Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-30@11:16:57 GMT

نقص در عملکرد سلول‌های بدن به وسیله نانوپلاستیک‌ها

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۷۱۲۱۵

نقص در عملکرد سلول‌های بدن به وسیله نانوپلاستیک‌ها

نتیجه یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که نانوپلاستیک‌های بین ۳۰ تا ۸۰ نانومتر می‌توانند به داخل یک سلول نفوذ و احتمالاً عملکرد آن را مختل کنند. یک مطالعه جدید به رهبری موسسه ملی استاندارد و فناوری آمریکا (NIST) نشان می‌دهد که فنجان‌های قهوه یک بار مصرف که با پلی‌اتیلن با چگالی کم (LDPE) پوشانده شده‌اند، می‌توانند تریلیون‌ها نانوذرات پلاستیکی را آزاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اگرچه تاثیر این ذرات بر سلامت موجودات زنده هنوز مشخص نیست؛ اما به عقیده دانشمندان این یافته‌ها هشداردهنده هستند. زیرا این نگرانی وجود دارد که قرار گرفتن مکرر در معرض چنین آلاینده‌هایی در طولانی مدت اثرات منفی بر سلامت انسان داشته باشد.

دانشمندان تاکنون تعداد بی‌شماری ذرات میکروسکوپی از این پلاستیک‌ها را در اقیانوس‌های جهان و بسیاری از مکان‌های دیگر از جمله خون انسان، یافته‌اند.

در نتیجه تحقیقات دانشمندان روی فنجان‌های قهوه یک بار مصرف و کیسه‌های نایلونی مخصوص مواد غذایی، حجم زیادی از نانوپلاستیک در مواد سازنده این پلاستیک‌ها دیده شد و دانشمندان با اجرای یک برنامه کامپیوتری قدرتمند که می‌توانست ذرات را شمارش کند، موفق شدند نه تنها نانوذرات را بشمارند، بلکه اندازه آن‌ها را نیز اندازه‌گیری کنند.

در دهه گذشته، دانشمندان میکروپلاستیک‌هایی بزرگ‌تر از ۱۰۰ نانومتر را پیدا کرده‌اند؛ اما معتقد بودند که این ذرات احتمالاً آن‌قدر کوچک نیستند که وارد سلول شوند و مشکلات فیزیکی ایجاد کنند.

نتایج این تحقیق جدید که در earth.com منتشر شده است بیان می‌کند که این نانوذرات واقعاً کوچک هستند و مشکل بزرگی محسوب می‌شوند؛ چرا که می‌توانند به داخل یک سلول نفوذ و احتمالاً عملکرد آن را مختل کنند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: نانو تکنولوژی فناوری فناوری اطلاعات نانو فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۱۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که آسپرین چگونه در برابر سرطان روده بزرگ عمل می‌کند.

طبق یافته‌های منتشر شده، به نظر می‌رسد آسپرین جنبه‌های پاسخ ایمنی بدن را در برابر سلول‌های سرطانی تقویت می‌کند.

دکتر «مارکو اسکارپا»، محقق ارشد و جراح عمومی دانشگاه پادووا در ایتالیا، گفت: «مطالعه ما مکانیسم مکمل پیشگیری یا درمان سرطان با آسپرین را در کنار مکانیسم دارویی کلاسیک آن که شامل مهار التهاب است، نشان می‌دهد.»

برای این مطالعه، محققان نمونه‌های بافتی را از ۲۳۸ بیمار که بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ تحت عمل جراحی سرطان روده بزرگ قرار گرفته بودند، به‌دست آوردند. از این تعداد، حدود ۱۲ درصد مصرف‌کننده آسپرین بودند.

به گفته محققان، نمونه‌های بافتی از مصرف‌کنندگان آسپرین، گسترش کمتر سرطان به غدد لنفاوی و فعالیت تهاجمی‌تر سلول‌های ایمنی در برابر تومورها را نشان داد.

در آزمایشگاه، آنها کشف کردند که قرار دادن سلول‌های سرطانی روده بزرگ در معرض آسپرین، توانایی سلول‌های ایمنی را برای هشدار به یکدیگر در مورد وجود تومورها افزایش می‌دهد.

به طور خاص، سلول‌های ایمنی شروع به بیان بیشتر پروتئینی به نام CD۸۰ کردند. به گفته محققان، در بیماران مبتلا به سرطان رکتوم، مصرف‌کنندگان آسپرین بیان CD۸۰ بالاتری در بافت‌های سالم داشتند که نشان می‌دهد آسپرین توانایی سیستم ایمنی را برای جستجو و از بین بردن سلول‌های سرطانی افزایش می‌دهد.

اسکارپا گفت: «گام بعدی یافتن راهی برای ورود آسپرین به عمق روده و تقویت اثرات ضد سرطانی آن خواهد بود.»

کد خبر 6090456

دیگر خبرها

  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • کیفیت هوای اصفهان ناسالم برای گروه‌های حساس
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند