Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@15:00:35 GMT

نباید در فضای مجازی در زمین دشمن بازی کنیم

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۶۵۰۰۰

نباید در فضای مجازی در زمین دشمن بازی کنیم

 به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، حضور جوانان گام دوم انقلاب در جهاد تبیین، مستلزم شناخت تهدیدات، نقاط آسیب پذیر، تجزیه و تحلیل  شبهات، تقویت  پایه های فکری و افزایش بصیرت است.

از منظر بررسی های استراتژیک، شناخت تهدیدات و نقاط آسیب پذیری نظام های سیاسی ضرورتی اجتناب ناپذیر و دارای اهمیت اساسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس در گفت وگویی با صادق سلیمی بنی، استاد دانشگاه و تحلیل‌گر مسائل سیاسی به بررسی وضعیت سنجی و موقعیت شناسی نظام جمهوری اسلامی برای مدیریت فرصت ها پرداختیم.

سلیمی بنی تاکید کرد: در بهترین شرایط هستیم اگر همدلی داشته باشیم و در زمین دشمن بازی نکنیم. همه ارکان کشور برای یک جهش انقلابی آماده است، بنابراین، شکی نیست که دلیل افزایش هجمه های رسانه ای و مجازی وا دادگان داخلی، اپوزسیون خارج  نشین و امپراتوری رسانه ای دشمنان خارجی، ناشی از مشاهده چشم اندازی است که  در سایه تحولات اخیر، کشور را به قله های پیشرفت و عدالت  نزدیک و نزدیک تر می بینند.

عضو انجمن علوم سیاسی ایران گفت: در هیچ مقطعی از انقلاب اسلامی تا این حد از اقتدار و امنیت برخوردار نبوده ایم و تردیدی نیست که هیچ پیشرفتی بدون اقتدار و امنیت اجتماعی حاصل نمی شود. به طور قطع اکنون، در بهترین شرایط ممکن به سر می بریم، اگر توجه مان به رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم باشد. همگان از فعالان سیاسی و ارباب جراید همه جناح ها و توده مردم  باید هوشیار باشند که متاثر از فضای رسانه ای دشمنان، در زمین بدخواهان ملت ایران بازی نکنند.

عضو هیات موسس و قائم مقام اندیشکده تحول و کارآمدی کشور در بخشی دیگر از سخنان خود به تلاش قوای سه گانه کشور برای آسان سازی ساز و کارهای اقتصادی و اجتماعی مردم و مشارکت  هر چه بیشتر آنها در توسعه کشور در زمینه های مختلف اشاره کرده و افزود: فراهم کردن حضور بیشتر و اثر گذار  مردم در فعالیت های اقتصادی و اجتماعی و توجه به بنگاهها و شرکت های دانش بنیان در کشور، آینده ای بسیار امیدوار کننده را نوید می دهد.

وی افزود: این مسئله باعث یاس و ناامیدی دشمنان و به تبع آن سبب افزایش هجمه های رسانه ای علیه مسئولان  و سرمایه های انسانی توانمند و انقلابی  شده است. با این وصف، اگر مردم و مسئولان هوشیاری خود را از دست داده  و ذهن خود را به  مسائل حاشیه ای کذب و عاری از حقیقت مشغول سازند، یقینا دشمن با اختلاف افکنی  و برهم زدن همگرایی میان مسولان باهم ، و مردم با مسولان  به هدف خود خواهند رسید

این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به اشکالات وارده به ساختارهای بانکی، اقتصادی، تولیدی و رشد نقدینگی در دولت های دهم و یازدهم و دوازدهم، و مهم تر از همه فشارهای تحریم و بحران های کنونی جهان گفت: اولویت دست اندرکاران قوای سه گانه  کشور، باید حل مسائل داخلی با تکیه بر ظرفیت های موجود باشد، ضمن اینکه از روابط عادلانه با جهان استقبال و در مسیر آن تلاش کنند.

وی رمز موفقیت همه سطوح مدیران اعم از مدیران ارشد، میانی و پایین دست نظام را همراهی، همدلی و همگرایی در تدوین و اجرای طرح های سازنده اقتصادی و اجتماعی ذکر کرد و از رسانه های داخلی و آحاد مردم  خواست تا از قضاوت های شتاب زده پیرامون موضوعاتی که تلاش های دولت رئیسی و سایر مسئولان قوای سه گانه را به حاشیه می برد، جدا پرهیز کنند.

 سلیمی تاکید کرد: تجربه ایران بعد از انقلاب  نشان داده است، هر دولتی که با ولایت همسو و به تدابیر امام و رهبری فرزانه انقلاب عمل کرده اند، دولت و ملت عزت و پیشرفت را در عمل رقم زده اند.

این استاد دانشگاه افزود: از آنجا که رهبر معظم انقلاب بعنوان دیدبان تیزبین انقلاب به  مسائل داخلی و بین المللی اشراف کامل دارند و با تجارب ارزشمند و دور اندیشی، کشور را با هوشمندی، از پیچ های خطرناک به سلامت عبور داده اند، مدیران سه قوه باید در ساماندهی امور خود همسو و هماهنگ با این ذخیره استراتژیک مدیریتی انقلاب، همسو و هماهنگ عمل کنند.

وی گفت: تجربه نشان داده، هر دولتی که توان خود را صرف بازی های بی حاصل سیاسی کرد، از صراط مستقیم نظام و انقلاب خارج و در عمل تبدیل به یک جریان انحرافی شده است.

عضو انجمن جامعه شناسی ایران بیان داشت: بنده در مصاحبه ای در بهمن ماه سال 1390 ، خطر جریان انحراف را از منظر جریان شناسی و جامعه شناختی سیاسی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و برآیند انحراف را به دست اندرکاران دولتی و مسولان نظام در آن زمان هشدار دادم. اتفاقات پس از آن نشان داد که آن تحلیل به واقعیت پیوست و متاسفانه کسانی که می توانستند  با همسویی ولایت امر، مسیر خدمت گزاری بی منت را ادامه دهند، در عمل توان و ظرفیت کشور را به بازی های بی حاصل سیاسی صرف کردند و با نهایت تاسف اکنون عاقبت کار برخی از  آنها به جایی رسیده که در مقابل مردم، نظام، انقلاب و رهبری قرار گرفته اند.

سلیمی در ادامه با اشاره به  شعار فسادستیزی برگرفته از نقشه راه امام و مقام معظم رهبری که توسط  دولت سیزدهم ارائه شده، تاکید کرد: ریل گذاری بر مبنای مبانی اصلی انقلاب و  نظام  اسلامی  با توجه به انحرافات گسترده در دولت های قبلی کاری بسیار دشوار بوده  و در طی  مدت کوتاه  روی کار آمدن دولت، برخی ثمرات آن  قابل مشاهده است.

وی ادامه داد: اگر چه در حوزه های مختلف به خصوص در حوزه اقتصادی، اقدامات فساد ستیز و مبارزه با رانت خواری و ویژه خواری قطعا به مذاق عده ای خوش نمی آید و با تمام توان  در کارشکنی  این حرکت عظیم انقلابی دولت برآمده از اراده مردم از هیچ تلاشی فروگذار نکرده و نخواهند کرد. اما مطمئن باشید با تکیه بر بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب  و بهره گیری از توان نیروهای جوان مومن انقلابی، تلاش های ویژه خواران و چپاولگران اقتصادی و وادادگان سیاسی، با همراهی دولت با مردم و مردم با دولت، به شکست خواهد انجامید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بیانیه گام دوم دولت سیزدهم جهاد تبیین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۵۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسجد اولین نهاد و جایگاه  قضاوت، محل عبادت، علم و دانش، علما، مفسران و پایگاه تبلیغاتی اسلام است که حرمت بالایی دارد.

یوسف خجیر (عضو هیئت‌علمی گروه ارتباطات) در مقاله‌ای با عنوان «آسیب‌‌شناسی استفاده از شبکه‌های اجتماعی مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد کشور» به این موضوع می‌پردازد که فرق اساسی بین نهاد و سازمان آن است که نهادها در پیش‌برد تغیرات جامعه و کارکرد آن به وجود می‌آیند و فرد، مقام یا دولت در پیدایش آن دخیل نیستند.

در این مقاله آمده است که هویت یکی از مسائل مهم در جامعه است که در فرآیند گروهی حاصل می شود و این رسانه‌ها هستند که فرایند گروهی را تشکیل می‌دهند و باید گفت مسجد نیز یک رسانه جمعی است که برای رسیدن به کارکردهای خود و رساندن پیام خود، نیاز به ابزار های متنوع و مناسبی دارد که یکی از آنها شبکه‌سازی است که یک نیاز ضروری است.

به زعم این پژوهشگر هدف این پژوهش شناسایی نقاط چهارگانه قوّت، ضعف، فرصت و تهدید شبکه‌های اجتماعی برای مساجد و ارائۀ راهبرد استفادۀ بهینه از این شبکه‌ها برای ارتقای فعالیت‌های تبلیغی و رسانه‌ای مساجد کشور است. چهارچوب نظری این پژوهش سازمان شبکه‌ای‌ شده بری ولمن (Barry Wellman)  برگرفته از کلان‌ نظریه جامعه شبکه‌ای‌ شده اوست.

مساجد برای رسیدن به کارکردهای خود و رساندن پیام خود، نیاز به ابزار های متنوع و مناسبی دارد که یکی از آنها شبکه‌سازی است که یک نیاز ضروری است

خجیر در این مقاله می‌نویسد: روش این پژوهش آمیخته کیفی کمّی است. در بخش کیفی از روش تحلیل مضمون و در بخش کمّی از روش تجزیه‌ و‌ تحلیل راهبردی یا سوات به‌عنوان روش آینده‌پژوهی استفاده شده است. در روش نخست، جامعۀ آماری نخبگان دانشگاهی و خبرگان حوزه شبکه‌های اجتماعی فعال در امور دینی و مساجد هستند که از بین آنها نمونه به روش هدفمند با معیار تدریس و تألیف بیش از پنج سال در حوزۀ رسانه‌های جدید و دین و فعالیت مستمر اجرایی در بخش امور دینی و مساجد و آشنایی کامل با فضای شبکه‌ها انتخاب شده است.

* نقاط ضعف و قوت فضای مجازی در امور مساجد

به گفته این پژوهشگر یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که انتشار اخبار و تقویت شبکه‌سازی بین مسئولان مساجد و شهروندان و بسیج‌سازی جزء قوّت‌های مهم؛ هم‌بستگی اجتماعی کاذب و درگیر شدن مسئولان مساجد و مردم در فضای مجازی و انتشار اخبار جعلی جزء ضعف‌های مهم؛ اقناع شبکه‌ای دین و جهانی شدن فعالیت‌های مساجد و تنوع و تعدد مخاطبان مساجد جزء فرصت‌ها؛ و ترویج خرافات دینی توسط مغرضان و اعتیاد مجازی فعالان امور مساجد و تضعیف خانوادۀ ایرانی‌اسلامی جزء نقاط تهدید است.

هماهنگی بین سازمان‌های متولی تولید محتوا، نرم‌افزار با مختصات ارزش‌های اسلامی‌ایرانی کشور و همکاری چندجانبۀ همه ذی‌نفعان ازجمله سیاست‌گذاران، دولت، سازمان‌های نظارتی و ... این حوزه باید به‌عنوان راهبرد مرجح مدّ نظر قرار گیرد

به زعم خجیر مهم‌ترین راهبرد طراحی و تولید و راه‌اندازی شبکۀ اجتماعی بومی توسط دولت برای تولید محتوای فرهنگی و دینی و تربیتی مناسب از سوی فعالان مساجد و برنامه‌ریزی نهاد‌های دولتی و غیردولتی دینی برای تولید و انتشار محتوای دینی در این شبکه‌ها است.

همچنین یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که هماهنگی بین سازمان‌های متولی تولید محتوا و نرم‌افزار و ایجاد محتوا با مختصات ارزش‌های اسلامی‌ایرانی و ارائۀ خدمات ارتباطی مبتنی بر ارزش‌های فرهنگی و دینی کشور و همکاری چندجانبۀ همه ذی‌نفعان ازجمله سیاست‌گذاران، دولت، سازمان‌های نظارتی، بخش خصوصی و سایر دست‌اندرکاران این حوزه باید به‌عنوان راهبرد مرجح مدّ نظر قرار گیرد.  

 در یک جمع‌بندی کلی باتوجه به یافته‌های این پژوهش، بین آزادی طرح مطلب در شبکه‌های مجازی اجتماعی و احراز جایگاه حوزه عمومی توسط این شبکه ها ارتباط معنی دار وجود دارد. آزادی طرح مطلب در شبکه‌های اجتماعی مجازی بر تغییر حوزه عمومی از مسجد به شبکه‌های اجتماعی مجازی تأثیر مثبت و معنی دار دارد.

در پایان لازم به ذکر است که بین رابطه دسترسی آسان و غیر مکان‌مند و غیر زمان‌مند بودن شبکه‌های مجازی و احراز جایگاه حوزه عمومی توسط این شبکه‌ها ارتباط معنی دار وجود دارد، در نتیجه دسترسی آسان به شبکه‌های مجازی بر تغییر حوزه عمومی از مسجد به شبکه‌های اجتماعی مجازی تأثیر گذار است.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سردار سلامی: رهبر انقلاب فرمودند سپاه در بحث آموزش مجاهدت کند
  • سردار سلامی: «وعده صادق» استثنایی‌ترین تصمیم نظام بود
  • کارگران با روحیه ملی در راه دفاع از ارزش‌های اسلام حرکت می کنند
  • روحانی: برجام بازدارندگی‌مان را افزایش داد | امروز دعوا بر سر ساخت مسجد است | ساکت ننشینیم، مردم را به پشتیبانی از نظام تشویق کنیم | مگر در انقلاب با زور مردم را باحجاب کردیم؟
  • آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان
  • پنجشنبه را تعطیل کنید که از نظر فرهنگی و تمدنی مهم است | برای فعالیت اقتصادی هم فضای مجازی و دورکاری هست!
  • رئیسی: دشمن حتما در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد