Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@15:31:34 GMT

۱۰۰ درصد فعالیتهای گمرک دوغارون تایباد فعال است

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۶۹۷۷۲

۱۰۰ درصد فعالیتهای گمرک دوغارون تایباد فعال است

محمد کوه‌گرد روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود:  به دنبال اختلاف به وجود آمده در مرز مشترک جمهوری اسلامی ایران و افغانستان طی ۲ روز گذشته و با مذاکرات انجام شده، اکنون تمامی رویه های گمرکی در حوزه صادرات و ترانزیت کالا از این گمرک ۱۰۰ ساله به سمت کشور افغانستان در حال انجام و تمامی فعالیتهای اقتصادی این مرز به حالت عادی خود برگشته و هیچ‌گونه مشکلی در حوزه ترخیص کالا در دوغارون وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: از صبح امروز هم ورود و خروج مسافر از طریق دروازه دوغارون انجام گرفته و همچنین خودروهای مسافربری ایران و افغانستانی در این مرز زمینی تردد دارند.

مدیر کل گمرک دوغارون تایباد ادامه داد: هم‌اکنون روزانه بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر شامل رانندگان، تجار و مسافران ایرانی و افغانستانی در مرز دوغارون تردد دارند.

کوه گرد گفت: طبق برآورده های انجام شده، امروز افزون بر ۲۵۰ دستگاه کامیون حامل انواع کالاهای صادراتی، ترانزیتی و سوخت از سمت گمرک مرزی دوغارون به سمت افغانستان خارج خواهند شد و همین تعداد کامیون هم از سمت افغانستان گمرک اسلام قلعه به مقصد ایران وارد گمرک دوغارون می شوند.

بر اساس اعلام منابع مرزی روزانه بین چهار هزار تا چهار هزار و ۵۰۰ مسافر ورودی و خروجی نیز از مرز دوغارون تردد می کنند.

به گزارش ایرنا به نقل از منابع محلی روز شنبه در پی انجام برخی فعالیتهای خارج از چهارچوب و قواعد مرزی از سوی نیروهای وابسته به طالبان در محدوده نقطه صفر مرزی دوغارون در خراسان رضوی، این مرز مهم تجاری بسته اعلام شد اما پس از انجام گفت وگوهای مرزی، گذرگاه دوغارون - اسلام قلعه حوالی ساعت ۱۳:۳۰ دیروز یکشنبه بازگشایی شد.  

مرکز شهرستان ۱۲۰ هزار نفری تایباد در ۲۲۸ کیلومتری جنوب شرق مشهد واقع است. تایباد از سمت شرق و جنوب شرق هم مرز با کشور افغانستان است.

گمرک دوغارون واقع در شهرستان تایباد با یک قرن سابقه فعالیت در فاصله ۱۸ کیلومتری مرز ایران و افغانستان در حوزه صادرات، واردات، ترانزیت و مسافر فعالیت دارد.   

روز شنبه هفته جاری، نیروهای مرزی وابسته به طالبان، به دلیل عدم اشرافیت به قوانین و مقررات مرزی، با ابهاماتی روبه رو شده بودند که باعث تعطیلی گمرک دوغارون شده بود.

برچسب‌ها تایباد مرز دوغارون توسعه صادرات طالبان مرزبانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تایباد مرز دوغارون توسعه صادرات تایباد مرز دوغارون توسعه صادرات طالبان مرزبانی گمرک دوغارون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۹۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲

گمرک ایران اعلام کرد: واردات قهوه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۷۵ درصدی به رقم ۱۴۸ میلیون دلار رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از گمرک ایران، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

این گزارش با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند، می افزاید: ۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش، در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

این گزارش می‌افزاید: تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. شایان ذکر است، تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند. سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

کد خبر 748129

دیگر خبرها

  • درخواست کنسرسیوم ریلی برای انجام تشریفات قطار ترانزیتی افغانستان به گمرک ارائه شد
  • ۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد
  • رشد ۶۵ درصدی ترانزیت مبدأ در مرز باشماق
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • بازگشت مرزبانان ایرانی از افغانستان
  • اطلاعیه مرزبانی درباره مشکل پیش آمده برای ۶ مرزبان در مرز افغانستان
  • علت انتقال ۶ نیروی مرزبانی به خاک افغانستان چه بود؟
  • کشف ۷۲ هزار نخ سیگار قاچاق توسط مرزبانان هنگ مرزی تایباد 
  • تأکید شهرداری بوکان بر استمرار طرحهای عمرانی و توسعه فضای سبز نالشکینه