Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سگ‌های انباری»، «کله پاک‌کن»، «مکس دیوانه» و «راکی» از جمله ارزان‌ترین فیلم‌های هالیوودی بودند که پرفروش شدند.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایران اکونومیست، موفقیت یک فیلم الزاما به بودجه ساخت آن وابسته نیست. اگرچه پول بیشتر می‌تواند کمک بزرگی برای فرآیند تولید باشد اما این ایده خوب و بازیگران و عوامل مستعد و تواناست که در کنار هم یک فیلم خوب می‌سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه فهرستی از ارزان‌ترین فیلم‌های هالیوودی را مشاهده می‌کنید که در گیشه حسابی سروصدا کرده و در برابر فیلم‌های بزرگ و گرانقیمت عرض اندام کردند.  

میس سان شاین کوچولو (بودجه ۸ میلیون دلاری)

فیلم میس سان شاین کوچولو (۲۰۰۶، جاناتان دیتون و ولری فاریس) یک فیلم جاده‌ای در ژانر درام- کمدی و محصول سال ۲۰۰۶ است که پس از اکران در جشنواره فیلم ساندنس توسط استودیو فاکس سرچ لایت پیکچرز خریداری شد.

این فیلم که با صرف بودجه ۸ میلیون دلاری ساخته شد، ۱۰۱ میلیون دلار فروش کرد و به یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های گیشه تبدیل شد. میس ساین شاین کوچولو همچنین برنده چند جایزه سینمایی شد که از آن جمله می‌توان به جایزه اسکار بهترین فیلم‌نامه غیراقتباسی و اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد اشاره کرد. این فیلم مورد استقبال منتقدان و تماشاچیان قرار گرفت و از طرف جوایز موسسه فیلم آمریکا فیلم سال نام گرفت.

فیلم میس سان شاین کوچولو درباره یک خانواده متوسط آمریکایی است که برای حمایت از دختر خردسالشان که به یک مسابقه رقص و آواز راه یافته، همراه او راهی یک سفر دسته جمعی می‌شوند.  

پروژه جادوگر بلر (بودجه ۶۰۰ هزار دلاری)

فیلم پروژه جادوگر بلر (۱۹۹۹، دنیل مایریک و ادواردو سانچز) یک فیلم مستقل ترسناک است که با بودجه‌ای کم فیلمبرداری و ساخته شد اما پول خوبی نصیب سازندگان خود کرد. این فیلم که تنها با صرف ۶۰۰ هزار دلار ساخته شده بود، ۲۴۸ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار در گیشه جهانی فروخت.

این فیلم با ایده زیرکانه و استراتژی جسورانه در بازاریابی در کوتاه مدت به موفقیتی عظیم دست یافت تا جایی که از ایده اصلی آن فیلم‌های بیشتر، کتابهای و بازی های ویدئویی جدید متولد شدند.

پروژه جادوگر بلر روایتگر داستان سه دوست است که در صدد تهیه یک فیلم مستند درباره یک افسانه محلی برمی‌آیند.

سوپر سایز من (بودجه ۶۵ هزار دلاری)

در سال ۲۰۰۴ یک مستندساز مستقل به نام مورگان اسپرلاک تصمیم گرفت یک آزمایش انجام داده و از آن فیلمبرداری کند. نتیجه این آزمایش فیلمی به نام سوپر سایز من شد که در آن اسپرلاک یک ماه کامل تنها غذای مک دونالد را خورد تا ببیند غذاهای پرکالری این رستوران زنجیره‌ای چه تاثیرات فیزیکی و روانی روی وی خواهد داشت.

این فیلم با بودجه ۶۵ هزار دلار ساخته شد و ۲۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار در گیشه فروخت. هدف از ساخت این فیلم آگاهی افزایی درباره رشد چاقی در آمریکا بود و مک دونالد را وادار کرد غذاهای سوپرسایز را از منوهای خود حذف کند. این فیلم با استقبال خوبی از سوی منتقدان و تماشاچیان روبه رو شد و موفقیت بزرگی به دست آورد.

سگ‌های انباری (بودجه ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار دلاری)

سگ‌های انباری (۱۹۹۲، کوئنتین تارانتینو) که اولین فیلم بلند کوئنتین تارانتینو بود همچنان به عنوان یکی از موردتوجه‌ترین آثار وی شناخته می‌شود. این فیلم با بودجه‌ای اندک ساخته شد که البته رقم دقیق آن مشخص نیست.

سگ‌های انباری درباره ۶ جنایتکار است که برای یک دزدی استخدام می‌شوند آن هم در شرایطی که هیچ یک دیگری را نمی‌شناسد.

سگ‌های انباری در ابتدا چندان در گیشه سروصدا نکرد اما پس از آن که تاراتنینو معروف شد، این فیلم هم طرفداران وفادار خود را پیدا کرد.

مانتی پایتون و جام مقدس (بودجه ۴۰۰ هزار دلاری)

فیلم مانتی پایتون و جام مقدس (۱۹۷۵، تری گیلیام و تری جونز) یک نقیضه بریتانیایی از داستان ماجراجویی‌های شاه آرتور برای پیدا کردن جام مقدس است. این فیلم ۸۷ دقیقه‌ای معمولا در فهرست بهترین فیلم‌های کمدی در آمریکا و در جهان قرار می‌گیرد. مانتی پایتون و جام مقدس با بودجه ۴۰۰ هزار دلاری ساخته شد و ۵ میلیون دلار فروش کرد.

آغازگر (بودجه ۷ هزار دلاری)

فیلم آغازگر (۲۰۰۴ ،شین کاروث) یک فیلم مستقل در ژانر علمی- تخیلی به نویسندگی، کارگردانی و تهیه‌کنندگی شین کاروث است که به سوژه سفر در زمان می‌پردازد. این فیلم ۷۷ دقیقه‌ای که با بودجه ۷ هزار دلاری ساخته شده و در گیشه جهانی ۸۴۱ هزار و ۹۲۶ دلار فروش کرد، در سال ۲۰۰۴ موفق به دریافت جایزه بزرگ هیات داوران جشنواره فیلم ساندنس شد.  

کله پاک کن (بودجه ۱۰۰ هزار دلاری)

کله‌پاک کن به عنوان اولین فیلم بلند دیوید لینچ یک شاهکار ترسناک است که در سال ۱۹۷۷ روی پرده سینماها رفت. در اولین نمایش این فیلم در جشنواره فیلمکس در لس‌آنجلس، تنها ۲۵ نفر به تماشای فیلم نشستند اما کله پاک کن لینچ در نهایت بیش از ۷ میلیون دلار در گیشه فروش کرد و به یک موفقیت تجاری تبدیل شد.  

این فیلم پس از اکران با ترکیبی از نقدهای مثبت و منفی روبه رو شد اما در سال ۲۰۰۴ آنقدر از لحاظ فرهنگی مهم تلقی شد که کتابخانه کنگره، آن را برای حفاظت در فهرست ملی ثبت فیلم انتخاب کرد.

گمشده در ترجمه (بودجه ۴ میلیون دلاری)

فیلم درام، عاشقانه و کمدی گمشده در ترجمه به کارگردانی و نویسنده سوفیا کاپولا در سال ۲۰۰۳ اکران شد و ۱۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار فروش کرد. این در حالی است که تنها ۴ میلیون دلار صرف ساخت این فیلم شده بود.  

منتقدان، سوفیا کاپولا و ستارگان این فیلم یعنی اسکارلت جوهانسون و بیل موری را تحسین کردند و این فیلم چند جایزه از جمله یک جایزه اسکار برای بهترین فیلمنامه غیراقتباسی، سه جایزه گلدن گلوب و سه جایزه بفتا برد. فیلمبرداری این فیلم سودده تنها ۲۷ روز طول کشید.

شهر خدا (بودجه ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دلاری)

فیلم شهر خدا (۲۰۰۲، فرناندو میرلس) که براساس داستان واقعی و رمانی به همین نام ساخته شده به مقوله رشد جرم و جنایت در حاشیه شهر ریو دوژانیرو در دهه‌های ۶۰ تا ۸۰ میلادی می‌پردازد.

این فیلم که با بودجه ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دلاری ساخته شده، با استقبال گرم تماشاچیان روبه‌رو شد و در گیشه ۳۰ میلیون و ۶۵۰ هزار دلار فروش کرد.

مکس دیوانه (بودجه ۲۰۰ هزار دلاری)

اولین فیلم از مجموعه فیلم‌های مکس دیوانه در سال ۱۹۷۹ اکران شد و بین منتقدان در جهان فضایی دو قطبی ایجاد کرد. این فیلم پساآخرالزمانی که توسط بسیاری از افراد از جمله استیون کینگ، نویسنده مشهور آمریکایی، مورد انتقاد قرار گرفته بود به سرعت در دل تماشاچیان جا باز کرد و با وجود بودجه پایین ساخت بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در گیشه جهانی فروش کرد.

این فیلم اکشن و مهیج اولین فیلم جورج میلر، کارگردان استرالیایی، بود. وی پس از این فیلم سه دنباله برای آن ساخت که از آن جمله می‌توان به مکس دیوانه: جاده خشم اشاره کرد. این فیلم برای مدتی طولانی رکورد گینس برای سودده‌ترین فیلم تاریخ را در اختیار داشت.

برو بیرون (بودجه ۵ میلیون دلاری)

فیلم ترسناک برو بیرون (۲۰۱۷، جوردن پیل) اولین تجربه کارگردانی جوردن پیل کمدین بود و بدون تردید می‌توان آن را یکی از بهترین فیلم اولی‌های دهه ۲۰۱۰ نامید. این فیلم با نقدهای مثبتی همراه شده و امتیاز ۹۸ درصد را در راتن تومیتوز کسب کرده است.

برو بیرون که در سال ۲۰۱۷ با بازی دنیل کالویا، الیسون ویلیامز و بردلی ویتفورد اکران شد، برای دریافت چند جایزه نامزد شد و اولین اسکار جوردن پیل را برای بهترین فیلم‌نامه غیراقتباسی نصیب او کرد. این فیلم با بودجه ۵ میلیون دلاری ساخته شد و ۱۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار فروخت.

راکی (بودجه ۱ میلیون دلاری)

فیلم راکی (۱۹۷۶، جان جی. آویلدسن) یک درام کلاسیک در شاخه فیلم‌های ورزشی است که در سال ۱۹۷۶ با بازی سیلور استالونه روی پرده سینماها رفت. این فیلم روایتگر داستان یک بوکسور مهربان از طبقه کارگری است که برای گذران زندگی شرخری می‌کند.

این فیلم در ابتدای اکران چندان موفق نبود اما کم کم با استقبال تماشاچیان مواجه شد و ۲۲۵ میلیون دلار فروش کرد این در حالی است که برای ساخت این فیلم تنها کمی بیشتر از ۱ میلیون دلار هزینه شده بود.

فیلم از طرف منتقدان با تحسین روبه رو شد و به پرفروش‌ترین فیلم سال ۱۹۷۶ و دومین فیلم پرفروش سال ۱۹۷۷ پس از جنگ ستارگان تبدیل شد.

این فیلم کلاسیک نامزد ۱۰ جایزه اسکار شد و سه جایزه از این ۱۰ جایزه از جمله اسکار بهترین فیلم را دریافت کرد.

مهتاب (بودجه ۴ میلیون دلاری)

فیلم مهتاب (۲۰۱۶، بری جنکینز) برنده جایزه اسکار بهترین فیلم سال ۲۰۱۷ است. این فیلم با تیمی از بازیگران سیاه‌پوست و براساس یک کتاب زندگینامه‌ای به قلم تارل الوین مکرینی ساخته شده است.

فیلم مهتاب که روایتگر داستان زندگی یک سیاه‌پوست همجنسگرا در سه مقطع کودکی، نوجوانی و بزرگسالی است، با یک بودجه ۴ میلیون دلاری ساخته شده و بیش از ۶۵ میلیون دلار در جهان فروش کرد.  

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: دیوید لینچ ، هالیوود ، فروش فیلم ها

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دیوید لینچ هالیوود فروش فیلم ها دلاری ساخته شد دلار فروش ترین فیلم سگ های انباری ۴ میلیون دلار میلیون دلاری اسکار بهترین دلار در گیشه بهترین فیلم جایزه اسکار هزار دلاری مکس دیوانه روبه رو شد ساخته شده هزار دلار جام مقدس یک فیلم بودجه ۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۲۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ۱۴ نفر بالاترین ثروت در جهان را دارند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در دنیای امروز جایگاه و امکاناتی وجود دارد که فقط با پول می توان خرید، مانند عضویت در باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری جهان؛ امکانی که تنها در صورت داشتن ثروتی چند میلیارد دلاری برای هر فرد محقق خواهد شد. باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری جهان را طبقه نخبه‌ای از میلیاردرهایی که دارای ثروت ۱۲ رقمی هستند، تشکیل می دهند و امسال ۱۴ نفر در سراسر جهان واجد شرایط حضور در این باشگاه شناخته شدند که بسیاری از آنها با راه‌اندازی شرکت‌های فناوری به این ثروت هنگفت دست پیدا کردند. این تعداد در مقایسه با شش سال گذشته و تنها در یک مورد نسبت سال ۲۰۲۰ افزایش داشته است.

به گزارش اقتصادنیوز، براساس گزارش اخیر فوربس، میلیاردرهای جهان ۱۲۰ درصد ثروتمندتر از یک دهه قبل شده اند، اما این ۱۴ نفر که دارایی آنها ۲۵۵ درصد افزایش یافته، بسیار بهتر از میانگین سایر میلیاردرهای جهان عمل کرده اند. ۱۴ عضو باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری‌های جهان، در مجموع ۲ تریلیون دلار ثروت دارند و بدین ترتیب ۰.۵ درصد از تعداد ۲۷۸۱ میلیاردر جهان، صاحب حدود ۱۴ درصد از کل ثروت میلیاردرهای جهان هستند.

این در حالیست که چندی پیش ۱۰۰ میلیارد دلار حتی برای مجموعه میلیاردرها دور از دسترس به نظر می‌رسید. در سال ۱۹۸۷، زمانی که فوربس اولین رتبه بندی ثروت جهانی خود را منتشر کرد، فقط دو سرمایه دار ژاپنی بودند که بیش از ۱۰ میلیارد دلار ثروت داشتند. (حدود ۲۷ میلیارد دلار به نرخ امروز، مبلغی که در فهرست ۲۰۲۴ در رتبه ۶۹ قرار می گیرد.)

ثروتمندان جهانچند درصد ثروت جهان در اختیار اعضای باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری است؟
سهم دارایی ۱۴ عضو باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری از ثروت کل جهان چقدر است؟ این سوالی است که پاسخ آن را می‌توان از گزارش ارائه شده توسط بانک کردیت سوئیس و شرکت خدمات مالی و بانکداری سوئیسی UBS پیدا کرد.

براساس تجزیه و تحلیل ثروت پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر که توسط بانک کردیت و UBS انجام شده است، مجموع ثروت افراد صاحب ثروت جهان تا پایان سال ۲۰۲۲، به ۴۵۴ تریلیون دلار رسیده است. این در حالیست که مجموع ثروت اعضای باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری جهان، بالغ بر دو تریلیون دلار است و بدین ترتیب می توان گفت این ۱۴ نفر حدود ۰.۴۴ درصد از ثروت کل افراد صاحب ثروت جهان (با مبنا قرار دادن آمار بانک سوئیسی) را در اختیار دارند.

برنارد آرنو، به عنوان ثروتمندترین فرد جهان هم نسبت به ثروت افراد صاحب ثروت جهان ۰.۰۵۱ درصد، سهم دارد. همچنین براساس این گزارش، حدود ۵۴ میلیون، میلیونر در سراسر جهان تا پایان سال ۲۰۲۲ حضور داشتند که میانگین ثروت هر بزرگسال ۸۴۷۱۸ دلار بوده است.


دنیز موریسون در آگوست ۲۰۱۱ در شرکت کمبل سوپ به اوج حرفه خود رسید، زمانیکه زنان کمی مانند او در پست‌های عالی‌رتبه شرکت‌های بزرگ ایالات‌متحده قرار داشتند.

اگر بخواهیم درک بهتری از میزان ثروت ۱۴ عضو باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری‌های جهان داشته باشیم، بد نیست میزان آن را در نسبت با ایران بسنجیم.

بنا به گزارش بانک مرکزی موجودی سرمایه خالص اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۷ هزار همت است.

با توجه به تورم و افزایش قیمت‌ها از منبع تشکیل سرمایه ناخالص تا سال ۱۴۰۲ و فرض رشد حقیقی صفر، ارزش موجودی سرمایه اقتصاد ایران برای سال ۱۴۰۲ به بیش از ۶۹ هزار همت رسیده است که با فرض قیمت میانگین نرخ ارز غیررسمی ۵۰ هزار تومانی، اقتصاد ایران حدود «۱۴۰۰ میلیارد دلار» سرمایه دارد.

بر این اساس می توان گفت که دارایی «۲۰۰۰ میلیارد دلاری» ۱۴ نفر میلیارد جهان، در حدود ۴۰٪ از موجودی سرمایه اقتصاد ایران بزرگتر است.

البته باید این نکته مهم را در نظر گرفت چون جریان سرمایه بین‌المللی در املاک و مستغلات، ماشین‌آلات، معادن و حتی نظام پرداخت ایران ورودی ندارد، دارایی ایرانیان در داخل کشور حتما ارزش واقعی و حقیقی بیش از این دارد.

با این همه، از دیگر نکات جالب توجه درباره باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری جهان که فوربس معرفی کرده، کشورهایی است که اعضای این باشگاه شهروند آن هستند که به جز چهار مورد (مکزیک، هند، اسپانیا و فرانسه)، ۱۰ ثروتمند جهان در ایالات متحده آمریکا ساکن‌اند.

اما آنچه مشخص است، امروزه با افزایش ثروت در سراسر جهان، عضویت در باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری روز به روز رایج تر می شود. در ادامه فهرست کامل انحصاری ترین باشگاه زمین، از کم ترین تا بیشترین میزان ثروت را مرور خواهیم کرد. (میزان دارایی خالص مربوط به ۸ مارس ۲۰۲۴ است.)

۱۴. کارلوس اسلیم
اسلیم از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ به عنوان ثروتمندترین فرد جهان با ۷۴ میلیارد دلار در اوج رتبه بندی قرار داشت. اگرچه اکنون ۱۳ نفر دیگر جلوتر از او هستند، اما به لطف افزایش ارزش پزو مکزیک و جهش ۶۰ درصدی قیمت سهام شرکت صنعتی اش، او همچنان از همیشه ثروتمندتر است.

۱۳.آمانسیو اورتگا
دارایی خالص: 103 میلیارد دلار | منبع ثروت: زارا | کشور: اسپانیا

ثروت اورتگا از سال گذشته تاکنون ۲۶ میلیارد دلار افزایش یافته است و دارایی خالص او به دلیل جهش ۴۳ درصدی سهام خرده فروشی لباس اش که زنجیره مد زارا را اداره می کند، به ۱۲ رقم رسیده است. مجموعه املاک و مستغلات اورتگا که شامل لجستیک، املاک مسکونی و اداری عمدتا در اروپا و آمریکای شمالی می شود، اکنون ۲۰ میلیارد دلار ارزش دارد و به مستاجران از جمله اپل، آمازون و والمارت اجاره داده می شود.

۱۲. مایکل بلومبرگ
دارایی خالص: 106 میلیارد دلار | منبع ثروت: بلومبرگ | کشور: آمریکا

در آگوست، بلومبرگ LP، زمانی که بلومبرگ پس از سه دوره به عنوان شهردار نیویورک انتخاب، ولاد کلیاتچکو را به عنوان مدیرعامل منصوب کرد که اولین مدیر اجرایی از سال ۲۰۱۴ محسوب می شد. مایل بلومبرگ همچنین در حال برنامه ریزی بلندمدت برای پول خود است و آوریل گذشته، بنیانگذار ۸۲ ساله غول فناوری مالی و رسانه ای به طور علنی متعهد شد که ۸۸ درصد از سهام خود برای کمک هایی مانند پیشگیری از تغییرات آب و هوایی و سلامت عمومی به خیریه بلومبرگ اهدا کند

۱۱. سرگی برین
دارایی خالص: 110 میلیارد دلار | منبع ثروت: گوگل | کشور: آم
ریکا

سرگی برین یک کارآفرینان موفق است که در حال حاضر در ایالات متحده آمریکا زندگی و فعالیت می کند ولی اصالتی روسیه ای دارد. او به همراه لارنس لری پیج توانست موتور جست و جوی اینترنتی گوگل را در سال ۱۹۹۸ میلادی (۱۳۷۸ شمسی) ایجاد کند

۱۰. لری پیج
دارایی خالص: 114 میلیارد دلار | منبع ثروت: گوگل | کشور: آمریکا

بنیانگذاران گوگل اکنون چهار سال از فعالیت های روزمره خود فاصله گرفته اند، اما همچنان بزرگترین سهامداران فردی این غول فناوری هستند. پیج بیشتر از دید عموم دوری می‌کرد و در پنج جزیره خصوصی گزارش‌شده‌اش، از جمله یکی در فیجی و دیگری در پورتوریکو، وقت می‌گذراند. برین سال گذشته از نیمه بازنشستگی خارج شد تا تغییراتی را در مدل‌های چت ربات هوش مصنوعی گوگل ارائه دهد و در زمان انتشار چت بات جمینی در دسامبر به عنوان یکی از «همیاران اصلی» معرفی شد.

۹. موکش آمبانی
دارایی خالص: 116 میلیارد دلار | منبع ثروت: منابع مختلف | کشور: هند

آمبانی اولین عضو آسیایی باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری است که امسال به لطف سهام پررونق شرکت خود موفق به کسب این جایگاه شد. در ماه مارس، او میزبان یک جشن سه روزه پر ستاره در مجتمع پالایشگاهی Reliance برای جشن عروسی آتی کوچکترین پسرش بود. ریحانا، خواننده معروف در این مراسم برای ۱۶۰۰ مهمان از جمله مارک زاکربرگ، بیل گیتس و ایوانکا ترامپ اجرا کرد.
۸. استیو بالمر
دارایی خالص: 121 میلیارد دلار | منبع ثروت: مایکروسافت | کشور: آمریکا

مالک لس آنجلس کلیپرز در تابستان امسال تیم خود (پنجمین تیم با ارزش NBA ) را به یک استادیوم جدید منتقل می کند. ثروت بالمر از سال گذشته تا حدودی به دلیل ارزش بالای کلیپرز و به لطف افزایش سهام مایکروسافت، ۴۰ میلیارد دلار افزایش یافته است.

۷. بیل گیتس
دارایی خالص: 128 میلیارد دلار | منبع ثروت: مایکروسافت | کشور: آمریکا

بیل گیتس علیرغم اینکه تقریباً ثروتمندترین فردی است که تا به حال جهان به خود دیده است اما به لطف رقابت سخت در صدر، طلاق پرهزینه در سال ۲۰۲۱ و ۵۹ میلیارد دلاری که به امور خیریه داده است، کمترین رتبه را از سال ۱۹۹۲ کسب کرده است. بنیانگذار مایکروسافت در ۱۸ سال از ۲۳ سال (۱۹۹۵ تا ۲۰۱۷) ثروتمندترین فرد جهان بود.

۶. وارن بافت
دارایی خالص: 133 میلیارد دلار | منبع ثروت: برکشایر هاتاوی | کشور: آمریکا

بافت که شریک تجاری دیرینه اش چارلی مانگر در ۹۹ سالگی در نوامبر درگذشت، در یک سال گذشته خود را در یک خصومت نادر دید و با جیمی هاسلم میلیاردر همکارش در مورد قیمت خرید برکشایر هاتاوی از زنجیره کامیون هاسلم اختلاف نظر داشت. طرفین در ژانویه به توافق رسیدند و برکشایر آخرین ۲۰ درصد از Pilot را به مبلغ ۲.۶ میلیارد دلار خریداری کرد. سهام برکشایر در بالاترین حد خود قرار دارد که نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش یافته است.

۵.لری الیسون
دارایی خالص: 141 میلیارد دلار | منبع ثروت: اورکل کورپوریشن | کشور: آمریکا

یک دهه پس از کناره گیری از سمت مدیرعاملی اوراکل، الیسون همچنان رئیس، مدیر ارشد فناوری و بزرگترین سهامدار آن با ۴۰ درصد از شرکت است. سهام اوراکل ۳۴ درصد رشد کرد و به او کمک کرد تا ۳۴ میلیارد دلار ثروتمندتر شود. سرمایه‌گذاری‌های دیگر او به خوبی پیش نمی‌روند و ارزش سهام او در X کمتر از یک‌سوم یک میلیارد دلاری است که برای آن پرداخت کرده است و Project Ronin، یک استارت‌آپ نرم‌افزار سرطان که او در سال ۲۰۱۸ تأسیس کرد، قرار است تعطیل شود.

۴. مارک زاکربرگ
دارایی خالص: 177 میلیارد دلار | منبع ثروت: فیس بوک | کشور: آمریکا

پس از سقوط ۷۵ درصدی سهام غول رسانه‌های اجتماعی نسبت به اوج خود در سال ۲۰۲۱، زاکربرگ تقریباً یک چهارم از کارکنان خود را اخراج کرد و در عین حال شرط‌بندی بزرگی روی هوش مصنوعی و متاورس داشت. سهام شرکت در طول سال گذشته تقریباً سه برابر شد و زاک با ۳۹ سال سن به ثروتمندترین فرد تبدیل شد.

۳.جف بزوس
دارایی خالص: 194 میلیارد دلار | منبع ثروت: آمازون | کشور: آمریکا

بنیانگذار آمازون امسال هم از نظر ثروت و هم از نظر آفتاب به طلا دست یافت. او به لطف جهش ۹۳ درصدی در سهام تجارت الکترونیک لویاتان، ۸۰ میلیارد دلار ثروتمندتر شد. در همین حال، او ۱۵۰ میلیون دلار برای خرید خانه در جزیره پناهگاه میلیاردر میامی، به سمت فلوریدای آفتابی و مالیات پسند پس از سه دهه نقل مکان کرد.

۲. ایلان ماسک
دارایی خالص: 195 میلیارد دلار | منبع ثروت: تسلا، اسپیس ایکس | کشور: آمریکا

ثروت ایلان ماسک تا نوامبر ۲۰۲۱ فاصله زیادی دارد، زمانی که او اولین کسی بود که ۳۰۰ میلیارد دلار ثروت داشت. از آن زمان، او چندین بار عنوان ثروتمندترین جهان را به دست آورده و از دست داده است زیرا شرط بندی های جسورانه او یا رشد داشته است مانند ارزش اسپیس ایکس که به ۱۸۰ میلیارد دلار افزایش یافت، یا مانند شبکه اجتماعی ایکس (۷۰%) و سهام تسلا (۵۷%) کاهش یافته است.


۱. برنارد آرنو
دارایی خالص: 233 میلیارد دلار | منبع ثروت: LVMH | کشور: فرانسه

ثروتمندترین فرد جهان برای دومین سال متوالی. ثروت آرنو در سال ۲۰۲۳ است که به لطف شرکت لوکسش، LVMH، که مالک لویی ویتون، کریستین دیور و سفوراست، ۱۰ درصد رشد ثروت داشته است. سال گذشته، غول مد ۱۶.۵ میلیارد دلار سود خالص در ازای ۹۴ میلیارد دلار درآمد را اعلام کرد. آرنو برنامه جانشینی خود برای حفظ کنترل خانواده را در ژانویه تثبیت کرد، زمانی که پیشنهاد کرد پسرانش الکساندر و فردریک را به هیئت مدیره LVMH اضافه کنند، جایی که آنها به دو فرزند بزرگ او، آنتوان و دلفین بپیوندند.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899468

دیگر خبرها

  • شمش طلا با چه دلاری حراج شد؟‌ + نمودار
  • صادرات ۱۰ میلیارد دلاری دانش بنیان‌ها تا دو سال آینده
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی
  • این ۱۴ نفر بالاترین ثروت در جهان را دارند
  • (تصاویر) گران قیمت‌ترین استایل‌های زنان هالیوودی در مراسم‌های فرش قرمز
  • ضرر ۳۵۵ میلیون دلاری بوئینگ