Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-03@14:50:58 GMT

واردات خودرو به اجازه نهاد‌های بالادستی نیاز دارد

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۵۷۳۸۲

معاون حمل‌ونقل وزارت صمت تاکید کرده که هر زمان نهاد‌های بالادستی اجازه دهند، واردات وارد فاز اجرایی خواهد شد.

به گزارش بازارنیوز، طبق وعده وزیر صنعت، معدن و تجارت، قرار است ممنوعیت واردات خودرو پس از ۴ سال در ماه آینده لغو شود و این در حالی است که به گفته معاون حمل‌ونقل این وزارتخانه، ازسرگیری ورود خودرو به کشور به اجازه نهاد‌های بالادستی نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آن‌طور که منوچهر منطقی عنوان کرده، قواعد لازم برای ازسرگیری واردات خودرو در حال تنظیم است و وزارت صمت نیز به این ماجرا (واردات خودرو) به دید مثبت نگاه می‌کند. وی با بیان اینکه در راستای تنظیم بازار باید از ابزار‌های قانونی استفاده شود، تاکید کرد: یکی از این ابزارها، واردات خودرو است که به کاهش تقاضای کاذب در بازار منجر می‌شود، بنابراین وزارت صمت به آن به دید مثبت نگاه می‌کند. معاون حمل‌ونقل وزارت صمت در عین حال تاکید کرده که هر زمان نهاد‌های بالادستی اجازه دهند، واردات وارد فاز اجرایی خواهد شد.

اظهارات منطقی در شرایطی است که اسفند سال گذشته، رئیس‌جمهور در جریان بازدید از ایران‌خودرو دستور داد ظرف ۳ماه مقدمات ازسرگیری واردات خودرو به کشور فراهم شود. کمی بعد، وزیر صمت نیز اعلام کرد ممنوعیت واردات در خرداد به پایان می‌رسد و ورود خودرو به کشور آزاد خواهد شد. رضا فاطمی‌امین حتی پیش‌بینی کرد که بیش از ۱۰۰‌هزار دستگاه خودرو وارد خواهد شد.

این وعده دولت در حالی بود که همزمان، هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام، با مصوبات مجلس مبنی بر واردات خودرو مخالفت و آن‌ها را مغایر با اقتصاد مقاومتی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی اعلام کرد؛ بنابراین با توجه به منتفی شدن واردات خودرو از مسیر دو مصوبه مجلس (یکی در قالب طرح ساماندهی خودرو و دیگری در قالب بودجه ۱۴۰۱)، همه نگاه‌ها به سمت دولت چرخید تا با توجه به دستور رئیس‌جمهور و وعده وزیر صمت، واردات خودرو از خرداد امسال از سر گرفته شود.

حالا، اما اظهارات معاون حمل‌ونقل وزارت صمت، واردات خودرو را در هاله‌ای از ابهام فرو برده است. هرچند طبق گفته منطقی، پروسه ازسرگیری واردات خودرو، در وزارت صمت شکل گرفته و قواعد آن در حال تنظیم است، با این حال اینکه وی صحبت از مجوز نهاد‌های بالادستی کرده، ازسرگیری واردات را مشروط کرده است.

هرچند منطقی نگفته که منظورش از نهاد‌های بالادستی چیست، اما به نظر می‌رسد صحبت از نهاد‌هایی بالاتر از دولت است. ازآنجاکه شخص رئیس‌جمهور دستور ازسرگیری واردات خودرو را داده و وزیر صمت هم وعده‌اش را؛ بعید به نظر می‌رسد منظور منطقی از نهاد‌های بالادستی، دولت باشد؛ بنابراین احتمالا منظور از بالادستی‌ها، نهاد‌هایی مانند همین هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام است. در این صورت و اگر دولت بخواهد واردات خودرو را به موافقت هیات عالی نظارت گره بزند، (با توجه به موضع مخالف این هیات)، طبعا کار بسیار سختی برای صدور مجوز واردات خواهد داشت. این البته در حالی است که دولت برای ازسرگیری واردات خودرو (با توجه به آنکه خود پیشنهاد آن را به شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه داده و این شورا، واردات را به مدت ۴ سال ممنوع کرده) قانونا نیازی به کسب مجوز از هیات عالی نظارت ندارد. البته این احتمال نیز وجود دارد که دولت از لغو ممنوعیت واردات خودرو پشیمان شده و به دنبال بهانه‌ای برای آن می‌گردد و چه بهانه‌ای بهتر از مخالفت هیات عالی نظارت.


/ دنیای اقتصاد

برچسب ها: واردات خودرو ، نهاد‌های بالادستی ، ممنوعیت واردات لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000RFa

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: واردات خودرو نهاد های بالادستی ممنوعیت واردات ازسرگیری واردات خودرو نهاد های بالادستی هیات عالی نظارت معاون حمل ونقل وزارت صمت خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۷۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند

رایزن بازرگانی ایران در چین با بیان اینکه چینی‌ها به دنبال کالاهای با کیفیت هستند و توجه به این موضوع موجب رونق صادرات به این کشور می‌شود، گفت: عمده محصولات وارداتی چین کشاورزی، نفتی، دارویی و عمده محصولات صادراتی آن محصولات مکانیکی و الکتریکی است.

به گزارش ایسنا، حمید عادلی، رایزن بازرگانی ایران در چین، در همایش معرفی فرصت‌های حضور در نمایشگاه بین‌المللی واردات چین که در حاشیه ایران اکسپو برگزار شد، اظهار کرد: باید موقعیت بازار چین را بشناسیم، کالاهای مورد نیاز چینی‌ها را بررسی کنیم و بعد به صادرات کالاها کنیم. چینی‌ها به دنبال کالاهای با کیفیت هستند و توجه به این موضوع موجب رونق صادرات به این کشور می‌شود.

رایزن بازرگانی ایران در چین با اشاره به اینکه چین در ۴۰ سال گذشته تولید ناخالص داخلی خود را ۳۶ برابر افزایش داده، گفت: چینی‌ها با سیاست درهای باز، به رشد خوبی در تجارت رسیده‌اند؛ به طوری که چین در ۲۰۲۳ رتبه اول صادرات جهان و رتبه پنجم خدمات را کسب کرده است.

به گفته وی روسیه و چین رکورد ۲۴۰ میلیارد دلار در کل تجارت را داشته‌اند. عمده محصولات وارداتی چین کشاورزی، نفتی، دارویی و عمده محصولات صادراتی آن محصولات مکانیکی و الکتریکی است.

عادلی با بیان اینکه کل صادرات غیرنفتی ایران سال گذشته ۴۹ میلیارد دلار بوده که ۱۴ میلیارد دلار صادرات به چین انجام شده و ۱۸ میلیارد دلار هم واردات از این کشور بوده، تصریح کرد: چین اولین کشور مقصد صادراتی ایران و رتبه بعد صادرات کشورما عراق است. چین یک بازار واحد و یکپارچه نیست و مجموعه‌ای از بازارهای برای با ویژگی‌های جمعیتی مختلف است.

در ادامه این نشست نادر رشیدی، مدیر امور نمایشگاه‌های خارجی نمایشگاه بین المللی تهران، اظهار کرد: نمایشگاه بین‌المللی واردات چین ۵ تا ۱۰ نوامبر  (۱۵ تا ۲۰ آبان) برگزار می‌شود که شرکت‌های ایرانی در این نمایشگاه حضور پیدا می کنند. از سال ۲۰۱۸ به دستور رئیس جمهور وقت چین هر ساله در آبان‌ماه در شانگهای برگزار می‌شود. دفاتر بین المللی و نمایندگی‌هایی در شانگهای چین قرار دارد و هدف از نمایشگاه واردات چین حمایت از تجارت آزاد و توسعه صادرات و واردات است.

وی با بیان اینکه در دوره سال گذشته این نمایشگاه، ۳۰ شرکت ایرانی در بخش تجاری و ملی در نمایشگاه واردات چین شرکت کردند. چینی‌ها به دنبال ارتباط با ایران و کشورهای دیگر هستند. باید از ظرفیت‌های صادراتی به چین استفاده کنیم و از این طریق بازارهای صادراتی را در گروه کالاهای مختلف عرضه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ◄ واردات لوکوموتیو آری یا خیر؟
  • به مفهومی به اسم شبکه تنظیم گری کشوری نیاز داریم
  • خبر جدید وزیر صنعت برای بازار خودرو؛ تکلیف واردات خودرو‌های دست دوم روشن شد
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • اجازه نمی‌دهیم حاشیه بر شهرداری و شورای شهر زنجان حاکم شود
  • اجازه حاشیه‌سازی در حریم شورا و شهرداری را نمی‌دهیم
  • خبر جدید وزیر صنعت درباره واردات خودروهای کارکرده
  • واردات خودرو‌های کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • واردات خودرو‌های کارکرده در انتظار ابلاغ دولت به وزارت صمت