Web Analytics Made Easy - Statcounter

"ایلان ماسک" می‌تواند با موشک جدید خود ناسا را برای کاوش اورانوس یاری کند.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از آی‌ای، آیا "اسپیس‌ایکس"(SpaceX) ممکن است ناسا را به اورانوس ببرد؟ به نظر می‌رسد آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی فکر می‌کند که این کار باید انجام شود. این سازمان به تازگی جدیدترین برآورد یک دهه‌ای خود را از علوم سیاره‌ای و اختر زیست‌شناسی منتشر کرده است که به این نکته اشاره دارد که ناسا باید یک ماموریت پرچمدار به اورانوس را با موشک "فالکون هوی" ساخته شرکت "اسپیس‌ایکس" انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر ۱۰ سال یک بار، اولویت‌های پژوهشی جامعه علوم سیاره‌ای آمریکا توسط "آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی"(NASEM) این کشور طی فرآیندی به نام "بررسی دهه‌ای"(decadal survey) مشخص می‌شود. این کار، توصیه‌هایی را به سازمان‌های دولتی که بیشتر پژوهش‌های سیاره‌ای کشور را از نظر مالی تأمین می‌کنند، ارائه می‌دهد که اغلب به‌ عنوان نوعی طرح اولیه برای اکتشافات دهه آینده استفاده می‌شوند. این سازمان‌های دولتی، عمدتا ناسا و "بنیاد ملی علوم"(NSF) هستند.

این گزارش جدید که اهداف سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۳۲ را مشخص می‌کند، با عنوان "سرچشمه‌ها، دنیاها و زندگی"(Origins, Worlds, and Life) منتشر شده است. روند شکل‌گیری این گزارش، ارائه ۵۲۷ مقاله توسط دانشمندان سیاره‌شناسی در سراسر آمریکا و تقریبا دو سال بحث در میان گروهی متشکل از ۹۷ متخصص را شامل می‌شود.

بالاترین اولویتی که در بررسی ۱۰ ساله جدید تعیین شده، تکمیل طرح "ماموریت بازآوری نمونه مریخ"(MSR) ناسا است که با مریخ‌نورد "استقامت"(Perseverance) آغاز شد. این مریخ‌نورد هنگام کاوش مریخ در حال جمع‌آوری نمونه‌هایی است که کنار گذاشته می‌شوند تا ماموریت برنامه‌ریزی‌شده برای سال ۲۰۲۸، آنها را بردارد و برای تجزیه و تحلیل به زمین بازگرداند. در این گزارش آمده است: حتی اگر هزینه ماموریت به طور قابل توجهی از بودجه فراتر برود، ناسا باید با دولت و کنگره برای تضمین افزایش بودجه و اطمینان از موفقیت ماموریت همکاری کند.

همچنین گزارش، دو ماموریت جدید و قابل توجه را توصیه می‌کند؛ نخستین ماموریت، "مدارگرد و کاوشگر اورانوس"(UOP) است که در حالت ایده‌آل، در سال ۲۰۳۱ یا ۲۰۳۲ پرتاب می‌شود. آخرین و تنها دفعه‌ای که ما از اورانوس بازدید کردیم، با کاوشگر "وویجر ۲"(Voyager ۲) در سال ۱۹۸۶ بود و عملکرد درونی این سیاره همچنان مرموز است.

مدارگرد و کاوشگر اورانوس

برنامه‌ها برای انجام ماموریت کاوش اورانوس چندان جدید نیست. این پیشنهاد که "مدارگرد و کاوشگر اورانوس"(UOP) نامیده می‌شود، چندین سال است که توسط تیمی شامل دانشمندانی از ناسا، دانشگاه "کالیفرنیا" و دانشگاه "جانز هاپکینز" در حال بررسی است.

مدارگرد UOP سال‌ها به دور اورانوس خواهد چرخید؛ در حالی که کاوشگر آن برای بررسی ترکیب، دما و گردش این سیاره در جو فرو خواهد رفت. "رابین کانوپ"(Robin Canup)، پژوهشگر "مؤسسه تحقیقات جنوب غربی"(SwRI) در کلرادو گفت: این نخستین مأموریتی است که روی یکی از غول‌های یخی تمرکز دارد و اکنون از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا ما باور داریم که غول‌های یخی ممکن است رایج‌ترین نوع سیاره در جهان باشند.

اکنون محققان احساس می‌کنند با موشک "فالکون هوی" اسپیس‌ایکس، فناوری لازم برای تحقق این رؤیای دیرینه خود را در اختیار دارند.

البته نویسندگان این برآورد به طور مستقیم این مسئله را بیان نکرده‌اند، اما اشاره کرده‌اند که ماموریت کاوش اورانوس مورد علاقه‌شان است و می‌تواند در فاصله سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۲ با موشک‌هایی که هم اکنون در دسترس هستند، اجرا شود. در واقع انتخاب میان موشک‌های "فالکون هوی"(Falcon Heavy) متعلق به شرکت "اسپیس‌ایکس"، "ولکان سنتار"(Vulcan Centaur) متعلق به "ائتلاف پرتاب و راه‌اندازی" (ULA)، "نیو گلن"(New Glenn) متعلق به شرکت "بلو اوریجین"(Blue Origin) و موشک "سامانه پرتاب فضایی"(SLS) متعلق به ناسا است.

تاخیرها و بسیاری از مسائل دیگر

با این حال، تأخیرها و مسائل و مشکلات دیگر بر سر راه توسعه اغلب این موشک‌ها، آنها را از برنامه عقب نگه داشته است. به عنوان مثال موشک "ولکان سنتار" هنوز پرتاب نشده است، در حالی که موشک "نیو گلن" تاکنون ثابت کرده است که عملکرد بسیار ضعیفی در فراتر از مدار زمین دارد. همچنین پرتاب "مدارگرد اروپا کلیپر" ناسا نشان داد که موشک SLS برای انجام ماموریت‌های در سطح رسیدن به اورانوس، نیاز به بهبود و پیشرفت‌های قابل توجهی دارد.

در نهایت اگر همه چیز با موشک "فالکون هوی" خوب پیش برود و ماموریت اورانوس به خوبی پیشرفت کند، ماموریت "UOP" برای کاوش اورانوس می‌تواند عمیق‌ترین اطلاعاتی را که تا به حال در مورد سیاره‌ای که اساساً تاکنون کاوش‌ نشده است، ارائه دهد.

اورانوس هفتمین سیاره از نظر نزدیکی به خورشید و سومین سیاره از نظر اندازه و چهارمین سیاره از نظر جرم در منظومه شمسی است. اورانوس هر ۸۴ سال و ۷ روز یک بار به دور خورشید می‌گردد. همچنین هر ۱۰ ساعت و ۴۸ دقیقه یک دور به دور خودش می‌چرخد. اورانوس دارای بیش از ۲۷ قمر است که بزرگ‌ترین آنها به نام‌های "میراندا"، "آریل"، "آمبریل"، "تیتانیا" و "ابرون" است. این سیاره را "ویلیام هرشل" در سال ۱۷۸۱ میلادی کشف کرد.

اورانوس یکی از سیارات هشتگانه منظومه شمسی است که از لحاظ بُعد فاصله نسبت به خورشید در ردیف هفتم پس از سیاره زحل قرار گرفته‌ است. فاصله متوسط این سیاره تا خورشید ۲ میلیارد و ۸۶۹ میلیون و ۶۰۰ هزار کیلومتر است و ۱۴.۵ برابر کره زمین است. این سیاره با چشم غیرمسلح دیده نمی‌شود.

تنها فضاپیمایی که تاکنون از اورانوس بازدید کرده است، "وویجر ۲" متعلق به ناسا بوده که در سال ۱۹۸۶ عبور کوتاهی از کنار اورانوس داشت و اطلاعات بسیار کمی را از آن جمع‌آوری کرد. اما اینکه این غول یخی چه رازهایی می‌تواند درون خود داشته باشد را فقط ماموریت "UOP" می‌تواند به ما بگوید.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: اسپیس‌ایکس ، اورانوس ، فالکون هوی ، ناسا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اسپیس ایکس اورانوس فالکون هوی ناسا اسپیس ایکس فالکون هوی سیاره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۶۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناو اقیانوس‌پیما و مجهز به موشک های بالستیک دوربرد سپاه از خط استوا گذشت +جزئیات مهم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ناو اقیانوس‌پیمای «شهید مهدوی» نیروی دریایی سپاه با عبور از مدار صفردرجه (خط استوا) وارد نیمکره جنوبی زمین شد.

به روایت تسنیم، این اولین ماموریت دوربرد دریایی سپاه از لحاظ طی مسافت و نوع ماموریت است که به نام ناو شهید «نادر مهدوی» ثبت می‌شود.

ناو شهید مهدوی که در اسفند ۱۴۰۱ به نیروی دریایی سپاه الحاق شده، بیش از ۲۱۰۰ تُن وزن دارد، طول آن ۲۴۰ متر و عرض آن ۲۷ متر است.

این ناو انواع رادارهای پیشرفته نظیر رادار سه‌بعدی، سامانه‌های موشکی، سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه‌ سوم خرداد و سایر سامانه‌های مخابراتی پیشرفته را داراست و در نوع خود از جمله ناوهای خاص کشور محسوب می‌شود.

علاوه بر این، ناو شهید مهدوی اولین شناور ایرانی مجهز به موشک های بالستیک دوربرد است.

در بهمن ماه سال گذشته، خبر رسمی شلیک موشک بالستیک از روی این شناور منتشر شد و طبق تصاویری که نیروی دریایی سپاه منتشر کرد، ۲ موشک بالستیک با برد تقریبی ۱۷۰۰ کیلومتر از داخل ۲ کانتینر به سمت اهداف خود شلیک شدند.

به گفته سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه، بر روی این ناو، علاوه بر موشک‌های بالستیک برد بلند، موشک‌های کروز ۲هزار کیلومتری با نام «قدر۴۷۴» نیز نصب شده است.

سپاه پاسداران از اواخر دهه ۸۰ شمسی و در پی تفکیک ماموریت نیروهای دریایی ارتش و سپاه، مسئول اصلی حراست از خلیج فارس و تنگه هرمز است اما در سالهای اخیر، مامور به حضور در آبهای اقیانوسی نیز شده است و برای این ماموریت، شناورهای مختلفی ازجمله همین ناو شهید مهدوی، رودکی و باقری در اختیار دارد.

به گفته سردار تنگسیری، مهمترین ماموریت نیروی دریایی سپاه در آبهای دوردست، ایجاد و حفظ سیادت دریایی و تأمین امنیت خطوط کشتیرانی است.

در ماه‌های اخیر شناور شهید مهدوی در خلیج عدن نیز به انجام ماموریت پرداخته بود.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902652

دیگر خبرها

  • نخستین ماموریت اقیانوسی سپاه در نیمکره جنوبی با ناو «شهید مهدوی»
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • فو فایتر؛ چشم تیزبین پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها
  • ناو سپاه از مدار صفر درجه گذشت
  • نخستین ماموریت اقیانوسی سپاه در نیمکره جنوبی
  • ناو اقیانوس‌پیما و مجهز به موشک های بالستیک دوربرد سپاه از خط استوا گذشت +جزئیات مهم
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا گذشت
  • اولین ماموریت اقیانوسی سپاه در نیمکره جنوبی
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا عبور کرد
  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود