Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@09:40:09 GMT

فعالیت سه رشته جدید در دانشگاه جیرفت به تصویب رسید

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۶۰۹۶۷

فعالیت سه رشته جدید در دانشگاه جیرفت به تصویب رسید

به گزارش روز یکشنبه ایرنا و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه جیرفت، حسین شکفته افزود: پس از تلاش های مضاعف کارکنان این دانشگاه و نظر مساعد شورای گسترش آموزش عالی، سه رشته مهندسی سیستم های انرژی گرایش انرژی و محیط زیست در مقطع کارشناسی ارشد، حشره شناسی کشاورزی در مقطع کارشناسی ارشد و زیست شناسی جانوری در مقطع کارشناسی برای پذیرش دانشجو در این دانشگاه تصویب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه جیرفت توانسته با تلاش اعضای هیات علمی جوان و با انگیزه خود رشد قابل توجهی داشته باشد و با نگاه به نیازهای جامعه اقدام به گشایش رشته مهندسی سیستم های انرژی گرایش انرژی و محیط زیست در مقطع کارشناسی ارشد کرد.

وی ادامه داد: با توجه به پتانسیل های بالقوه منطقه جنوب استان کرمان در زمینه انرژی های تجدیدپذیر و همچنین مشکلات عدیده زیست محیطی مانند فرونشست های متعدد زمین، گشایش رشته مذکور در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه جیرفت به عنوان بزرگترین مرکز آموزشی و پژوهشی این منطقه می تواند با پرورش دانش آموختگان متخصص در این حوزه و همچنین اجرای طرح های پژوهشی تقاضا محور، گام مهمی در رفع مشکلات این حوزه محسوب شود.

وی گفت: همچنین دانشجویان کارشناسی رشته مهندسی برق و مکانیک می توانند در این رشته در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل دهند.

رییس دانشگاه جیرفت ادامه داد: رشته حشره شناسی کشاورزی علمی است که به بررسی و مطالعه حشرات زیان آور و مضر برای محصولات مختلف کشاورزی می‌پردازد و هدف از افتتاح این رشته تلاش در راستای تربیت کارشناس ارشد متخصص و ماهر، در زمینه آفات گیاهی منطقه و تلاش برای مدیریت استفاده از سموم و کاهش خسارت آفات و تولید محصول سالم و گام برداشتن در زمینه کشاورزی پایدار است.

شکفته با بیان این مطلب که دانشگاه جیرفت تنها مرکز آموزش عالی جنوب استان کرمان است و رسالت بزرگی برای توسعه همه جانبه آموزش عالی در این منطقه دارد بیان کرد: مهمترین اولویت برنامه راهبردی دانشگاه جیرفت تلاش برای حل معضلات و مشکلات منطقه از طریق پژوهش های کاربردی است و این مهم نیازمند همکاری سایر دستگاه های اجرایی است.
وی خاطرنشان کرد: راه اندازی مرکز رشد واحد های فناور و برگزاری دوره ها و استارت آپ های مختلف برای رشد و توسعه ایده های جوانان در جنوب استان کرمان یکی از مهمترین برنامه های دانشگاه جیرفت بوده که خروجی بسیار خوبی داشته است.

برچسب‌ها آزمون سراسری جیرفت دانشگاه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آزمون سراسری جیرفت دانشگاه آزمون سراسری جیرفت دانشگاه مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه جیرفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۰۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!

جمعی از فعالان و دوستداران میراث فرهنگی اطلاع دادند: فاز نخست تسطیح اراضی برای احداث «شهر نوین جیرفت» به مساحت ۲۱۶ هکتار چند روزی است در غرب مجموعه باستانی «دقیانوس» شروع شده است. این شهرک‌سازی درست در میان آثار و بقایای به‌جامانده از شهر کهن جیرفت قرار می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، در حالی که عرصه و حریم محوطۀ شهر دقیانوس هنوز تدقیق نشده است، اما شواهد سطحی نشان می‌دهد که شهر نوین جیرفت در این عرصه قرار می‌گیرد. بر اساس تصاویر هوایی مشخص است که گورستان در جنوب شهر نوین و بخشی از سامانه آبرسانی و قنات‌های کهن متصل به دقیانوس درست در غرب و میانۀ محل شهر نوین قرار دارند. همچنین تپه‌های شمال غربی که مملو از قطعات سفال، تکه‌های آجر و بقایای معماری است در شمال شهر نوین قرار می‌گیرد.

