Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر انتشارات خرسندی گفت: : دادسرای فرهنگ و رسانه به عنوان پناه‌گاهی برای دفاع از حقوق هنرمندان و فرهیختگان محسوب می‌شود و اتحادیه ناشران نیز رویکرد‌ها و رویه این دادسرا را به دقت دنبال می‌کند. این مهم در صیانت از حوزه کپی رایت بیش از هر حوزه دیگری مد نظر قرار دارد.

هادی طالع خرسند در گفت‌وگو با میزان پیرامون اهمیت تولید کتاب‌های حقوقی گفت: کتاب‌های حقوقی در سه دسته عمده منتشر می‌شوند: دسته اول کتاب‌هایی هستند که صرفاً برای مخاطب عام تهیه شده و عموم اقشار جامعه از افراد عادی و کسبه گرفته تا پزشکان، مهندسان، وکلا و قضات از آن استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دسته دوم کتاب‌های دانشگاهی هستند که مخاطبان آن دانشجویان و دانشگاهیان می‌باشند و دسته سوم کتاب‌های کمک آموزشی هستند که داوطلبان شرکت در آزمون‌های تحصیلات تکمیلی و آزمون‌های وکالت از این دسته از کتاب‌ها استفاده می‌کنند.

وی در همین راستا ادامه داد: اکثر قریب به اتفاق نویسندگان کتاب‌های کاربردی در حوزه حقوق و قضا، قضات و وکلای با تجربه‌ای هستند که بسیاری از تجربیات خود را در قالب کتاب به مخاطب انتقال می‌دهند از این رو زمینه افزایش اطلاعات و دانش حقوقی مخاطب را فراهم خواهند کرد و به تبع آن رشد فرهنگ حقوقی جامعه را افزایش می‌دهند و با مطالعه چنین کتاب‌هایی جامعه می‌تواند دانش ارزنده‌ای را کسب کند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

طالع خرسند با اشاره به کاربرد کتاب‌های حقوقی ابراز کرد: برخی از کتاب‌ها با دادن اطلاعاتی درباره مضمون و نحوه تنظیم قرارداد‌ها و یا پیرامون معاملات املاک که از دغدغه‌های زندگی روز‌مره افراد جامعه است اطلاعات خوبی را به مخاطب ارائه می‌کند که نتیجه آن جلوگیری از بسیاری از کلاهبرداری‌ها و اختلافات خواهد بود و به تبع آن از یک سو منتج به کاهش شکایات و هزینه‌های حقوقی و دادرسی برای عموم مردم خواهد شد و از سوی دیگر مراجع قضایی و دادگاه‌ها نیز با مراجعات کمتری روبه‌رو خواهند بود، لذا مطالعه کتاب‌های حقوقی می‌تواند علاوه بر کسب اطلاعات ارزنده زمینه را برای صرفه جویی اقتصادی در جامعه فراهم کند.

وی پیرامون چاپ کتاب‌هایی که بتواند مسائل حقوقی خانواده را مطرح و بیان کند ابراز کرد: کتاب‌های حقوقی ارزشمندی در این زمینه منتشر شده است کتاب‌هایی که افراد را در خصوص شرایط ضمن عقد و یا شرایط ازدواج و تبعات تعهداتی که بر عهده می‌گیرند آگاه می‌سازد و کاربرد‌های فراوانی برای مخاطبان خود در همه سطوح جامعه دارد.

مدیر انتشارات خرسندی ایجاد قفسه‌های مطالعه در ایستگاه‌های مترو و وسایل حمل و نقل عمومی را یک رویکرد ارزنده دانست و ابراز کرد: افزایش سرانه مطالعه برای جامعه امروز که با دغدغه‌های فراوانی روبه‌رو هستند ارزشمند است. افراد می‌توانند از کمترین زمان بهترین بهره‌برداری را داشته باشند تا به میزان سطح دانش آنان افزود شود. متأسفانه این طرح تنها برای مدت زمان کوتاهی اجرایی شد و به علت کمبود بودجه اجرای آن متوقف گردید در حالی که ادامه آن می‌توانست به افزایش سرانه مطالعه به طور قابل توجهی کمک نماید.

***افزایش پانزده درصدی قیمت کاغذ

طالع خرسند در مورد تأثیر قیمت کاغذ بر میزان تولید کتاب بیان کرد: افزایش قیمت کاغذ زمینه‌ساز بالا رفتن و افزایش قیمت کتاب گردیده است. نکته قابل تأمل این است که قیمت کاغذ بعد از اسفند ۱۴۰۰ حدود پانزده درصد افزایش داشته به طوری که تا قبل از سال ۱۴۰۱ قیمت هر بند کاغذ تحریر ۶۶۰ هزار تومان بود، اما پس از ورود به سال جدید قیمت هر بند کاغذ تحریر به ۸۲۰ هزار تومان رسیده است.

وی کمبود برخی کتاب‌های حقوقی را معضلی برای مخاطبان دانست و ابراز کرد: برخی از کتاب‌های حقوقی نایاب هستند و نیاز به تجدید چاپ و انتشار آن‌ها احساس می‌گردد، ولی به دلیل افزایش قیمت کاغذ امکان تولید این کتاب‌ها برای ناشران وجود ندارد. مقوله دیگری که این روز‌ها نُقل محافل ناشران شده است پیش‌بینی افزایش مجدد قیمت کاغذ در ماه‌های آینده است که حتی تا حدود یک میلیون تومان برای هر بند نیز تخمین زده می‌شود.

*** ناشران حمایت از بازار را از دولت نمی‌خواهند

مدیر انتشارات خرسندی تأکید کرد: ناشران حمایت از بازار را از دولت نمی‌خواهند بلکه خواستار رفع موانع و اشکال تراشی‌ها خصوصاً در مقوله سازوکار بروکراسی اداری هستند همچنین در حوزه مالیات که بر اساس مُرّ قانون ناشران از پرداخت مالیات معاف هستند حمایت کند و آن را اجرایی نماید. این قانون بر اساس بند «ل» ماده ۱۳۹ قانون مالیات‌های مستقیم در قانون جانمایی شده است و نص صریح قانون است، اما همچنان مورد بی توجهی قرار می‌گیرد.

طالع خرسند در مورد بودجه فرهنگی ابراز کرد: متأسفانه در سال‌های گذشته برای حوزه فرهنگ و هنر جایگاه خاصی قائل نبودند و هر گونه فشار بر دولت‌ها سبب می‌شد تا از بودجه حوزه هنر و فرهنگ کم بگذارند. این در حالی است که حوزه فرهنگ و هنر توجه ویژه‌ای را طلب می‌کند و به نوعی شکل دهنده آینده کشور می‌باشد. باید توجه کنیم که فرهنگ یک حوزه دیر بازده است و تأثیر آن نیز عمیق بوده و انعکاس آن در نسل‌های آینده و حتی رویداد‌های آینده جلوه گر خواهد بود.

مدیر انتشارات خرسندی به مشکل قانونی کپی رایت اشاره و اظهار کرد: این روزها شاهد هستیم بسیاری از اهالی هنر و مؤلفان و ناشران ترجیح می‌دهند از شکایت خود بگذرند، زیرا علاوه بر هزینه‌های بسیار، زمان فراوانی نیز صرف رسیدگی به کار آنها خواهد شد و در نهایت نیز به هدف خود و نتیجه مطلوب نخواهند رسید.

***دادسرای فرهنگ و رسانه پناه‌گاهی امن

طالع خرسند پیرامون دادسرای فرهنگ و رسانه خاطر نشان کرد: دادسرای فرهنگ و رسانه به عنوان پناه‌گاهی برای دفاع از حقوق هنرمندان و فرهیختگان محسوب می‌شود و اتحادیه ناشران نیز رویکرد‌ها و رویه این دادسرا را به دقت دنبال می‌نمایند. این مهم در صیانت از حوزه کپی رایت بیش از هر حوزه دیگری مد نظر قرار دارد و مورد تأکید است و امیدواریم که در آینده نتایج خوبی را در این خصوص به دست آوریم. باید توجه داشته باشیم که دستگاه قضا می‌تواند با ایجاد تدابیری روند فعالیت و مراجعات مردم را هدایت و راهبری کند به نحوی که سرقت ادبی و مقوله مالکیت فکری به طور کامل مرتفع شود و افراد خطا کار بدانند چنانچه اقدام به نقض مالکیت فکری از آثار دیگران کنند قطعاً با قوه قضایه رودررو خواهند شد و مجالی برای رهایی و فرار از قانون برای آنان نخواهد بود در عین حال فرهنگ سازی و آگاهی از حقوق قانونی سبب خواهد شد تا میزان جرم کاهش یابد بدین ترتیب زندان‌ها نیز از مجرمان خالی خواهد شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار ادبیات بازار نشر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات بازار نشر دادسرای فرهنگ و رسانه کتاب های حقوقی پناه گاهی کتاب هایی قیمت کاغذ خواهد شد کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۳۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است

محمدحسن شاهنگی، دبیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، نویسنده و پژوهشگر درباره آفت‌هایی که هر ساله دامن نمایشگاه کتاب تهران را می‌گیرد، گفت: اولین آسیب دولتی‌زدگی یا ارگان‌زدگی نمایشگاه کتاب است. اهتمام بیش از حد به نهاد‌ها و ناشران دولتی آفتی است که گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب می‌شود. اینکه مکان، متراژ و موقعیت جغرافیایی غرفه در کجا قرار گیرد و ارگان‌ها و انتشارات دولتی در اولویتِ بهره‌مندی از تسهیلات قرار می‌گیرند؛ در حالی باید سایر ناشرانی که در وادی گفتمان انقلاب اسلامی هستند، از تسهیلات برخوردار باشند.

شاهنگی ادامه داد: اگر قرار است تسهیلاتی به ناشران داده شود، باید تمام غرفه‌داران و ناشران از تسهیلات یکسانی بهره‌مند شوند. اگر در موارد تخلف بنا به اجرا شدن قوانین است، باید با تمام ناشران یکسان رفتار شود. اینگونه نباشد که اگر غرفه‌ای منتصب به یک نهاد ارگانی است، از مجازات و اعمال قوانین معاف شود. در مقابل ناشرانی که وابستگی دولتی ندارند، حداکثر مجازات در قبالشان اعمال شود. 

دبیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی عدم انتفاع قابل قبول به فعالان مردمی، جوانان، ناشر - مولفان، ناشران جوان یا نوپا و استارتاپ‌های فعال در حوزه تعویض، تبادل و امانت کتاب را دومین آسیب نمایشگاه کتاب دانست و افزود: چقدر فعالان این حوزه برای مردم شناخته شده هستند؟ نشر‌های الکترونیک آنطور که باید در جامعه ایرانی شناخته شده نیستند و نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌تواند به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور عناویت ویژه‌ای را به آن حوزه داشته باشد.

وی با بیان اینکه سومین آسیب غفلت از گردشگری فرهنگی است، توضیح داد: کتاب ذیل صنایع خلاق فرهنگی می‌گنجد. بر اساس جایگاه کتاب پیرامون فعالیت‌های فرهنگسازی و گفتمان‌سازی، باید مباحثی همچون اقتصاد نشر، فرهنگ نشر، سیاست نشر و رسانه نشر را برای مخاطب باز کنیم. نمایشگاه کتاب تهران یک فرصت فرهنگی و تبلیغی ایده‌آل است، که از بُعد بین‌المللی و از منظر دیپلماسی عمومی و فرهنگی می‌توانیم فرهنگ خودمان را به ملل دیگر معرفی کنیم و از این ظرفیت مهم گردشگری فرهنگی در چارچوب برگزاری نمایشگاه کتاب حداکثر استفاده را بکنیم. 

شاهنگی چهارمین آسیب نمایشگاه کتاب تهران را عدم برنامه‌ریزی برای طیف‌های مرتبط با نشر دانست و بیان کرد: قرار نیست نمایشگاه کتاب فقط برای ناشران برگزار شود. در همه جای دنیا برای نویسندگان، ویراستاران، صفحه‌آرایان، طراحان جلد و فعالان حوزه نشر از جمله چاپخانه‌داران، کتابداران و ... جشنواره سالانه‌ای برگزار می‌شود و در نمایشگاه کتاب به آنها بها می‌دهند. از آنها دعوت می‌شود و در قالب دورهمی علاوه‌بر اینکه همدیگر را می‌شناسند، به مردم هم معرفی می‌شوند و از ظرفیت جشنواره‌ای نهایت استفاده را می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی ایران در دوسالانه ونیز قابل اعتنا بود
  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • صدور فیش‌های حقوقی جدید بازنشستگان +جزئیات میزان افزایش
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • فیش حقوقی جدید بازنشستگان صادر شد
  • تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • افراد حاکم بر تلویزیون سرمایه‌ها را از بین بردند/ گفتگو
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است