی برای واردات تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار در زمان تصدی‌گری «علیرضا رزم حسینی» وزیر صمت دولت دوازدهم را می‌توان اخرین اقدام در ممانعت از واردات گوشی‌های لوکس دانست، اما باز هم تصمیم قاطعی در آن مقطع برای ممنوعیت واردات این گوشی‌ها اتخاذ نشد.


حال با توجه به کمبود منابع ارزی کشور وچالش‌های اقتصادی پیش‌روی دولت برای تامین ارز کالا‌های اساسی مهمی مانند نهاده‌های دامی و کشاورزی، به نظر می‌رسد که اظهار نظر اخیر «حسن شجاعی» رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی درباره ممنوعیت واردات گوشی‌های لوکسی نیز با توجه به این گلایه رهبر معظم انقلاب انجام شده است.


او در این باره عنوان کرده است که: «مطالبه ما ممنوعیت واردات این گوشی‌هاست و دولت نیز حسب تأکیدات رهبری موظف است، این ممنوعیت را اعمال کند و چنان چه این ممنوعیت اعمال نشود، کمیسیون اصل ۹۰ حتماً به این موضوع ورود خواهد کرد.»


علاوه بر این «علی خضریان» سخنگوی کمیسون اصل نود نیز در امتداد این موضوع اخیراٌ عنوان کرده است که بنا بر قولی که از وزرای صمت و اقتصاد گرفته شده است، قرار بر این است که تا نیمه نخست سال ۱۴۰۱ موضوع جلوی واردات محصولات برند اپل به طور کامل اجرایی شود.


تلفن همراه، پرچمدار کالا‌های وارداتی کشور


متاسفانه تراز تجاری ایران در سال ۱۴۰۰ نیز به مانند ادوارگذشته باری دیگر منفی بسته شد. بنا بر اعلام سازمان گمرک کل پرونده تجارت خارجی ایران در سال ۱۴۰۰، با رسیدن به رقم ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده و با صادرات بالغ بر صدور۱۲۲میلیون تن محصول به ارزش ۴۸میلیارد دلار و واردات هم با ورود کالا‌هایی به میزان ۴۰ میلیون تن به ارزش ۵۲ میلیارد دلار در آخرین سال قرن بسته شد که از این میان بخش قابل توجهی از واردات به کالا‌های اساسی اختصاص دارد.


نکته حائز اهمیت در کارنامه تجارت خارجی ایران این است که در میان ۱۰ کالای نخست وارداتی کشور در سال ۱۴۰۰، محموله‌های وارداتی تلفن همراه با داشتن ارزشی بالغ بر چهار میلیارد و۱۶۲ میلیون دلار و داشتن وزن نزدیک به ۶ هزار تن و دلیل نیاز روز افزون مردم به استفاده از آن در صدر محصولات وارداتی کشور قرار داشته است.

علاوه بر این با مقایسه میزان ارزش ۲.۴۷ میلیارد دلاری تلفن همراه در سال ۹۹ با ارزش ۴.۲ میلیاردی این کالا در سال ۱۴۰۰ می‌توان به این نتیجه رسید ارزش واردات موبایل طی یک سال اخیر رشد ۷۱ درصدی را تجربه کرده است.

سهم اندک و ارزبری وسیع گوشی‌های لوکس در بازار موبایل ایران


بنا بر آخرین آمار‌های سازمان گمرک از میزان واردات در سال گذشته، اطلاعات موجود از واردات موبایل در سال سال ۱۴۰۰ حاکی از آن است که در سال قبل رقمی نزدیک بر ۱۸ میلیون دستگاه تلفن همراه به ارزش ۴.۲ میلیارد دلار از مبادی رسمی وارد ایران شده است که از این میان تعداد گوشی‌های لوکس عددی نزدیک به یک میلیون دستگاه با ارزشی بالغ ۱.۳ میلیارد دلار بوده است.


همچنین در سال ۹۹ مجموع واردات تلفن‌های همراه عددی نزدیک به ۱۵.۵ میلیون دستگاه به ارزش ۲.۴۷ میلیارد دلار بوده است و در آخر در سال ۱۳۹۸ نیز مجموع میزان واردات گوشی به داخل کشور عدد ۱۵ میلیون دستگاه به ارزش ۲.۴۳ میلیون یورو گزارش شده است.


به طور میانگین بر آورده‌های انجام شده از آمار‌های سازمان گمرک نشان از این دارند که میزان ارزبری گوشی‌های لوکس در فاصله سال‌های ۹۸ تا ۱۴۰۰ عدادی بالغ بر ۲۹ الی ۳۶ درصد از کل ارز مصرف شده برای واردات گوشی همراه بوده است؛ این میزان ارزبری در حالی انجام شده است تنها ۶ الی ۹ درصد مردم جامعه از این تلفن‌های همراه استفاده می‌کنند.

