Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@21:23:47 GMT

۹۸۱ هزار خانوار از مراتع کشور بهره برداری می کنند

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۷۱۹۸۴

۹۸۱ هزار خانوار از مراتع کشور بهره برداری می کنند

به گزارش خبرنگار ایرنا، ترحم بهزادی دوشنبه شب در نشست مشترک کارگروه مدیریت چرا و ساماندهی کوچ عشایر استان های همدان، لرستان و خوزستان افزود: ۴۰ هزار ۵۱۰ سامان عرفی در کمشور وجود دارد که از هر سامان  دو هزار ۲۰۰ هکتار وسعت و هر یک ۲۴ بهره بردار دارد.

وی با یاداوری اینکه مدیریت چرا سال ۷۸ شروع و تاکنون ادامه داشته است افزود: اسفند ماه سال ۹۹ شیوه نامه ای با عنوان دستورالعمل مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ تدوین و به استانداران، سازمان جهاد و کشاورزی، منابع طبیعی و امور عشایر ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اضافه کرد: این دستورالعمل در راستای سامدهی به وضعیت چرا، حفظ منابع آب و خاک، تقویت افزایش پوشش گیاهی، و پیشگیری از تخریب اراضی ملی با چرای زودهنگام بود.

بهزادی ادامه داد: همچنین یکم اسفند سال گذشته این دستورالعمل با امضای وزیر جهاد کشاورزی به وزیر کشور، تمام استانداران در راستای اهمیت و برخورداری از بحث مرتع مکاتبه‌ای انجام شد و وزیر کشور هم این دستورالعمل را به تمام استانداران ابلاغ کرد.

وی با بیان اینکه چالش های موجود در زمینه مدیریت چرا، چرای زودرس، آثار تخریبی چرا بر روی مراتع از دهه ۷۰ تاکنون باقی مانده است گفت: مراتع مرده و به انزوا کشیده شده بودند و کسی به آن توجهی نداشت به گونه ای که برای مسوولان این کلمه نامانوس بود.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: به دنبال فرمایشات رهبری فرزانه انقلاب درباره اهمیت مرتع و منابع طبیعی و اینکه زمین و خاک قابل وارد کردن نیست، توجه به این بخش افزایش یافت که زمینه ای برای حفظ آب و خاک کشور شد.

ترحم اضافه کرد: بر اساس اسناد بالا دستی و قانون، رسالت اصلی سازمان منابع طبیعی، حفط، احیا، اصلاح و توسعه و بهره برداری بهینه و اصولی از  منابع ملی است با این وجود هر گونه بهره برداری از عرصه های منابع طبیعی باید دارای طرح باشد همچنین پیش از تهیه طرح باید اقدام به شناسایی بهره برداران و صدور مجوز پروانه چرا کرد.

وی اظهار داشت: در گذشته نگرش سازمان به مراتع تنها برای تامین علوفه بوده اما هم اینک در راستای حفظ منابع پایه، حفظ ذخایر ژنتیکی، افزایش تقویت پوشش گیاهی، این سازمان برنامه ریزی و هدف گذاری کرده است و هدف آن بهبود معیشت بهره برداران و اقتصادی کردن طرح های مرتعداری است.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: در این راستا کارهای بزرگی صورت گرفت و در گام نخست شیوه نامه فنی و اجرایی بهره برداری از مراتع کشور اصلاح و بهمن ماه سال ۹۹ به استان ها ابلاغ شد.

بهزادی درباره وضعیت پروانه چرا پس از فوت بهره بردار گفت: پس از فوت بهره بردار پروانه چرا باطل می شود البته تنها افرادی می توانند جایگزین مرتعدار متوفی شوند که ساکن منطقه بوده، عضو نظام عشایری باشد و به صورت مستمر در حرفه دامداری فعالیت داشته باشند.

وی اضافه کرد: با این شرایط پیش بینی شده نیمی از عشایر حذف شده و  ۵۰ درصد مابقی باید وضعیتشان مشخص شود.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تاکید کرد: باید به موضوع منابع طبیعی و مدیریت چرا نگاه فرا سازمانی و ملی داشت و به این موضوع در سطوح وزارتخانه و شورای ملی کوچ تصمیم گیری، سیاسگذاری و عمل کنند 

بهزادی گفت: دستورالعمل مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ با هدف حفظ منابع پایه، حفظ ذخایر  ژنتیکی با تقویت پوشش گیاهی، مدیریت پایدار سرزمین، جلوگیری از تغییر کاربری ، جلوگیری از چرای زودهنگام و زودرس رس ، جلوگیری از ورود دام بیش از ظرفیت مرتع بوده است.

برچسب‌ها استان همدان مراتع جامعه عشایری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان همدان مراتع جامعه عشایری استان همدان مراتع جامعه عشایری بهره برداری مدیریت چرا پروانه چرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۱۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مدار بهره برداری خارج شدن چشمه کاوات به علت طغیان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه اعلام کرد: به علت طغیان چشمه کاوات و بالا رفتن کدورت آب این چشمه که یکی از منابع اصلی تأمین آب شهر جوانرود و روستا‌های مسیر روانسر است، این چشمه تا اطلاع ثانوی از مدار بهره برداری خارج شده است
به همین منظور تأمین آب شهر جوانرود و روستا‌های مسیر روانسر از سایر منابع شامل: چاه‌های مناطق بله زین، سردم و همچنین به مدار آوردن چاه شماره ۱ تم تم صورت می‌پذیرد؛ لذا با توجه به محدود بودن ظرفیت تأمین منابع مذکور احتمال افت فشار و کمبود آب وجود دارد.
در این اطلاعیه از شهروندان خواسته شده در مصرف آب صرفه جویی کرده و از مصارف غیر ضروری اجتناب کنند.

دیگر خبرها

  • از مدار بهره برداری خارج شدن چشمه کاوات به علت طغیان
  • بهره‌برداری از ۱۱۰۰ مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • بهره‌برداری از 1100 مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • بهره برداری از ۱۱۰۰ مسکن ویژه محرومان به همت بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • نخستین پروانه بهره‌برداری شهرک دولتی صادر شد
  • نخستین پروانه بهره‌ برداری شهرک دولتی صادر شد
  • بهره برداری از ۱۲ طرح و اهدای جهیزیه در زندان‌های هرمزگان
  • خودداری از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع
  • غفلت در بهره‌برداری از میادین مشترک نفت و گاز، چه بر سر آینده اقتصاد می آورد؟