Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین حسن حسن‌زاده: یادتان هست چند سال پیش تب «دیوار مهربانی» چنان داغ شده بود که در هر کوچه و خیابان شهر می‌شد از آن سراغ گرفت؟ حالا دیگر تب تند روزهای نخست فروکش کرده و از آن دیوارهای مهربانی خبری نیست.

این میان، کاسب خوشفکر محله نیروی هوایی اما هنوز برعهدی که بسته پای‌بند است. او پرشورتر از روزهای نخست همه‌گیری دیوار مهربانی، پای کار است و اهالی یک محله را برای کمک به نیازمند با خود همراه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دور سفره مهربانی او برای همه جای خالی وجود دارد؛ از افرادی که دست سرنوشت کارشان را به کارتن‌خوابی کشانده تا خانواده‌های نیازمندان و حتی پاکبان‌هایی که در این شرایط سخت اقتصادی نیاز به همدلی و همراهی مردم دارند. در ادامه با «حسین ثابتی تهرانی» درباره راه و رسم این قرار مهربانی متفاوت گفت‌وگو کردیم.

ماجرای تابلوی رنگارنگ مغازه حسین‌آقا

۶ سال است که سفره مهربانی در مغازه حسین آقا پهن شده و هنوز هم حسابی مورد توجه نیکوکاران محله است. تابلوی بزرگ روی در ورودی مغازه‌اش گویای همه چیز است. از فیش‌های متعددی که مشتریان روی تابلوی رنگارنگ ورودی مغازه چسبانده‌اند و سبد میوه‌ای که در گوشه پیاده رو قرار دارد، می‌شود حدیث مفصلی خواند از آنچه در این مغازه کوچک می‌گذرد. نزدیک ظهر مشتریان مغازه حسین ‌آقا یکی یکی از راه می‌رسند. بعضی‌ها اولین بار است که گذرشان به این مغازه افتاده و خیلی‌ها هم از مشتریان قدیمی حسین آقا هستند. خانم جوانی که از مشتریان قدیمی مغازه است، یک ساندویج برای خودش می‌خرد و یکی هم برای سفره مهربانی سفارش می‌دهد. تابلوی سفره مهربانی مغازه با آن فیش‌های رنگارنگی که مشتریان روی آن چسبانده‌اند توجه مشتریان جدید را هم جلب می‌کند. یکی از آنها که تازه از ماجرا باخبر شده است، با چسباندن فیش خریدش در این کار خیر شریک می‌شود.

تهرانی از همدلی‌ اهالی و مشتریان مغازه می گوید:« روزهای اول همه مشتریان کنجکاو بودند که ماجرای این تابلو چیست. چون آن موقع هنوز این روش برای مردم جا نیافتاده بود، بعضی‌ها تصور می‌کردند روال کار مغازه این است که برای خرید ساندویج خودشان باید از روی این تابلو یک فیش برداشته و بعد پولش را پرداخت کنند. وقتی ماجرا را برای آنها توضیح می‌دادیم، با اشتیاق در این کار خیر سهیم می‌شدند. روزهای اول، کار را با  کمتر از ۱۰ فیش غذا و با هزینه خودمان شروع کردیم. اما حالا با مشارکت اهالی هر روز حداقل ۸۰ وعده غذای گرم بین افراد مورد نظر توزیع می‌کنیم.»

حسین آقا مکثی می کند و می‌گوید:« از وقتی مشتریان و اهالی محله پای کار آمده‌اند، ۸۰ درصد فیش‌هایی که روی تابلو چسبانده می‌شود از کمک‌های مردمی است؛  از یک فیش ۲۰ هزار تومانی گرفته تا کمک های یک میلیون تومانی بعضی از مشتریان.»

کارتن‌خواب‌ها، مشتریان لاکچری حسین‌ آقا

وقت ناهار، مغازه حسین آقا پر از مشتری می‌شود؛ از  مشتریانی که برای خرید ساندویچ و صرف غذا آمده‌اند تا نیازمندانی که با کمک اهالی محله از غذای گرم بهرمند می‌شوند. تهرانی علاوه بر خانواده‌های نیازمند، توجه ویژه‌ای به کارگران و پاکبان‌ها دارد. می‌گوید:« این روزها که شرایط اقتصادی خیلی خوب نیست، باید بیشتر هوای یکدیگر را داشته باشیم. بخشی از این فیش‌ها سهم پاکبان‌هایی است که روز و شب برای تمیز نگه داشتن شهر ما زحمت می‌کشند.» دور این سفره مهربانی برای افرادی که از بد روزگار کارشان به کارتن‌خوابی کشیده هم جا هست. می‌گوید:« افرادی که به هر دلیلی کارشان به کارتن‌خوابی کشیده هم شهروندان این شهر هستند. نیت ما این است که قدمی هرچند کوچک برای بازگشت آنها به زندگی عادی برداریم. شاید یک وعده غذای گرم قدم مهمی به نظر نرسد اما یکی از همین کارتن‌خواب‌ها را سراغ دارم که مشتری مغازه بود و با کمک همین اهالی ترک کرد و به زندگی عادی برگشت.»

درمان بیماران نیازمند

حسین ‌آقا و همکارانش هم در کار خیر مشتریان سهیم می‌شوند. هزینه یک ساندویچ فلافل حدود ۲۶ هزار تومان است، اما اگر یکی از مشتریان برای سفره مهربانی فیش بخرد، این مبلغ به ۲۰ هزار تومان کاهش می‌یابد؛ یعنی کمتر از  هزینه‌ای که صرف تهیه مواد اولیه و آماده کردن ساندویچ‌ها شده است.

این موضوع را یکی از مشتریان قدیمی مغازه برای ما تعریف می‌کند و می‌گوید:« حسین آقا و همکارانش هر روز میوه‌های تازه و متنوع تهیه می‌کنند و همراه غذای رایگان در اختیار نیازمندان قرار می‌دهند.» کسبه همسایه هم در این سفره مهربانی شریک می‌شوند. یکی از آنها می‌گوید:« اوایل فقط بحث غذای گرم بود اما حالا کمک به درمان بیماری افراد نیازمند هم به فعالیت‌های حسین آقا اضافه شده است. شماری خیران بازار، کسبه و اهالی محله دست به دست هم داده‌اند تا به واسطه حسین آقا قدمی برای بیماران نیازمند بردارند. حسین آقا هم به عنوان امانت‌دار خیران، خودش همه کارهای درمان بیماران را پیگیری می‌کند»

از نیروی هوایی تا مناطق سیل‌زده جنوب کرمان

بسته‌های پر از مواد غذایی، اسباب‌بازی و... که در گوشه مغازه و گاهی در گوشه پیاده‌رو ردیف می‌شود، نشانه یکی دیگر از فعالیت‌های خداپسندانه در این مغازه کوچک است.۲ سالی است که حسین آقا با کمک اهالی راهی مناطق سیل‌زده کشور می‌شود تا قدمی برای سیل‌زدگان بردارد. خودش می‌گوید:« از سیل استان گلستان تا سیل لرستان و خوزستان و همین اواخر سیل شهرهای جنوب کرمان، اهالی با من همراهی کرده‌اند. به عنوان امانت‌دار آنها تا مناطق سیل‌زده رفتم علاوه بر پخت و توزیع غذای گرم، بسته‌های ارزاق را هم میان سیل‌زدگان توزیع کردم.»
 

کد خبر 672225 برچسب‌ها نیکوکاری شاخص کسب و کار همشهری محله منطقه ۱۳ فرهنگ غذایی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نیکوکاری شاخص کسب و کار همشهری محله منطقه ۱۳ فرهنگ غذایی سفره مهربانی مغازه حسین حسین آقا غذای گرم فیش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۸۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام ۲۵ هزار همدانی به مناطق عملیاتی غرب و جنوب کشور

معاون هماهنگ کننده فرماندهی سپاه استان، گفت: در سال جدید ۱۳ هزار و ۲۰۰ نفر از استان به مناطق عملیاتی غرب و ۱۲ هزار نفر نیز به مناطق عملیاتی جنوب اعزام خواهند شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، کامران کریمی پیش از ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه، اظهار داشت: انقلاب اسلامی پس از پیروزی با فتنه‌های مختلفی روبه‌رو بوده و امروز نیز با جنگ نرم روبه‌رو هستیم که بهترین راه مقابله با آن نیز انجام کار فرهنگی مانند برگزاری اردوهای راهیان نور است.

وی با تشریح اهمیت اردوهای راهیان نور، افزود: سال گذشته توانستیم 10 هزار و 600 نفر از جوانان را به مناطق عملیاتی جنوب و غرب اعزام کرده و علاوه بر این زائر سرای شهید همدانی در اردوگاه شهید مسعودیان و زائر سرای شهید باکری در خرمشهر را مهیای حضور جوانان کنیم.

معاون هماهنگ کننده فرماندهی سپاه استان با بیان اینکه امسال نیز به مناسبت عملیات بازی‌دراز جوانان در قالب 50 اتوبوس به مناطق عملیاتی غرب اعزام شده و از مناطقی مانند مرصاد، قراویز، بازی دراز و پادگان ابوذر بازدید خواهند کرد، گفت: با توجه به اینکه امسال شهید شاخص استان، شهید تقی بهمنی در قراویز به شهادت رسیده است در تلاشیم در این منطقه یادواره ای برای این شهید بزرگوار برگزار شود.

وی با اشاره به اینکه در تلاشیم در اردوهای راهیان نور غرب کشور افراد از مراکز مهم منطقه در قالب راهیان نور پیشرفت نیز بازدید داشته باشند، مطرح کرد: امسال 13 هزار و 200 نفر از استان به مناطق عملیاتی غرب و 12 هزار نفر نیز به مناطق عملیاتی جنوب اعزام خواهند شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صدور مجوز جذب ۳۰۰‌معلم برای مناطق محروم و صعب‌العبور در هرمزگان
  • ساخت ۵۴ کلاس درس در مناطق محروم ۵ استان کشور
  • هشدار به کشاورزان ۳۱ استان با ورود سامانه بارشی جدید
  • ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست
  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • سایبرتراک مناطق محروم! (عکس)
  • تصاویری متفاوت از سید حسین خمینی بعد از فوت مادرش
  • شهادت یک عضو دیگر حزب الله در جنوب لبنان | عکس
  • نکات مهم در طراحی و اجرای دکوراسیون مغازه لوازم تحریر
  • اعزام ۲۵ هزار همدانی به مناطق عملیاتی غرب و جنوب کشور