به گمان باستان‌شناسان، بی‌شک راه ارتباطی شهر نوین از کوچه پس‌کوچه‌های «کهورویه» نخواهد گذشت، بلکه در آینده محوطۀ ارزشمند «قمادین» برای ایجاد پل و اتوبان ارتباطی بین شهر امروزی جیرفت و شهر نوین تسطیح خواهد شد و از بین خواهد رفت.

قمادین همان شهری است که مارکوپولو آن را کَمادی نامیده و نوشته است که کمادی پیش از این شهری بزرگ و پرشکوه بوده، ولی اکنون (سدۀ ۷ قمری / ۱۳ میلادی) کوچک و کم‌اهمیت شده است، زیرا مغولان چند بار آن را ویران ساخته‌اند. کمادی در سدۀ ۱۳ قمری / ۱۹ میلادی در شمال جیرفت شناسایی شد. مردم بومی ویرانه‌های آن را شهر دقیانوس می‌نامند (گابریل، ۱۲۹؛ سایکس، ۲۶۷). برخی همین شهر دقیانوس را شهر جیرفت کهن دانسته‌اند (دایره‌المعارف بزرگ اسلامی). از قمادین به عنوان خزانۀ نفایس چین و ختا، هندوستان، حبشه، زنگبار، روم، مصر، ارمنستان، آذربایجان، ماوراءالنهر، خراسان، فارس و عراق یاد شده است.

فعالان میراث فرهنگی می‌گویند: بخشی از عرصه و حریم این مجموعه باستانی ارزشمند نیز کمتر از دو دهه پیش به صورت قطعات یک هکتاری به گروهی از بازنشسته‌های کشوری واگذار شده است. این بخش که بیش از ۷۰ هکتار وسعت دارد مشخص نیست طی چه سازوکار و با استناد به کدام قانون و کدام استعلام از میراث فرهنگی واگذار شده است و چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد؟

اکنون این پرسش‌ها از سوی جمعی از باستان‌شناسان و فعالان میراث فرهنگی مطرح شده است که آیا این طرح، ملاحظات مربوط به «ارزیابی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی» (اتاف) را در نظر گرفته است؟ همچنین، شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ مصوب کرده بود که برای «الحاق ۲۹۹ هکتار اراضی به محدوده شهر جیرفت در راستای طرح نهضت ملی مسکن» ضرورتاً باید «ملاحظات مربوط به حریم منظر اثر ثبتی در محدوده الحاقی با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان در طرح اعمال شود.» آیا وزارت میراث فرهنگی به این موضوع رسیدگی کرده است؟ آیا توسعه جیرفت با نابودی ارزش‌ها و دارایی‌های تاریخی و فرهنگی آن دنبال خواهد شد یا میراث و ارزش‌های فرهنگی برای نسل‌های آینده حفظ خواهند شد؟

جیرفت از کهن‌ترین تمدن‌های بشری است و حدود پنج‌هزار سال قدمت دارد و الواح خطی یافته‌شده از آن نشان‌دهنده یکی از نخستین خط‌های اختراع‌شده توسط بشر معرفی شده است. این محوطه باستانی پیش از این، با غارت گسترده‌ای مواجه شده بود؛ اوایل دهه ۸۰ که «هلیل‌رود» در جنوب استان کرمان، طغیان کرد و گور‌های باستانی و اشیاء دفن‌شده در آن آشکار شد و مردم با بیل و کلنگ راهی این منطقه شدند، آن زمان جیرفت را پنیری سوئیسی توصیف می‌کردند که حفاران آن را برای یافتن اشیاء تاریخی سوراخ سوراخ کرده بودند.

دیگر خبرها

  • نام‌گذاری معبر ورودی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان به‌نام «استاد فروغی»
  • استان‌ها در ۶۲ رشته طرح زنجیره‌های ارزش راهبردی فعالیت دارند
  • مالیات بر سوداگری برای کند کردن تیغ سوداگران است/گام بلند مجلس برای هزینه دار کردن فعالیت های سوداگرانه و دلالی
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!
  • روز ماما در سال ۱۴۰۳ چه روزیه + تاریخ، معرفی رشته مامایی و بازار کار
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت
  • فرصت تغییر محل آزمون پایان ترم برای پیام‌نوری‌ها
  • هیولای کنکور را با افتخار برپا کردیم!
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز