Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - مرضیه ثمره‌حسینی: مهدی روانشادنیا کارشناس بازار مسکن در گفت‌وگو با همشهری آنلاین درباره وضعیت بازار اجاره در روزهای پیش رو می‌گوید: «با توجه به تورمی که در بازار مسکن در قیمت خرید و فروش به وجود آمده و از طرف دیگر به دلیل اینکه در تولید مسکن استیجاری اتفاقی نیفتاده شرایط خوبی برای مستأجران در سال ۱۴۰۱ پیش‌بینی نمی‌شود و انتظار می‌رود اجاره‌بها گران‌تر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

روانشادنیا ادامه‌ می‌دهد: «پیش‌بینی برای بازار اجاره در سال جاری این است که تورمی در حد سال گذشته در این حوزه رخ دهد. علت افزایش تورم در بازار اجاره هم این است که برای جبران نسبت قیمت خرید به قیمت اجاره شاهد این خواهیم بود که قیمت‌ها روند افزایشی خود را داشته باشد.»

قیمت خرید و فروش تغییر چندانی نخواهد کرد

این کارشناس بازار مسکن البته معتقد است که در حوزه خرید و فروش، شرایط امسال نسبت به گذشته بهتر می‌شود.

روانشادنیا درباره دلیل این وضعیت می‌افزاید: «نسبت افزایش قیمتی که ما در حوزه قیمت خرید و فروش مسکن داشته‌ایم با افزایش قیمتی که در حوزه اجاره اتفاق افتاده با هم متفاوت است و به نوعی در حوزه قیمت اجاره جاماندگی به وجود آمد به همین دلیل پیش‌بینی این است که اجاره‌بها افزایش بیشتری پیدا کند اما در بازار خرید و فروش با توجه به اینکه تب و تاب قبلی فروکش کرده امسال تورمی که سه چهار سال گذشته رخ داد را شاهد نخواهیم بود.»

نظام اجاره‌داری حرفه‌ای در کشور راه‌اندازی شود

رصد قیمت‌ها در بازار اجاره نشان می‌دهد که ضابطه‌ای برای اجاره‌بها وجود ندارد. طبق مصوبه ستاد ملی کرونا سقف اجاره‌بها ۲۵ درصد مشخص شد اما این مصوبه در عمل اجرایی نمی‌شود.

روانشادنیا در این باره می‌گوید: «در شرایط تورمی کنونی چنین طرح‌هایی قابلیت اجرایی شدن ندارند.»

روانشادنیا می‌افزاید: «چنین طرح‌هایی باید مکانیزم اقتصادی یا مکانیزم‌های حقوقی مشخص داشته باشند تا قابلیت اجرا داشته باشند اما در حال حاضر، این روش‌ها کمتر کارآمد هستند.»

 این کارشناس بازار مسکن راهکار کنترل افزایش قیمت در بازار مسکن را افزایش تولید مسکن و تحول در سیستم اجاره‌داری می‌داند و می‌گوید: «باید در حوزه تولید مسکن استیجاری یا اجاره به شرط تملیک و تکالیف قانونی که در این حوزه است اقدام شود و نظام اجاره‌داری حرفه‌ای در کشور راه‌اندازی شود.»

روانشادنیا معتقد است اگر نظام اجاره‌داری حرفه‌ای در کشور توسعه پیدا کند خود به خود در طول زمان اتفاقات بهتری می‌افتد. برای مثال، یک موضوع رایجی که در بسیاری از کشورهای دنیا وجود دارد این است که مدت قرارداد اجاره بیشتر از یک سال، دو ساله یا سه ساله است. در عرف کشور ما اما با توجه به اینکه با تورم قابل ملاحظه‌ای در همه حوزه‌ها از جمله مسکن مواجه هستیم کمتر کسانی این ریسک را می‌پذیرند که قراردادهای بلندمدت‌تر منعقد کنند اما اگر شرایط اقتصادی تثبیت شود و تورم عمومی کشور کاهش پیدا کند و دولت هم مکانیزم‌های مشخصی را که قانون پیش رویش گذاشته اجرایی کند می‌توان انتظار داشت که در سال‌های آینده شرایط بهتری را در این حوزه تجربه کنیم و مدت قراردادهای اجاره هم طولانی‌تر شود.»

کد خبر 672214 برچسب‌ها وام وديعه مسكن اقتصاد - تورم خبر مهم مسکن اجاره گرانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وام وديعه مسكن اقتصاد تورم خبر مهم مسکن اجاره گرانی بازار اجاره خرید و فروش اجاره داری بازار مسکن قیمت خرید اجاره بها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۱۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها

قیمت جهانی طلا در روز جمعه (۲۶ آوریل) کاهش یافت و با توجه به تمرکز سرمایه‌گذاران به داده‌های کلیدی تورم ایالات‌متحده برای نشانه‌هایی در مسیر نرخ بهره فدرال رزرو، برای کاهش هفتگی تعیین شد.

به گزارش ایسنا، هر اونس طلا با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۳۳۱ دلار و ۱۵ سنت رسید. قیمت‌ها تقریباً ۱۰۰ دلار آمریکا نسبت به بالاترین رکورد تاریخ ۲۴۳۱ دلار و ۲۹ سنت در ۱۲ آوریل کاهش یافته است که ناشی از آشفتگی ژئوپلیتیکی است. هر اونس طلای آمریکا بدون تغییر به ۲۳۴۳ دلار و ۵۰ سنت رسید. قیمت شمش در هفته ۲.۵ درصد کاهش یافته است.

اقتصاد ایالات‌متحده در سه ماهه اول با کمترین سرعت خود در نزدیک به دو سال اخیر رشد کرد اما افزایش تورم انتظارات فدرال رزرو را برای کاهش نرخ بهره قبل از سپتامبر تقویت کرد. اظهارات اخیر مقامات فدرال رزرو حاکی از آن است که بانک مرکزی عجله‌ای برای کاهش نرخ بهره ندارد. نرخ‌های بالاتر جذابیت نگهداری طلای بدون بازده را کاهش می‌دهد.

داده‌ها نشان داد که واردات خالص طلای چین از طریق هنگ‌کنگ در ماه مارس ۴۰ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت. جی پی مورگان اظهار کرد که هدف اوج طلا ۲۶۰۰ دلار آمریکاست. شرکت نیومونت از برآوردهای وال‌استریت برای سود سه ماهه اول پیشی گرفت زیرا بزرگترین معدن طلای جهان از تولید قوی، قیمت‌های بالاتر و هزینه های عملیاتی پایین‌تر بهره‌مند شد.

طبق گزارش رویترز، بانک مرکزی ژاپن قرار است پیش‌بینی کند که تورم در سال‌های آینده نزدیک به هدف دو درصدی خود باقی خواهد ماند و آمادگی خود را برای افزایش نرخ‌ها از نزدیک به صفر نشان می‌دهد.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، نقره با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۷.۴۰ دلار در هر اونس رسید، پلاتین ۰.۶ درصد افزایش یافت و به ۹۱۹ دلار و ۹۰ سنت رسید، در حالی که پالادیوم با ۱.۱ درصد افزایش به ۹۸۴ دلار و ۷۳ سنت رسید.

دیگر خبرها

  • شب عید املاکی‌ها، روز سیاه مستاجرها
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟
  • کاهش تورم ماهانه اجاره مسکن به کمتر از میانگین ۸ ساله
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • نرخ رهن در بازار تهران؛ رهن مسکن در محله شادآباد ۵۸۰ میلیون تومان
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • پیش‌بینی رییس اتحادیه املاک از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • مصوبات ساماندهی اجاره‌بها/ تعیین محدوده افزایش