Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@00:18:31 GMT

آسیب به پل تاریخی سیاه رود رودبار جزئی است

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۶۳۵۷۸

آسیب به پل تاریخی سیاه رود رودبار جزئی است

ولی جهانی شامگاه یکشنبه درباره انتشار خبری در شبکه های اجتماعی مبنی بر آسیب به پل یادشده در گفت وگو با خبرنگار ایرنا توضیح داد: براساس بررسی های گروه کارشناسی اعزامی از این اداره کل، تعدادی قلوه سنگ از زیر یکی از   پایه های پل بیرون آمده که گویا متعلق به مرمت های مدیریت میراث فرهنگی وقت بوده که در دهه ۷۰ روی این بنا انجام شده و خسارات وارده بصورت جزئی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: پل تاریخی سیاهرود به عنوان یکی از پل‌های مستحکم شهرستان رودبار که پایه‌های آن متعلق به عصر صفوی و بنای اصلی آن متعلق به دوران قاجار بوده در سال ۱۳۸۲ با شماره ۹۳۹۹ در فهرست میراث ملی کشور به ثبت  رسیده که این امر نشان‌ دهنده اهمیت کاربری این پل در تاریخ منطقه و لزوم حفاظت حداکثری از بستر اطراف آن است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان درخصوص کلیت ماجرا توضیح داد: بنابر گزارش های واصله از سوی مردم منطقه سیاهرود و یگان حفاظت میراث فرهنگی و  رییس میراث فرهنگی شهرستان رودبار شخصی که به  عنوان سرمایه گذار منطقه است در تاریخ ۳۱ فروردین اقدام به برداشت شن و ماسه در زیر پل تاریخی سیاهرود کرد که بلافاصله موضوع در دستور کار دادستانی رودبار قرار می گیرد .

جهانی اظهار داشت: طبق دستور دادستان و پرسنل نیروی انتظامی به همراه همکاران یگان حفاظت منطقه رستم آباد در محل حاضر می شوند و  اقدام به توقف عملیات غیرقانونی برداشت شن و ماسه از زیرپل و محیط اطراف پل تاریخی  سیاهرود شهرستان رودبار می کنند.

وی بیان کرد: با مذاکرات انجام شده، صاحبان این مجتمع گردشگری اعلام آمادگی خود را برای تقبل هزینه‌های مرمت این اثر تاریخی تحت نظارت اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان اعلام کردند.

جهانی اظهار داشت: باتوجه به نگرانی جامعه محلی و  ضرورت جلوگیری از ادامه آسیب های احتمالی به این بنای ارزشمند، این اداره کل اقدام به طرح شکایت علیه متخلف احتمالی در دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان رودبار کرده و  مقام محترم دادستانی برای روشن شدن و رسیدگی به این پرونده وارد عمل شده است.

وی ضمن اطمینان دادن نسبت به جدیت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان در پیگیری و اعلام نتیجه موضوع یادشده، از دوستداران میراث فرهنگی و اصحاب رسانه درخواست کرد به اظهارنظرهای غیرکارشناسی و احساسی  توجه نکنند و اخبار را تنها ازمنابع رسمی دنبال کنند.

برچسب‌ها رودبار میراث فرهنگی گیلان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رودبار میراث فرهنگی گیلان رودبار میراث فرهنگی گیلان میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۳۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، محمد طاهریان‌مقدم اظهار کرد: در این جشنواره تاکید بر غذاهای بومی محلی شهرستان و آش کمای انغوزه است.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چناران ادامه داد: غذاهای سنتی از نظر داشتن مواد مغذی، ویتامین‌ها و املاح ارزش غذایی بالایی دارد، شهرستان چناران غذاهای سنتی زیادی دارد که برخی از آن‌ها به فراموشی سپرده شده‌اند؛ هدف از برگزاری این جشن‌ها احیا سنن و آداب رسوم گذشتگان است که با شناسایی و حفظ آن‌ها می‌توان به سلامت خانواده کمک کرد.

وی با بیان این که برپایی جشنواره عاملی برای افزایش شور و نشاط در خانواده‌ها است، تصریح کرد: جشنواره غذاهای سنتی، موسیقی محلی و همچنین بازدید از مزارع گیاهان دارویی با مشارکت اقامتگاه بوم‌گردی منیژگان در روستای آبگاهی در مورخ ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

طاهریان‌مقدم افزود: برنامه‌های این جشن شامل اجرای موسیقی سنتی، اجرای سرود و جشنواره غذاهای سنتی، نمایشگاه گیاهان دارویی و محصولات خانگی، دست بافته‌های زنان و دختران روستایی است.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چناران یادآور شد: آش انغوزه یکی از غذاهای سنتی این شهرستان است که بیشتر در دامنه کوه‌های هزار مسجد در بهار رشد می‌کند.

دیگر خبرها

  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • ۳۴ باند حفاری اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی منهدم شد
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر