Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، شهاب‌الدین مایل هروی، فرزند این پژوهشگر افغانستانی عرفان، تصوف و زبان و ادبیات فارسی درباره وضعیت پدر گفت: ایشان افسردگی داشت، که الحمدللّه برطرف شده است اما الان به خاطر شرایط دیگری شش ماه است که به دور از کتابخانه و کارهای علمی‌شان در یکی از مراکز نگهداری سالمندان در مشهد بستری هستند؛ در واقع چاره‌ای نداشتیم و مجبور شدیم ایشان را در این سرای سالمندان در مشهد بگذاریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ادامه با بیان این‌که حمایتی که از نجیب ‌مایل هروی انجام می‌شد، ادامه پیدا نکرده‌ و آن‌ها مجبور به گرفتن این تصمیم شده‌اند، مدعی شد: چند تن از اهل قلم و استادان مشهد، صحبت‌هایی خلاف واقع داشتند که از استاد مایل در مشهد حمایت می‌شود؛ واقعیت این است حدود سه سال و نیم شهرداری مشهد اجاره منزلی را  که برای ایشان تهیه شده بود، می‌پرداخت و ایشان در  مشهد مستقر بودند. شهرداری پرداخت این اجاره  را قطع کرده است. ایشان مریض بود. افسردگی می‌آمد و می‌رفت. چند دکتر برایش انتخاب کرده بودم که با آن‌ها مشورت کردم، گفتند این مریضی، مریضی‌ای ‌است که می‌آید و می‌رود و با ایشان  ماندگار است اما ایشان هوشیار است و می‌تواند کارهای علمی‌اش را انجام دهد.

فرزند نجیب مایل هروی افزود: اگر ایشان را  در سرای سالمندان گذاشته‌ایم برای این بود که دیگر حمایتی از او نشد. نگذاشته‌ایم که در این شش ماه سر و صدا راه بیفتد زیرا دوستان از من گله‌ می‌کنند و می‌گویند دنبال اهداف سیاسی هستی. من از حق و حقوق مردی صحبت می‌کنم که ماهیانه ۵۰۰ هزار تومان حقوق بازنشستگی برای ایشان تعیین شده است، آن‌قدر در بوق و کرنا کردند که بازنشستگی مایل هروی حل شد، اما با چقدر؟ با ۵۰۰ هزار تومان! ما انتظار داشتیم اگر به منزل استاد می‌آیند بگویند به پاس زحمات شما مبلغی روی آپارتمانی که دولت قبلی به استاد داده می‌گذاریم، تا خانه‌ای در مشهد برای او فراهم کنید که کتاب‌هایش جا بشود.

وی ادامه داد: آن آپارتمان را هم مجبور شدم وکیل بگیرم تا بگیرم. استاد گفت ارزش ندارد، ول کن. اما من گفتم با توجه به مصوبه هیئت وزیران مردم خیال می‌کنند خانه را داده‌اند. پیگیر شدم و آپارتمان را گرفتم. آپارتمان در جای خوب شهر است اما طبقه چهارم است و چهارهزار جلد کتاب استاد در این آپاتمان جا نمی‌شود. مجبور شدم سرپناهی را در گلبهار (۴۰ کیلومتری مشهد) بگیرم تا ایشان را بیاورم. ایشان به کتابخانه خود وابسته است و می‌گوید من جای خواب نداشته باشم، اما کتاب‌هایم جای امنی داشته باشد. با پزشک او که صحبت کردم گفتند از نظر آب و هوا این شهر خوب است اما اگر خدای نکرده اتفاقی بیفتد، با توجه به این‌که این شهر مرکز درمانی ندارد، تا به مشهد برسانید، دیر خواهد شد. الان من و برادر معلول ذهنی و جسمی‌ام  در گلبهار مستقر هستیم و مجبور هستم هفته‌ای یکی دوبار این مسیر را تا خانه سالمندان مشهد بروم و به او سر بزنم و جویای احوالش شوم.

