Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

آزمایش فریتین (Ferritin) میزان پروتئین فریتین را در خون شما اندازه گیری می‌کند. در آزمایش Ferritin کاهش سطح این پروتئین در خون نشان می‌دهد که ذخایر آهن بدن شما کافی نیست و شما دچار کمبود آهن هستید. اگر این کاهش به سرعت جبران نشود، دچار کم خونی ناشی از فقر آهن می‌شوید.

اگر Ferritin در آزمایش خون  بالاتر از حد نرمال را نشان دهد، می‌تواند نشان دهنده این باشد که در بدن شما شرایطی بوجود آمده که باعث ذخیره بیش از حد آهن در بدن شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منشا این مشکل می‌تواند به علت بیماری کبد، آرتریت روماتوئید، شرایط التهابی، پرکاری تیروئید یا برخی از انواع سرطان‌های خون باشد.

 

آزمایش فریتین چیست؟

این آزمایش در واقع میزان آهن موجود در خون شما را اندازه گیری می‌کندفریتین پروتئینی است که آهن را ذخیره می‌کند. گلبول‌های قرمز برای دریافت و حمل اکسیژن در بدن به آهن نیاز دارند. البته به غیر از گلبول‌های قرمز سایر قسمت‌های بدن شما مانند: کبد، مغز استخوان و ماهیچه ها نیز به آهن نیاز دارند.

سطوح پایین فریتین منجر به کم خونی ناشی از فقر آهن شده و به دنبال آن دچار کاهش گلبول قرمز خونی می‌شوید. کمبود آهن ممکن است ناشی از رژیم غذایی نامناسب، از دست دادن مقدار زیادی خون یا وجود مشکلاتی در جذب آهن غذا باشد. در کودکان رژیم غذایی نامناسب مهم‌ترین علت کم خونی است. البته وجود مشکلات زمینه‌ای نیز بی تاثیر نیست! بنابراین توصیه می‌شود در صورت وجود کم خونی در کودک حتما منشا اصلی آن را با آزمایشات متعدد پیدا کنید.

در بزرگسالان سطوح پایین آهن در آزمایش فریتین معمولاً به دلیل از دست دادن خون (عادت ماهیانه شدید یا خونریزی داخلی) اتفاق می‌افتد. همچنین در صورت بارداری یا شیردهی نیز ممکن است دچار کاهش میزان پروتئین فریتین و کم خونی شوید.

در مقابل سطوح بالای پروتئین فریتین نیز می‌تواند به مفاصل، قلب، کبد و پانکراس آسیب برساند. ذخیره بیش از حد آهن اغلب به دلیل یک بیماری ارثی به نام هموکروماتوز ایجاد می‌شود. بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری علائم خاصی نشان نمی دهند. جالب است که بدانید این بیماری در زنان به علت اینکه از طریق قاعدگی هر ماه میزان زیادی خون را از دست می‌دهند، کمتر از مردان آسیب زننده است.

دقت کنید! در صورت کم خونی، بدون تجویز پزشک و بررسی آزمایشگاهی مکمل آهن مصرف نکنید! زیرا دچار مسمومیت می‌شوید. مسمومیت با آهن زمانی اتفاق می‌افتد که مقدار زیادی آهن به یکباره وارد بدن شود. این اتفاق مخصوصا برای کودکانی می‌افتد که به علت کم خونی، بیش از حد مجاز مکمل آهن مصرف می‌کنند.

چرا به آزمایش فریتین نیاز داریم؟

اگر علائمی دارید که نشان می‌دهد ممکن است دچار کاهش یا افزایش گلبول‌های قرمز شده باشید، نیاز دارید برای پایش وضعیت سلامتی خود  آزمایش Ferritin دهید.

علائم کاهش سطح آهن عبارتند از: پوست رنگ پریده خستگی ضعف سرگیجه تنگی نفس ضربان قلب تند علائم افزایش سطح آهن کمی متفاوت است و با گذشت زمان بیشتر می‌شود. این علائم شامل موارد زیر است: درد مفاصل درد شکم کمبود انرژی کاهش وزن

نتایج نرمال برای آزمایش فریتین چگونه است؟

نتایج میزان پروتئین در آزمایش فریتین ممکن است در آزمایشگاه‌ها برحسب نوع دستگاه و مدل سنجش، کمی متفاوت باشد، اما به طور کلی سطوح نرمال فریتین:

۱۲ تا ۳۰۰ نانوگرم در هر میلی‌لیتر خون (ng/mL) برای مردان ۱۲ تا ۱۵۰ نانوگرم در میلی‌لیتر برای زنان متغیر است. نتایج غیرعادی در آزمایش فریتین به چه معناست؟

اگر فریتین در آزمایش خون  بالاتر از حد طبیعی، ممکن است به دلایل زیر باشد:

بیماری کبدی ناشی از سوء مصرف الکل اختلالات خود ایمنی، مانند روماتیسم مفصلی اختلالات مغز استخوان وجود بیش از حد آهن در بدن (هموکروماتوز)

اگر کم خونی ناشی از سطوح پایین آهن در بدن باشد، سطح فریتین کمتر از حد نرمال نشان داده می‌شود. این نوع کم خونی ممکن است به دلایل زیر باشد:

رژیم غذایی با میزان آهن بسیار پایین خونریزی شدید ناشی از جراحت خونریزی شدید قاعدگی جذب ضعیف آهن از غذا، به علت مصرف برخی از داروها یا کاهش ویتامین‌ها خونریزی در مری، معده یا روده مراقبت‌های قبل و بعد از آزمایش فریتین چیست؟

برای انجام این سنجش نیاز به ناشتایی ندارید. شما می‌توانید هر موقع از روز برای انجام آزمایش به مراکز آزمایشگاهی مراجعه کنید. البته دقت کنید اگر در کنار این تست، آزمایش قند یا چربی نیز دارید، باید به مدت ۸ ساعت ناشتا باشید. بعد از انجام آزمایش حتما مواد غذایی شیرین، مثل آبمیوه و کیک مصرف کنید تا دچار کاهش فشار ناشی از از دست دادن خون نشوید و یادتان نرود که محل تزریق را به مدت ۵ دقیقه با پنبه فشار دهید تا به شکل یک گل قرمز در محل تزریق، کبودی رخ ندهد!

 

در آزمایش فریتین چه مواردی سنجیده می‌شود؟

در داخل گلبول‌های قرمز، آهن به صورت متصل به پروتئین هموگلوبین ذخیره شده و کمپلکس‌هایی به نام فریتین و هموسیدرین را تشکیل می‌دهد. فریتین کمپلکس اصلی ذخیره سازی آهن است و بیشتر در کبد، مغز استخوان، طحال و ماهیچه ها ذخیره می‌شود. مقادیر کمی از فریتین نیز در خون در گردش است. غلظت فریتین در جریان خون میزان آهن ذخیره شده در بدن شما را منعکس می‌کند.

بنابراین اگر قصد دارید که متوجه شوید آیا به کم خونی مبتلا هستید یا نه؟ با انجام آزمایش فریتین می‌توانید به سر نخ‌های مهمی برسید. البته مراجعه به مراکز درمانی و آزمایشگاهی به علت اینکه همواره ریسک بالایی برای انتقال بیماری‌های عفونی و ویروسی دارند، پیشنهاد مناسبی نیست. در عوض توصیه می‌کنیم در منزل خودتان و تحت شرایط کنترل شده آزمایش دهید.

هومکا و انجام آزمایش Ferritin در منزل

شرکت هومکا با بهره گیری از بهترین متخصصان، خدمات آزمایش در منزل را به همه ساکنین استان تهران، کرج، مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز و رشت ارائه می‌دهد. برای ثبت درخواست به سایت هومکا به نشانی www.homeca.ir مراجعه نمایید. همچنین شما می‌توانید با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱ تماس گرفته و در خصوص تمامی خدمات موردنظرتان از همکاران ما اطلاعات مورد نیازتان را دریافت کنید. همچنین با مراجعه به صفحه اینستاگرام هومکا به آدرس homeca.ir@ از کلیه خدمات و تخفیفات ما مطلع شوید.

 

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: رژیم غذایی کاهش وزن مراکز درمانی مردان ویتامین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۷۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای

«پهنه‌بندی ذخایر میگو در مناطق شمالی خلیج فارس به وسیله یکپارچه‌سازی اطلاعات ماهواره‌ای (دمای سطحی آب و کلروفیل-a) و داده‌های منطقه‌ای در صید گاه‌های استان بوشهر» طرحی است که با حمایت بنیاد علم ایران به پایان رسیده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آبزیان، همواره  زیرنظر محققان قرار داشته‌اند تا هم مشکلات مربوط به آنها برطرف شود هم برای انسان، محیط زیست و تغذیه سالم به مقدار کافی وجود داشته باشد. بنیاد ملی علم ایران هم به خاطر اهمیت بالای این موضوع، از طرح‌های محققان پیرامون آبزیان حمایت می‌کند.

«پهنه‌بندی ذخایر میگو در مناطق شمالی خلیج فارس به وسیله یکپارچه‌سازی اطلاعات ماهواره‌ای (دمای سطحی آب و کلروفیل-a) و داده‌های منطقه‌ای در صیدگاه‌های استان بوشهر» عنوان طرح پژوهشی مهناز ربانی‌ها، استادیار مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور است که این طرح را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

ربانی‌ها درباره این طرح توضیح داد: همه‌ساله برداشت از ذخایر میگو در صیدگاه‌های خلیج فارس توسط تعداد زیادی از شناور‌های سنتی و صنعتی انجام می‌شود. یکی از موضوعات مطرح در ارتباط با خصوصیات زیستی میگو‌ها، شناسایی زیستگاه‌ها و میزان ذخایر آن‌هاست.

وی ادامه داد: با توجه به نقش کلیدی ذخایر میگو از نظر بوم شناختی در اکوسیستم‌های دریایی به‌ویژه آبزیان کف‌زی و تأمین غذای بسیاری از گونه‌های تجاری کف‌زی، برداشت سالیانه از ذخایر این آبزیان و قرار داشتن میگو در شمار آبزیان کوتاه عمر، این موضوع اهمیت پیدا می‌کند که بررسی بهتری توسط محققان در ابعاد زیستی، بوم‌شناسی و ذخایر میگو انجام شود.

استفاده از داده‌های ماهواره‌ای برای به‌کارگیری در طرح ملی آمایش سرزمینی

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: علاوه بر این، درجه حرارت آب یکی از اساسی‌ترین پارامتر‌های اقیانوس‌شناسی محسوب می‌شود. تغییرات زمانی و مکانی دمای آب، نقش مهمی در زندگی آبزیان دارد. دما نه‌تنها بر رفتار آبزیان اثر می‌گذارد، بلکه بر گردش آب و جریان‌های فراچاهنده نیز اثر می‌گذارد. از طرفی، ‎میگو یکی از آبزیان کف‌زی است که بخش اعظم زندگی خود را در کف دریا و لایه‌های آب نزدیک به بستر دریا به سر می‌برد و دمای عمق آب نقش مهمی در رشد و بقای میگو دارد.

وی تصریح کرد: دمای عمق و دمای سطحی آب، دو پارامتر مهم در رشد میگو است لذا در این پژوهش به منظور پهنه‌بندی ذخایر میگو از داده‌های ماهواره‌ای دمای سطحی آب و کلروفیل، استفاده شد.

ربانی‌ها ادامه داد: ارتقای سیستم مدیریت و برنامه‌ریزی منابع شیلاتی در آب‌های جنوب کشور و بهینه‌سازی مدیریت ذخایر میگو در خلیج فارس با استفاده از سامانه سنجش از راه دور از جمله اهدافی بود که در این تحقیق دنبال شد. همچنین ما در این طرح پژوهشی به دنبال بررسی الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر با استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای و تعمیم آن به آب‌های شمالی خلیج فارس بودیم که خوشبختانه این اهداف محقق شد.

ربانی‌ها در پایان خاطرنشان کرد: نمونه‌برداری میدانی از میگو در این تحقیق، یک مشکل اساسی بود و هزینه‌های زیادی را برای انجام آن متحمل شدم با این حال، این تحقیق به نتیجه رسید و نتایج آن در ژورنال‌های معتبر علمی به چاپ رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تکذیب ادعای ارزپاشی از محل ذخایر ارزی
  • نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای
  • داروی خانگی برطرف کردن کم خونی و کبد چرب (فیلم)
  • (تصاویر) جواد عزتی و شبنم قربانی در اکران مردمی تمساح خونی
  • پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره+جدول
  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (9 اردیبهشت)
  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (8 اردیبهشت)
  • فال حافظ امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر