Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@15:40:50 GMT

صداقت تنها مسیر رسیدن به مقصد در مکتب امام علی (ع) است

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۶۸۲۱۷

صداقت تنها مسیر رسیدن به مقصد در مکتب امام علی (ع) است

به گزارش خبرگزاری مهر آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در "گردهمایی مجازی دانشجویان و کارکنان دانشگاه پیام نور کشور با موضوع ویژگی‌های کارگزاران در حکومت علوی با تکیه بر نهج‌البلاغه" که با حضور آقای اکبر سرپرست دانشگاه پیام نور استان قزوین و کارکنان دانشگاه در دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین برگزار شد اظهار کرد: خداوند در آیه ۱۱۹ سوره مبارک توبه فرموده‌ای کسانی که ایمان آورده‌اید چگونه می‌خواهید با هم تعامل داشته باشید؟ آیا می‌خواهید پراکنده و آشفته بوده و هر کس در انزوای خویش مؤمن باشد؟ خداوند در این رابطه دو دستور داد، نخست اینکه در آیه ۱۰۲ سوره اعراف فرمود تقوای الهی را رعایت کنید، یعنی همیشه عهد و پیمان خود را با خدا حفظ کنید، زیرا رکن مهم زندگی انسان‌ها عقیده است، مبادا لحظه‌ای فراموش کنید خالق شما پروردگار متعال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دومین دستور خدا و جلوه‌ی تقوا نیز این است که خداوند در آیات ۶۰ و ۶۱ سوره یاسین فرمود ای بنی‌آدم، مگر با شما عهد و پیمان نبستیم که شیطان را نپرستید؟ هر پرستشی غیر از پرستش خدا، شیطانی است، یعنی خدا می‌گوید اعمال عبادی شما نه برای خود و نه برای دیگران باشد، بلکه فقط برای رضای خدا باشد، البته رضایت مردم را باید برای رضای خدا جلب کرد، راه درست این است که همه بنده خدا باشیم و خود را در پرستش خدا نگه داریم و از این معنا تخطی نکنیم.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: سومین عهد و پیمان که معنای تقوا در آن نهفته، این است که خدای متعال فرمود سوگند به نفس انسان و آن سامانی که خدا به نفس انسان بخشیده است، خدای متعال همه خوبی‌ها و بدی‌ها را به نفس انسان الهام کرده است؛ قبل از هر مدرسه و دانشگاهی، قبل از دخالت والدین و مربیان هر انسانی زشتی‌ها را می‌شناسد و خوبی‌ها را می‌فهمد، طرفدار خوبی‌هاست و از بدی‌ها منزجر است، معنای آیات فوق این است که خدای متعال فرموده زشتی‌ها و بدی‌ها را به شما الهام کردم، مبادا خوبی را زمین بگذارید و سراغ بدی‌ها بروید، یعنی جانب اخلاق را رعایت کنید.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: در ماه مبارک رمضان تلاش اهل ایمان به اوج خود می‌رسد تا به عهد و پیمان‌های خود با خدا عمل کرده و متقی باشند، دستورالعمل دانشگاه ماه مبارک رمضان و متن درسی این ماه شریف و بابرکت، تقوا است.

وی خاطرنشان کرد: تقوا بسترساز برنامه ماه مبارک رمضان بوده که شامل قرآن است، ماه مبارک رمضان برای این است که ما قرآنی شویم، قرآن و تقوا با یکدیگر خویشاوندی دارند، چرا که تقوا زمینه‌ساز فهم قرآن است، آن‌ها که حتی پایین‌ترین حد تقوا را دارند می‌توانند در عرصه قرآن وارد شوند، وقتی افراد با قرآن همراه شدند تقوا افزایش می‌یابد، زمانی که تقوا افزایش پیدا کرد درک و فهم قرآن افزایش پیدا می‌کند، این رابطه تنگاتنگ بین قرآن و تقوا وجود دارد، یعنی تقوا در عرصه قرآن تبیین می‌شود.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: خداوند فرمود زمانی‌که جامعه‌ای باتقوا شد و عهد و پیمان خود را با خدا حفظ کرد، گام بعدی این است که نباید به‌صورت آحاد پراکنده باشند، این وظیفه مسئولین است که مردم را در این زمینه ساماندهی کنند، خداوند می‌گوید همه شما با صادقین هماهنگ شوید، منظور از صادقین انبیا و اهل بیت (ع) هستند.

آیت‌الله عابدینی نبیین کرد کرد: امیرالمؤمنین (ع) نخستین صادق بزرگ عالم است و از همه می‌خواهد که صداقت داشته باشند، وقتی به ایشان پیشنهاد شد که بگو من به کتاب خدا، سنت پیامبر (ص) و سیره شیخین عمل می‌کنم تا بتوانند خلیفه شوند، ایشان فرمودند من این کار را نمی‌کنم، من به کتاب خدا، سنت پیامبر (ص) و سیره خود عمل می‌کنم، پایه صداقت و راستی و پایه حفظ دین را امیرالمؤمنین (ع) بنا کرد، درست است ایشان در یک مقطعی خلیفه نشد، اما تا قیامت امیر دل‌ها شد و مهندسی دین را با تسامح و تساهل خراب نکرد.

وی ادامه داد: در خطبه ۴۱ نهج‌البلاغه آمده است ای مردم بدانید که رسیدن به مقصد فقط با صداقت میسر است، علت این خطبه این است که حضرت را بسیار تحت فشار قرار می‌دادند، دستگاه معاویه شایعاتی را علیه امیرالمؤمنین (ع) پخش می‌کرد و با این کار تلاش می‌کرد ته دل مؤمنین را خالی کند، حضرت به آنان می‌فرمود هم و غم معاویه دنیاست، شما که مقصد خدایی دارید و چشم‌انداز قیامت را برای خود ترسیم کرده‌اید، بدانید که بدون صداقت به مقصد نمی‌رسید تا ایمان و شخصیت شما حفظ شود، هر کس قوانین نظام عالم را بداند، کنش‌ها و واکنش‌های هستی را بشناسد، هرگز به حیله و نیرنگ روی نمی‌آورد.

امام جمعه قزوین بیان کرد: حضرت در ادامه گلایه کرده و می‌فرمایند متأسفانه ما در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که اکثر مردمان آن حیله و نیرنگ را زرنگی می‌پندارند، باید حیله و نیرنگ را کنار گذاشت و با صداقت پیش رفت و مقید به دستورات الهی بود، رمز پیروزی امیرالمؤمنین (ع) و رسوایی و روسیاهی دشمنان ایشان در همین نکته است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: حضرت در خطبه ۵۶ نهج‌البلاغه می‌فرمایند وقتی پیغمبر آمد ما را به اسلام دعوت کرد، شرایط به گونه‌ای شد که بین حق و باطل جنگ در گرفت، وقتی خدا صداقت و درستی را در ما دید بر دشمنان خواری و ذلت و بر ما پیروزی را نازل کرد.

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از موارد مهمی که امیرالمؤمنین (ع) و همه ائمه اطهار (ع) به‌دنبال آن بودند برپایی عدل بود، اگر یک صدای عدالت‌طلبی بلند شد و این صدا سرکوب شد، این خلاف ایده قرآن و رفتار امیرالمؤمنین (ع) و ائمه است، عدالت‌خواهان باید تشویق شوند، البته ما باید بین عدالت‌خواهان و افرادی که سیاه‌نمایی می‌کنند فرق قائل شویم، گاهی اگر در عدالت‌خواهی ناشی‌گری شود عدالت‌خواهی تبدیل به سیاه‌نمایی می‌شود و به جای ثواب مرتکب گناه خواهیم شد، لازم است این مرزها را با دقت بررسی کرد.

آیت‌الله عابدینی اذعان کرد: ملتی که در آن حق ضعیف زیرپا گذاشته شود، این ملت قابل احترام نیست، باید جامعه به گونه‌ای باشد که در آن به سهولت حق ضعیف از قوی گرفته شود، در زیارت حضرت اباعبدالله (ع) می‌خوانیم که ما شهادت می‌دهیم که تو مردم را به قسط و عدل فرمان دادی و تو صادق‌ترین‌ها هستی، بنابراین عدل و صداقت دو نکته حائز اهمیت است.

وی اضافه کرد: زمانی که حضرت به مالک‌اشتر مسئولیت داد، به او فرمود تا می‌توانی قلبت پر از رحمت و مودت نسبت به آحاد مردم باشد، این‌ها یا در دین با تو هم عقیده هستند و یا در خلقت و آفرنیش با تو یکی هستند، همین دیدگاه بود که حاج قاسم سلیمانی را فریادرس ایزدی‌های عراق و مسیحیان سوریه قرار داد.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین در پایان خاطرنشان کرد: در اسلام باب‌های متعددی وجود دارد، باب کرامت انسانی، باب رأفت و رحمت، باب عدالت و باب‌های فراوان دیگر؛ یکی از باب‌های پر ترافیکی که مردم دسته دسته از آن باب وارد دین می‌شوند، باب عدالت با نگاه امیرالمؤمنین (ع) است که لازم است مسئولین توجه ویژه‌ای به آن داشته باشند.

کد خبر 5474921

منبع: مهر

کلیدواژه: امام جمعه قزوین آیت الله عابدینی مکتب امام شب قدر ماه رمضان 1401 بوشهر کرمانشاه ویروس کرونا خطبه های نماز جمعه آمار کرونا شب احیا شب های قدر ماه مبارك رمضان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خراسان رضوی شهادت حضرت علی مشهد نماینده ولی فقیه در استان قزوین ماه مبارک رمضان عهد و پیمان بدی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۸۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای فاز نخست خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی(ره) اراک

رئیس سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری اراک از اجرای فاز نخست خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی(ره) خبر داد.

محمدحسین ساده‌وند در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی، اظهار کرد: اجرای خط ویژه مسیر اتوبوس یک گام اساسی در کاهش آلودگی هوای شهر اراک مبتنی بر توسعه حمل‌ونقل همگانی و کاهش تردد خودروهای شخصی خواهد بود.

وی افزود: در حال حاضر کاهش آلودگی هوای شهر اراک از دغدغه‌های مدیریت شهری، اعضای شورای شهر و شورای ترافیک است؛ بنابراین اقداماتی همچون برقی‌سازی ناوگان اتوبوس و ویژه‌سازی معابر به طور جدی در دستور کار قرار دارد.

رئیس سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری اراک خاطرنشان کرد: با مصوبه شورای ترافیک استان، فاز نخست خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی (ره)، حد فاصل چهارراه دکتر حسابی تا ابتدای خیابان محسنی اجرایی و تکمیل شده است و امتداد آن ظرف دو روز آینده تا چهارراه ولی عصر (عج) اجرا می‌شود.

ساده‌وند اضافه کرد: خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی (ره) بر اساس مصوبه شورای ترافیک استان، پس از جمع‌آوری خط ویژه خیابان شهید رجایی و یک‌طرفه شدن این خیابان تا ابتدای ۱۲ متری، جایگزین خط ویژه خیابان شهید رجایی شد.

وی ادامه داد: خط ویژه خیابان حضرت امام خمینی (ره) حدفاصل چهار راه ولی عصر (عج) تا ابتدای محسنی، به خطوطی که از شمال شرقی و شرق شهر به هسته مرکزی تردد می‌کنند، از جمله کوی صنعتی، فاز یک و دو شهید بهشتی، هپکو، الهیه، امیریه، مسکن، شهرک حضرت ولی عصر (عج) خدمات خواهد داد.

رئیس سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری اراک تاکید کرد: در حال حاضر، ۳۰ دستگاه اتوبوس با وضعیت فعلی از مسیر خط ویژه خیابان حضرت امام خمینی (ره) استفاده می‌کنند که به ازای هر سفر درون شهری، در زمان پیک ترافیک، بین هفت تا ۱۰ دقیقه کاهش زمان سفر را به دنبال خواهد داشت.

ساده‌وند اضافه کرد: خط ویژه مسیر اتوبوس حدفاصل چهار راه ولی عصر (عج) تا گردش به راست خیابان محسنی، فاز نخست خط ویژه خیابان حضرت امام خمینی (ره) است که بر اساس مصوبه شورای ترافیک استان اجرایی و عملیاتی شده است و در صورتی که با موفقیت همراه باشد، سایر معابری که خط ویژه مصوب دارند همچون خیابان شهید بهشتی، خیابان حضرت امام (ره) از مسجد سیدها تا میدان شورا نیز با نصب جداکننده‌های ترافیکی، احیا و اجرا خواهد شد تا اتوبوس در سریع‌ترین زمان ممکن در شهر تردد داشته باشد.

وی گفت: ایجاد مسیر ویژه خطوط اتوبوس و فراهم شدن زمینه تسریع آمد و شد اتوبوس‌ها بدون گرفتار شدن در ترافیک، موجب پیشگیری از اتلاف وقت مسافران و اقبال آن‌ها به استفاده از اتوبوس به جای خودروی شخصی می‌شود.

کد خبر 749064

دیگر خبرها

  • مسدود شدن میدان امام علی به سمت چهار راه بابا قاسم
  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • مسیر میدان امام علی به سمت چهار راه بابا قاسم مسدود است
  • اجرای فاز نخست خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی(ره) اراک
  • برگزاری همایش حکمت مطهر در مراغه
  • دستگاه‌های نظارتی مشکلات شرکت پیش فروش خودرو را هشدار می‌دادند
  • زائران حج شناخت و معرفت خود را تقویت کنند
  • اعلام مسیر رسیدن به المپیک در دوومیدانی/ برنامه اعزام‌ها مشخص شد
  • هر صبح و شام در آستانه مقدسه رضوی قرآن تلاوت نمایند / نگاهی به شواهد تاریخی درباره پیشینه قرائت قرآن در حرم مطهر امام رضا(ع)