Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس رضایی گفت: امسال به دلیل سرمازدگی که در روز‌های ابتدایی سال ۱۴۰۱ رخ داد خسارت‌هایی به باغات و مزارع وارد شد، برخی از محصولات کشاورزی نظیر گندم، جو دیم و آبی، انگور و گل محمدی خسارات شدیدی به بار آورد.

او گفت: کم شدن محصول در تولید و برداشت گل محمدی مطمئناً تأثیراتی را در بازار خریدوفروش به‌جا خواهد گذاشت که در این میان باید کشاورزان را حمایت کرده تا دچار یاس و ناامیدی نشوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مدیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی شهرستان فیروزآباد، از سوی دیگر عده‌ای از دلالان با ورود در این منطقه با خرید گل از کشاورزان که از سویی به زیان کشاورز و از سوی دیگر به زیان گلاب گیران این منطقه و در نتیجه ایجاد افزایش بی‌رویه قیمت گلاب خواهد شد در منطقه فعالیت می‌کنند.

رضایی گفت: در حال حاضر دلالان گل را در باغ ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان خریداری می‌کنند که کشاورزان باید توجه داشته باشند مراکز خرید و گلاب گیران این منطقه گل را تا ۷۵ هزار تومان خریداری می‌کنند.

او گفت: گلاب‌گیران باید با توجه به سرمازدگی و کاهش تولید گل سال جاری ۱۴۰۱ در منطقه باقیمت گذاری و خرید منصفانه هم مانع از زیان کشاورزان و هم مانع از ورود دلالان در این حوزه شوند.

رضایی گفت: گل محمدی، گیاهی مقاوم به کم‌آبی، آفات و امراض می‌باشد که علاوه بر خواص درمانی، دارای مزیت‌های اقتصادی فراوانی مانند ارزش صادراتی، جذب گردشگر و اشتغال‌زایی است.

او گفت: غنچه خشک، گلاب، روغن و اسانس، فرآورده‌های برگرفته از گل محمدی علاوه بر عرضه در بازار‌های داخلی، قابلیت صادرات به کلیه کشور‌های جهان را دارد.

مدیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی شهرستان فیروزآباد می‌گوید: فعالان در عرصه‌های صنایع تبدیلی گل محمدی با تولید گلاب، اسانس و روغن از ارزش‌افزوده گل محمدی بهره کافی را برده و درآمد واقعی گل محمدی می‌بایست عاید باغداران گردد.

گفتنی است میمند فیروزآباد از مراکز مهم تولید عرقیات، گل محمدی و تولید اسانس است که شهرت جهانی دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار گل محمدی دلالان خرید گلاب گیران گل محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۴۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برداشت گل محمدی در شهرستان اشکذر

به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، جعفری در بازدید از گلزار‌های گل محمدی در شهرستان اشکذر گفت: گل محمدی از جمله گیاهان با ارزش اقتصادی بالا است و با توجه به سیاست‌های سازمان جهادکشاورزی استان یزد در جهت تغییر الگوی کشت، گل محمدی به عنوان کشت جایگزین با سایر گیاهان آب بر، در مناطق مستعد کشت می‌شود. 

وی افزود: از فراورده‌های گل محمدی می‌توان به غنچه خشک، گلبرگ خشک، گلاب و اسانس اشاره کرد که تقریبا۸۰ درصد گل‌های‌تر برای گلاب گیری و اسانس و بقیه به صورت گلبرگ خشک برای تهیه مربا و سایر مصارف خوراکی و غنچه خشک بیشتر جهت صادرات استفاده می‌شود.

سرپرست مدیریت جهادکشاورزی اشکذر، با تاکید بر اهمیت زمان برداشت گل محمدی اظهار داشت: گل محمدی پس از باز شدن دوام کمی روی شاخه دارد و تأخیر در زمان برداشت منجر به کاهش کیفیت گلاب و اسانس استحصال شده می‌گردد. برداشت در صبح زود و قبل از طلوع آفتاب شروع می‌شود و باید قبل از گرم شدن هوا به مراکز خرید یا کارخانجات عرق‌گیری انتقال یابد.

جعفری گفت: برداشت گل محمدی از ۱۰ هکتار از گلستان‌های این شهرستان آغاز شده و پیش بینی می‌شود حدود ۳۵ تن گل‌تر توسط کشاورزان در این شهرستان برداشت گردد و برداشت این محصول در شهرستان اشکذر هر ساله از اواخر فروردین ماه آغاز و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد.

جعفری با اشاره به اهمیت راه اندازی و توسعه واحد‌های فراوری و اسانس گیری این محصول اقتصادی افزود: هم اکنون یک واحد گلابگیری صنعتی در این شهرستان وجود دارد، که سالانه حدود ۳۵ هزار لیتر گلاب از این واحد استحصال می‌شود.

دیگر خبرها

  • جشنواره‌ای با عطر و بوی گل محمدی
  • طبیعت بهاری کاشان، بهشتی در دل کویر
  • بروکراسی فلج‌کننده اداری مانع ورود تولیدکنندگان به اقتصاد می‌شود
  • نرخ بازار باید منصفانه و اسلامی باشد/ ضرورت توجه به حق و حقوق کارگران
  • خرید ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی
  • آغاز برداشت گل محمدی در شهرستان اشکذر
  • بهترین روش آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال برای ورود به بازار رمزارزها
  • خرید بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • بازگشت دلار به کانال ۶۳ هزار تومان/ خریداری در بازار نیست
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