 

سهم گوشی‌های لوکس از بازار موبایل ایران چقدر است؟

 



«محمد رضا عالیان» سخنگوی انجمن واردکنندگان تلفن همراه اخیراً در گفتگویی درباره جزئیات سهم هر یک از برند‌ معتبر فعال در بازار موبایل ایران گفته: در حال حاضر هشت میلیون و ۷۱۰ هزار دستگاه موبایل سامسونگ به ارزش یک میلیارد و ۷۸۷ میلیارد دلار، پنج میلیون و ۲۱۰ هزار دستگاه موبایل شیامی از مدل‌های مختلف به ارزش یک میلیارد و ۱۰۶ میلیون دلار و دو میلیون و ۲۵۰ هزار دستگاه موبایل از برند نوکیا به ارزش ۵۴ میلیون دلار در بازار مصرف شده است. همچنین مصرف برند اپل معادل یک میلیون و ۳۰ هزار دستگاه به ارزش یک میلیارد و ۳۵۳ میلیون دلار و هواوی ۲۳۰ هزار دستگاه به ارزش هفت میلیون دلار بوده است.

سخنگوی انجمن موبایل در ادامه مدل A ۱۲ سامسونگ، موبایل فیچر فون نوکیا ۱۰۵ و موبایل پوکو X ۳ پرو از برند شیائومی را پرتقاضاترین موبایل‌های بازار را تا اپل اسفند سال گذشته عنوان کرد و گفت: مصرف این موبایل‌ها به ترتیب بیش از دو میلیون و ۱۴۰ هزار دستگاه و یک میلیون و ۴۹ هزار و یک میلیون و ۱۳ هزار دستگاه بوده است.

 

نگذاشتند که شیائومی جای اپل را بگیرد!

 

«امیر اسحاقی» دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه در گفتگو با بازارنیوز پیرامون اخبار منتشر شده مبنی بر ممنوعیت واردات اپل از بازار موبایل کشور اظهارکرد: همزمانی این مسئله در کنار موضوع مهمی همچون افزایش نرخ حقوق گمرکی کالا‌های وارداتی و محاسبه آنها با نرخ سامانه نیما می‌تواند در کوتاه مدت تغییرات قابل توجهی را بر قیمت محصولات این برند و لوازم جانبی آن در بازار ایجاد کند لذا در چنین شرایطی این وظیفه دولت است که با اتخاذ یک برنامه‌ریزی‌هایی منسجم در بازار موبایل و هدیات واردکنندگان نیاز مصرف‌کنندگان این برند و یا متقاضیان تلفن همراه را مدیریت کند.

 

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل در پاسخ به این سوال که آیا تلفن‌های همراه برند شیائومی چین می‌تواند این خلاء به وجود آمده در بازار موبایل را پر کند یا خیر، گفت: متاسفانه پس از حضور موفق و پر رنگ این برند در بازار موبایل ایران، عده‌ای به بهانه ایراد در شماره‌گیری برای تماس با شماره‌های اظطراری اجازه گسترش فروش محصولات متنوع این برند را ندادند.

 

وی خاطر نشان کرد: در برهه‌ای از زمان سهم محصولات شیائومی در بازار ایران به رقمی نزدیک به ۴۷ الی ۴۸ درصد رسیده بود اما به دلیل برخی کارشکنی‌ها و اتخاذ سیاست‌‌گذاری‌های غلط مانع از حضور پر رنگ تر محصولات این شرکت شدند؛ مطمئنا با توجه به کیفیت و قیمت مناسب محصولات این برند در بازار موبایل ایران، گوشی‌های شیائومی این پتانسیل را داشتند که جایگاه گوشی‌های ایفون در بازار را تصاحب کنند.

 

اسحاقی در پایان تاکید کرد: متاسفانه حذف برخی از مدل‌های محصولات مقرون به صرفه برند شیائومی یکی از اصلی ترین دلایلی بوده است که در این مدت موضوع  ارزبری واردات تلفن‌های همراه را به شدت تشدید کرده است.

 

۱۰ گوشی پر فروش بازار کدامند؟ 

 

آخرین بررسی‌های انجام شده از بازار موبایل کشور حاکی از آن است که در حال حاضر برخی از مدل‌های دو برند معبتر «سامسونگ» و «شایئومی» در کنار یکدیگر ۹جایگاه از میان۱۰ گوشی پر فروش بازار را در اختیار خود قرار داده‌اند.