او درباره وضعیت چاپ کتاب‌های نجیب مایل هروی نیز گفت: ایشان کار کرده است، اما وضعیت  نشر به ‌گونه‌ای است که اصلا وضعیت کتاب‌های‌شان مشخص نیست. با ناشر نمی‌شود صحبت کرد. چند کتاب مهم ایشان در دست نشر نی است و اقدامی برای تجدید چاپ کتاب‌ها نمی‌کند، چند کتاب در انتشارات طرح نو دارد که خب کسی جواب‌گو نیست و مثلا  کتاب «جامی» چند سال است چاپ نشده و می‌گویند وضع فرهنگ همین است و این‌طور نیست کتاب چاپ شود.

 نجیب مایل هروی متولد سال ۱۳۲۹ شهر هرات است. او دوره دبستان و دبیرستان (تحصیلات ابتدایی و متوسطه) را در شهر کابل به پایان رساند و در سال ۱۳۵۰ وارد دانشگاه فردوسی مشهد شد. از سال ۱۳۵٧ تا ۱۳٦۰ نیز به فهرست‌برداری در کتابخانه آستان قدس رضوی مشغول بود. پس از آن، شروع به کارهای تحقیقاتی برای تهران کرد. اما زمانی که بنیاد پژوهش‌های اسلامی تأسیس شد، در سال ۱۳۶۵ به این بنیاد پیوست و به پژوهش در زمینه نسخه‌شناسی پرداخت.

آخرین عکس از نجیب مایل هروی که فرزندش اول اردیبهشت‌ماه از او گرفته است.

کد خبر 672406 برچسب‌ها دانشگاه‌های ایران ایران و افغانستان ادبیات کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان سالمندان عرفان افغانستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دانشگاه های ایران ایران و افغانستان ادبیات سالمندان عرفان افغانستان نجیب مایل هروی کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۲۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکهزار و ۵۴۸ معلم و استاد دانشگاه، حامی ایتام و محسنین استان یزد هستند


به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، "محمد شجاعان " ضمن گرامیداشت یاد و خاطره استاد و معلم اخلاق استاد شهید مرتضی مطهری و تبریک روز معلم افزود: معلمان شمع وجود خویش را برای روشنایی راه ما و آیندگان ما ارزانی داشتند و این روحیه ایثار در کمک به نیازمندان نیز متجلی است و امیدواریم با توجه به ظرفیت خوبی که بین فرهنگیان وجود دارد، برنامه‌های در دست اجرا و همچنین کمک و تعامل ادارات آموزش و پرورش در سطح استان این تعداد در سال جاری افزایش یابد.

وی اظهار کرد: ۶ هزار و ۷۰۰ یتیم و فرزند محسنین تحت حمایت کمیته امداد در طرح استان از حمایت ۲۸ هزار حامی نیکوکار در قالب طرح‌های اکرام ایتام و محسنین بهره‌مند هستند.

شجاعان افزود: نیکوکاران می‌توانند با مراجعه به سایت ekram.emdad.ir و یا مراجعه حضوری به دفاتر این نهاد و همچنین مراکز نیکوکاری سطح استان نسبت به تقبل فرزند یتیم و محسنین با شرایط مورد نظر خویش اقدام کنند.

دیگر خبرها

  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • یکهزار و ۵۴۸ معلم و استاد دانشگاه، حامی ایتام و محسنین استان یزد هستند
  • دانشگاه فردوسی نخ تسبیح فردوسی دوستان و شاهنامه پژوهان
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر بنیاد علم و سیاست آلمان: ایران در حمله به اسرائیل به کشورهای منطقه هم هشدار داد، هم اطمینان خاطر/ تهران قواعد درگیری با تل آویو را بازتعریف کرد/ همسایگان عربی ایران به دنبال موازنه و مفاهمه با تهران خواهند بود/ توانمندی موشکی ایران