Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-04@23:42:16 GMT

درخواست کانون بازنشستگان هما از رئیسی

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۶۱۱۱۹

درخواست کانون بازنشستگان هما از رئیسی

کانون بازنشستگان هما در نامه‌ای به رئیس جمهوری خواستار عدم واگذاری موسسه صندوق بازنشستگی و وظیفه کارکنان «هما» به صندوق بازنشستگی کشوری شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، کانون بازنشستگان هما در نامه‌ای به رئیس جمهوری خواستار عدم واگذاری مؤسسه صندوق بازنشستگی و وظیفه کارکنان «هما» به صندوق بازنشستگی کشوری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این نامه خطاب به رئیس جمهوری آمده است: احتراماً در خصوص موضوع واگذاری مؤسسه صندوق بازنشستگی و وظیفه کارکنان «هما» به صندوق بازنشستگی کشوری (بند (ح) تبصره ۱۷ ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۱) مراتب ذیل را معروض می‌دارد.

۱- ثبت صندوق بازنشستگی و وظیفه مستخدمین هما (مصوب ۱۳۵۹/۰۳/۱۰ شورای انقلاب) در قالب مؤسسه صندوق بازنشستگی و وظیفه کارکنان هما در سال ۱۳۸۰ توسط ۱۰ تن از اعضای هیأت مدیره و مدیران وقت شاغل و بازنشسته شرکت با سرمایه یکصد میلیون ریال) دارای ابهام و اشکال قانونی و مغایر قوانین تأسیس، اساسنامه، آئین نامه استخدامی مستخدمین هما و… است، از آنجا که تأمین حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران هما در راستای تبصره ۲ ماده ۳۴ آئین نامه استخدامی شرکت توسط هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران هما صورت پذیرفته است و صرفاً بخش اندکی از امور رفاهی بازنشستگان توسط مؤسسه گاه انجام شده است، لذا مؤسسه مورد اشاره ماهیت یک صندوق بازنشستگی را ندارد.

۲- مؤسسه صندوق بازنشستگی و وظیفه کارکنان هما به استناد ماده ۷ اساسنامه خود یک مؤسسه خصوصی غیرانتفاعی و دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی و اداری است و بر همین اساس در زمره شرکت‌های دولتی تلقی نمی‌شود، مضافاً اینکه دیوان عدالت اداری نیز به استناد اینکه این مؤسسه غیردولتی است، همواره شکایت علیه آن را خارج از حدود صلاحیت احصاء شده دیوان عدالت اداری اعلام کرده است، ضمن اینکه قطع نظر از دادنامه‌های صادره از سوی دیوان، مطابق تعریف مقرر در ماده ۲ قانون مدیریت خدمات کشوری مؤسسه صندوق بازنشستگی و وظیفه کارکنان هما فاقد اوصاف مقرر در مستند قانونی یاد شده است، از این رو انتقال یک مؤسسه خصوصی غیر دولتی به یک صندوق دولتی فاقد وجاهت قانونی است.

۳- با استناد به فتوای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) در سال ۱۳۶۴ که مورد تائید حضرات آیات مرحوم علوی گرگانی و نیز مکارم شیرازی نیز قرار گرفته است، دخل و تصرف در اموال خصوصی افراد را در چنین عرصه‌هایی بدون رضایت و اذن آن‌ها جایز نمی‌دانند، مضافاً اینکه صندوق بازنشستگی نفت نیز با استناد به فتوای حضرت امام خمینی (ره)، در سال ۱۳۹۱ در جریان تصویب قانون جدید مربوط به وظایف و اختیارات وزارت نفت توسط نمایندگان مجلس هشتم، استقلال خود را حفظ نمود.

۴- بازنشستگان و مستمری بگیران هما نسبت به این واگذاری رضایت نداشته و موجب ایجاد نگرانی عمیق آنان نسبت به آینده خود گردیده است.

۵- شرکت هما تاکنون به استثنای یک سال اخیر که به دلیل شرایط خاص ایجاد شده با کمبود نقدینگی جهت پرداخت حقوق و مطالبات معوقه بازنشستگان و کارکنان خود مواجه بوده است، در راستای ماده فوق در پرداخت حقوق و مزایای کارکنان خود کوتاهی نکرده و از این پس نیز با توجه به رفع موانع از جمله رفع تحریم‌ها و گشایش مالی و اقتصادی قادر به تأمین هزینه‌ها از جمله پرداخت هزینه حقوق بازنشستگان در راستای وظایف ذاتی خود خواهد بود، مضافاً اینکه شرکت هواپیمایی چابهار از شرکت‌های تابعه مؤسسه صندوق بازنشستگی و وظیفه کارکنان هما با اخذ مجوز AOC از سازمان هواپیمایی کشوری فعالیت پروازی خود را از اسفند ماه سال گذشته آغاز نموده است و به تبع آن سایر شرکت‌های زیر مجموعه آن از جمله شرکت خدمات فرودگاهی هما، شرکت مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما، خدمات مسافرتی و جهانگردی صبای هما، مرکز آموزش‌های هوایی هما نیز فعال شده و در کنار هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران هما بخشی از هزینه‌ها را بر عهده خواهند گرفت. ضمن اینکه با توجه به دولتی بودن شرکت هما و در راستای تکلیف قانونی دولت از جمله منطبق بر بند (ج) ماده (۹) قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی، حقوق افراد عضو و تحت پوشش در قبال تعهدات قانونی سازمانها، مؤسسات و صندوق‌های بیمه‌ای این نظام تحت ضمانت دولت خواهد بود و دولت مکلف است تمهیدات مالی، اعتباری و ساختاری را در این زمینه ایجاد نماید؛ لذا با توجه به موارد فوق الذکر و وجود اشکالات قانونی که اجمالا به استحضار رسید، نظر به اینکه در تبصره فوق الذکر بر رعایت حقوق قانونی و شرعی هر دو صندوق تأکید شده است، از حضرتعالی صمیمانه استدعا دارد، به منظور رفع دغدغه و نگرانی قریب به ۱۲۳۰۰ نفر بازنشستگان و مستمری بگیران این شرکت که با خانواده‌های ایشان بالغ بر ۵۰ هزار نفر خواهند بود، ضمن دستور بررسی موارد فوق الاشاره در راستای جلوگیری از تضییع حقوق قانونی این عزیزان دستور فرمائید نسبت به توقف عملیات اجرایی این واگذاری اقدامات لازم به عمل آید.

پیشاپیش از بذل توجه و دستور مساعد و عاجل حضرتعالی کمال تشکر و امتنان را دارم، بدیهی است این اقدام ارزشمند همواره در یاد و اذهان بازنشستگان همائی باقی خواهند ماند.

غلامرضا خانی دهنوی نایب رئیس هیأت مدیره کانون بازنشستگان هما

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صندوق بازنشستگی کشور رئیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۱۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بر ظرفیت بالای ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه صنایع معدنی و توانمندی این شرکت‌ها برای رفع نیازهای فناورانه این حوزه تأکید کرد. 

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان با اشاره به برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) در حوزه صنایع معدنی که در روزهای پایانی هفته اخیر برگزار شد، یادآور شد: صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود،

وی گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند. میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند.

خیاطیان تصریح کرد: این شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های مختلفی نقش‌آفرینی می‌کنند. یکی از نمونه‌‎های بارز نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها را در زمان همه‌گیری کرونا در کشور شاهد بودیم. این شرکت‌ها توانستند بسیاری از نیازهای اساسی کشور در حوزه‌هایی مانند تولید ماسک و دستگاه‌های ونتیلاتور را تأمین کنند. امروز با این موجودیت عظیم روبرو هستیم که نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می‌کنند.

نقش مهم شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: این زیست‌بوم به‌خوبی بالغ شده است. درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.

خیاطیان افزود: شاید پیش از این، شرکت‌های پتروشیمی، فولاد، صنایع معدنی و سیمانی توجه کمتری به حوزه نوآوری داشتند، اما برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) نشان می‌دهد که شرکت‌های بزرگ نیز به شکل ویژه به حوزه نوآوری و فناوری توجه دارند و این رویکرد کمک می‌کند تا سهم ۷ درصدی اقتصاد دانش‌بنیان از GDP محقق شود. اما چطور می‌توان شرکت‌های بزرگ را برای ورود به حوزه دانش‌بنیان ترغیب کرد؟ در این راستا مشوق‌هایی از سوی دولت و مجلس در نظر گرفته شده‌اند.

شرکت‌های بزرگ، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند

به نقل از صندوق نوآوری، وی تأکید کرد: یکی از راهکارها این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند. راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است.

خیاطیان، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهادهای تخصصی، یکی از راهکارهای سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: به اعتقاد ما، حوزه معدن یکی از بخش‌هایی است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویدادهایی مانند رویداد چادرو، حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیازهای فناورانه شما را احصاء و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • آغاز ثبت ‌نام سربازان برای دریافت مشوق‌های مهارت‌آموزی از امروز
  • گلایه کارکنان از متوقف شدن اجرای طرح عقد قرارداد مستقیم با نیرو‌ها در برخی از شرکت‌ها
  • شرکت در انتخابات هم حق است هم وظیفه
  • امکان ساخت ۴ و نیم میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود
  • زندگی سخت است، اما مدیرعاملی سخت‌تر!
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • یک مرزبان در بانه به شهادت رسید