 

در این رده‌بندی گوشی‌های هوشمند Samsung Galaxy A۵۳ ۵G در رتبه اول،گوشی‌های  Samsung Galaxy S۲۲ Ultra ۵G و Xiaomi Redmi Note ۱۱ به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم، Samsung Galaxy A۷۳ ۵G  در رتبه چهارم،گوشی vivo X Note در رده پنجم، تلفن همراه Xiaomi Poco F۴ GT  در رده ششم، گوشی Xiaomi ۱۲ Pro در رده هفتم، تلفن همراه iPhone ۱۳ Pro Max  در رتبه هشتم و گوشی‌های Samsung Galaxy A۵۲s ۵G و بالاتر از Galaxy A۱۳ به ترتیب در رده‌های نهم و دهم مشاهده می‌شوند.

پایان پیام//

برچسب ها: واردات موبایل ، گوشی اپل ، گوشی آیفون ، گوشی لوکس ، سامسونگ ، شیائومی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000RFT

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: واردات موبایل گوشی اپل گوشی آیفون گوشی لوکس سامسونگ شیائومی ممنوعیت واردات گوشی بازار موبایل ایران واردات گوشی های لوکس دستگاه به ارزش تلفن های همراه میلیون دستگاه میلیارد دلار هزار دستگاه میلیون دلار سال ۱۴۰۰ تلفن همراه انجام شده یک میلیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۷۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم ندارید

محمدرضا خردمندان کارگردان سینما در اولین دورهمی جشنواره «آسمون» ویژه تولیدات فضای مجازی نوجوان به اهمیت فیلمسازی در نوجوانی اشاره کرد و گفت: هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم ندارید.

به گزارش ایسنا، طبق گزارش رسیده،اولین دورهمی آسمونی‌ها در جشن ۱۰ سالگی فعالیت «بادبوم» ویژه فعالیت‌های سینمایی نوجوان‌ها در مجموعه‌های سینمایی و تلویزیونی، با حضور حمید امامی دبیر جشنواره و محمدرضا خردمندان کارگردان سینما در خانه هنرمندان برگزار شد.

ابتدا، سید حمید امامی مدیر بادبوم به جمع هنروران نوجوان حاضر در جشن اشاره کرد و گفت: ما در این جمع قرار بود یک دورهمی ساده داشته باشیم اما کار گسترده شد و بخاطر محدودیت‌ فضا، نصف بچه‌هایی که قرار بود دعوت شوند، دعوت نشدند و ان شالله دورهمی بعدی در ورزشگاه آزادی باشد.

امامی: تلاش کردیم موضوعات «آسمون» را مطابق با نوجوانان انتخاب کنیم/ می‌توانید آینده خود را بسازید

او به آغاز فعالیت بادبون در سال ۹۳_۱۳۹۲ پرداخت و از خانواده‌های بچه‌های عضو بادبوم قدردانی کرد و افزود: از تمام پدر و مادران بچه‌های عضو بادبوم بخاطر اینکه این‌ سال‌ها با ما ساختند، درحالی که بارها موقعیت بادبوم عوض شد، تشکر می‌کنیم.

دبیر جشنواره «آسمون» از آغاز یک جشنواره جدید خبر داد و ادامه داد: امروز آغاز رسمی جشنواره آسمون است؛ این جشنواره ویژه تولید محتوای برای بچه‌های ۹ تا ۱۸ سال است که جوایز بسیار ارزشمندی دارد و که آغاز رسمی آن با شماهایی است که در این مدت با ما بودند.

امامی با بیان اینکه موضوعات و جوایز و تمام جزئیات جشنواره در asemoonfest.ir آمده است،  تاکید کرد: سعی شد موضوعاتی انتخاب شود که کاملا مربوط با نسل ضد و دهه هشتاد و نودی‌ها باشد چون می‌خواهیم ثابت کنیم نوجوان‌ها می‌توانند آینده‌ خودشان را شکل بدهند.

خردمندان:‌ برای فیلمسازی از خودتان شروع کنید

سپس، محمدرضا خردمندان کارگردان سینما در سخنانی نوجوانی را بهترین دوره زندگی هر فرد دانست و افزود: باید برای دوره نوجوانی به‌شدت تلاش کرد و اشتباه اینجا جایز است و حتما در بزرگسالی می‌توان از اندوخته‌های آن استفاد کرد.

او از تکرار تجربه در نوجوانی به‌عنوان یک توصیه یاد کرد و تاکید کرد: در نوجوانی باید بسیار تجربه کرد؛ این دوره فرصتی برای آزمون و خطاست و هیچ اشکالی ندارد که خطا کنیم، چراکه این تجارب مواد خام آینده خواهند شد تا از آن‌ها استفاده مفید کنیم.

این فیلمساز در توصیه‌هایی برای نوجوانانی که قصد دارند در عرصه فیلمسازی و بازیگری فعالیت کنند، گفت: من خودم در سینما کارم را با فیلم کوتاه و ارزان‌قیمت شروع کرده‌ام. به بچه‌هایی که می‌خواهند کارگردانی و بازیگری را در آینده دنبال کنند، توصیه می‌کنم از خودتان و تجارب و خاطراتتان شروع کنید؛ تمام آنچه که شما هستید و تجریه شخصی دارید و آن چیزهایی که هویت شماست برای شروع فیلمسازی به شما کمک خواهند کرد.

خردمندان: به اولین چیزی که نیاز دارید، ایده است

خردمندان از ایده به‌عنوان اولین مرحله برای فیلمسازی یاد کرد و گفت: یک فیلمساز و نویسنده اول چیزی که برای شروع نیاز دارد، ایده است. من در ابتدای راه یک توصیه دارم، به تجربیات شخصی خودتان رجوع کنید چون بهترین ایده فیلمسازی از خودتان و خاطرات شماست پس در خاطرات‌تان جستجو کنید که چه لحظاتی در زندگی دارید که شما را تحت تاثیر قرار داده و آن اتفاق را به خوبی می‌شناسید و همراه با رنج و حس غرور و ... است و نسبت به آن اطلاعات کامل دارید و همین‌ها قابلیت ساخت یک فیلم کوتاه را به شما خواهد داد، چراکه به ابعاد آن اشراف دارید.

او به ذکر نمونه‌هایی از تجارب مشترک بچه‌ها پرداخت و عنوان کرد: درباره دوچرخه و شغل پدرتان و موضوعاتی که به‌خوبی آن را می‌شناسید، فیلم بسازید که جزئیات قابل لمس از آن‌ها در ذهن داشته باشید که همگی برامده از تجربه شخصی شماست. همه فیلمسازان بزرگ، اولین داستان و شعر و فیلم را از تجربه درونی و غنی شده خودشان ساخته‌اند. البته اینکه آیا این خاطرات به‌تنهایی برای ساخت فیلم کافی است، باید بگویم خیر! بلکه باید به آن‌ها واقعیت و تخیل اضافه کنیم تا فیلم به یک اثر هنری تبدیل شود.

کارگردان "بیست و یک روز بعد" تجاربی از فیلمسازی خود را با نوجوان‌ها به اشتراک گذاشت و گفت: من وقتی نوجوان بودم در اوایل دهه ۷۰ یک همکلاسی داشتم که شرایط اقتصادی خوبی نداشت و همین موجب مشکلاتی می‌شد که مدیران مدرسه قصد داشتند او را اخراج کنند و  این سوژه برای من محور یک داستان شد چون او را به‌خوبی می‌شناختم.من این داستان را با چاشنی تخیل نوشتم و چاپ شد و اولین تجربه نویسندگی من رقم خورد و من فهمیدم می‌توانم از خاطراتم داستان بنویسم. در ادامه من برای فیلمسازی از این روش استفاده کردم و فیلم "بیست و یک روز بعد" که قصه‌ی واقعی داشت را با هدف حرکت به‌سمت درون مایه تخیل به آن آمیخته شد تا بتوانیم در فیلم حرفی داشته باشیم.

خردمندان خطاب به حاضرین گفت: توصیه می‌کنم تجربیات و خاطرات‌ خودتان را درباره موضوعات و دوستانی که به‌شدت آن‌ها را می‌شناسید، بنویسید که برای شما تولید داستان می‌کنند. به‌نظرم فیلم ساختن به‌شدت ارزان و آسان شده و هیچ چیز جز گوشی موبایل برای فیلم‌سازی لازم نیست و این امکاناتی است که در دست همگی قرار دارد.

او افزود: بچه‌هایی که می‌خواهند بازیگر شوند باید ده برابر یک نقش را در زندگی روزمره خودشان بازی کرده باشند و ده‌ها قدم از یک تست بازیگری جلوتر باشند و یادبگیرند که تقلید کنند و افعال دیگران را شبیه‌سازی کنند و برای نقش‌های مختلف شناسنامه درست کنند. مدل راه رفتن، حرف زدن و فکر کردن زندگی افراد و مشاغلی  مثل نجار، بنا و پزشک را مرور کنند تا آماده همکاری با یک فیلم باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایفون ۱۶ کی میاد؟ بررسی تخصصی آیفون 16
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • تفاوت های آیفون 13 و 13 پرو در چیست ؟
  • هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم ندارید
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳/ ارزان‌ترین گوشی هوشمند بازار
  • آموزش: ۸ ترفند ساده برای شارژ سریع‌تر گوشی
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • ممنوعیت استفاده از آیفون در مراکز نظامی کره جنوبی