Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@02:10:51 GMT

کاهش آب سدها فرونشست را تشدید می‌کند

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۷۳۶۷۸

کاهش آب سدها فرونشست را تشدید می‌کند

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: با توجه به اینکه آب شرب (آب‌های ذخیره شده در سدها و مخازن) بسیاری از کلانشهر کاهش یافته است, فشار بر منابع آب زیرزمینی بیشتر شده و فرونشست تشدید می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ علی بیت‌اللهی با بیان اینکه که استمرار خشکسالی‌ها و کاهش محسوس بارندگی نسبت به متوسط دراز مدت خود سبب کاهش حجم روان‌آب‌ها و آب‌های سطحی، کاهش حجم سدها و همچنین ذخیره آب‌های سطحی شده است، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی حاکم، شدت خشکسالی‌ها و کاهش محسوس بارندگی و تنش آبی در کشور دور از انتظار نیست که مسئولان وزارت نیرو نیز باید تنش آبی را با توجه به شرایط اقلیمی پیش‌بینی کنند در غیر این صورت وضعیت فعلی به افزایش مخاطرات فرونشست در کشور منجر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد:کاهش بارش‌های سالانه سبب افزایش فشار روی سفره‌های آب‌های زیرزمینی خواهد شد و با توجه به اینکه آب شرب بسیاری از کلانشهرهایی همچون تهران، اصفهان و مشهد علاوه بر سدهای پیرامونی از طریق آب‌های زیرزمینی و چاه‌های آب، شرکت‌های آب و فاضلاب استان‌ها تأمین می‌شود، زمانی که آب‌های سطحی (آب‌های ذخیره شده در سدها و مخازن) کم می‌شود برای جبران کسری آب، فشار و پمپاژ بر آب‌های زیرزمینی بیشتر خواهد شد که این امر طبیعتاً سبب افت سطح ایستابی خواهد شد.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی توضیح داد: با افت سطح ایستابی در گستره‌های شهری و یا حوالی شهرها، فرونشست زمین تشدید خواهد شد مانند پدیده‌ای که در شهرهایی همچون اصفهان در 25 فروردین امسال به شکل بروز یک حفره در زیر یک معبر و خیابانی در داخل شهر رخ داد. همچنین افت سطح ایستابی فرونشست‌های جنوب تهران، جنوب‌غرب تهران در محدوده اطراف شهر ورامین، هشتگرد، جنوب کرج و استان‌هایی همچون کرمان، خراسان رضوی، سمنان، هرمزگان و سایر استان‌ها را نیز رقم زده است.

بیت‌اللهی با اشاره به اینکه به جز استان گیلان تمامی استان‌های کشور با پدیده فرونشست مواجه هستند، تصریح کرد: با توجه به وضع موجود، انتظار است تا آثار و علائم فرونشست در سطح زمین بیشتر آشکار شود.

وی بیان کرد: آنچه که برای مرکز تحقیقات حائز اهمیت است کاهش مخاطرات فرونشست در بخش‌های مختلف ساختمان، مسکن و همچنین خطوط حمل و نقلی است. مطالعات مرکز حاکی است که آثار فرونشست در مجاورت نشانه‌های حمل ونقلی اعم از ریلی، جاده‌ای، هوایی و همچنین در گستره سکونتگاه‌های شهری بسیار مخاطره آمیز است و باید راهکارهای کاهش مخاطرات و حفاظت از ساختمان‌ها و نشانه‌های حمل و نقلی مورد توجه باشد.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بیان کرد: در بسیاری از کشورها اقداماتی انجام شده تا جلوی کاهش آب‌های زیرزمینی گرفته شود و در این راه موفقیت‌های خوبی نیز حاصل شده است. مطمئناً اگر در کشور ما یک هم‌افزایی و کار جدی در زمینه کاهش مخاطرات فرونشست زمین انجام بشود, می‌توانیم ریسک‌های این مخاطره را به حداقل برسانیم.

به گزارش تسنیم، بر اساس آمارهای رسمی هم‌اینک از مجموع 610 دشت ایران حداقل 400 دشت در معرض تشدید فرونشست زمین قرار دارند که عمده این مناطق در فلات مرکزی کشور و در جوار شهرهای پرجمعیت واقع شده است. البته این نکته به آن معنا نیست که سایر دشت‌ها از خطر فرونشست زمین مصون باشد، ولی برداشت بی‌رویه آب برای مصارف خانگی، صنعتی و کشاورزی در 400 دشت موردنظر سبب شده تا سرعت فرونشست زمین به حدود 30 سانتیمتر در سال افزایش یابد.

فرونشست زمین در کمین مردم پاکدشت + فیلم"فرونشست زمین" ایران را می‌بلعد!/ از 609 دشت کشور 400 دشت در وضعیت بحرانی!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بحران های محیط زیست فرونشست فروچاله بحران های محیط زیست فرونشست فروچاله آب های زیرزمینی مرکز تحقیقات فرونشست زمین خواهد شد استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۳۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود موج‌های رگباری شدید به کشور از هفته آینده

به گزارش خبرگزاری مهر، کبری رفیعی، کارشناس سازمان هواشناسی، گفت: برای امروز در نوار غربی کشور بارش‌ها به شکل رگبار ادامه خواهد داشت و در دامنه‌ها و ارتفاعات البرز، شرق و شمال شرق کشور بارش‌ها پراکنده خواهد بود و در مناطق مرکزی، جنوب و شرق کشور نیز بارش‌ها به شکل خفیف رخ خواهد داد.

این کارشناس هواشناسی ادامه داد: این بارش‌ها با شدت و ضعف تا روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ادامه خواهد داشت و در روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت سامانه بارشی جدید از غرب وارد کشور خواهد شد و نیمه غربی کشور را در بر خواهد گرفت.

وی همچنین خاطرنشان کرد: همچنین پیش‌بینی می‌شود فردا شنبه (۱۵ اردیبهشت) نیز آب‌های دریای خزر مواج و متلاطم باشد.

رفیعی با اشاره به بارش‌های شدید و صدور هشدار نارنجی هواشناسی نیز گفت: در پی تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور از روز شنبه (۱۵ اردیبهشت) تا روز دوشنبه (۱۷ اردیبهشت‌)، هشدار نارنجی هواشناسی صادر شده که رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، گردوخاک و بارش تگرگ در نقاط مستعد از جمله مخاطرات تشدید فعالیت این سامانه بارشی خواهد بود.

کد خبر 6095994 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • نقش اساسی سدها در کنترل سیلاب و تأمین آب سیستان و بلوچستان
  • ورود موج‌های رگباری شدید به کشور از هفته آینده
  • تشدید بارش‌ها در شمال و شمال شرق کشور تا ۱۵ اردیبهشت
  • انتقاد امام جمعه اردبیل از وزارت نیرو در مدیریت سدها
  • هشدار تشدید بارش‌ها و سیل به ۱۶ استان کشور+ فیلم
  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • این استان خطرناک‌ترین استان در بحران فرونشست شناخته شده است
  • بانک‌ها در پرداخت تسهیلات جوانی جمعیت همکاری کنند
  • فیلم| دستگاه حفر تونل (TBM) چگونه کار می‌کند؟
  • آمادگی استان جهت واگذاری زمین به کارگران دارای شرایط